vivella

Sulhasen osallistuminen järjestelyihin? (yhdistetty)

516 viestiä aiheessa

Mun sulho haluaa suunnitella asioita jotka "kuuluvat minulle" :girl_blum: ja olen ollut ihmeissäni, että hän haluaa osallistua todella aktiivisesti suunnittelemiseen. Juu ja todella aktiivisesti myös kulujen seuraamiseen eli meilläkin kyllä minä hoidan hössöttämisen ja sitten sulho yrittää vähän toppuutella menoa.

On kyllä kiva, kun voimme keskenämme jutella koristelusta, ruuasta, musiikista jne jne jne, mutta tottakai sulho haluaa vähän pelkistetympää kuin minä mutta hymyilee vaan kun intoilen. Saas nähdä pääseekö kaasot tekemään mitään. :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on alusta asti sovittu, että minä hoidan lähes kaiken suunnittelun. Menusta olemme sopineet päättävämme yhdessä, muuten minä hoidan muut. Tämä sopii minulle vallan mainiosti, vaikka joskus saattaakin tulla sellainen puuska, että " miks et voi osallistua mihinkään! ". Ja totta puhuen, vaikka haluankin olla mieheni kanssa loppuelämän, en kyllä haluaisi viettää omia häitäni paikassa, jonka koristelu olisi suunnitteluineen ja toteutuksineen mieheni käsialaa! :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen ollut katsomassa hääpaikkaa ja katsellut sekä kuunnellut kauniimman puoliskon esittelemiä ehdotuksia eri asioihin häitä koskien. Nyt olisi tarkoitus tässä itsekin alkaa enemmän tutustumaan aiheeseen, jotta voi vähän paremmin omiakin mielipiteitä ja ehdotuksia heitellä :P .

Mutta mukana ollaan ja aidosti kiinnostuneena asiasta, kun tärkeä päivä kyseessä kummallekin :) . Tosin jätän suosiolla koristelut muiden hoidettavaksi, koska muuten voi tulla mielenkiintoisia yhdistelmiä :lol: .

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä menee tämä asia aika kummallisesti.. Itse tykkään hössöttää ja höösätä, vaikka loppupeleissä stressaan melko vähän (paitsi jos on syytä), ja ideoita löytyy enemmän ku ois tarvis. Sulhasella taas on HYVIN vahvat mielipiteet suurimmasta osasta asioita, ja enimmäkseen niin päin, että tietää mistä EI pidä :D häntä ei kuitenkaan huvittaisi suunnitella häitä hirveästi, koska kokee sen stressaavaksi.. siis yksinkertaistettuna olisi tosi hyvä jos osaisin lukea kaikki hänen ajatuksensa ja sitten toteuttaisin ne, mutta kun osaan vain osan!

Käytännössä kaikki päätetään yhdessä, tottakai, mutta ne päätökset on toisinaan kiven takana. Kummatkin tivaa toisiltaan että mistä sä tykkäisit ja mä en tykkää ainakaan tästä ja mitäs sitten keksittäis. Yleensä ratkaisu löytyy jonkinmoisen setvimisen jälkeen. Tästä ehkä johtuneekin sulhon lievä vastahakoisuus hääsuunnitteluun.. hän kun ei halua jättää päätöksiä minun käsiini (kuten en minäkään) mutta ei jaksaisi alkaa joka asiaa pohtia pohjia myöten. Mutta minkäs teet, ehkä me vaan ollaan tällaisia. Pari asiaa on saatu suht kivuttomasti ratkaistua, esim. kelpuutettavia hääpaikkoja oli lopulta vain pari, ja niidenkin välillä ainut ongelma oli vain että kumpi otetaan kun ovat yhtä hyviä.

