Jump to content
Naimisiin.info

Sulhasen osallistuminen järjestelyihin? (yhdistetty)


vivella

Recommended Posts

Täällä puolestaan sulhanen on ollut mukana suunnittelussa alusta saakka. Pitopalvelu valittiin sulhasen maun mukaan :)

Askartelipa sulho kaikki paikkakortit mallin mukaan viime viikolla ihan itse :) Hirveästi olemme keskustelleet ja päättäneet yhdessä. Ainoa mihin sulhane ei ole osallistunut on puvun suunnittelu (näki vasta kun puku oli viimeistä viilausta vaille valmis).

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 515
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä mies vastaa täysin häämatkasta ja siihen liittyvistä järjestelyistä ja on aloittanut ideoinnin innolla -minulle määränpää ja muut yksityiskohdat taitavat paljastua sitten vasta matkan päällä. :girl_smile: Häiden suhteen suuret päätökset on tehty ja tehdään yhdessä (juhlapaikka, pitopalvelu, vieraslista, vihkiminen...). Valokuvaajan etsimisen olen delegoinut miehelle, on luvannut perehtyä asiaan nyt kesälomillaan. Apua annetaan ja pyydetään puolin ja toisin varmasti tässä vuoden varrella ennen h-hetkeä. :)

Link to comment
Share on other sites

Mies on täällä yllättävän paljon ottanut osaa järjestelyihin. Varannut kirkon, huolehtinut juhlapaikasta, varajuhlapaikan varauksesta jne.

Itsekseen oli selvitellyt mistä saa vuokrattua juhlaliivin ja plastronin.

Kutsujen ulkonäkö ja teksti on päätetty. Samoiten tietysti vieraslista tehty yhdessä.

Molempien pukujen hankinnassa ollut mukana, samoiten ollut metsästämässä kenkiä, asusteita ja koristeita.

Kemuihin on kuitenkin aikaa vuosi, joten aktiivisuustaso nousee varmasti lisää.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on suunnittelut vielä alkutekijöissään, mutta mies soitteli jo ainakin kirkkoon ja juhlapaikalle. Voipi olla että itse vastaan askarteluista sun muusta näpertelystä, mutta mies on tosi hyvin mukana! :-X

Link to comment
Share on other sites

Meillä ukko ilmoitti tulevansa kirkkoon ja odottaa siis valmista :P Katsotaan nyt josko tosta innostuu. Hää aihe on kyl vähän sellanen "pyörii silmät päässä" juttu ukolle ainakin tällä hetkellä. Mies on aina ollu vähän hitaasti lämpenevää sorttia. Eikä se ymmärrä miks häistä pitää alottaa hösääminen kahta vuotta aiemmin. Kun selitin et haluan tehdä pikkuhiljaa valmiiks ja karttaa häästressiä, niin se vaan hymähti. :P Sanoin sit vaan et kunhan muistat edes bestmanilles ilmoittaa silleen suht ajoissa että haluaisit sen bestmaniks... Ja kas kummaa...

tänään törmättiin siihen bestmaniin kaupassa, niin ukko sano sille että ei ymmärrä mitä minä ja mun kaasot oikeen häsää häistä jo näin ajoissa. Taputti miestä olalle ja sano et: Ainahan sä oot valmiina eks niin?. Se oli sit vissiin niinku suomennos: ootko mun bestman? :P Toinen sano ett joo aina valmiina. Vähän sit bestmanille valaisin mitä oltiin kaasojen kanssa suunniteltu sen pään menoks. Ja miekkonen sanoi että no tottahan toki :) Onneksi tiedän kokemuksesta että mieheltäni homma hoituu (sit kun se inspiraatio iskee) ja bestmaniltä vielä paremmin, joten eiköhän se homma ole hanskassa ja hanskat hukassa :girl_haha: Mut en oleta kyllä kummankaan mihinkään kortti näpertelyyn osallistuvankaan. Onneks mun molemmat kaasot on jo näpit syyhyten odottamassa "tyttöjen iltaa" eli siis koristeiden tekoa ja suunnittelua. Marraskuussa mennään häämessuille ja molemmat innolla mukana :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä mies kosi ravintolan lattialla (yksi kavereista oli sanonut, että siinä iso mies konttaa lattialla ja että käytti hyväksi mun heikkouttani - sairastuin tosi pahaan keuhkokuumeeseen samana iltana... olin viikon sairaalassa).

