Jump to content
Naimisiin.info

Sulhasen osallistuminen järjestelyihin? (yhdistetty)


vivella

Recommended Posts

meillä miespuolisko jännittää jo nyt niin paljo, et se ei mielellään halua ees keskustella asiasta. Olen antanut miehen olla ja järjestellyt ja suunnitellut itse.. :)

Kyllä se varmaan jossain vaiheessa alkaa innostua..

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 515
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mä kuulun myös siihen morsianten joukkoon, joiden sulhot tekee ja osallistuu. Mun sulho on tehnyt kutsut melkein alusta loppuun bestmanin avustuksella ja muutenkin hällä on mielipiteet ja toiveet asioista. :D Eilen käytiin servettejä valkkaamassa ja kaikki tämä on hälle yhtä tärkeää kuin mulle, välillä ehkä hälle vielä tärkeämpää kuin mulle ;) Olen siis hyvinkin onnellinen ja kiitollinen tästä asemasta. Yhdessä touhuten tuntuu tämä projekti todella yhteiseltä. Tästä on hyvä jatkaa sitten eloa eteenpäin :-X

Link to comment
Share on other sites

Meidän hääsuunnittelut ovat vasta alussa, mutta siitä huolimatta mies on yhtä mukana kuin minäkin. Jos miestä ei kiinnostaisi koko touhu, ottaisin kyllä itseeni: onhan kyseessä yhteisen elämämme tärkeimmät yhteiset juhlat!!!

Minusta ei myöskään ole naismaista, että miestä kiinnostaa morsiamen puvun tyyli tai kukat. Häät ovat meidän juhlamme, ja sekä päälinjojen että yksityiskohtien pitää olla molemmille mieleisiä. En voisi kuvitella itse, että näkisin vasta alttarilla, millaisen sormuksen/puvun sulho on mennyt valitsemaan - ja vastaava periaate soveltuu myös toisin päin!

Saas sitten nähdä kun hössötys kiihtyy, joudunko perumaan puheitani  ;)

Link to comment
Share on other sites

Meillä mies on mukana päättämässä suurista linjoista, ehkä hän sitten innostuu enemmän kun asia tuntuu konkreettisemmalta. Yhdessä ollaan menossa katsastamaan juhlapaikkaa ensi viikonloppuna  :D

Link to comment
Share on other sites

"Mein mussukka on naismaisuudesta kaukana ja silti se uskaltaa kanniskella mun käsveskaa tuolla kylillä"

Juu, niin minunkin. Mutta vain silla ehdolla, että minä pidän hänen kädestään kiinni samaan aikaan, ettei muut luule 'puppelipojaksi'.

:)

Link to comment
Share on other sites

:-X Tutulta kuulostaa..en ole kuullut, että kenenkään tutun tai edes tutun tutun mies olisi koskaan ihan samalla lailla omista häistänsä hössöttänyt kuin morsian. Osa ei osallistu juuri mitenkään ja osa kertoo kyllä mielipiteensä ja osa jopa ihan konkreettisesti tekee asioita häiden suunnittelussa. Meillä vielä puoli vuotta sitten koko naimisiin meno oli vähän arka aihe..Sulho kun sanoi, että kaikki aikanaa jne..Minä sitten itkeä tihuuttelin, että tokkohan tuo naimisiin minun kanssa ees tahtookaan ???. Vaikka tiesinhän kyllä, että tahtoo.. ;D. Mutta niin vaan kesäkuussa sulho olikin samaa mieltä, että sovitaan hääpäivä esim vuoden päähän suurinpiirtein ja niinpäs se sovittiin. Ensin sovimme, että MITÄÄN valmisteluita EI tehdä ennen vuoden vaihdetta..( häät 25.9-04...) MUTTA::: :-[...kuinkas ollakaan aloin itse vähän jo miettimään..hankin lehtiä..ja tuumin, että tuota haluaisin jne. Aloin aina vähän salakavalasti puhua asiasta, ja sulhokin on ihan suht kivasti mukana suunnittelussa. Puhuu usein, että " sitten meidän häissä sitä ja tätä" :-X. Pyysi jo bestmanin..keksi meille ihanan juhlapaikan..jne. Minä tyttä sitten varata täräytin alkuviikosta kirkon/juhlapaikan, ettei sitten niitä tarvi enää miettiä. Soitin myös pitopalvelun jms, että osaa tehdä budjetin. Sulho ei ole ahdistunut, vaan kertoo mielipiteensä ja omia ideoita. Välillä naureskelee...En vaadikaan, että hänen pitäisi VUOTTA aikaisemmin alkaa kanssani tätä hössäämään, enkä odota, että hän osallistuu joka asiaa. Yhdessä keskustellaan niin, että molempien mielipiteet tulee esille ja päätökset sen pohjalta. Se on tuo sulhon koulutus vähän salakavalaa taitolajia tytöt ;)! Paljon tehokkaampaa on vähän kauttarantaina rueta puhumaan, että olishan se ihan kiva osata tanssia vaikka valssia..mennä vaikka lyhyelle kurssille...KUIN ETTÄ sanoo: jos et lähde kanssani tanssikurssille, voit kyllä uskoa, että olen tosi pettynyt jne..

