Tanned

Painajaiset ennen häitä

520 viestiä aiheessa

Mullakin eka painajainen, samaa kaavaa menee kuin muillakin; puku karmea, meikissä unohdettu käydä. Sit vielä sulhanen kääntyy alttarilla kohti juhlaväkeä ja sanoo, että jos kirkkoväki nyt lähtis vetämään siitä, että saadaan kahdestaan mennä naimisiin! No, ne lähti jo juhlapaikalle syömään meidän hääkakkua ja meikäläinen jäi sinne kirkkoon kolmistaan miehen ja papin kanssa. Surkeat häät kyllä kerrassaan. :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heh, kylläpä stressi iskee ihmisille uniin!

Itsekin olen nähnyt yhden unen kihlautumisen jälkeen. Häihin on aikaa vielä lähes vuosi, kyllä niitä vielä ehtii. Unessa näin kihlattuni olevan sidottuna puuhun useilla kahleilla ja käsiraudoilla ja kaikella mahdollisella. Itsellänikin oli ranteiden ympärillä paksu ketju, joka tosin ei ollut kiinnitetty sen kummemmin vaan lähti irti helposti. Sulhaseni sai jotenkin raastettua itsensä irti kaikista niistä kahleista ja huusi minulle raivoissaan "ja mä en sun kanssa mene naimisiin, painu hel****n mun elämästä!".

Miten niin "pallo jalassa" -uni? Koinkohan painostaneeni sulhaseni kihlautumaan? ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kirjoittelinkin saman stoorin jo päiväkirjaani mutta muistin tällaisen ketjun olemassaolon. Eli ensimmäinen varsinainen hääpainajainen on nähty. Se oli jopa hilpeä siinä mielessä, että suurinpiirtein kaikki vihkimisessä meni pieleen.

Ensinnäkin meille tuli kiire kirkkoon. Se oli ulkoa normaalin näköinen, mutta sisältä lähinnä kuin joku seurantalo tmv. iso sali. Salin takaosaan oli tungettu hirveän tiheään korkeaselkäisiä penkkejä, varsinaista alttaria tai alttarikaidetta ei ollut vaan salin puoleenväliin oli laitettu jostain kuljetuslavoista ja vanerista koroke jonka päällä oli punaista mattoa. Mulla oli joku outo, polvimittainen hirveä röyhelökolttu ja lyhyt ja monikerroksinen huntu. ::) Ihmettelin vähän, että mites mulla on tälläiset mutta ei ollut aikaa enää vaihtaa. Käveltiin sulhon kanssa alttarille, meille soi väärä marssi. Pappi ei seissyt alttarilla vastaanottamassa vaan pyöri siellä salin etuosassa, me jäätiin korokkeelle seisomaan mutta ruvettiin vaihtelemaan paikkoja. Sulhokin käveli siellä salin sivuilla ja mä yritin huitoa pappia ja sulhoa paikalle. Samassa tajusin, että mun isänhän piti saattaa mut ja vilkaisin nolona siitä kaikesta alttarilla säheltämisestä vierasjoukkoa. Siellä oli ehkä muutama kymmenen ihmistä, vanhempani istuivat arkivaatteissaan sulhasen puolella ja hymyilivät onnellisina. :)

Vihkitoimitus alkoi ja sormuksen kanssa tuli ongelmia, ensinnäkään bestman ei ollut antamassa sitä ja sulho alkoi tempoa omaa sormustaan kädestään. Sitten hänen mulle ostamansa vihkisormus löytyi taskusta ja se oli ihan tavallinen, sileä kultarinkula jolla oli kokoa varmaan 25, se oli ihan törkeän iso ja mä olin ihan ihmeissäni että miten hän niin ison oli ostanut. Sormus tippui lattialle ja vieri seinän sivuun, me lähdettiin etsimään sitä. Seinän sivuilla oli penkkejä ja penkkien alla oli kuolleita eläimiä, rottia ja elukoita jotain joilla oli pitkät, raidalliset ja pörröiset hännät. Niiden seasta etsittiin sormusta enkä jostain syystä kokenut raatoja ällöttäviksi, ne oli vähän kuin muovisia ja oli jotenkin ihan ymmärrettävää, että ne oli säilytyksessä siellä penkkien alla. Kummitätini tuli alttarille esittelemään meille tekemiään lahjoja/kortteja, jotka oli punavalkoisia ja jouluteemaisia. ::) Vihkitoimitus loppui ja kun olimme lähdössä alttarilta, seuraava pari oli jo tulossa sisään. Se morsian säntäili ihan paniikissa eestaas, että missä kaikki on ja mitä kello on.