No nyt, mies osallistuu kaikkeen mahdolliseen. Ollaan tehty yhdessä kortit, hääkarkit vielä odottavat ja ne tehdään miehen ja hänen parhaan kaverin kanssa. Siis miehen kanssa! :) Mies oli myös suunnittelemassa hieman pukuani yms.

En voi olla kuin onnellinen morsian. Ja vaikka äiti ei näytä olevan kiinnostunut häistä, näin voi jollakin olla, mies on siinäkin tukena. Onneksi, muuten en jaksaisi kauheaa painetta häistä, jotka olen suunnitellut, siis mieheni kanssa yhdessä. (kaaso osallistuu vähän ja on lähinnä henkisenä tukena.) Jollakin voi olla myös näin.

Link to comment
Share on other sites

Mies on ollu kokoajan mukana suunnittelemassa (siis tosin viikkohan tässä on vasta suunniteltu) ja hänelle sälytän suosiolla tietyt asiat, koska tarjoilujen suunnittelussa ja toteutuksessa joidun tekemään liki kaiken yksin. Mies hoitaa pitkälti kaiken printtitavaran, suunnittelee ja teettää, koska on sillä alalla töissä. Yhdessä ollaan kokoajan mietitty (siis jo aikaisemmin ennen tätä päätöstä, että nyt) mitä halutaan ja mitä ei jne. Kummankin suuri päivä se on ja haluan, että se on yhtä tärkeä ja ihana molemmille. Ja kyllä siinä toki on paljon sitäkin, että miehelläni on pettämättömän hyvä maku. :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Mun tuleva mieheni haluaa kyllä osallistua kaikkiin päätöksiin, mikä on mun mielestä tosi mukavaa. Eilen se halusi jopa katsoa läpi koko postin postimerkkivalikoiman, kun näytin sille yhden meidän kutsuihin sopivan postimerkin. No, olihan se mun valitsema miehenkin mielestä paras vaihtoehto. Mutta ihanaa silti, että sitä jaksaa kiinnostaa noinkin pienet asiat.

Link to comment
Share on other sites

Meilläkin mies osallistuu oikein kiitettävästi järjestelyihin :curtsey: . Hänen vastuullaan on erityisesti bändi ja juomapuoli. Oli mukana myös valitsemassa minulle pukua. Suunnittelee hääpäivän aikatauluja ja pohtii miten mikäkin asia olisi parasta hoitaa. Miehen ehdotuksesta myös vieraslista kasvoi huomattavasti alkuperäisestä suunnitelmasta :rolleyes: , joten syytäkin olla hyvin valmisteluissa mukana :girl_haha: .

Kutsukortit olen minä kyllä askarrellut yksin ja koristelun hoidan serkkuni kanssa, mutta täysillä ollaan siis molemmat mukana!

Link to comment
Share on other sites

Meillä mies ei varmaan ihan hirvittävästi osallistu, syystä että en jaksa sitä kun päätöksiä ei osata tehdä. Opin kerrasta, että mihinkään askartelukaupaan ei miehen kanssa kannata mennä. Mies saa kyllä sitten ottaa hoitaakseen valitsemmiaan tehtäviä. Häihin liittyen en aloita lausetta sanoilla "Mitä mieltä olisit...?"

Link to comment
Share on other sites

Olemme olleet 15v kihloissa koska en jaksa yksin järjestää juhlia... Se on selvää että mies ei saa aikaseksi mitään ja minä olen päättänyt että en ala mäkättämään ja hermothan siinä menee jos minun yksin pitää jotku häät järjestää. En tiedä pitäisikö pyytää tarjous hääsuunnittelijalta ja näyttää summa miehelle. Alkaisikohan sitten etsiä hääpaikkka jne? Oikeasti minä inhoan järjestää juhlia joten ei sitten mennä naimisiin.

Link to comment
Share on other sites

Meillä miehen vastuulla on juhlapaikan varaus, musiikki ja äänentoisto sekä lisäpöytien ja tuolien lainaus. Kaikista päätöksistä keskustellaan yhdessä. Jos saan jonkun idean, kysyn siitä mieheltä mielipiteen.

Link to comment
Share on other sites

Osallistun niin paljon kuin osaan.. Melekolailla ollaan yhessä kuitenki ainaki tässä alkuvaiheessa suunniteltu. Ja myös niin, että morsian kertoo kehittelemänsä idean ja mää sanon joko ehkä tai joo..

Mulla ei oo kyllä mitään hajua koko häiden järestelystä..

Link to comment
Share on other sites

Osallistuuhan se, hääautoasioissa. Muuten kuulema pitää ilmoittaa aika ja paikka viikkoa ennen.

Link to comment
Share on other sites

Meillä mies on alusta alkaen ilmoittanut että minä saan hoitaa kaikki suunnittelut koska hän ei vaan kertakaikkiaan osaa :girl_haha: Mulle tämä sopii ihan hyvin ja yleensä se siis tarkoittaa että teen taustatyön ja annan hänelle pari vaihtoehtoa. Kaikista asioista kuitenkin keskustellaan yhdessä. Häihin on kuitenkin vielä vuosi aikaa joten luulen että hän innostuu vielä osallistumaan paljon aktiivisemmin ensi vuoden puolella. Ja on hän muutenkin sanonut et jos haluan että hän tekee jotakin niin mun pitää antaa hänelle "toimeksianto" ja ohjeet tehtävän suorittamiseksi :girl_wink:

Mutta, nämä asiat tuntuvat kiinnostavan häntä erityisesti (jo nyt):

-hääkuvaus (harrastaa itse valokuvausta)

-hääkakku (kysyy koko ajan et milloin pääsen koemaistamaan kakkuja... ^_^ )

Link to comment
Share on other sites

Osallistuu, paljon.

On ollut mukana hankkimassa pukuja, asusteita, koruja, kutsukorttitarvikkeita, koristeita jne.

Kirkon varauksen ja kaiken juhlapaikkoihin liittyvän on hoitanut itsenäisesti.

Samoin bändiä, hääautoa ja alkoholitarjoilua mies on pohtinut itsenäisesti.

Ja häihin on tosiaan melkein vuosi aikaa. Saa nähdä miten se vieä innostuu. :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä sulhanen pitää (vähän liiankin kanssa) suunnittelusta :girl_wink:

Yhdessä ollaan milteipä kaikesta päätetty, vaikkakin välillä molemmat kompromisseja tehden... ei muuten tällä luonteella ole aina kaiken helpointa... Pitää vaan muistutella itseään, että hyvä se on että osallistuu ja mielipiteensä asioista.

Värkkäsi meille omat hääsivut viime viikolla ja seuraa päivittäin kävijätilastoja ja päivittelee sivujen sisältöä... Meillä aikaa on häihin vielä noin 9kk ja ko. nettiosoite on jo lähtenyt kiertoon vaikka varsinaisia kutsuja ei vielä tulla aikoihin lähettämään...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Keksin tässä hyvän keinon sulhasen liittämiseksi hääjärjestelyihin. Hän kun ei ole oikein sisäistänyt asiaa, että häitä pitää miettiä jo vuotta ennen. ("ei kai yksien juhlien järjestelyä tarvi aloittaa kun pari kuukautta ennen?!") No, muutama asia ehkä pitää tehdä ennen sitä ;) Koska halusin rakkaan ukkoseni mielipiteen sellaisista asioista, kuten millaisia häitä hän haluaa, millaista pukua, ruokaa tai musiikkia, päätin tehdä hyvin tiivistetyn kyselylappusen, jossa on vaihtoehtoja, tyyliin

Millaiset häät haluaisit?

A. perinteiset suomalaiset

B. jne..

Oma insinöörini innostui tästä käytännöllisestä lähestymistavasta, täytti lapun käden käänteessä ja nyt ei tarvitse koko ajan kysellä kaikesta mielipiteitä. Käytännön toiminta jäänee kuitenkin minun harteilleni, kunnes niihin häihin on se 3kk aikaa :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Hei aivan mahtava idea! Mullakin on insinöörimies, joka ei oikeen osaa innostua järjestelyistä tässä vaiheessa vielä. Tollasen kyselyn vois tehdä sillekin kanssa, niin ois vähä helpompaa ite järkkäillä eikä tarttis jatkuvasti ärsyttää toista uteluilla että "oisko tää hyvä vai tää toinen?".

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mies ei oo oikeestaan tehny vielä yhtään mitään meidän häitten eteen.. Mun päikystä voi vilkasta mitä minä sitte ite olen saanu aikaan kaason ja parin morsiusneidon kanssa..

Link to comment
Share on other sites

Sulhaseni on todella kiitettävästi ollut mukana kaikessa. :-X Yhdessä askarreltiin kutsut (niissä oli hänestä kivointa koholeimojen sulatus kuumailmapuhaltimella, eli tavallaan vähän miehisempi homma), ja kaikkea ollaan tehty yhdessä aina risujen keräämisestä (koristeoksiin) ajo-ohjeisiin. Sulhaseni myös halusi heti hääjärjestelyjen alkaessa tehdä taulukkolaskenta-tiedoston hääjärjestelyistä, budjetista ja asioiden tekemisen aikataulusta. :)

Link to comment
Share on other sites

Mun siippani on ollu aika kehnosti mun mielestä mukana, mut on se heti aluks ilmottanu et ei tuu kirkkohäitä, ja hän haluu mustan puvun ja et ruokana täytyy olla kalaa. On se tietenkin ruokaa koskien ollu keskusteluissa mukana. Mutta eniten mua huolettaa, kun sanoin et hän ottaa hetimmiten yhteyttä maistraattiin, et saa tietää tuleeko joku sieltä ihan kivuttomasti mein hääpaikalle, mut ei hän oo vieläkään soittanu sinne... Mä laitoin maistraattiin jo sähköpostia, mut ei sieltä vastattu mitään... Loppujen lopuksi mä varmaan soitan sinne. Olis ollu nii helppoo pyytää siskon mies vihkii, jos toinen osapuoli kuuluis kirkkoon..

Kun tietäis noist maistraateist vähän enemmä ni ei tarttis huolehtii... No on tässä ny hieman vajaa vuos aikaa ni kai se täst. On siippa ny vissii valinnu meille bändin häihin. Niin ja en kyllä odota et siippaa kiinnostais hääkoristelut mitenkää ihmeemmin. Oon sille sanonu et keskiaikais/viikinki tunnelmaista koristusta luvassa, röyhelöt ym. kermakakut voi unohtaa :D Mei äiti on jo ihan kieseis, ko se on ostellu lyhtyi, et niit voi käyttää sit siel häis rekvisiittan (hyvä tekosyy lyhdyille :D)

Link to comment
Share on other sites

Meillä on sulhanen ihan samalla tavalla järjestämässä häitä kuin minäkin. En suostuisi yksin hoitamaan koko rumbaa, eikä siitä mun järjestelytaidoilla mitään tuliskaan. :lol:

Link to comment
Share on other sites

Avomies on ihan kohtuullisen jäntevästi lähtenyt mukaan tähän touhuun. Häihin on kuitenkin sen verran kauan aikaa, ettei olla kuin suurempia raameja mietitty. Lähinnä aloitettu budjetin miettimisellä, vieraiden määrällä ja kirkon päättämisellä.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...