Joo..anteeksi pitkä sepostus..vähän asian vierestäkin!!!

Link to comment
Share on other sites

Kyllähän se suunnittelu ja mietintä on vielä minun heiniäni ollut, mutta on sulhanen kysellyt pitopalvelun perään ja hoitanut sitä puolta sekä mietiskellyt aikataulua ja ohjelmaa sekä koristuksiakin :-X. Juuri eilen tehtiin pientä koeversioita ilmapallokoristuksista ja minun tehtäväni oli täyttää palloja, joten suunnittelu ja toteutus jäi sulhaselle :P.

Eli on mukana hommassa (tottakai), mutta ehkä sellainen "jatkuva" miettiminen ja stressaaminen kuuluu minulle, kun olen luonteeltanikin sellainen. ??? :o

Tosin oli puhettakin, että yhdessä tehdään, kun on yhteiset juhlat. :D

Link to comment
Share on other sites

Sulhanen osallistuu ihan mukavasti. Tosin ollaan puhuttu siitä valmistelujen alkuvaiheessa, että jos yhdessä mennään naimisiin niin yhdessä myös suunnitellaan ja tehdään asioita. Osittain ollaan jaettukin tehtäviä. Minä selvitän juhlapaikkoja ja kirkon (jotka yhdessä katsastetaan sitten) ja sulhanen hommaa mieluisan papin ja hääyöpaikan.   :-X

Onneksi mulla on kaks ihanaa kaasoa ja bm ja seremoniamestari, joten meitä on kuus immeistä hössöttämässä että saadaan kunnon pidot ens kesänä pystyyn. Ei oo sulhasenkaan orpoa hössöttää, kun on kaks muuta miestä apuhössöinä!

:D

Link to comment
Share on other sites

Meidän isäntä myös jättää ylettömän huolehtimisen mulle (fiksu ku on ;)), mutta kyllä se sanoo mielipiteitä ja ehdotuksiakin ihan kiitettävästi!

Link to comment
Share on other sites

Meilläpä minäkin olen se päähössöttäjä ja kun mielipiteitä kyselen niin vastaus on yleensä joo joo se on ihan hyvä... Mutta on kuitenkin omalla tavallaan ihan innostunut! :-X

On luvannut tehdä kutsukortit, kun alan ihmisiä on ja lupasi jopa suunnitella meille vihkisormukset! Ja on ihan innostunut mm. pukunsa valitsemisesta ja uskon että kyllä se innostus kasvaa kun päivä lähenee!! Kun hänen mielestään nyt on vaan turhan aikasta hössöttää ihan älyttömästi... :D

Link to comment
Share on other sites

Mä luulin, et sulho ei juurikaan ole ehtinyt (tai jaksanut ;)) ajatella häitä, mut sit tuli selville, et se oli jo suunnitellu meen kutsut ja hääpaikan koristelun, vaikkei koko asiasta oltu vielä keskusteltu mitään... :o

Link to comment
Share on other sites

Meillä mies ei ole juuri kiinnostunut asiasta (häiden suunnittelusta siis..).. :(

eilen suunnittelin kutsut ja kirjoitin erilaisia runoja ylös paperille ja sanoin että hänen pitää valita runo kutsuun..