Miä sitten hössötän kaasojen kanssa ja hehkun ideoineni ja vien ne sulholle tyrmättäväksi tai hyväksyttäväksi - aika usein mikään mun ehdotuksista ei kelpaa, mutta sulho ei jaksaisi keksiä mitään tilallekaan tai sitten hänen toiveenaan on jotain niin reilusti budjetin ylittävää, että joudutaan taas tuntitolkulla miettimään kummallekin kelpaavaa kompromissia. Mutta tuleepahan kunnolla mietityt häät sitten :D

Yllättävää oli se, että sulhon vahvat mielipiteet ulottuivat jopa korttiin. Korttimalli saatiin valittua kivuttomasti kun löydettiin Häämessuilta (kyllä, sain suostuteltua/uhkailtua mukaan sinnekin) mukavannäköinen malli ja päätettiin ettei edes katsota muita kun kerrankin löydettiin heti yks joka käy kummallekin. Korttipohjat tein minä kaasojeni kanssa ja sulhanen avitti miesten hommissa eli leikkuualustan hankinnassa jne, mutta sattuman kautta hän joutuukin viimeistelmään kortit (=lue näpertelemään) äitini kanssa kahden! Mun mielestä tämän on oikeastaan aika hyvä juttu kummallekin, niin sulholle kuin anopillensa :girl_haha: kasvattaa luonnetta ja päätöksentekotaitoja jos ei muuta. Kyllähän sulhanen on tästä seikasta vähän napissut mutta yllättävän kiltisti kuitenkin näprännyt kortteja. Saapahan mieleisekseen, ja itse olen sanonut itseni vähän irti koko jutusta kun en voi täältä kanaalin takaa mitenkään auttaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä sulhanen osallistuu milteipä kaikkeen, vaikka niin kovin väittääkin että hänelle on aivan sama ja itse saat päättää :) Kuitenkin joka kerta kun jotakin ollaan tekemässä ja päättämässä niin sulhanen on innolla mukana. Mikä minun mielestäni on aivan ihana asia, pääseepähän itse vähemmällä.

Toki askartelut ja näperrykset ovat minulla, mutta itse niiden tekemisestä nautin, enkä haluaisikaan niihin apua.

Muutenkin mitä tulee järjestelyihin, en jaksa pahemmin stressata- anopit hoitavat sen asian puolestani :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin tehdään aika lailla yhdessä kaikki jutut, mun pitää vaan alustaa ja aloittaa keskustelu aiheesta.. Mutta muutoin on mieskin ellei ihan, niin ainakin melkein yhtä suurella innolla tekemässä ja suunnittelemassa häitämme. Muuhun en oikeestaan suostuiskaan, koska siitä on tulossa meidän yhteinen juhla, ja haluan että siihen liittyvät päätökset tehään yhdessä. :girl_sigh: yhessä fiilistellään, vielä on reilut neljä kuukautta odotusta h-hetkeen :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä mies on toiminut melkein vain hyväksyttäjänä, itse olen suurimman osan suunnitteluista tehnyt, äitini on sitten auttanut esim. pitopalvelun tilaamisessa ja sen kanssa neuvottelemisessa (helpompaa kun ovat samassa kaupungissa ja tuttuja) sekä sitten julhapaikan varaamisessa.

P:llä on tietenkin hieman se ongelma, ettei hän ymmärrä esim. kutsuja, leikkejä ja perinteita sitten yhteen, koska ei ole syntyjään suomalainen. Hän tulee kulttuurista, jossa hommat hoidetaan toisella tapaa ja hän ei oikeasti ymmärrä koko tohotusta. Silti on hengessä mukana kun esittelen vaihtoehtoja ja kertoo suoraan jos tykkää tai ei tykkää.

Kutuja kun väkertelin minun kyllä piti komentaa muualle, muuten koko keittiö olisi roihunnut ja kutsuisista jäljellä vain piieniä paperinpalasia.

Muokattu: , käyttäjä: Leleth

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minusta on välillä tuntunut, että monissa tapauksissa häät ovat pelkästään morsiamen tekemät juhlat. Mutta tätä ketjua lukiessa huomasin, että eihän me olla ainoita, joissa molemmat osapuolet suunnittelevat ja tekevät. Tärkeistä asioista päätetään yhdessä ja molemmat osallistuvat järjestelyihin samalla tavalla. Kutsukortit tehdään yhdessä, ruokalistat suunnitellaan yhdessä, samoin ohjelma jne. Minusta olisi kovin kummallista, jos sulhoni ei haluaisi näin tärkeän juhlan tekemiseen osallistua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Keksin tässä hyvän keinon sulhasen liittämiseksi hääjärjestelyihin. Hän kun ei ole oikein sisäistänyt asiaa, että häitä pitää miettiä jo vuotta ennen. ("ei kai yksien juhlien järjestelyä tarvi aloittaa kun pari kuukautta ennen?!") No, muutama asia ehkä pitää tehdä ennen sitä ;) Koska halusin rakkaan ukkoseni mielipiteen sellaisista asioista, kuten millaisia häitä hän haluaa, millaista pukua, ruokaa tai musiikkia, päätin tehdä hyvin tiivistetyn kyselylappusen, jossa on vaihtoehtoja, tyyliin

Millaiset häät haluaisit?

