Painajaiset ennen häitä


Tanned

Recommended Posts

Oletteko te muut nähneet painajaisia häistä ja minkälaisia? :)

Itse oon tässä valmistelujen tiimellyksessä nähnyt useammankin painajaisen ja mitä mielikuvituksellisempia unia on tullut vastaan.

Viime yönä näin sellaista unta, että jotenkin olin vaihtanut oman mieheni johkin ihme papparaiseen ja olimme menossa naimisiin  :-/ mulla oli jo hääpuku päällä ja kukat käsissä kun sanoin kaasolleni, että haluaisin sittenkin todella paljon mennä naimisiin oikean mieheni kanssa. Soitin hänelle kännykällä ja toisesta päästä vastasi joku pikkupoika joka sanoi, että mieheni oli vetänyt kännit ja hypännyt parvekkeelta :'( kun heräsin niin itkin kun en ollut varma, oliko se unta vai ei...kauheeta! Mutta onneksi vain unta :-X

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 519
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

on nähty painajaisia, viime yönä viimeisin. Viime yönä olimme sulhasen kanssa jo kirkossa odottelemassa vieraitten tuloa kun tajusimme ettemme ole hakeneet edes kuullutuksia tai esteiden tutkintoja... Vihille ei siis päästy. Kaiken hyvän lisäksi äitini suuttui tästä ihan armottomasti :D

Viime viikolla näin unta, että häihin oli aikaa viikko, kutsut oli lähettämättä, puku ja sormukset ostamatta. Värkkäsimme sitten miehekkeen kanssa sellaisia tulitikkulaatikon kokoisia kutsukortteja kamalalle vaaleansiniselle paperille. Pukuna minulla oli joku vaalenpunaisen-violetti kauhtana, joka oli kuin vanha äitiyskesämekko. Lisäksi olin puoli tuntia ennen vihkimisen alkua kotona pukemassa, tukka roikkuen ja ilman meikkiä.

Ensimmäinen hääpainajaiseni meni kutakuinkin niin, että olimme kirkossa, ja minulla ei ollut hääpukua. Kaikilla muilla oli hienot vaatteet jne, miulla oli farkkuminihame, mustat nahkasaappaat ja punainen collegehuppari. Selittelin siinä papillekin että miulle ei taija olla nyt muuta vaatetta, samalla harmittelin että miksi en ollut pukeutunut ylioppilasmekkooni kun se on kuitenkin tosi kaunis vaikkakin punainen.

Nämä unet kertovat selkeästi siitä, että pelkään alitajuntaisesti että me unohdamme jotain erityisen tärkeää häitä valmistellessa. Tämä puvun puuttuminen taas varmaankin kertoo siitä että se puku on vielä hankkimatta, eikä hajuakaan minkälaisen hankin ja mihin on varaa...  Häihin on aikaa vielä reilut puolivuotta.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Tämä on mulle erittäin sopiva ketju, sillä nään ylipäätään painajaisia ihan tajuttomasti  :P

Yhdessä unessa olin unohtanut kukat ja koristelun kokonaan ja toisessa isänä raahasi mua alttarille ja siellä odottikin exäni ja koitin taistella isääni vastaan, että en halua, etkö nää, että tuolla on ihan väärä mies ja isä vaan selitti, että hänen tehtävänsä on mut saattaa ja että nyt mennään...ja kolmannessa sormukset olivat ihan vääränlaiset, eivätkä mahtuneet sormiimme...vielä 23 yötä, toivottavasti ei ihan joka yö tarvitse painajaisia nähdä, ainakaan häistä!huh! :P

Link to comment
Share on other sites

Häihin on vielä vuosi, mutta painajaisia on nähty jo useita. Harmi vaan, kun meinaan unohtaa aina uneni. Viime yönä isä unohti saattaa minut alttarille, kirkossa sukulaiset yhtäkkiä riehaantui kulkemaan ympäri kirkkoa, sulhanen otti papilta mikrofonin ja alko juttelemaan niitä näitä, hääpukuni oli oranssi mekko, joka loppui pohkeisiini, ja kaiken lisäksi olin unohtanut sheivata säärikarvani!  ;D

Link to comment
Share on other sites

Itse koen, etten ole suurta stressiä häistä ottanut, mutta unissa toisinaan asiat palailee mieleeni. Olen neljä kertaa nähnyt samansisältöisen unen häistäni ja kaikki ovat sisältäneet seuraavia asioita

- kutsut on laitettu myöhässä, ja vihkiminen suoritetaan ihan muualla kuin pitäisi

- äitini ei halua tulla häihin tai mököttää koko ajan

- kampaus on tekemättä ja meikki (väserrä siinä sitten itse jotakin!) Tämä on jotenkin sellainen asia mikä unissa eniten hermostuttaa

- häidenalusviikolla herätään, että meillähän on häät viikonloppuna

- tai sitten se perinteinen, että ollaan nukuttu pommiin ja myöhästytään kaikesta

- aamulla onneksi tajuan, että onneksi se oli vain unta!

Eli huomattavissa on eräänlaisia stressin merkkejä. Onneksi kuitenkin todellisuudessa häihin on aikaa yli 3 kuukautta ja valmistelut on hyvällä mallilla.

Viime yön  vietin valokuvauksen merkeissä, eli meidän piti miettiä minkälaisia kuvia otetaan ja piti pitää kuvausharjoitukset, eräänlainen kenraaliharjoitus häistä. Oltiin kirkossa, juhlapaikalla ja jopa karsittiin pois sellaiset kuvat joita ei otettu!

Eläköön vilkas mielikuvitukseni!

Link to comment
Share on other sites

Joo, vähän yli viikko aikaa häihin, ja joka yö/aamu herään painajaiseen/siihen, että vatsassa kiertää. Viime yönä näin unta, että kampaukseni oli aivan hirveä, ja meikkaaja tuhersi jonkin kamalan meikin. Aikataulut eivät pitäneet, puku oli ties missä. Ja koristelut oli vielä hääpäivän aamuna epäselvät!!!

Eniten painajaisia aiheuttaakin tuo oma kauneus - mitä jos meikistä/kampauksesta tuleekin jotain kamalaa...

Link to comment
Share on other sites

Joo, vähän yli viikko aikaa häihin, ja joka yö/aamu herään painajaiseen/siihen, että vatsassa kiertää. Viime yönä näin unta, että kampaukseni oli aivan hirveä, ja meikkaaja tuhersi jonkin kamalan meikin. Aikataulut eivät pitäneet, puku oli ties missä. Ja koristelut oli vielä hääpäivän aamuna epäselvät!!!

Eniten painajaisia aiheuttaakin tuo oma kauneus - mitä jos meikistä/kampauksesta tuleekin jotain kamalaa...

Niinhän se on, että morsian haluaa näyttää elämänsä tärkeänä päivänä kauniilta ja sen onnistuminen varmistaa mietityttää. Et ole ainoa, minulla on sama juttu.... Mutta varmasti kaikki menee hyvin ja saat loistaa kauniina ja ihanana morsiamena juhlissasi!

Link to comment
Share on other sites

Ihan hassua tämä painajaisien näkeminen. Itsestä tuntuu todella hullunkuriselta, kun häihin on aikaa vaikka miten, ja nyt olen jo nähnyt muutamia painajaisia.

Mekko on ollut milloin minkäkinlainen kolttu tai kampaus aivan kamala. Huumorilla vaan, niin ainakin itse ajattelen, kun en vielä ole ajatellut rytyä stressaamaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Olen nähnyt unia, joissa kaikki jutut on kesken. Esim. kunnollista sormusta ei ole, ja sitten yritän etsiä jotain "sopivaa" muitten korujeni seasta. Tai sitten häävieraat ovat jo saapuneet juhlapaikalle (joka on milloin mikäkin varasto!), mutta pappia ei ole missään tai minulla ei ole kampausta, meikkiä tai pukua. Kaikkiin uniin on liittynyt jollain tapaa se, että järjestelyt on ihan kesken vielä, kun häät jo ovat!  :-/

Hassuinta tässä on se, että sulho on nähnyt samantapaisia unia   :o

Kumpikin tosin näki näitä unia silloin, kun aloimme vasta suunnitella häitä, eikä ollut hääpäiväkään ollut vielä tiedossa. Onneksi nyt pitkään aikaan en ole nähnyt mitään häihin liittyviä unia. En tiedä johtuiko unien näkeminen sitten siitä, että aloimme suunnitella häitämme vasta n. puoli vuotta ennen hääpäivää (joka siis ei ollut silloin edes tiedossa). Silloin siis oli suunnitelmissa vain se, että häät tulee, jos saadaan varattua kirkko, juhlapaikka jne. Onneksi kaikki varailut onnistuivat lopulta oikein hyvin  :)

Link to comment
Share on other sites

Olen nähnyt painajaisia puvustani, milloin se oli punainen, milloin se ei ollut tullut liikkeesseen ajoissa. Kamalin oli se kun näin unta, että kampaajani oli sairas ja sijainen leikkasi minun vaivalla kasvattamani hiukset lyhyiksi... IIK!!! :o Vielä on useampi kuukausi aikaa nähdä lisää hulluja unia... Niin ja yhdessä unessa satoi heinäkuussa taivaan täydeltä lunta... :-/

Link to comment
Share on other sites

Näin jonkun verran painajaisia ennen häitä. Yleensä jokin järjestelyissä meni pieleen, herätessä olin helpottunut, kun huomasin, että häihin on vielä hyvin aikaa. Hauskinta on se, että näin tässä muutama yö sitten taas painajaista häistä, vaikka häät ovat onnellisesti jo ohi  ;D Tässä unessa jokin meni kirkossa pieleen  ;D

Link to comment
Share on other sites

Ketkä on nähny painajaisia tulevista häistään??? Ite näen harvase yö. Kaikki tuntuu niin todelliselta unessa. Millon ei ole kampausta, meikkiä, hääpukua saati sitten koko sulhanen on hävinny.... Painajaiset jatkuu vaikka suurin osa on häiden jäejestämisestä on tehty. Sellaset puuttuu mitä ei voi tehä ku häitä edeltävänä päivänä eli koristelut.

Link to comment
Share on other sites

Mä voin kyllä myöntää nähneeni painajaisia useampaankin kertaan. Yleensä niissä aina toistuu se sama idea, eli häät ovat muutaman tunnin päästä tai seuraavana päivänä, ja kaikki on kutsujen lähettämisestä alkaen tekemättä. Mulla on varmaan joku alitajuinen huoli siitä, että en ehdi tehdä kaikkea tai jotain unohtuu, vaikka jos realistisesti asiaa miettii, tuo huoli on ihan turha. Meillä kuitenkin on järjestelyt jo hyvällä mallilla. Eipä noille painajaisille vaan oikein mitään voi.  ::)

Link to comment
Share on other sites

Monesti oon häistä nähny painajaisia: 1: Lautasliinat unohtu ostaa. 2: Pitopalvelu ei hoitanu hommiaan ja mun piti hössätä kaikkia juttuja kesken häitten, ku ruokaa ei tullu pöytää ym. Lisäksi sulhanen ja bestman häipy johonkin sivummalle ryyppäämään. 3: Hääkaaren kangas oli jotain ihan outoa materiaalia ja sen kokoamisesta ei tullu mitään. 4: Sulhanen ei ilmestyny kirkkoon! Tää viimenen oli niin paha, et piti oikein herättää sulho keskellä yötä ja sen piti rauhotella mua, että kyllä se varmasti tulee paikalle...!

Link to comment
Share on other sites

Heti kun hääpäivä sovittiin aloin näkemään sillon tällöin painajaisia. Ensin unet oli aina sellaisia, että kirkossa jo kellot soi ja mulla ei ollut pukua. Nyt kun puku on ostettu on painajaiset muuttaneet muotoaan niin, että vihkimisen aika olis jo aluillaan kun mula ei ole joko kimppua edes tilattuna, tai kampausta ja meikkiä.  ;D

Enemmän mun kaaso kuitenkin näkee painajaisia, joten hommat on meillä näemmä jaettu kaikkien kesken melko tasaisesti. Ei nää unet kai lopu ennen kuin häät on ohi?

Link to comment
Share on other sites

Guest temmitimmi

Mulla on pikkasen reilut kolme kuukautta h-hetkeen ja olen ensimmäiset "myöhästymispainajaiset" nähnyt jo viime syksynä.  :-/

Unia ei toki tule säännöllisesti, mutta aina ne liittyvät aiheeseen, että olen myöhässä, milloin kampaajalta, millon kirkosta. Ja jokaiseen uneen liittyy aina sama ajatus, että miten tämä voi olla mahdollista, että olen myöhässä???  :-? Mihin tämä kaikki aika valmisteluihin oikeen meni? Miten tämä voi olla mahdollista? Sitten uni katkeaa ja herään..

No onneksi näihin uniin on jo tottunut, mutta joka kerralla ne yllättävät ja ihmetyttävät.. Jospa ne eivät tuosta ainakaan pahentuisi..  ;)

Link to comment
Share on other sites

Juuh, nähty on täälläkin... Ensin sulkki näki unta, että kumpikin oli lihonut niin valtavaksi, ettei mahduttu vierekkäin kirkon käytävälle  :o, sittemmin olen itse nähnyt unta että menin naimisiin likaiset hiukset ponnarilla ja ilman meikkiä, koska olin unohtanut varata kampaajan ja meikkaajan (oikeasti hyvissä ajoin varattu), sitten kerran alttarilla odotti ihan vieras mies; ilmeisesti olin itse väärässä kirkossa  :o, ja viimeisimpänä painajaisena juhlatilan kattaus ja suunnittelemamme koristelu oli pistetty aivan uusiksi ja näytti hirveältä - tämä tuli kai siitä, kun anopin mielestä meillä on liian vaatimattomat suunnitelmat, ja aikoo itse päivystää hääpäivän aamuna juhlapaikalla, ja mulla on ihmeellinen pelko, että anopin omasta mielestään tyylikkäämmät ja näyttävämmät koristelut ovat syrjäyttäneet omamme...  ::)

Link to comment
Share on other sites

HUHHUH!  ;) Minäkin olen nähnyt monenmonta painajaista ja aamulla on todella ahdistava olo... Päivän mittaan painajaista miettii ja miettii ja kurkkua kuristaa... Mistään muista painajaisista ei ole jäänyt tuollaisia koko päivän kestäviä näkymiä...

Ennen pukuni ostamista näin unia joissa minulla oli ihan hirveitä asuja, kerrankin oli keltainen mekko jossa oli isoja kamalia kukkia... kääk! Nykyään painajaisissa minulla on sentään se oma ihana pukuni!  ;D

Unissa on myös vihjeitä siitä että kutsut pitäisi saada äkkiä valmiiksi! Joka unessa tapahtuu aina seuraavaa: Kutsuja ei ole lähetetty, vieraita ei ole ja anopit soittelevat sukulaisille ja ystäville josko he haluaisivat tulla edes käymään kirkolla.... APUA! Pakko saada kutsut äkkiä tehtyä.

Viimeksi näin painajaista, jossa olin hääpäivän aamuna kampaajalla... Kampaajani oli yököttävä mies, joka teki minulle ihan hirveä kampauksen ja laittoi iso sinisen tiaran päähäni. EI SINISTÄ TIARAA KIITOS! Lisäksi hän teli kunnon liukuhihna työtä eikä tehnyt töitään kunnolla. Lopuksi hän jätti hiukseni kuitenkin auki ja kaasot yrittivät tehdä minulle kampausta.

Yhdestä painajaisesta oli sentään hyötyäkin. Näin unessa aivan ihanan pöytätötsän! Eli sen mihin tulee menu, ohjelma ja pöytänumero... Sellaisen aion myös toteuttaa...  ;D

Odotan kauhistuksella ja vähän innollakin seuraavaa painajaista... Niistä oppii ainakin sen että täytyy toimia ajoissa eikä saa jättä mitään toisten huoleksi tai on ainakin tiedettävä kaikki kaikesta... Ei jää sitten jossittelun varaa etten tiennyt tuota tai tuota tai olisi pitänyt tehdä itse... hehheh! Saapi nähdä...  ;)

Link to comment
Share on other sites

Noniin... Näin sitten taas viimeyönä hääpainajaista... Johtuu varmaan siitä että kävin kirjottamassa niistä täällä... Täytyy kyllä myöntää että on eka kerta kun en enää muista mitä siinä tapahtui... Jotain kamalaa kuitenkin....  ;D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

En stressaa (tietoisesti) yhtään häistä mutta olen nähnyt kaksi tai kolme kertaa kauheita painajaisia häistä. Aina kyseessä on hääpäivä ja jotain on pielessä.

Yhden kerran oltiin jo juhlapaikalla ja tajusin, etten ole muistanut tehdä häälehtiä (ihan kuin se olisi mikään ongelma ja katastrofi) ja samalla huomasin, että ainoa henkilö, työkaveri, ei ole ollenkaan paikalla.

Toisella kerralla oltiin lähdössä kirkkoon. Kävellen. Matkaa 12 km. Ja oltiin jo siinä vaiheessa vieraiden kanssa. Meidän piti lähteä juhlapaikalle vieraiden jälkeen. Juuri, kun oltiin lähdössä, huomasin, että mulla oli joku musta silkkimekko (iltapukutyylinen) päällä. Kiskaisin sen päältäni ja laitoin vaunuihin/kärryihin (  ::) ) ja potkaisin kärryt käytävän päässä sijaitsevaan vaatehuoneeseen. :question Sitten kaveri soitti ja kertoi, että he olivat eksyneet, kun olivat lähteneen kirkkoon autolla ja kääntyneet väärään suuntaan yhdestä risteyksestä.

Kertooka tekin, millaisia painajaisia olette nähneet. Veikkaan, etten ole ainoa, joka on painajaisia samasta aiheesta nähnyt :)

Link to comment
Share on other sites

Juu, nämä kuullosti kovin kovin tutulta, itselläni on ollut kanssa hääpainajaisia ja hassuin niistä oli, kun luin hää lehdestä vanhoja perinteitä ja siinä luki, että naispuolisten vieraiden ei kuulu pukeutua punaiseen, että ks. henkilöllä on ollut suhde sulhasen kanssa, no tämähän sitten tuli uniini ja kaikille melkein kaikilla oli punainen puku. ynnämuuta mukavaa.

Toinen oli, että ei saatu haluttua hääpaikkaa ja pidimme häät jossain vanhassa autiotalossa joka oli ihan yltäpäältä roskissa ja näytti ihan kummituskartanolta ja tämänmukana sitten kaikki meni pieleen....

häihin minulla vielä aikaa, mutta kyllä ne näyttävät uniin tulevan. pelottaa kanssa, että paheneeko ne ajan myötä. hih

Link to comment
Share on other sites

Minä näen aina painajaisia omasta asustani. Kihlautumisen aikoihin näin unta, että menimme kirkkoon ja minulla oli ihan tavallinen valkoinen vakosamettihame ja valkoiset nylon sukkahousut (joita inhoan oikeasti!). Sulhasella oli tumma puku. Häpeän tunne unessa oli aivan valtava  ;D.

Nyt ihan vasta näin unta, että joku oli ommellut hääpukuuni kamalat liian suuret puhvihihat, jotka sai vetoketjulla irti... Ja kanttori alkoi soittamaan VÄÄRÄÄ häämarssia liian aikaisin. Ja sulhasella oli farkut ja college. Ihan kauhea uni  ;).

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...