Uni oli jotenkin hupaisa eikä yhtään ahdistava, ajattelin monta kertaa unen aikana että ei tämä haittaa koska pienet mokat jää vaan hyvin mieleen ja tuleepahan unohtumaton vihkiminen. ;D Vähän nolotti se, että vieraat varmaan luulee, että mä olen panostanut suunnitteluun tosi paljon ja sitten tämä on käytännössä tällaista sekoilua. Mietin myös, että kyllä siellä juhlissa sitten varmaan jo hommat edistyy paremmin. Lueskelin tuossa taannoin ketjua häissä sattuneista oikeista mokista, liekö sieltä jäänyt jutut päähän pyörimään. ;) Toivottavasti en näe mitään kauhean ahdistavia painajaisia jatkossakaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Joskus näin unta että oltiin vihkipaikalla, tunti aikaa häihin ja mulla oli yöpuku päällä. Hääpukua ei löytynyt mistään ja kukaan ei ehtinyt mua laittamaan kuntoon, joten astelin alttarille verkkareissa d: Yhtäkkiä huomasin kauhukseni ettei sulhasta näy missään. Siinä sitten pappi kylmän viileästi kuulutti että tämän parin häät ovat vasta parin kuukauden päästä  ;D Ihanaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juu, painajaisia.. Lohduttaa, etten ole ainut..

Tässä saldoa tähän asti:

-mies muuttuu hulluksi hakkaavaksi juopoksi häiden jälkeen

-herään hääpäivää edellisenä päivänä, eikä mulle ole järkätty polttareita. Kaaso ja muut hehkuttaa jo häitä, minä myötäilen mukana, mutta mietin vain että eikö mulle oo järkätty polttareita??!

-haahuilen itse jossain ihan väärien ihmisten seurassa, kun pitäisi olla menossa alttarille. Soitan miehelle ja sanon että tulen, meinasin vaan tässä välillä ihastua väärään mieheen..  :o :-/

-mies itse katoaa hääpäivänä, kuulen että on löytänyt toisen naisen!

Vielä aikaa häihin, saas nähä mitä muuta on vielä luvassa..  :(

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä näen jo nyt. Mieheni tädillä on tapana kuskata pinoittain mitä vanhempia häälehtiä ja aina niitä selailtuani seuraavana yönä näen jotain painajaista häihin liittyen. Viimeksi tappelin papin ja anopin kanssa mistä puolelta kirkossa olevat pylväät kierretään ja edellisellä kerralla tappelin bestmanin kanssa...ja kuitenkin vielä vuosi aikaa.. ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yhden painajaisen olen nähnyt.. toistaiseksi ::). Unessa ulkomailla asuva sisko ei päässytkään jostain syystä tulemaan ja ilmoitti siitä ihan viime hetkillä. Ollaan siskon kanssa tosi läheisiä jotenka olis aivan kamalaa jos uni toteutuisi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on aikaa häihin vielä reippaasti, mutta ompahan jo ensimmäinen painajainenkin nähty :). Alunperin oltiin muka harjoituksissa, mutta sitten tilanne muuttuikin oikeaksi vihkimiseksi kesken kaiken. Isän olisi pitänyt saattaa, mutta käppäilinkin sulhasen käsipuolessa, tajuten että ei olla edes puhuttu papin kanssa eikä edes kuulutuksia haettu! Puhumattakaan marsseista ja muista. Noh, onneksi kanttori soitti kuiten hyvän marssin, joten huokaisin helpotuksesta.. mutta sitten tajusin, että olin ainoa, joka ei ollut juhlapuvussa! Päälläni oli vain tavalliset farkut ja neulepusero! Ei kimppuja eikä mitään. Eihän siinä auttanut kuin käpytellä alttarille, jossa pappi, joka olikin isän entinen työntekijä, viiksivallun näköinen äijä, ;D, odotteli. Kuiskasin, että en usko, että voidaan mennä naimisiin, kun ei olla edes kuulutuksia haettu ja "pappi" tuumas naureskellen, että noh se on teidän ongelma!  ;D Sitten taisinkin jo herätä:P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mieki näin ekan hääpainajaiseni viikonloppuna: oli puolituntia aikaa toimituksen alkuun ja mä en ollu käyny edes meikissä vielä ja kampaajallakin vetäny jonku ihan ihme kampauksen...että kiirettä pukkasi. Enempää en muista ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on häihin matkaa vielä yli puoli vuotta,mutta näen jo nyt painajaisia välillä...viimeisin oli että puku oli tilattu ja yhtäkkiä häät olikin jo seuraavana päivänä, eikä puku ollut vielä tullut perille.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mullakin on ollut hääpainajaisia, vaikka häät on vasta ensi kesänä. Yleensä olen näissä unissa kampaajalla hääpäivän aamuna, ja päällä on ihan uskomaton härdelli. Kaikki on unohtunut ja kaasot ei tiedä, mitä pitäisi tehdä. Itse yritän jotenkin pitää kaikkia lankoja käsissä.

