Jump to content
Naimisiin.info

Sulhasen osallistuminen järjestelyihin? (yhdistetty)


vivella

Recommended Posts

Molemmat ollaan oltu suunnittelemassa. Joskus koen, että mä oon se, joka ottaa selvää ja toteuttaa ja hoitaa, mutta ei se ihan niinkään ole. Ideoita ja ajatuksia on kyllä tullut molemmilta. Totta kuitenkin on, että mä olen tehnyt varaukset ja tiedustelut ja kaikki hankinnat tähän asti. Tosin eipä niistä ole ollut kauheasti vaivaa ja oon tehnyt ne ihan mielelläni. Ja on ollut asioita (kuten kutsukorttien materiaali), mistä en edes aio kysyä mielipidettä (vaikkakin kutsujen ulkonäöstä ja tekstistä kyllä). Mies saa hoitaa pukunsa ihan itse. Ajattelin, että en puutu ollenkaan, jos ei kuukautta ennen häitä ole itse ottanut asiaa puheeksi, niin ehkä saatan kysäistä, että ootko miettinyt jotain päällelaitettavaa :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 515
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Me suunniteltiin yhdessä budjetti ja päätettiin suuret linjat, kuten hääpaikka, vihkimistapa ja vieraslista. Muuten miehen toiveet häille on "hyvää ruokaa, sauna ja illalla olutta - karkkibuffetkin ois kiva". Suuret oli toiveet...  :girl_haha: Jäi mulle melkoisen vapaat kädet. Budjetissa kun pysyn, niin saan päättää kyllä muuten aikalailla kaiken.

Link to comment
Share on other sites

Yhdessä ollaan tähän asti suunniteltu, tosin minä olin kartoittanut etukäteen eri vaihtoehdot ja niistä parhaat. Budjettipohja oli myös valmiina. Juhlapaikat käytiin yhdessä katsomassa, esimerkkimenu hyväksyttiin jne. Koristelun, kutsujen ym. suhteen en ole itsekään kummempia tehnyt. Se selviää sitten myöhemmin, kuinka paljon jaksetaan niihin panostaa. Auton sulho on jo valinnut :D Pukua sulho ei tule näkemään etukäteen, mutta kartoitin tuossa yhtenä iltana sulhon ajatuksia aiheesta.

Link to comment
Share on other sites

Vaikka meillä sulhanen on asenteella "Tehdään just niin kuin sinä haluat", osallistuu hän siltikin. Ehkä hieman pakolla. :D  Haluan, että häistä tulee Meidän näköiset, eikä pelkästään minun älynväläysten pohjalta suunniteltu. Mies laski budjetin ja on hyvin perusteluin torpannut villeimmät ideat. Hyvä että pitää minunkin jalat maassa.

Link to comment
Share on other sites

Meillä mennyt samalla lailla kuin aika monella, eli minä olen ehkä enemmän suunnittelija ja tykkään lueskella vinkkejä tuntitolkulla, mies taas sitten on hoitanut käytännön jutut, esim. varannut esittelyjä paikkoihin ja ja soitellut ympäriinsä. Sopii minulle! :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Meillä hääjärjestelyt menevät kyllä sillä periaatteella, että minä suunnittelen, haen tietoa, puntaroin vaihtoehtoja, luen ihmisten kokemuksia, kilpailutan palveluntarjoajia ja valikoin meille parhaat vaihtoehdot, jotka sitten esittelen miehelle tiivistettynä versiona, jonka perusteella sitten yhdessä teemme päätökset. Olen kysynyt lähes kaikesta epäolennaisestakin (koristeista, fonteista) miehen mielipidettä, mutta yleensä minä saan kuulemma päättää. Tämä järjestely sopii minulle, koska itse rakastan hakea ja organisoida tietoa erilaisista asioista. Meillä taas mies sitten hoitaa ja varaa asioita enemmän puhelimitse, koska on parempi siinä, ja näin olemme alun perin sopineetkin. Muutaman yksittäisen asian olen kyllä nakittanut sulhasen vastuulle, saa nähä miten käy! ;)

 

Link to comment
Share on other sites

Huoh! Olisin niin tyytyväinen jos saisin vaan hoitaa kaiken yksin. :D

Mies on saanut sellaisen hääpiikin, että hyvä kun sain oman hääpukuni itse salassa päättää. Kaikkeen muuhun mies haluaa osallistua ja kaikesta pitää käydä syvälliset keskustelut. Välillä ihan ärsyttää kun kaikkea pitää pohtia niin paljon. Kaikesta sitä naisen stressitaso voikin nousta! :D

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Meillä mies haluaa olla osallisena hääjärjestelyissä. :) Päätämme yhdessä ihan kaiken juhlapaikasta aina pöytäliinoihin saakka. :D Askarteluhommat tosin jäävät minun kontolleni, mutta mieskin saa sanoa mielipiteensä niistä. :)

Link to comment
Share on other sites

Mies myötäilee, ja sitä saa potkia oikein urakalla liikkeelle, että saa mitään aikaiseksi... Mielipiteitä varsinkin saa oikein kaivaa esille. "Kaikki käy kunhan pääsen sun kanssa naimisiin ja siellä on ruokaa", on tavallaan söpö mielipide, mutta hieman tuskastuttava kun yritän tehdä päätöksiä.

Tosin olen nyt huomaavinani vilkastumista, kun häihin on alle 4kk (iik!), ja tekee mieli vähän sanoa että oli jo aikakin. :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Meillä on miehen kanssa aika samanlainen maku häiden suhteen, joten tuntuu kuin olisi vapaat kädet loihtia unelmiensa häitä. Sulho tietää kuinka paljon nautin juhlien suunnitteluista ja erilaisten piperrysten askarteluista, joten jättää mielellään asiat hoidettavikseni. Mies tekee kuitenkin lopullisen päätöksen, onko idea toteutettavissa vai ei.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Exä ei osallistunut häiden järjestämiseen mitenkään. Nykyinen tahtoo osallistua! Haluaa hääyöpaikan järkätä ylläriksi. Soittaa myös kirkon varauksen ja myös juhlapaikan varaamisen :)

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Isot linjat mietitään yhdessä, muuten mulla on aika vapaat kädet. Mä ehdotan ja mies sitten kertoo mielipiteensä. Muutamasta asiasta mies on ollut tiukkana ja se on ollut mulle ok. Musta meidän suunnitelmat näyttää kivasti meiltä molemmilta yhdessä ja erikseen, toivottavasti myös sitten häätkin. Pakko vielä sanoa, että olen yllättynyt siitä, kuinka paljon mies on asioita pohtinut ja ottanut kantaa. On ollut kiva tehdä yhdessä.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Jännä nähdä miten mies osallistuu sitten häiden järjestämiseen. Olen hiljalleen kysellyt ajatuksia ja kommentteja ideoihini, ja mies kyllä kommentoi ja vastailee mutta ei ymmärrettävästi jaksa suunnitella ja pohtia siinä mittakaavassa kuin minä. On kuitenkin määritellyt sellaisia asioita, jotka ehdottomasti haluaa ja joita ehdottomasti ei halua, eli siinäkin on jo iso apu. Haluan kuitenkin, että häät ovat miehenkin näköiset :) Vaikka rakastankin suunnitella häitä, en ole hössöttäjä, enkä halua mitään kutsukorttien tai koristeluiden askartelurumbaa tai hääkakkujen leipomiskomennusta, vaan ulkoistan kaiken minkä voin ja muuten pidän hommat tyylikkään simppelinä. Eli sinänsä sulhasen osallistuminen painottuu päätöksiin eikä konkreettiseen tekemiseen.

Link to comment
Share on other sites

Olen oikeastaan ollut vähän yllättynytkin, kun mies on niin aktiivisesti ollut mukana suunnitteluissa ja järjestelyissä. Etenkin budjetti tuntuu kiehtovan :D Melkein kaikkiin muihinkin asioihin on hänellä ollut kanta ja on oma-aloitteisesti ryhtynyt hoitelemaan hommia. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...