Jump to content
Naimisiin.info

Sulhasen osallistuminen järjestelyihin? (yhdistetty)


vivella

Recommended Posts

  • Replies 515
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

vaikka puolisoni onkin nainen eikä mies, niin vastaan nyt tähänkin.

puolisoni sanoi jo kun päätimme päivän (siihen mennessä oli jo vieraslista tehtynä ja yhdessä päätettiin mihin raja vedetään), että luottaa makuuni ja saan päättää kaikista koristeista, kutsuista yms. "räpellyksistä". sovimme myös aluksi, että koska minulle ei tule valkoista pukua (en voisi kuvitellakaan...), niin puolisolleni tulee housupuku ja samanvärinen paita kuin minun pukuni. kun pukua ja paitaa menimme lomamatkalla teettämään, niin puolisoni oli se, joka ihastui kankaaseen ensin ja halusi sen. loppujen lopuksi olin itsekin sitä mieltä, että se oli täydellinen. ruokalista mietittiin yhdessä, hääpäivän aikataulu on mietitty yhdessä, boolista tein ehdotuksen joka meni läpi. meillä on niin samanlainen maku asioiden suhteen, että tähän mennessä ei ole tullut minkään asian kohdalla tyrmäyksiä tai kummasteluja. kutsuista tein juuri aamulla koeversion johon puolisoni ihastui täysin. :girl_smile:

minä siis askartelen kaiken - ja teen sen mielelläni - ja hyväksytän puolisollani ideani. :)

Link to comment
Share on other sites

Osallistuu osallistuu. :D Me oltiin puhuttu siitä "kun sitten joskus mennään naimisiin" aika paljon ennen lopullista päätöstä, joten me kumpikin tiedettiin mitä toinen haluaa. Suuret linjat (paikka, värit, juhlien luonne) päätettiin yhdessä ja loppu on sitten aika lailla ollut mun työsarkaa. Mä mietin häitä paljon enemmän ja suunnittelen kaikkea ja sitten vaan kysyn että "haluatko että polkastaan kun leikataan kakkua" ja "haluatko sanoa jotain siinä vihkimisessä vai vastataanko vaan tahdon". Suunnitteluun (yleensä siis kahden vaihtoehdon välillä valitsemiseen) osallistumisen lisäksi avo on taitellut meidän kutsut ja hääkarkkirasiat, se ei ole yhtään mua varten mutta avosta se on jopa addiktoivaa. :girl_haha: Kaikista äänentoistojärjestelyistä, levyjen tekemisestä, tulostamisista ja opastekylttien väsäämisestä avo on sitten ihan itsekseen vastuussa, kukin kykyjensä mukaan. :D

Link to comment
Share on other sites

Häät taitaa melkeen kokonaan olla mun kontollani. Tänään pidettiin häämiitti anoppien ja kaasojen kanssa, ja kävi ilmi, että sulho ei edes muistanut että olin ehdottanut hänelle tietynlaisia servettejä, tai sitä, että hänen piti ilmoittaa häävalssin soittajalle se itse valssi. Ihan tällasia pieniä asioita, mitä se ei muista, tai saa aikaseks hoitaa. "Ai pitik mun..." No piti.

On toki ymmärrettävää, että sulholla on koulunkäynti pahasti kesken, ja se vie todella paljon energiaa ja älyllistä harjoitusta :D

Link to comment
Share on other sites

Meillä minä olen selvitellyt pitopalvelut, paikat, papin, kuljetuksen, häämatkat jne. Mutta sulhanen on kaikki ehdotukset katsonut ja kertonut oman mielipiteensä ja mm. häiden värin eli punaisen valitsi sulho. Kutsukortit askartelimme yhdessä ja sormukset valitsimme yhdessä samoin koristeet, ruoat, juomat ja musiikin häihin yms. Joten kyllä meillä sulhokin osallistuu järjestelyihin, paljon enemmän kuin osasin kuvitellakkaan!

Link to comment
Share on other sites

Meillä minä pääasiassa suunnittelen, mutta kaikki päätökset tehdään yhdessä. Miehelle annoin vastuualueeksi kaiken musiikkiin liittyvän, ja siihen en minä puolestani mitenkään puutu. Ei oikeastaan kumpikaan hössötetä pahasti, mutta kuulemma minä puhun vähän liikaa kaikesta häihin liittyvästä. Ihan hyvä vaan, että mies yrittää vähän hillitä sitä.

Link to comment
Share on other sites

Minulla myös samanlainen ongelma. Eli yksin suunnittelen meidän häät, sulhanen ei halua osallistua päätöksiin eikä edes puhua koko häistä. Sulhanen ei ole edes innostunut koko naimisiin menosta, mutta on kuitenkin suostunut menemään kanssani naimisiin. Häistä en saa puhua, sillä hän suuttuu. Ja kun vihdoin olen saanut jonkin asian järjestettyä ja asiasta mainitsen, niin hän yhtäkkiä haluaakin ottaa kantaa asiaan eikä minun järjestelyni käy. Ja kaikki menee taas uusiksi. Olemme olleet yhdessä jo 7v. emme mene kihloihin, vaan suoraan naimisiin. Naimisiin meno ei ole ollut minullekaan välttämättömyys, mutta nyt kun olemme päättäneet mennä naimisiin ja olen nähnyt yksin suurta vaivaa häiden järjestämiseen, on minusta loukkaavaa, että hän ei auta/osallistu ja hokee ettei halua naimisiin eikä mene. Olisimme luultavasti happyeverafter olleet yhdessä ilman tulevaa avioliittoakin, mutta päädyimme kuitenkin sopimaan häistä (sulhasen ehdotuksesta ihme kyllä), vaikka sulhanen ei kovin innoissaan asiasta nyt olekaan. Olen sanonutkin hänelle, että kunhan tulee hääpäivänä kirkkoon ja edes yrittää näyttää onnelliselta. Mikäli häitä ei jostain syystä tulisikaan, vain siksi ettei sulhanen tahdo naimisiin, niin kyllä tämä tarina sitten tähän jää. Aika yksinäistä.......

Link to comment
Share on other sites

^Ihan pakko sanoa, mutta kyllähän te kihloissa olette, jos häitä suunnittelette! Ei siihen kihlautumiseen sormuksia tarvita.. ;) Kannattaisikohan teidän keskustella tuosta naimisiin menemisestä vielä. Kuulostaa musta aika kummalliselta, jos mies sanoo ettei halua naimisiin mutta silti häitä kuitenkin suunnitellaan. Varmasti haluaisit itsekin, että mies oikeasti haluaa mennä kanssasi naimisiin eikä tee sitä vain sinun mieliksesi. Kauhistuttaako miestä hääjuhla vai itse avioliitto? Mun mielestä häiden alusaika tulisi olla kuitenkin suht onnellista aikaa ja silloin tulisi jo olla varmuus siitä, mitä elämältään tahtoo ts. haluanko naimisiin jne. Se, että ei voi olla varma siitä, saapuuko sulho kirkkoon vai ei, kuulostaa musta aika huolestuttavalta...

Muokattu: , käyttäjä: m.crane
Link to comment
Share on other sites

On tuo rakas turjake suostunut olemaan bändistä vastuussa, ja tietysti hääauto on kuulemma hänen juttunsa. Mutta muuten minä ideoin, kyselen mielipiteitä (ja suomennan ne selkokielelle, jottei jää ihan "hmph, mmjoo, nnii"-tasolle) ja mitä luultavimmin toteutankin sitten kun sen aika tulee. On tuo aarre joskus muinoin osallistunut ihan innollakin unelmointiin ja suunnitteluun, liekkö olisi vaan häähömpötys-yliannostus iskenyt. :D

Link to comment
Share on other sites

Meillä on kyllä kaikki järjestelyt minun kontollani. Vitsailenkin usein että saas nähä muistaako tulla kirkkoon oikeana päivänä. No oon kyllä nyt vihjaillut (no okei, suutahtanu :girl_haha: ) että vois alkaa pikkuhiljaa tekeen jotain häiden eteen. Ihan kyllä ymmärrettävää että aiemmin ei oo mitään tehny koska on rakentanut taloa ja käynyt töissä. Onhan siinä homma yhdelle miehelle ^_^ Jospa tässä kesällä sitten tehdään yhdessä!

Link to comment
Share on other sites

Meillä mies osallistuu lähinnä pyörittelemällä silmiään kun kerron (toisinaan kieltämättä aika lennokkaistakin) ideoistani. Toissapäivänä alkoi tosin ihan oma-aloitteisesti jutella häistämme kysymällä, että minäs päivänä ne meidät häät nyt olikaan... Itse perusteli unohdusta sillä, että hääpäivä ja kukkien tuominen aina sinä päivänä täytyy muistaa sitten vasta kun ollaan jo aviossa. :girl_sigh:

Luotan kyllä siihen, että miestäkin alkaa kiinnostaa sitten lähempänä häitä - niihin on vielä yli vuosi aikaa ja minulla on tapana alkaa kaiken suunnittelu ja hössötys vähän turhankin aikaisin. :)

Link to comment
Share on other sites

Vähän hassua ja yllättävää, että häät on näin usein naisten bileet. Me morsioni kanssa suunnitellaan kutakuinkin kaikki yhdessä, ja molemmilla on näkemystä ja kiinnostusta asian suhteen. En haluaisi olla vieraana omissa häissäni.

Niin minustakin. Oma mieheni lähes loukkaantuu jos meinaan jotain yksin päättää ja haluaa olla ihan kaikessa mukana eli koristeiden ja kukkien väristä lähtien. Ei se ole mikään itsestäänselvyys että mies on juro eikä innostu häätouhusta, turha ylläpitää moisia sukupuolirooleja?

Itse olisin ainakin hyvin loukkaantunut jos mies ei suostuisi osallistumaan järjestelyihin, yhdessähän se avioliitto solmitaan.

Link to comment
Share on other sites

Meillä mies osallistuu sopivasti. Eli antaa minun suunnitella aika vapaasti mutta on kyllä kiinnostunut jos kysyn hänen mielipidettään ja osoittaa innostumista :) Musta ihan hyvä näin sillä olen aikamoinen jyrä kun jonkun asian haluan omaan tapaani toteuttaa... Esim värimaailmasta päättäminen kuuluu kyllä minulle ja hyvä niin. Isompian päätöksiä sitten yhdessä :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

Avioliitto tottakai solmitaan yhdessä, mutta kyllä se vain taitaa aika yleistä olla, että hääjuhla on enemmän naisten juttu.

Näin se on meilläkin. Ukkokulta tekee hirveän pitkää päivää töissä ja rakentaa taloa, osallistuu sen minkä jaksaa ja pystyy ( = hyvin vähän). Vaan eipä mua haittaa, jotenkin tämä järkkäily sujuu multa ihan luonnostaan. Mulla on tapana hoitaa asiat ajoissa ja teen nopeita ja hyviä päätöksiä ja kun meillä on ukon kanssa samanlainen maku yllättävänkin monessa asiassa, niin hää uskaltaa mulle jättää päätökset isommistakin asioista. En usko, että miekkonen tuntee olevansa vieras omissa häissään. Häistä tulee meidän näköiset, ei minun näköiset. :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä menee niin että mies on ideoinut häät jo puolivalmiiksi päässään kihlauksesta lähtien. Niitä hän sitten kertoilee minulle innoissaan. Minä olen nyt alkanut innostua toden teolla, ja heittelen ideoita ja suunnittelemme yhdessä. Mies on luvannut toteuttaa suurimman osan ja häneltä se parhaiten sujuukin koska on erittäin kekseliäs, luova ja järjestää tapahtumia vielä työkseenkin. Minä toteutan ja päätän oman pukuni ja kimppuni itse, muut hoidamme joko yhdessä tai hän tekee. Sopii meille!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Meillä menee niin että mies on ideoinut häät jo puolivalmiiksi päässään kihlauksesta lähtien. Niitä hän sitten kertoilee minulle innoissaan. Minä olen nyt alkanut innostua toden teolla, ja heittelen ideoita ja suunnittelemme yhdessä. Mies on luvannut toteuttaa suurimman osan ja häneltä se parhaiten sujuukin koska on erittäin kekseliäs, luova ja järjestää tapahtumia vielä työkseenkin. Minä toteutan ja päätän oman pukuni ja kimppuni itse, muut hoidamme joko yhdessä tai hän tekee. Sopii meille!

Lainaan itseäni ja päivitän: Nyt se on jo varannut hääpaikan, kirkon ja meidän molempien rippipapin vihkijäksi. Pyytänyt bestmanin ja seremoniamestarin. Häämatka on mulle yllätys, hän järjestää. Häihin aikaa vajaa vuosi.

Link to comment
Share on other sites

Paljon. Siis osallistui, häät oli viikonloppuna. Minä ideoin enemmän, mutta päätöksiin ja toteutukseen mies osallistui ihan yhtä paljon. Yhdessä askarreltiin, yhdessä pähkäiltiin istumajärjestystä ja yhdessä valittiin buffettikarkit. Meillä ei iki maailmassa toimisi se, että minä päätän, suunnittelen ja teen ja mies järkkää hääauton. Sellainen ei vain sovi kummallekaan meistä.

Link to comment
Share on other sites

Meillä näyttää menevän niin, että itse ideointi ja pikkujuttujen suunnittelu jää enemmän minun hoidettavaksi. Mies kyllä kiitettävästi osallistuu sitten isompien juttujen suunnitteluun ja mielipiteitä näyttäisi ainakin riittävän.. Saa nähdä saako sitä lopulta itse edes omia ideoita hyväksytyiksi :P

Link to comment
Share on other sites

Me vasta juurikin mentiin kihloihin, mutta jo kihlauksen jälkeinen yö meni yhdessä häitä suunnitellessa :D Miehellä on paljon suunnitelmia ja ideoita, ja osallistuu siis suunnitteluun ihan täysillä.

Ymmärrän, ettei kaikkia häiden suunnittelu välttämättä kiinnosta, mutta minusta on ihanaa että mies on oikeasti kiinnostunut, eikä vain saavu paikan päälle.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...