Pari viikkoa sitten näin sellaisen unen, että ostamani hääpuku olikin ihan kammottava. Siinä oli sininen helma ja jotain ihmeellisiä värikkäitä ruusukuvioita, huih. Vähänkö helpotti herätä.  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aika lailla samanlaisia unia täällä tuntuu muillakin olevan. :) Mulla ensimmäinen painajainen oli sellanen, että kirkossa huomattiin sormuksen puuttuva, sulhanen oli unohtanu käydä hakemassa sen, joten jouduttiin lainaamaan best manin vaimon sormusta. Eihän siinä mitään mutta se on vaan ei ollenkaan mun tyylinen, joten oli sitten kurja keikistellä sellanen sormus sormessa, jota ei ole ite halunnut. :P Toinen uni tais kanssa liittyä sormukseen. Oltiin jo juhlapaikassa ja sitten esittelin sormusta ystäville. Joku siinä sitten tokaisi, että "ai ne on noin pienet ne timantit..." Mulle tulee pienimmät maholliset timantit ja olin aamulla ihan kauhuissani, että olenko mä nyt jotenkin alitajusesti tyytymätön mun sormusvalintaani! :o Viimeisin ja tuorein uni oli sellanen, että ollaan vihkipaikassa odottamassa vieraita, kun huomaan, että ei oo meikkiä ja hiuksetkin ihmeellisesti saparoilla! Se oli ihan kauheeta, kun en saanut tukkaa mitenkään siedettävään kuntoon ja väkea lappas paikalle vaan enemmän...

Näitä nyt on ollu tähän mennessä mutta eiköhän sitä ennen maaliskuuta ehdi vielä monet kerrat herätä kauhu-uniin. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häihin on kolme viikkoa, ja pari painajaista on ollut. Molemmat ovat sivunneet aihetta jättäminen. Toivottavasti se ei ole enne, alitajunta vain viestittää omia pelkoja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häihin on aikaa nyt pikkasen vajaa kaksi kuukautta ja painajaisia riittää. Milloin unohtuu sormukset ja milloin vannehame. Toissayönä hääpukuni oli muuttunut niin, että helmasta oli tullut valkoisen pellavan sijaan mustaa satiinia!! En ymmärrä, mistä nämä kaikki tulevat.  Varmasti jo jännittää jonkin verran, vaikka sitä on itselleen vaikea myöntää. Hyvä puoli näissä on se, että nyt ainakin miettii tarkkaan, mitä kaikkea pitää muistaa ottaa mukaan omiin häihin  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun painajaisessa etsin juhlapaikasta vessaa, kaasoja ei näy missään. Kun löydän vessan, niin pytty on lattianrajassa ja pytyn renkaassa on jotain ihmepunaista jota yritän pyyhkiä paperilla pois. Ihmettelen sitten kuinka selviän ilman apua, kun en pysty mekkoni kanssa lattianrajaan istumaan.

Sitten meiän porukat tulee sanomaan, että he lähtee nyt ja mun isä ei ole puhunut, vaikka pyysin puhumaan jotain häissä. Sitten sinne juhlapaikalla alkaa lappamaan jotain outoa porukkaa ja paikan vuokraaja kertoo mulle että heillä on tuplabuukkaus.

Huh, häihin on vielä runsaasti aikaa. Onneksi muita painajaisia ei ole ollut!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä oon nähnyt 2 kertaa unen, jossa vieraat naiset vie mun sulhasen. Kuulemma tyypillinen uni tässä tilanteessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

olenkin ihmetellyt kuinka en ole nähnyt yhtään unia häihin liittyen, vaikka olemme olleet kihloissa jo melkein 9kk ja koko sen ajan tehneet suunnitelmia ensi kesän häitä varten. viime yönä kuitenkin tuli ensimmäinen uni - joka oli vielä painajainen! olin unessa kirkossa (jossain sivustalla) ja kuulin häämarssin alkavan. lähdin ryntäämään kirkon takaosaa kohti, mutta kun pääsin sinne tajusin, että kirkossa oli hirveästi jo seuraavien häiden vieraita ja he vaan pulisivat, vaikka meidän häiden piti alkaa. lisäksi sulhanen oli alttarilla odottamassa minua, vaikka olimme sopineet, että astelemme alttarille yhdessä. uni päättyi siihen että huusin puliseville ihmisille, että heidän täytyy lähteä pois kirkosta, koska nyt on meidän häiden vuoro. :DD toivottavasti tällaiset unet eivät yleisty, valvoin pitkään unesta heräämiseen jälkeen ennen kuin sain uudelleen unta. yleensä en näe unia ollenkaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

mulla oli alusta lätien selvää, että haluan talvihäät, ja hääauton tilalla meitä kuljettää kaksi kimoa arabihevosta vanhoilla kuomukieseillä. Kuukautta ennen häitä rupesin näkemään toistuvasti painajaista, jossa hääpäivänä oli hirveä helle, pukuni oli hiestä läpi märkä, ja istuin ihanassa hikisessä puvussani heinäkärryillä joita veti kaksi kamalan takkuista pattipolvista suomenhevosta jotka paskantelivat koko ajan : )

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kihloihin mentäessä näin unia, että kuulin sulhasen sanovan jollekin, ettei hän OIKEASTI halua kihloihin, mutta kun emäntä niin halus... Nyt kun meidät vihitään maistraatissa karkauspäivänä näen melkein viikottain jotain unta, jossa sulhanen kertoo, milloin kenellekin, ettei OIKEASTI halua naimisiin, ihan vaan haluaa pitää mut tyytyväisenä kun mä haluan vihille...

Isäntä sanoo, että unet on neurologista jätettä. Toivottavasti.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pari päivää sitten näin ensimmäisen hääpainajaiseni

Häihin oli aikaa yksi päivä, enkä ollut kerennyt viedä suunnitelmiani ajatustasoa pidemmälle. Juttelin sitten paniikissa tästä äitini kanssa, ja hän oli sitä mieltä, että mennään näillä mitä on, oma vikasi kun et ole valmistautunut :(

Pitopalvelua ei ollut varattu, kutsuja ei ollut lähetetty (jouduttiin laittaa kutsut viimetingassa tekstiviestillä..), hääsomisteita ei ollut ostettu eikä mitään ollut viety loppuun asti, hääpuvuksi jouduin valitsemaan jonkun kesämekon vaatekaapistani :(