Hän valitsi ja sen hyväksyin..  :-X

noh päätti hän häävalssin,siihen en voinut sanoa juuta enkä jaata.. :)

olisi kyllä mukavaa jos hän olisi hieman aktiivisempi! :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei juurikaan mies osallistu käytännön tekemisiin, mutta sanoo kyllä mielipiteensä asioihin jos vaan kysyn niistä häneltä  ;) Näin ainakin meillä tässä alkuvaiheessa, mutta olen oikeastaan ihan varma, että kyllä hän vielä innostuu tekemään kunhan päästään lähemmäksi hääpäivää. Tässä vaiheessa ollaan sovittu ainoastaan, että hänen tulee järjestää meille hääauto bestmanin kanssa. Oikeastaan minulle on helpompaakin järjestää asioita, kun pääsen töissä internetiin ja istun päivät pitkät puhelimen ääressä toisin kuin sulhaseni ja muutenkin uskoisin että naisilta tällaisten asioiden organisointi onnistuu jo luonnostaan.

Link to comment
Share on other sites

Minun rakas ilmoitti, että hän osallistuu ruoan ja häämatkan suunnitteluun. Piste. Ai niin, ja hänen serkkujaan ei saa kutsua (?). Hän tietää jo, mitä tahtoo päällään pitää, joten hänellä ei ole oikein tarvetta katsella mitään.

Ystävällisesti hän suostuu tosin juttelemaan kanssani puvuista ja kukista ja kakuista. Sain hänet jopa lupautumaan tulemaan kanssani seuraaville häämessuille. Mutta saa nyt nähdä, ehkä hän aikanaan innostuu.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...
  • 10 months later...

Meillä tehtiin sopimus ehdotuksestani, että minä suunnittelen häät ja mies häämatkan. Tietenkin mielipiteitä kyselen ja varmasti haluan apua hääauton ja boolien valitsemiseen. Ne ovat enemmän hänen alaansa, mutta kutsut, juhlapaikka, koristeet, ruoka, karkit, musiikki yms ovat minun vastuullani.  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Meillä olen saanut toistaiseksi tehdä lähes kaiken, mutta toisaalta me ollaan aika alussa kaikessa suunnittelussa. Miehen kanssa keskusteltiin kirkosta, jossa meidät vihitään. Minä etsin mahd. juhlapaikat ja esittelin hänelle. Käytiin paria katsomassa ja tehtiin varaus. Vieraslistan kanssa on vielä hiomista...ollaan aikalailla eri mieltä. Mieheni kyllä haluaa osallistua kaikkeen suunnitteluun ja että tehdään yhdessä meidän näköiset häät, mutta ei halua aloittaa vielä. Ihan ok. Voin itse miettiä rauhassa ja punnita eri vaihtoehtoja. Etsiä hyviä ja huonoja puolia ja sitten kun keskustellaan, niin minulla on valmiina ehdotuksia ja vaihtoehtoja.  ;)

Link to comment
Share on other sites

Kaikki ratkaisut, pohdinnat ja työt tehdään yhdessä.

Koska mies on kuvataiteellisesti mahdottoman lahjakas, hän mm. on suunnitellut hääkutsut siten, että jokaiseen niistä tulee hänen tekemänsä uniikki piirros. Sen sijaan täyspäistä, aikuista ihmistä en ikimaailmassa painostaisi esim. väkertämään hääkarkkeja, ellei hän itse sattuisi haluamaan. Ei onneksi halua, kuten en minäkään.

Link to comment
Share on other sites

Kyllähän meillä miehen osallistuminen on jäänyt siihen, että tuo on kanssani tehnyt vieraslistan ja selannut YHDEN häälehden läpi sanoen mielipiteitään hääpuvusta. (Ja luojan kiitos pitää samanlaisista kuin minä  ;) )

Kyllähän itse sen puvun valitsen ja tuskinpa sulho sitä pukua ennen häitä näkee, mutta ajattelinpa avartaa maailmaani ja kysyä miehen mielipidettä hääpuvuista :D

Tosiaan hän ei siis hirmuisen innostuneena vielä ole valmisteluissa ollut mukana. Saa nähdä jos tuo tuosta vielä innostuu  ;)

Link to comment
Share on other sites

Nyt havettaa - huomaan kirjoittaneeni tanne ennen kuin olimme edes kiihloissa...

Kulta on ollut ihan kiitettavasti mukana, olkoonkin, etta olen itse toiminut "kuskina" tassa asiassa. Mielipiteita kertoo ihan mielellaan, kunhan vain jaksan kysya ensin.

Aiomme jarjestaa morsiamen kakun ja sukhasen kakun, eli kullalla on jotain ihan ikiomaa suuniteltavana - ja kulta on myos innostunut kutsuista (jopa suunnitteli niita!), silla niihin liittyy vasaroimista...  ::)

Mainitsin muuten eilen, miten hermoja riipivaa on haiden morsiankeskeisyys. Kulta sanoi, etta se vain tuntuu minusta silta, kun olen morsian. Sulhasilla on omat paineensa - esimerkiksi puheet tuntuvat aina jaavat miesvaen kontolle, naisten ei taydy kuin nayttaa hyvilta: "and you're always pretty". 8-)

Link to comment
Share on other sites

Mistä te revitte tuon kaiken ajan noille järjestelyille, joita pitkälti yksin tunnutte tekevän? Mä en pystyis mitenkään, mutta ehkä sitten voisin suostua, jos olis isot apujoukot, jotka hoitaisi suurimman osan hommista ja mä vaan päältä hylkäisin tai hyväksyisin :).

Link to comment
Share on other sites

;Dkyllä me täällä ollaan aika aktiivisia molemmat,vaikka ensin ei tuo emäntä meinannutkaan näin nopeasti mun kanssa vihille mennä :-[ :-X :-Xmutta onneksi sain pään käännettyä ja nyt oli ihan pakko itsekin rekisteröityä ja tulla katsoo millä te ootte tuon mun morsion saanut kiinostumaan kaikista hassuista askarteluista ;Dja kivahan niitä on seurata kun on noin innoissaan  ;D ;DAAH...OON NIIN ONNELLINEN :-X :-X

Link to comment
Share on other sites

Meillä mies on se joka enemmän konkreetisti varaa puhelimella kaiken kun en itse saa aikaiseksi. Molemmat ihan "hulluna" suunnitellaan yhdessä kyllä ja mieskin on innoissaan muuten mutta koristuksen on luovuttanut minun ja kaasojen pään vaivaksi. Suurin syy ehkä innostukseen on juuri erään ystäviemme häät.

Link to comment
Share on other sites

Minun sulhaseni on kyllä aivan ihanan paljon mukana kaikissa jutuissa ja on alusta saakka tehnyt selväksi, että haluaa osallistua kaikkiin asioihin (joskus jopa liikaakin ;)). No rehellisyyden nimissä on sanottava, että kyllä minä varmasti enemmän käytännössä hoidan asioita, soittelen, varaan ja varmistan mutta hän kyllä aktiivisesti osallistuu näiden asioiden miettimiseen ja suunnitteluun. Kutsujakin väsäsimme yhdessä muutaman päivän ja hän ehdottomasti halusi tehdä niitä kanssani. Sanoi tosin jälkeenpäin että jos olisi tiennyt kuinka iso homma siinä on hän olisi mielellään jättänyt sen minulle ja kaasolle :). On kyllä tosi mukava, että on sellainen kumppani joka haluaa osallistua eikä tarvitse pakottaa siihen. On noissa järjestelyissä muutenkin ihan tarpeeksi töitä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

itse pakko myöntää, että toivoisin paljon enemmän osallistumista. Joissain asioissa toki pääsee helpommalla kun tekee itse. Onneksi vielä aikaa on niin eiköhän sulholle keksitä paljon hommia!!!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...