A. perinteiset suomalaiset

B. jne..

Oma insinöörini innostui tästä käytännöllisestä lähestymistavasta, täytti lapun käden käänteessä ja nyt ei tarvitse koko ajan kysellä kaikesta mielipiteitä. Käytännön toiminta jäänee kuitenkin minun harteilleni, kunnes niihin häihin on se 3kk aikaa :girl_haha:

("ei kai yksien juhlien järjestelyä tarvi aloittaa kun pari kuukautta ennen?!") Nuo sanat ovat kuin oman mieheni suusta. Täytyykin kokeilla viikonloppuna tuoolainen kyselylappunen miehelle :girl_wink:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

sulhasen osallistuminen:

-valitsi itselleen bestmanin, jonka vaihtoi tuossa maaliskuussa toiseen.

-hankki osan hääjuomista virosta

minä teen loput.

yöunet jääneet vähille ja tasan viikon päästä häät. kiitos luojan, tämä rumba on sitten ohi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä häät on vasta elokuussa 2011, joten mitään huiman huimia järjestelyitä ei vielä takana ole. Tällä hetkellä ja tähän asti sulhanen on ollut oikein kiinnostunut ja ideoiva ja meillä on selvästi sellainen "meidän häät" meininki ja yhdessä sovitaan ja suunnitellaan ja toteutetaan. Mielenkiintoista nähdä sujuuko meidän suunnittelut niin rauhallisesti ja hyvissä ajoin, kuin olemme suunnitelleet ja haaveilleet. :girl_haha: Tähän asti päätökset ja linjan vedot on ollut sikäli helppoja, kun olemme niistä olleet niin samaa mieltä.

Muokattu: , käyttäjä: Salsatar

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kyllä sulhanen osallistuu häihin erittäin paljon. Soittelee, kyselee, varailee yms. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä taitaa työnjako olla enemmän niinpäin, että minä ehdottelen juttuja ja sulkki kuuntelee :girl_haha: Ja toisinaan tyrmää mun ideoita. Olen antanut hänen hoitaakseen sellaisia asioita joista tiedän hänen olevan kiinnostunut, esim. valokuvaus, musiikkipuoli ja matkavaraukset. En mä ajatellutkaan, että hän olisi kovin innoissaan kukkia valitsemassa :girl_blum: Mutta joo, kyllä me yhteisymmärryksessä kaikki jutut tehdään, onhan se meidän molempien juhlapäivä :gpari:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yhdessä suunnitellaan täällä. Yhdessä pähkäiltiin vieraslistaa ja hääpaikkaa ja heitellään ideoita. Häiden järjestely menee meillä samaan tyyliin kuin muutkin hankinnat eli se hoitaa ideoinnin ja vaihtoehtojen tutkimisen, kumpaa aihe kiinnostaa enemmän ja yhdessä päätetään lopulliset. Eli mies varmaan hoitaa enempi ruokapuolta sekä oman pukunsa teetätyksen ja minä sitten taas "visuaalisia" juttuja esim. kutsut, kukat yms. Mies on toistaiseksi keksinyt parhaat ideat esim. hääpaikasta! (minunhan se luovempi osapuoli piti olla...) Eli täysillä sulho on mukana.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

*Nostelen tätä itseäni kiinnostavaa ketjua! :grin:

Meillä suunnitelmat vasta aluillaan, mutta sulhasen vastuualueisiin kuuluu tällä hetkellä ainakin ruokapolitiikka ja häämatka. Oletan myös, että osallistuu konkreettisesti hääsivujen tekoon bestmanin kanssa, kun se on ajankohtaista. Tietty myös oman frakkinsa ym. valitsee.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Keksin tässä hyvän keinon sulhasen liittämiseksi hääjärjestelyihin. Hän kun ei ole oikein sisäistänyt asiaa, että häitä pitää miettiä jo vuotta ennen. ("ei kai yksien juhlien järjestelyä tarvi aloittaa kun pari kuukautta ennen?!") No, muutama asia ehkä pitää tehdä ennen sitä ;) Koska halusin rakkaan ukkoseni mielipiteen sellaisista asioista, kuten millaisia häitä hän haluaa, millaista pukua, ruokaa tai musiikkia, päätin tehdä hyvin tiivistetyn kyselylappusen, jossa on vaihtoehtoja, tyyliin

Millaiset häät haluaisit?