Kun heräsin, olin suhteellisen helpottunut siitä, että tämä kaikki oli ollut vain unta ja häihin on vielä yli puolitoista vuotta aikaa :lol:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pari viikkoa sitten sovittiin hääpäivä ja heti alkoi huonosti nukutut yöt ja painajaiset. Ekana yönä näin painajaisia siitä, ettemme saaneet maistraattia oikealle päivälle, onneksi heti kun maanantaina soitin, maistraatista löytyi sopiva aika. Muita suurempia painajaisia en vielä ole nähnyt, mutta joka ilta nukkumaan mennessä mielessä pyörii päivän aikana tehdyt häävalmistelut ja vielä hoitamattomat asiat. Onneksi en ilmeisesti ole ainoa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mua vähän huolestuttaa, kun häihin on vielä 11kk ja jotain, ja nyt jo olen alkanut näkemään painajaisia. Yleensä juoni painajaisissa menee näin: huomaan valinneeni täysin väärän puvun, joka on väärän värinen, liian lyhyt jne. Lisäksi syy tähän on yleensä se, että olen antanut sulhon valita puvu :) Seuraavaksi unessa laitetaan mun hiuksia, meikkiä yms. ja huomaan kokoajan kellon kulkevan sitä vauhtia, että loppujen lopuksi hääseremonia pääsee alkamaan noin neljä tuntia myöhässä.

Ja voi tsiisus sitä paniikkia ja surua mikä siinä unessa aina on! Huh... :blink:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen nähnyt kaksi hääpainajaista tähän mennessä. Ensimmäinen oli sormuksen hakemispäivää edeltävänä yönä. Unessa hain sormuksen, josta oli tipahtanut muutama timantti ja rinkula oli ihan ruosteessa. Lisäksi kaiverrus oli lievästi sanottuna hiukan vääränlainen, siinä luki "Timo <3 Antti". Meidän nimet siis alkaa T:lla ja A:lla, mutta sormukseeni mahtui vain ensimmäiset kirjaimet. Huhuuh.

Toisessa unessa Eija Vilpas tuli juomaan kaikki juhlien viinat.

Sairasta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

mä oon kanssa nähnyt muutamia painajaisia häihin liittyen...juurikin sormukseen liittyen, että se onkin ollut ihan erilainen kuin mitä piti ja sitten näin jotain unta kutsukorteista,mutta en kyllä muista enään että mitä.viime yönä näin sitten unta, että olimme sulhaseni kanssa eronneet jostain syystä ja aluksi olin ihan ok, kunnes sitten tajusin että mitä jos menetinkin mieheni nyt lopullisesti ja häät piti olla kesällä ja sormus ja puku ostettuna+kutsukortit vieraille lähetetty...mietin,että mitä teen tavaroille ja mitä sanon kaikille sukulaisille, jotka on kutsuttu.heräsin sitten siihen, että se olikin onnneksi vain unta ja sulhoni nukkui rauhassa vierelläni...voi että olin iloinen, vaikka tuo uni kyllä pyöri mielessäni aina välillä vielä töissäkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mullakin tulee jo häät uniin vaikka häihin on vielä melkein puoltoista vuotta... Unet on kuitenkin ollu ihan huvittavia (so far so good) tai ainakaan en oo niissä ollu kamalan stressaantunut. Unet on ollu sellasia, että oon tavallaan "unohtanu" hääpäivämme ja se tulee vähän yllättäen, vieraat on unohdettu kutsua ja puku on jäänyt ostamatta. Mutta silti olen suhtautunut unissa näihin asioihin aika tyynesti ja todennut vaan että tärkeintähän se on itse naimisiinmeno.

Yhdessä unessa aika vasta sulhaseni oli voittanut jonkun kilpailun ja saanut sieltä mulle vihkisormuksen mutta sen lisäksi ostanut myös itse sormuksen mulle. Sulhon ostama sormus oli ihan hirvee rihkamasormus, tyyliin purkkapallosta saatu, ja kilpailusta voitettu tosi kaunis, ja sulho sanoi että saan itse valita kumman otan. Tietysti olisin halunnut kauniin sormuksen, mutta ajattelin, että mies loukkaantuu jos en valitse hänen sormustaan... Ja siinä sitä sitten oltiin itku kurkussa kamala sormus sormessa. Saapa nähdä mihin suuntaan nämä unet kehittyy kun häät alkaa olla lähempänä! :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään