Jump to content
Naimisiin.info

Painajaiset ennen häitä


Tanned

Recommended Posts

Miäki oon nyt viimeisen kuukauden ajan nähnyt häihin liittyviä painajaisia. Ekassa unessa tulin katumapäälle, peruin häät ja jätin sulhasen, mutta sitten kun tajusin tehneeni virheen sulhanen olikin lähtenyt jo eksänsä matkaan. Tuosta unesta herättyä oli pakko vähän rutistaa kultaa kun se nukkuikin siinä vieressä :) Toisessa unessa taas oltiin häämatkalla, mutta siellä oli tosi kylmää ja synkkää, keljutti ihan älyttömästi. Viimeisimmässä unessa mun vihkisormuksesta irtosi kaikki timantit ja ne vieri jonnekin lattialle ja konttasin niiden perässä ;)

Miten tämä ihmismieli onkin näin vekkuli että näyttää mitä ihmeellisimpiä unia..?

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 519
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Lueskelin teidän muiden unia ja ne on ihan kuin omista "öistä". Syyskuussa vihille ja järjestelyt on hyvällä mallilla, mutta...

Eka uni oli että kun mentiin kirkkoon ni siellä ei ollutkaa juuri ketää vaikka oli ihan normaalisti tullut ilmottautumisia :) sit kun päästiin juhlapaikalle, ni pitopalvelu ei ollut hoitanu hommiaan ja mun eno kuiskas mulle että tää ruoka maistuu ihan p****kalta ;D. Siinä mä sitte ihan paniikissa itkin äidille......ja heräsin hiki otsalla.

Toinen uni liitty unohtamisiin ja myöhästymisiin. Myöhästyin kampauksesta ja meikistä ja yritin siinä sitte itse laittaa itseäni kauniiksi ja sit kun mentiin juhlapaikalle tajusin, että en ollut muistanut käydä koristelemassa tilaa :o eli siellä ei ollu ku pöytäliinat....ja taas oli paniikki unessa valmis.

Jännä sinällään nähdä näitä unia kun kaikki järkkäilyt on jo tehty niin pitkälle kun voi, mut sitä tää kai tulee oleen syyskuuhun asti :)

Link to comment
Share on other sites

pitkästä aikaan näin taas hääpainajaisia. Kun saavuttiin juhlapaikalle niin huomasin että mitään ei oltu oikein organisoitu kunnolla, kuohuviinejä ei ollu kaadettu ym. ihmiset alkoi ilman mitään juontoja tms. syömään, meidän isä ensimmäisenä  :) mun piti sit ite alkaa siinä huutelemaan vieraille että eiköhän ensin juotais nää kuoharit, sitten ne oli joku saanu kaadettua laseihin ja ite nostin maljan ja sanoin muutaman sanan ja vähän siinä kilisteltiin. Se oli sellasta outoa sekavaa juhlintaa, mulla ei oikein ollu omaa paikkaa ja joku istu siinäkin ja morsiuskimppu oli jossain ihme lasissa aivan väärässä paikassa jne. sit jostain syystä lähin kävelemään jonnekin kauppaan yksin (oli talvi) ja kun pääsin perille niin huomasin että en tarvikaan mitään. :)

No sit lähtin käveleen takasin juhlapaikalle ja kun saavuin sinne, huomasin että kaikki sulhasen puolen vieraat oli jo lähteny(vaikka kello ei ollu vielä paljon ja juhlien ois pitäny vielä jatkua), mun puolelta oli vaan enää lähin suku paikalla ja nekin siinä vaihto jo vaatteita farkkuihin ja muihin. Ajattelin että meillä ois ollu boolit ja kaikki mut kukaan ei jääny jatkamaan juhlia. Sit ihmiset laulo jotain ihme karaokea siinä illalla. Sit heräsin. Ei näin kerrottuna kuullosta kovin pahalle (ja aika epäselväkin oli) mutta herätessä oli kamala fiilis, jotenkin ne häät vaan oli ihan fiaskot. Onneksi tämäkään ei vielä ollut se oikea päivä  :D

Link to comment
Share on other sites

Kun olin saanut pukuni ostettua niin heti tuli ahdistusuni..

Olin jostain syystä joutunut pukemaan tämän hirvittävän joulukuusenkoristeita (pallot ja kaikki) täynnä roikkuvan merenneitomallisen tyllihirviön päälleni sovituksesta kotiintullessa, ja jouduin lenkkaamaan se päälläni kuravellitietä kaatosateessa kotiin, jossa sulho odotteli. En tietysti toivonut että näkisi puvun, mutta näki tietysti ja piti aivan hirveänä (ei lienee mikään ihme kun itsekin inhosin sitä, ja räyhäsin itselleni että mitä olin sellaisen mennyt ostamaan).

Lisää painajaisia odotellessa  ;D

Link to comment
Share on other sites

Meillä siihen isoon päivään on vielä reippaasti aikaa, mutta ekat painajaiset on tullut jo nähtyä... :-/

Oli jo hääpäivän aamu ja huomasin, ettei mulla ollut mitään koruja hankittuna. Hätäpäissäni juoksin johonkin ihan outoon ostoskeskukseen ja rupesin hädissäni etsimään sopivia koruja. Mitään muita ei löytynyt, kun kauhean isoja ja rumia muovisia rihkamahelyjä, jotka oli pakko paremman puutteessa ostaa. Kun saavuin vihdoin kirkolle (häiden piti alkaa tunti sitten), äitini kysyi, miksen ollut käynyt kampaajalla. Minä hätäpäissäni laitoin ponnarin, kun en muuta keksinyt...

Toisessa unessa tajusin kirkon portailla, ettei mulla ole kimppua ollenkaan. Ja ei kun läheisestä koivusta oksia käteen ja sisään...

Link to comment
Share on other sites

Meillä häihin vielä (enää!) muutama kuukausi ja monet painajaiset takanapäin ja pelkäänpä pahinta, että niitä on vielä edessäkin...  :o

Olin kirkon takaosassa odottamassa hääseremonian alkua. Poikani oli tarkoitus olla sulhaspoikana, mutta poikaa ei näy missään.. hermostuksissani yritin katsella kirkon istuinrivejä niin, ettei kukaan näkisi minua. Sieltä se poika löytyi, juoksemasta istuimien ja vieraitten keskellä! Yritin viuhkoa käsilläni, mutta eihän se poika mitään nähnyt, huutaa ei missään nimessä voinut. Alttarilla piti olla sulhanen ja bestmanit, heistäkään ei näkynyt jälkeäkään, kaasot olivat myöhässä ja kaiken kukkuraksi sulhanen pamahti mun viereen!! Eihän hänen pitänyt nähdä minut kuin vasta alttarilla... Ja seremonia alkoi, kanttori soitti väärää kappaletta... Voi voi..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Muutama painajainen on tullut jo nähtyä ja veikkaan, että häiden lähestyessä painajaisten määrä vain lisääntyy  :P ;D

Yhdessä unessa kirkko oli jaettu neljään eri penkkiriviin, eli käytäviäkin oli useampi kuin se yksi. En tiennyt mitä käytävää minun olisi pitänyt kulkea alttarille. Lisäksi isäni istui etupenkissä verkkarit päällä, vaikka hänen olisi pitänyt olla minua taluttamassa. Sulhanenkin osoittautui erääksi isokokoiseksi ja ällöksi pojaksi nuoruudestani... Hänelle sanoin unessa, että heti vihkimisen jälkeen otan hänestä eron, sillä haluan naimisiin oman sulhaseni kanssa.

Toisessa unessa hiukseni olivat ainakin kymmenellä eri värillä (sinistä, punaista, vihreää...) raidoitetut, eikä kampaaja osannut tehdä millään nutturaa päähäni. Häihin oli aikaa enää muutama minuutti ja minulla oli siis sekä kampaus että meikki täysin kesken. Apuva...  ::)

Link to comment
Share on other sites

Olen nähnyt hirveästi häihin liittyviä sekavia unia, enkä yhdessäkään ole päässyt kunnollisesti naimisiin.

Yhdessä unessa juhlat olivat ennen vihkimistä, tosi fiksua, ja ruoka ja haarukat loppuivat kesken. Kun tuli vihkimisen aika, lymyilin kirkossa penkkirivien välissä hirveä dragshow-puku päälläni.

Toisessa unessa häihin tuli ritari, joka haastoi isäni osallistumaan turnajaisiin alasti ja ilman hevosta. Ei osallistunut. Ja mitä relevanssia tälläkin on häiden kannalta?!

Viime yön unessa pyörin kirkossa ilman kenkiä ja kimppua (oikea puku päällä tosin) ja kun sitten tajusin mennä käytävän päähän valmiina astelemaan alttarille, oli sulhanen kadoksissa ja lopulta pappi tuli vihkimään meitä sinne käytävän päähän alttarin sijasta.

Yhteistä kaikille unille on hirveä vierasmäärä, yleinen sekoilu, myöhästely ja unohtelu, lymyily väärässä paikassa kirkossa, asioiden vyöryminen eteenpäin ilman järkevää suunnitelmaa, täysin epäoleellinen ja itselleni hyvin yllättävä ohjelma häissä sekä kaiken kaikkiaan karnevalistisen sekava tunnelma.

Link to comment
Share on other sites

Näen joka viikko unia, joissa vasta alttarille astellessa tai juhlapaikalla huomaan, että olen unohtanut käydä kampaajalla laittaa kengät jalkaan tai laittaa hääpuvun päälleni.  :o Siitä seuraa sitten aina itkut ja häiden keskeytyminen.

Toisessa usein toistuvassa unessa olen aina kamalan myöhässä ja mitä uskomattomampia vastoinkäymisiä tulee eteeni, kun yritän päästä häihini, enkä lopulta niihin ikinä pääse.

Pari viikkoa sitten näin myös unen, jossa kaasoni tulikin tilalleni alttarille ja minut passitettiin kirkon penkkiin katsomaan, kun sulhaseni meni naimisiin kaasoni kanssa! Sitten istuin kaason äidin vieressä häävastaanotolla vuolaasti itkien ja tämä yritti minua sitten parhaansa mukaan lohduttaa: "Ehkä seuraavalla kerralla sitten onnistuu.." Myös muut vieraat minua säälien kävivät tervehtimässä siinä sivussa, kun juhlivat tuoretta pariskuntaa.

KAMALAA!  ;D

Link to comment
Share on other sites

Hassua, että unissa tapahtuu yleensä sellaisia asioita, jotka eivät oikeasti olisi katastrofaalisia tai edes millään lailla todennäköisiä.

Tuo kenkien unohtaminen on hyvä esimerkki: en kyllä ole ikinä unohtanut laittaa kenkiä jalkaan ulos mennessäni, ja toisaalta kyllähän naimisiin voi ihan hyvin mennä paljain jaloinkin.

Link to comment
Share on other sites

Mä olen nähnyt neljä häihin liittyvää painajaista. Niissä kaikki ei ole mennyt ihan suunnitelmien mukaan, mutta kaikki on silti pohjiltaan hyvin.

Ekassa häät jo alkoi, mutta multa puuttui puku, meikki ja kampaus. Mä en silti niitä kovasti ehtinyt murehtia kun yritin kaikkia ihmisiä saada laittamaan koristeet oikeille paikoille äkkiä kun vieraita alkoi jo tulla. Todella kaunis juhlapaikka oli muuten. Löysin jostain kauniin kesämekon kiireessä ja päätin, että kyllä tää riittää oikein hyvin. Meikkasin kanssa vauhdissa ja laitoin hiuksia jotenkin ponihännälle tms. Koko ajan ihmettelin missä mun kaaso on kun tarviin sitä. Sitten kaasoni yhtäkkiä ilmestyi paikalle IHAN HUMALASSA! (Oikeasti meillä kun on ollut paljon puhetta, että häämme ovat alkoholittomat, mutta kaaso ei meinannut aluksi tajuta sitä lainkaan vaan selitti koko ajan että kyllä hän viinat tuo paikalle). Ja sitten kaaso rupes tarjoamaan kaikille meidän vieraille pullostaan. Ja kaiken kukkuraksi meiän iskälle ja se jopa otti kulauksen! Että mä olin vihanen...

Kaksi seuraavaa unta on ollut samanlaisia. Ekassa oltiin kotona ja toisessa mökillä. Sit yhtäkkiä tajuan, et hei tänään on meidän häät! Kello on 12 ja vihkiminen pitäis olla 5 tunnin päästä. Tulee kauhee kiire ja mua rupee itkuttaa kun ei kaikkea ehdi tehdä. Sit tajuan hetken päästä, et ei ne häät olekaan tänään vielä, muutaman kuukauden päästä onneks vasta. Eli hyvin päättyy, mut paniikki iskee kyl ensin.

Viime yönä näin unta mun polttareista. (mun kaaso on hieman rämäpää ja me ei oikein oltu aluksi samoilla linjoilla mitä halutaan mun polttareista). Yhtäkkiä kaaso ilmestyi meille. Ja mä tajusin, et nää on varmaan ne mun polttarit. Sit kaaso rupes paiskimaan mua vesi-ilmapalloilla ja mä sanoin sille tosi vihasesti, et just tän takia mäkin olisin halunnut hieman osallistua tähän suunnittelemiseen. Kaaso vaan räkätti. Sitten se sanoi, et nyt odotetaan muita. Kello oli jotain kymmenen aamulla ja kysyin, et millon muut on tulossa. "Jaa, joskus tossa kahdeksalta illalla, ei ne ehdi aiemmin". Sit me jäätiin vaan istumaan hiljaa ja odottamaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Reilu puoli vuotta ennen häitä näin yhden painajaisen, jossa hääpäivänä herättiin ja tajuttiin sulhon kanssa, että oltiin kokonaan usean kuukauden ajan oltu unohdettu, että tänään on häät ja sen mukaisesti ei siis isoa osaa järjestelyistä ollut tehty.

Aamulla olin aika kauhistunut, että nytkö se häästessi alkaa, vaikka olen päättänyt, että en aio pahasti stessata häistä (vaikka väkisinhän sitä loppuvaiheessa varmasti stessaa.) No onneksi en nyt sen jälkeen ole nähnyt hääunia, vaikka toki häihin on vielä n.3kk aikaa, joten ehdin vielä nähdä monet unet ennen sitä.  :)

Link to comment
Share on other sites

Kyllä täälläkin on nähty noita painajaisia,viimeks viime yönä.Siinä olin kyllä päässyt naimisiin,mutta huomasin jälkikäteen,että olin unohtanut kokonaan sormuksen ja kukat.Ja se oli ihan täys katastrofi tuossa unessa ja olin todella helpottunut kun heräsin.Mäkin oon omasta mielestäni ollut todella rauhallinen näiden häiden kanssa,mutta ilmeisesti tuo alitajunta kuitenkin stressaa tietämättäni.

Link to comment
Share on other sites

Huhhuh tuntuu etten enää muita unia nääkään kuin hääunia. ja aina niissä joku on vinksallaan ;D Puku-unia näin siihen asti kunnes puku vihdoin valmistui ja alitajuntani sai sen asian suhteen rauhan. Nyt unia tulee nähtyä kaikesta muuhun häihin liittyvästä, on tullut nähtyä jo ties millasta hääpaikkaa ja bändiä jnejne. Hassua miten tuo ihmisen pää prosessoi asioita ;D

Link to comment
Share on other sites

Ainakin kerta viikkoon tulee häät uniin. Usein joku semmonen että puku repee. Kerran näin unta että juhlat pidettiin ensin ja vihkiminen sitten vasta kun oli syömiset syöty ja pappi ei tullutkaan paikalle.

Ja yksi yö näin että juhlat olivat jossain ihan oudossa paikassa ja pitopalvelu oli tehny kakun kaupan valmispohjista ;D

Että kaikkea sitä stressin keskellä tunkeutuukin uniin...

Link to comment
Share on other sites

Mä olen nähnyt jo monta monituista unta, painajaisia ja ei-painajaisia liittyen häihin.. Olen huomannut, että mitä lähemmä Suuri Päivä tulee, sitä tiheämpään tahtiin nämä unet tulevat, onpa ollut jo muutama yökin putkeen hääunia! Pahin tähänastisista taisi olla, kun haettiin sormukset kaiverrettuna. Kaiverrukset oli muuten ok, paitsi vuotena oli 2004 eli meidän kihlavuosi, ja nimetkin tais olla väärin. Ne oli siinä unessa kaivertanu mun timanttiaarteen ihan pilalle, ja mä tietty repesin liitoksistani... Huh, aamulla oli helpottunut olo. Muuten olen unissani sovitellut hääpukuani, neuvotellut häämusiikista kanttorin kanssa ym. Kauniita hääunia kaikille!  :P

Link to comment
Share on other sites

Huh huh

onhan tätä jo reilun vuoden verran suunniteltu, mutta voi että jännittää :) Tunteet on pinnassa ja ei oikein tiedä että missä olis, kesäkuun lopussa tämä poika saa naida elämänsä naisen, viime kuukaudet on ollu elämäni parasta aikaa ja voi kuinka mahtavaa se tulee olemaan kun vihdoinkin me olemme yhtä. Mie olen niin onnessani nyt että en ees oikein tiiä miksi täällä jaksan hehkuttaa onneani :)

Mutta asiaan ettei tule mikään turha viesti. Tämä varmasti kuulostaa hassulta, mutta mie olen nähny monta unta että kun me ollaan alttarilla niin morsiameni sanoo ei. Olen nähnyt tuon unen monesti aikaisemminki, mutta nyt se on toistunut melkein joka yö. ja se on toistunut aivan samanlaiseina joka kerta: pappi kysyy että tahtooko neiti XXX ottaa herra YYY:n miehekseen, ja neiti XXX sanoo että ei ikinä kuuna päivänä maailmassa! Sen jälkeen pappi käy kimppuuni. Kyllähän mie ymmärrän että ennen häitä mielikuvitus laukkaa koska on kyse niin suuresta elämän muutoksesta, mutta tuo uni on vain niin todellinen.

Onko teillä muilla ollu samanlaisia kokemuksia/unia?

Edit: olen pahoillani jos tämä on jo vanha aihe, mutta oli pakko päästää vähän ajatuksia pihalle.

[edit]Muokkasin otsikon kuvaavammaksi

- Haisu[/edit]

Link to comment
Share on other sites

Ei ole kokemusta, mutta olen tutkinut jonkun verran unia koska ne ovat mielestäni mielenkiintoisia (, ja koska itse näen niin pähkähulluja unia).

Voisinkin siis sanoa sinulle että ei tuosta unesta ainakaan huolestua kannata, tuskin se mikään enneuni on :)

Yleensä jos näkee unia häistä, se vain tietää onnea ja sitä että olet oppinut hyväksymään oman itsesi sellaisena kuin olet. Muutenkin yleensä unissaa monet negatiiviset asiat ovat onneatuovia ja hyvää tarkottavia. :)

Link to comment
Share on other sites

Vaikuttaapi siltä, että sulhanen pelkää alitajuisesti, että onko hän sittenkään tarpeeksi hyvä mies tulevalle vaimolleen... Itselläni on nimittäin morsmaikkuna ollut muutamia samantyyppisiä unia, joissa tuleva mieheni on löytänyt itselleen hemaisevamman naikkosen kainaloon, ei ole ilmestynyt häihin yms. sekavaa. Lisäksi olen ihan valveilla ollessanikin pohtinut, että onko sulkkini sittenkään tyytyväinen "valintaansa" eli ehkä hän ei enää haluakaan kanssani naimisiin jne. jne.

Unet kertovat yleensä omista epävarmuuksista, peloista, tunteista yms. Unia kannattaakin vähän yrittää tulkita ja analysoida, mutta ei liikaa. Välillä ne ovat vain yksinkertaisesti sekavia unia, joihin sekoittuu uutta ja vanhaa, omia ja muiden ajatuksia, telkkaria ja tosielämää... Mielenrauhan palauttamiseksi neuvoni onkin, että kerrot unistasi morsiamellesi. Hän osaa aivan varmasti lohduttaa ja vakuuttaa sinut siitä, että unesi ovat todellakin vain unia, eivätkä todellisuutta!  ;)

Ai niin, ja ONNEA TULEVALLE HÄÄPARILLE! :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
Joo ja ei ne unet oikeasti välttämättä merkitse mitään. Häät kun vaan pysyy yölläkin mielessä... Mulla ainakin on niin hämäriä unia että hui! Olen mm. eräässä unessa karannut omista häistäni kesken vihkimisen!  :o Ei kyllä ole suunnitelmissa...  ;) Olen myös nähnyt painajaista jossa hääamuna heräsin ja huomasin että olin unohtanut tehdä hääpukuni.  ;D

Suunnilleen samanlaista täällâkin,paitsi erona on,että pukuni on valmispuku.Mutta tuohon lisätâkseni olen kanssa nähnyt unia jo nyt,että hiukseni kerta kaikkiaan irtoavat päästâ,hääkakkua ei nây missään,sulkku hävinnyt ja sitten sjuuri tuo mistä ed.mainittu kirjoitti.Eli siis jo nytkö ne alkaa vaikka häihin aika vuosi.?

Tervettäkö.?

Link to comment
Share on other sites

Onneksi en ole ainut joka on nähnyt painajaisia häistä. Voi tavaton, että on osannut olla kauheita unia  :-/ :P

Ensimmäisen painajaisen näin noin 5kk ennen häitä. Olin ihan hädissäni kun aamusti heräsin. Tietysti kerroin unesta heti tulevalle aviomiehelleni. Unessa olin myöhässä häistäni, pukuni oli kamala (joku ruskea kukkakuvioinen essu hameen edessä), kukkakimppu haettiin kukkakaupasta kiireellä, kauniit kiharani suoristuivat, ja kaiken kukkuraksi sulhaseni ilmoitti minulle ettei häitä pidetäkään kun ei tullut tarpeeksi vieraita ja hän päättikin pitää kirkon pihalla poikien grilli-illan  :o

Nykyään vain naureskelen hullunkurisille painajaisilleni, koska ne todellakin ovat HULLUNKURISIA  ;D Olen mm. ratsastanut sulhon kanssa metrin korkuisilla kaakeilla juhlapaikalle ja olen hätäillyt siitä kuinka olemme unohtaneet kolisevat tölkit hevosten perästä. Kirkossa pappi käski veljeni lukea raamatusta kohdan ja olen vihaisesti tokaissut papille että veljelläni on lukihäiriö ja sulhoni on alttarilta loikkinut vessaan niistämään nenänsä!!  :D ::)

Link to comment
Share on other sites

Muistelin, että täältä löytyy tällainenkin otsikko =) Viime yönä eka kunnon hääpainajainen aika perinteiseen tyyliin. Puolisen tuntia aikaa vihkimiseen, jännittää ja lähden ystävien kanssa tupakalle (en ole polttanut kahteen vuoteen...) Röökaamisen sivussa vaihdan vaatteita seisaallani ja huomaan pian, että olen unohtanut käydä meikissä ja kampaajalla. Mietin pitääkö vihkiminen siirtää ja kaverini lohduttelevat, että he voivat tuhria naamani kyllä. Pian huomaan, että kimppunikin puuttuu. Se piti tuoda kampaajalle, joten ihmekös se, että unohtui kun en mennyt koko kampaajalle. Kello on viittä vaille ja vedän mustia sukkahousuja valkoisen hääpukuni alle ja pyydän ystäviäni hakemaan sulhaseni, josko voisimme vaikka siirtää häitä. Sulhaseni tulee, mutta emme voi jutella rauhassa, koska jääkiekkojoukkue on tullut vaihtamaan varusteita samaan tilaan ja heillä valmentajana ex-poikaystäväni. Vihdoin kun saan kerrottua sulholleni puuttuvasta kampauksesta, meikistä ym. ja että haluaisin siirtää häitä kaksi päivää hän purskahtaa itkuun, koska sormuksessa on väärä päivämäärä....

Nyt jo naurattaa mutta yöllä ei tuntunut yhtään huvittavalta nämä juonenkäänteet ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...