A. perinteiset suomalaiset

B. jne..

Oma insinöörini innostui tästä käytännöllisestä lähestymistavasta, täytti lapun käden käänteessä ja nyt ei tarvitse koko ajan kysellä kaikesta mielipiteitä. Käytännön toiminta jäänee kuitenkin minun harteilleni, kunnes niihin häihin on se 3kk aikaa :girl_haha:

("ei kai yksien juhlien järjestelyä tarvi aloittaa kun pari kuukautta ennen?!") Nuo sanat ovat kuin oman mieheni suusta.

Sama täällä, yritin taas tänään kysellä kuvauksista, kakusta sun muusta. "Katso, kyllä niitä ehtii miettiä vielä, ei ole mikään kiire", huoh. Niinpä... meillä tämä ajatteluero on, minä: "häät ovat JO vajaan viiden kuukauden päässä", sulho: "häät ovat VASTA vajaan viiden kuukauden päässä." :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä päävastuu tällä hetkellä askartelu näpärtely puolella. Sulho näiden osalta antanut mulle vapaat kädet :) Kun ei ite kuulemman osaa niin ei sekaannu niihin. Ruokapuolta ollaan yhdessä vähän mietitty. Ja sulhon mielipidettä olen muistanut myös tiedustella aika ajottain tietyissä asioissa ja kuunnella korvat höröllään kun hällä ollut ideoita ja ajatuksia, jotta tulisi molempien ideat häissä kuuluviin :) Nyt kun häihin vielä vuosi, niin mulla askarteluhommia aikalailla, mutta sulholle riittää varmasti vielä paljon tekemistä kun häät lähempänä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ukkoseni osallistuu kaikkeen vähintään siinä määrin, että kertoo mielipiteensä asiasta. Yhdessä ollaan valittu juhlapaikka, hääyösviitti, tehty vieraslistaa, suunniteltu aikataulua, mietitty molempien pukuvalintoja ja menuu tullaan myös tekemään yhdessä. Minä hoidan sitten taas sellaiset ns. tyttöjen jutut kuten väriteeman ja koristelujen valitsemisen, johon ukkoseni vain antaa mielipiteensä. Minä myöskin kirjoitin kutsukortin ja hääinfon tekstin, jotka sitten yhdessä käytiin läpi ja muokattiin vielä vähän. Itse olen oikein tyytyväinen, että saan itsekseni ja kaason kanssa hössöttää kaikessa rauhassa kun toinen ei ole siitä niin kiinnostunut ja luottaa täysin minuun, eikä hänellä ole etukäteen jyrkkiä mielipiteitä miten asioiden pitäisi olla. Yksi päivä mietimme juuri yhdessä tietokilpailuun tulevia meitä koskevia kysymyksiä ja valikoitiin valokuvia, joissa me olemme. Oli se niin mukavaa yhdessä suunnitella ja fiilistellä kun huomasi toisenkin nauttivan siitä :) Hänelle kuitenkin riittää kun tietää mitä on tulossa ja on antanut kaikkeen suostumuksensa. Olisin kyllä loukkaantunut jos hän ei olisi kiinnostunut osallistumaan järjestelyihin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä mies on varannut hääpaikan+pitopalvelun, suunnitellut musiikkipuolta, valinnut itse oman pukunsa ja tietysti jaksaa kuunnella minun hössötystä häistä :girl_haha: .

Yhdessä me päätetään häihin liittyvistä asioista, ja jos jostain asiasta ollaan eri mieltä, yritetään löytää kompromissi. Minähän se enemmän teen häihin liittyviä juttuja ja heittelen ideoita kehiin, mutta aina kuitenkin kysyn miehenkin mielipidettä. Usein mies kyllä sanoo vain että kaikki käy. Esimerkiksi kun kysyin mitä värejä hän haluaisi käyttää kutsukorteissa, hän sanoi että minä saan päättää. Kun sanoin että selvä, niistä tulee sitten vaaleanpunaiset, glitter-timantti-höyhen koristeilla, mies veti sanansa takaisin :girl_haha: .

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä suunnittelu menee siten, että isoimmissa asioissa mies osallistuu ideointiin ja kertoo mielipiteensä, mutta muuten hoidan itse järjestelyihin liittyvät asiat. Tämä sopii minulle hyvin, sillä tykkään itse suunnitella ja järkätä asioita mieluummin kuin antaa muiden järjestellä niitä. Meillä alkaakin olla melekin kaikki asiat valmiiksi mietittyinä vaikka häät vasta helmikuussa 2013 :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä olen kyllä oma-aloitteisempi, mutta kyllä mieskin tekee, kun vähän patistaa. Tuntuu ajattelevan ainakin tällä hetkellä, kun häihin 8 kk, että "onhan tässä vielä vaikka kuinka aikaa", mutta tuntuu vaan, että ajattelee noin koko ajan ja kohta häihin on 1 kk. Olishan se kiva, kun mieskin olis enemmän kiinnostunu, mutta taitaa jännittääkin koko tapahtumaa, eikä muutenkaan ole suunnittelija- tyyppiä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suurimmaksi osaksi ollaan tehty paljon juttuja ja päätöksiä yhdessä, mutta sanoisin että minä vähän enemmän. Ensinnäkin mun miehen kielitaito on jo pieni este. Häät tulee olemaan Ranskassa ja yleensä kaikki varaukset pitää tiedustella ranskaksi. Minä olen meidän perheen ainoa ranskankielentaitoinen, joten olen tietysti hoitanut kaikki jutut mitkä ovat vaatineet kielitaitoa.

Valokuvaajat vaikuttavat olevan yllättävän kielitaitoisia Pariisisa, joten mieheni etsi valokuvaajia ja viestitteli heidän kanssaan ja löysikin erittäin hyvän valokuvaajan :)

Myös häämatkan mies järjesteli. Tietysti yhdessä valitsimme kohteen, mutta mies teki eniten taustatyötä ja varaukset.

Muokattu: , käyttäjä: oui-je-le-veux

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minun mieheni on kyllä ilahduttavan suurella innolla mukana kaikkien asioiden suunnittelussa - oli sitten kyseessä minun hiukseni, tilan kukat, matkan miettiminen, tilan valinta, vihkijän hommaaminen jne. Täytyy tosin sanoa se, että minä olen meistä selvästi se organisoija, sillä jonkun pitää aina herättää mun mies huomaamaan, millaisia asioita pitäisi ylipäätään miettiä. :P Musta on kyllä kivaa, ettei vastaukseksi mihinkään tule koskaan "en tiedä" tai vielä pahempi "päätä sä"...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä taas menee niin, että kun rupean puhumaan häistä, mies huokaa ja sanoo "ei nyt". Onnellisessa yhteisymmärryksessä ollaan kyllä, että ensi kesänä mennään naimisiin, mutta sopivan viikonlopun löytäminen on osoittautunut jokseenkin vaikeaksi. Alustavasti päätettiin jo yksi, kun mies muistikin, että on levyttämässä jne... Ehkäpä se tuosta tokenee ennen pitkää. Toivottavasti se tapahtuu ennen kesää kuitenkin, että jonkinlaiset juhlat saadaan edes. :wacko:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mun onneksi mies on tosi innoissaan mukana suunnittelemassa kaikkia juttuja :) Hän teki mulle synttärilahjaksi jopa sellasen hääkansion, jonka ihan itte omin pienin kätösin koristeli meijän valokuvalla ja pienillä vaaleanpunaisilla "timanteilla" :D Ei hänellä kauheesti mielikuvitusta näihin asioihin ole, mutta aina kun kysyn mielipidettä jostakin jutusta niin kyllä hän sitten mielellään osallistuu pohtimiseen! Ja ylpeänä voin kertoa, et hänen mielipiteillään on myös ollut merkitystä monissa asioissa! En ois ehkä itte karkkibuffaan ottanu vihreä-valkoraidallisia pillejä, mutta hän niin kovasti niistä tykkäsi et päätin sysätä omat väripakkomielteet sivuun ja suoda hänelle ne pillit. Oli se kyllä jotenkin aika sööttiä kun toinen niihin niin kovin tykästyi... :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään