Sulhasen osallistuminen järjestelyihin? (yhdistetty)


vivella

Recommended Posts

Täällä tilanne se, että kun häihin oli alle puoli vuotta, alkoi miestä selvästikkin kiinnostaa enemmän järjestelyt. Sitä ennen hän aina sanoi, että senkus hössötät, mutta et hänelle kiitos. :D Nyt tilanne on se, että mitä lähemmäs häät tulevat, sitä enemmän miestä kiinnostaa järjestelyihin osallistuminen. Mitään hän ei kumminkaan oma-aloitteisesti kysy, mutta miettii kumminkin omassa päässään esim. asuvalintojaan. :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 515
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Häihin alle kolme kuukautta ja onhan tuo jossain määrin osallistunut,mä suunnittelen ja se sanoo mielipiteensä.Vieraslista tehtiin yhdessä ja menua suunniteltiin,lisäksi sulho järjesti hääauton ja järjesti vihkisormukseen hyvät alennukset :D Kyllä se tekee mitä pyydän (ainakin viidennellä huomautuskerralla) ja varmasti hoitaa osansa sitten kun ihan fyysisesti aletaan järjestelemään.Nyt kun on vaa tätä suunnittelua niin mun vastuulle se enimmäkseen jää kun se suunnittelu ja visiointi ei nyt vaa oikein luonnistu tuolta mun rakkaalta ja se itsekin sanoi että suunnittele sä vaan kun osaat kuitenkin miettiä paremmin :D Samalla lailla menee meidän kodin rempatkin,mä valitsen maalit kun miekkonen ei vaan osaa kuvitella miltä huone näyttää jonkun muun värisenä ku mitä se just sillon on.Se sit maalaa ku mä en osaa (sen mielestä) ja sit yhdessä kehutaan vuolaasti toisiamme miten hyvä tuli :D Että toivottavasti tulee hyvät häätkin tällä menetelmällä...Harvemmin mitään itse kyselee,mut eipä sen varmaa tarvii ku mä hölötän kaikki asiat sille riippumatta siitä onko se kiinnostunut vai ei.

Link to comment
Share on other sites

Mä yritän hillitä itseäni, etten olisi sellainen sulhoa patisteleva morsian, mutta jotenkin raivostuttaa, kun toinen ottaa asiat niin lunkisti. Olen monta kertaa pyytänyt, että voisitko omalta osaltasi varmistaa bestmanin, selvittää omien sukulaistesi osoitetiedot yms., mutta mitään ei tapahdu. Kun voisikin olla varma, että asiat tulee hoitumaan ilman patistelua. Itse haluaisin tehdä asiat ajoissa ja toinen enemmän viime tipassa. Monet hänen vastuullaan olevat jutut kuitenkin vaikuttavat omien asioideni järjestelyyn, kuten kutsukorttien askarteluun.

Sainpahan jupistua ;)

Link to comment
Share on other sites

miehen päävastuulla juomat, dj, hääauto. kaikki päätökset yhdessä tehdään, mutta halunnut jättää suosiolla suurimman suunnittelun ja hössötyksen minun kontilleni. haluan että häistä tulee meidän näköiset, joten miehen mielipiteet ja panostus suunnitellussa tärkeää.

Muokattu: , käyttäjä: nnipsu
Link to comment
Share on other sites

Meilläki mies huolehtii hääauton ja bändin järkkäämisen + kaikki "miesten hommat" häitä edeltävinä aikoina. Saa sitä varmasti patistella jossain vaiheessa, ku on aika hidas tekemään päätöksiä (esim. bestmania ei osaa valita), mutta luotan kyllä 100-prosenttisesti että tekee sovitut hommat :) Lähinnä naureskelee ku olen alottanu tämän hössöttämisen, mutta kyllä se aina jollain tavalla osoittaa olevansa kiinnostunut olemaan mukana järjestelyissä. Ja yhdessä päätetään tärkeimmistä asioista.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Huoh,

 

Tämä asia on aiheuttanut vähän päänvaivaa lähiaikoina.

 

Olen suunnitellut häitä jo vuoden verran, jonka aikana sulhanen on osallistunut häiden järjestelyyn ja suunnitteluun melko vähäisesti. Ainoastaan sanonut mielipiteensä johonkin asioihin, jos olen kysynyt ja käynyt ostamassa ja kaiverruttamassa sormuksen kun käytiin ensin yhdessä katsomassa. Pari muuta hommaa annoin myös hoitaakseen mutta niissäkin piti olla koko ajan patistelemassa ja vähempi vaivaa olisin nähnyt jos olisin hoitanut nekin itse. Sulho sanoi, ettei oikein ole mikään suunnittelija ja että antaa minun hoitaa kaikki kun kuitenkin tykkään.

 

Kun häihin on enää pari kuukautta niin häntä on kovasti alkanut vaivaamaan se, että tuntee itsensä ulkopuoliseksi häihin liittyen kun kaikki vaan kysyvät meikäläiseltä että mites järjestelyt etenee ja puhuvat "minun häistä" eikä "meidän häistä". Kun käytiin juhlapaikalla niin sielläkin vaan lähinnä murjotti ja huokaili kun mittailtiin hääporukalla pöytiä ja keskusteltiin tanssiladon järjestyksestä. En oikein tiedä mitä hän haluaa, joten olen todennut vain, että jos hän ei tykkää statistin osasta niin sitten pitäisi vähän itse aktivoitua. Tähän hän sitten, että mene naimisiin itsesi kanssa kun kerta nämä ovat "minun hääni".

 

Voi elämä välillä näiden herrasmiesten kanssa :girl_cray:

Link to comment
Share on other sites

Meillä sulho on välillä aktiivisempi kuin minä itse  :blink: Hän katselee häälehtiä kanssani, on tutkaillut frakkeja, soitellut valokuvaajille, seurakuntaan, eri juhlapaikkoihin jne. Sulho varasi jo kirkon, valokuvan (ja koekuvan) sekä hotellin häiden jälkeisiksi päiviksi. Ei ole ainakaan tarvinnut patistella! Mies on ymmärtänyt hyvin, ettei hääjärjestelyitä voi jättää viime tippaan, eikä intoa näköjään puutu. Kuuntelee kiltisti, kun jauhan häämekoista!  :D Olen jo alkanut miettiä, onko miehessäni jotain vialla, kun on näin kiinnostunut  ;)

Muokattu: , käyttäjä: Liljankukkanen
Link to comment
Share on other sites

Sydämen_muotoinen_rasia,aika ikävä tilanne :( Toivottavasti sulho vielä innostuisi!Toisaalta,jos hän on itse jättäytynyt suunnittelusta ja valmistelusta syrjään,on varmaan vähän turha valittaa että on ulkopuolinen olo.Noh,ei auta kuin todeta että MIEHET,huoh ;) Jaksamista järjestelyihin,jospa se sulho siitä reipastuisi! :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä sulho on aina ollut vähän huono tämmöisissä asioissa. Herkemmin ryhtyy hassuttelemaan kun ottaa mitään vakavasti. Toisaalta on hyväkin, että saan itse päättää monista asiosita ja ne tarvitsee vain "hyväksyttää" miehellä, koska itselläni monista aika selkeä kuva, mitä haluaisin. Mutta tarvittaessa mieskin kyllä topakoituu ja sanoo mielipiteensä asioista, joihin oikeasti haluaa vaikuttaa.

Vaikka hääjärjestelyt ovatkin vasta ihan alussa, niin uskon että tällä tyylillä se menee kaikkein parhaiten, meidän molempien kannalta...

Link to comment
Share on other sites

Oon yrittänyt olla liikaa tuputtamatta ja painostamatta ettei hän vaan kyllästy koko häät-aiheeseen ja minä joutuisin tekemään kaiken yksin. Tämä on toiminut, nimittäin välillä hän saattaa kysellä jotain häistämme vaikka itse en olisi koko päivänä puhunut niistä mitään tai edes tehnyt mitään hääjärjestelyihin viittaavaa. "Oletko miettinyt, otetaanko viralliset kuvat studiossa vai ulkona?" Askartelut ja pikku näpertelyt joudun varmaankin tekemään yksin mutta se ei haittaa lainkaan sillä tykkään askarrella. Mies voi olla olkapään takana arvostelemassa :D Toivon, että yhdessä suunniteltaisiin sillä siinä olen melko huono. Tulee mieleen myös asioita, joista hän saa halutessaan ottaa päävastuun, esimerkiksi musiikin suhteen hän saa melko vapaat kädet.

 

On ollut ihanaa huomata, että mies selkeästi haluaa tehdä oman osansa häiden suunnitteluun liittyen enkä usko, että se on hänestä epämukavaa. Hän on ottanut päävastuun tarjousten pyytämisestä (asiassa kuin asiassa) ja yhteydenpidosta esim. juhlapaikkojen omistajiin. Hän on aikatauluttanut kirkon varaamisen ja juhlapaikkoihin tutustumiset meidän aikatauluihin sopiviksi, ilmoittanut vaan että "perjantaina klo 14 mennään varamaan kirkko, sä pääset varttia aikaisemmin töistä." Tähän mennessä mies on siis osallistunut järjestelyihin kiitettävästi, enkä usko että myöhemminkään tulee ongelmia ainakaan siinä, että häntä ei kiinnostaisi. Hänen täytyy vaan päästä tekemään niitä asioita mitkä häntä kiinnostaa (jos hän ei halua selailla häälehtiä mun kanssa se ei heti tarkoita sitä, ettei häntä kiinnosta pätkääkään koko häät) ja antaa riittävästi vastuuta, niin voilá :)

Link to comment
Share on other sites

Meidän häiden suunnittelussa mies oli todella paljon mukana ja onneksi niin, koska ne olivat meidän häät eivätkä minun häät. Asiaan vaikutti varmasti se, että suunnittelimme häät nopeaan, joten häähössötystä ei kestänyt kauan. Lisäksi meillä on muutenkin tapana päättää kaikki yhdessä, niin oli luonnollista päättää myös häiden asioista yhdessä. :)

Link to comment
Share on other sites

Mä olen suurimmaksi osaksi tehnyt kaiken itse. Aloitin häävalmistelut rauhassa, vuoden vaihteen jälkeen. Puhelimitse olen kysellyt mielipiteitä myös omilta vanhemmilta ja kaasolta.

Puoliso osallistui kutsuihin sen verran, että leikkasi nauhan pätkät ja liimaili ne.

Hänen mielestään hössötän ja puhun häistä päivittäin, mitä taas en ymmärrä. Nää tulee ehkä kerran viikossa, kun tajuaa, että ollaan taas viikko lähempänä. Silloin kyselen mielipidettä (mihin en saa vastausta) ja puuhailen itse koristeiden kanssa. Puoliso käyttää ajan hyödykseen pelaamalla.

 

Jos jotain hyvää, niin pysyy ainakin poissa tieltä. Mutta tuntuu, että joudun järjestelemään kaikki itse. Kaaso asuu 200km päässä eikä voi juurikaan auttaa, kun puhelimitse. Minäkään en kehtaa pyytää apua, kun tiedän, että toinen on kaukana. Vielä vähemmän voin pyytää häntä tulemaan tänne.

Voin sanoa, että on erittäin turhaunut tilanne ja olotila.

Mietin tänään, että jos olisin jättänyt kaikki tekemättä. Missä vaiheessa puoliso olisi huomannut? "Hei, ensiviikolla olis häät. Pitäiskö siellä olla kynttilöitä?"

Link to comment
Share on other sites

Kyllä mie suunnitteluissa olen saanut sulhaselta apua. Ja hää on halunnut auttaa. Esimerkiksi on halunnut sellaisen hääkirjan, johon on kaikki tarpeellinen ja ideat kirjotettu. Sanopas hää senkin, että jos hän varailee ja alkaa jotain hommaamaan, niin löytyypä yksistä kansista kaikki mitä ollaan sovittu. :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä menee niin, että minä touhuilen enimmäkseen. Kutsut, koristeet, ohjelma yms. minä esitän oman idean ja mies antaa tähän oman mielipiteensä ja siitä lähdetään yhdessä kehittämään asioita. Vieraslista on jo tehty yhdessä ja kutsut varmasti lähetetään yhdessä. Hääauto on kokonaan sulhasen vastuulla. Hän onkin jo varannut sen! Auton Koristelunkin saa mies hoitaa yhdessä bestmanien kanssa :) hääkylttien pystytys jää myös heidän vastuulleen. Eli kaikki suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä, mutta minun viedessä asioita eteenpäin ;) asioita, joihin en kysy miehen mielipidettä on minun puku, sormus ja kukat :P

Link to comment
Share on other sites

Kaikki ollaan suunniteltu ja keskusteltu tähän mennessä yhdessä, konkreettisista asioista mies on hoitanut maistraatin ja minä paikkojen varaukset. Mies oli valkkaamassa mekkoa kanssani ja on saanut sanoa mielipiteensä sormuksesta. Toki itse lopulta päätän millaista sormusta haluan loppuikäni sormessa kantaa, mutta olen halunnut myös häneltä kommentteja (muuhunkin kuin budjettiin :P).

 

Ehkä suunnittelu jäisi enemmän minun harteilleni, jos kyseessä olisi perinteisemmät häät askarteluineen kaikkineen. Eiköhän ne ole enemmänkin tyttöjen juttuja. Mitään sellaista kun ei tule, on yhdessä tekeminen tuntunut luontevalta. Hössöttää ei jakseta kumpikaan.

Link to comment
Share on other sites

Kyllä minun mielestä on ihana, kun mies ottaa kantaa asioihin ja haluaa vaikuttaa häihin. Me valittiin häihin väriteema yhdessä. Mie valitsi yhden värin ja (kauhulla) jäin odottelemaan sulhasen värivalintaa. No ne meni ihan täyvellisesti nappiin. Onneksi. :girl_hide::girl_haha: Ja yhdessä valittin tehostevärit. Mie ehkä enemmän ehottelin ja jos sulhanen ihastu johonkin vaihtoehtoon kunnolla ja sano jonkun näyttävän hyvältä niin se otettiin.

Link to comment
Share on other sites

Meillä sulhanen on kyllä ihan mielellään myös mukana häiden järjestelyssä, vaikka häihin on aikaa melkein vuosi. Mukavaa on yhdessä suunnitella ja jutella häistä. Meillä hyvänä apuna toimii Excel taulukko, joka esimerkiksi automaattisesti päivittää kokonaisbudjetin ja vieralistan mukaan ruuan kokonaishinnan. Tästä kiitos kuuluu miehelle  :girl_in_love:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä häihin on vielä vuosi aikaa joten paljoa ei oo vielä tehtynä. Meillä minä enemmänkin suunnittelen ja mies kertoo mielipiteensä. Kirkon päätti sulhanen, sen jälkeen kun olin antanut 2 vaihtoehtoa  :girl_smile:  Juhlapaikan minä löysin, yhdessä käytiin katsomassa ja samalla varattiin se. Mies on ihan omaaloitteisesti hommannut jo bestmanin ja DJ:n, toisin kuin minä en oo vielä kysynyt kaasoa itselleni  :grin:

Link to comment
Share on other sites

Meillä mies ei ole kovin kiinnostunut mun hääjärjestelyistä, pitopalvelun tarjonnasta ja hinnasta on ollut kiinnostunut :rolleyes: mutta muuten olen saanut päättää asioista yksin. Välillä se on ihan hyvä, kun on itsellä aika selvä visio esim. koristeluista, mutta taas toisaalta välillä harmittaa, kun olisi niin kiva järjestää yhteistä päivää yhdessä...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...