.o.O.o.

Onko avioituminen hyshys vai 'KUULKAA KAIKKI!'...?

385 viestiä aiheessa

Kun mies aikanaan kosi, olisin voinut mennä naimisiin vaikka heti, ja teki mieli kuuluttaa se koko maailmalle! Vanhemmille ja ihan läheisille toki kerrottiinkin.

Muille kertomisessa ensin sitä odotti, että hääpäivä lyötiin lukkoon. Kerran sitä päivää jo muutettiin. :rolleyes:

Sitten odotti, että saadaan kaikki varaukset tehtyä, että päivä varmasti pitää.

Nyt tuntuu, että jotenkin on sellainen taikauskoinen olo, että jos kaikille kuuluttaa iloaan ja kertoo, voi käydä jotenkin huonosti? :huh:

Työpaikalla en ole kertonut ollenkaan, asia ehdittäisiin vatvoa ja puhua puhki ennen itse tapahtumaa (minäkin miesvaltaisella alalla).

Kuulkoot jälkeenpäin, ellei joku keksi kysyä asiaa suoraan... ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mitäpä sitä salaamaan. En ole hyvä siinä yleensä ja muutenkin, se on tällä hetkellä tosi tärkeä juttu ja vaikuttaa aika paljon kaikkeen, joten olen avoin. Luin jostaki, että hääpäivästä kannattais varottaa hyvissä ajoin kaikkia läheisiä, ja niin olen kyllä tehnytkin, varsinkin sellaisia, jotka ei välttämättä pääse, ellei tiedä ajoissa. Sille päivällehän voi muuten sattua lomat tai jotain muuta estettä, tai ehkä lomia pitää siirtää sen takia.

Kannatan avointa linjaa siis.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä tietää vain vanhemmat ja tulevat kaaso ja bestman. Kenellekkään muulle ie meinata kertoa, saavat tietää sitten vasta kun kutsut menevät. Ei se minun mielestä ole hys hys, vaan on kivaa pitää salassa ja huomata sitten kutsujen mentyä kuinka ihmiset reagoivat tuleviin häihin. :wub:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Samaistun Lusciniaan siinä, että minustakin paistaa jo kauaksi, jos minulla on jokin kiva asia, mitä yritän pitää salassa. Toistaiseksi emme ole kertoneet hääsuunnitelmistamme kenellekään läheisille, mutta vaikeaa on...

Siksi itselläni on niin päin, että työpaikka toimii varaventtiilinä. Olen töissä toisella paikkakunnalla, joten ei ole pelkoa, että sieltä asia kulkeutuisi eteenpäin. Läheisimmille työkavereille olen siis kertonut ensi vuoden syksyyn aiotusta suuresta päivästä.

Luultavasti tässä kevään aikana julkistetaan asia myös meidän molempien vanhemmille ja ystäville. Sen verran pienet suvut on meillä kummallakin, että tieto siinä porukassa leviää varmasti jo ennen kutsujen lähettämistä, mutta se on minusta ihan ok. En osaa kuvitella, että pystyisin pitämään koko avioitumisen salassa h-hetkeen asti, mun on pakko saada pähkäillä suunnitelmia yhdessä ystävien ja tulevan anopin kanssa! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä ainakin haluan mieheni kanssa pitää häät ihan hys hys siihen asti ku kutsukortit kolahtaa vieraiden postilaatikoihin.

Harmiksemme vaan ainakin mun sukulaiset niistä jo "juoruaa/huhuilee" ku yks mun serkku vahingossa kuuli mun miehen keskustelevan pitopalveluihmisen kanssa. Mies vaan haastatteli ammattilaista ja serkku tästä sitten kyselemään muilta että ovatkos he naimisiin menossa. Sehän riittää siihen.. että tuskin meidän hääkutsu kaikille "yllätyksenä" tulee.

Mutta otsikkoon; ite haluan että sitten kun ollaan avioiduttu niin sitä saa kyllä kaikki huutaa, mutta nää suunnittelujutut pitäis mun mielestä pysyä jokaisella salaisuutena.

Olis ollu niin kiva että jos tää mun serkku olis pitäny asian omana tietonaan ja odottanu että kai se kutsu sieltä sit joskus tulee (jos on enää tullakseen) mut ei, ku oli pakko mennä kaikille serkuille ja tädeille juttelemaan että "tämmöstä kuulin". On epäkohteliasta kuunnella toisten keskusteluja ja törkeää puhua niistä vielä muillekin. <_<

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ajatuksena oli aluksi pitää pienempää profiilia, kerroimme vain vanhemmillemme ja tulevalle kaasolleni, bestman tietää myös. Häihin on kuitenkin loppupeleissä niin paljon aikaa vielä (vajaa 2vuotta) että tuntui turhan aikaiselta alkaa hehkuttamaan.. Vaikka mieli olisi tehnytkin! :wub:

Nyt sitten kuitenkin mieheni sanoi ylpeänä miesten illasta tultuaan kertoneensa avoimesti päivästä baarissa jokaiselle joka sitä oli vain kysynyt. Perusteli asiaa sillä, että on niin valtavan onnellinen minusta ja meistä että ei halunnut pitää asiaa vain itsellään.

Se siitä hyssyttelystä.. :blink:

Toisaalta, vaikka asia ei salaisuus olekaan, jätämme silti kertomatta tietyille ihmisille sillä tiedossa on, etteivät ko. henkilöt pysty aidosti iloitsemaan meidän kanssamme. Jotkut haluamme muuten vain "yllättää".. ^_^

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me emme suoranaisesti salaile, mutta emme kyllä jokaiselle asiasta olla erikseen lähdetty kertomaankaan. Jos ei suoraan kysytä eikä asia mitenkään luontevasti jutustelun yhteydessä tule esille, niin sitten avioliittoaikeet jää kertomatta. Olen minä tuntemattomallekkin kertonut, joka pysähtyi kassalla ihastelemaan kihlasormustani, ja jättänyt kertomatta tutulle, joka ei koskaan kysy mitä minulle kuuluu, vaan pulisee kaiken maan ja taivaan väliltä kunhan se jotenkin vain liittyy häneen. Kertoisin kyllä jos häntä yhtään asia oikeasti kiinnostaisi, mutta eipä tunnu kiinnostavan...

En osaa hihkua ympäri kaupunkia jokaiselle näyttämässä sormustani ja kiljumassa häistäni, vaikka sormus hieno onkin ja häät viittä vaille valmiit. Se ei ole mitenkään minun tapaistani.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä en ymmärrä, että miksi ihmeessä häistä pitäisi olla jotenkin hipihiljaa ja muille puhumatta. En tosin myöskään koe tarvetta toitottaa naimisiinmenoa "koko maailmallekaan", mutta mielestäni on ihan ok että esim. häihin kutsuttavat tietävät hääaikeista jo aikaisemmin (jotta tietävät varautua saapumaan vieraaksi :)). Toki niin, että tieto kantautuu kelle kantautuu, en nyt tarkoita, että ryhtyisin esim. soittelemaan mahdollisia vieraita läpi, kun hääpäivä on päätetty ;)

Itsellä siis omista häistä keskusteluun semmoinen neutraali linja, ei hyshys muttei myöskään hehkutusta jokaiselle vastaantulijalle. Kukin toki tyylillään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse kerron asiasta niille jotka kysyvät tai jos se luontevasti jossain tulee esille. Mutta en siis todellakaan halua olla asiasta hyshys - silloin kun kerran mennään, niin mennään sitten kunnolla :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kerron meneväni kohtapuoliin naimisiin jos tulee puheeksi. :D

Melko neutraali linja siis.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En halua, että hyssytellään. Jotenkin mulle tulee mieleen, että siinä olis jotain hävettävää, jos hyssyteltäis... Tää on sen verran tärkee juttu, että haluan kyllä, että siitä puhutaan ääneen :rolleyes:

Muokattu: , käyttäjä: Morsian 1.8.2009

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen puhunut siellätäällä ja sillesuntälle. En mitenkään erityisesti kailota, mutta ei se kyllä mikään hyshys ole. Rokkihan tuo totesi juuri ettei ole kertonut vielä töissä, koska ei ole nähnyt mitenkään erityisen tarpeelliseksi, mutta kertonee piakkoin ihan vaan koska haluaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei olla hyshys, mutta ei nyt ihan jokaiselle kerrota jos eivät kysy.

Tulevia vieraita ollaan varoiteltu jo että osaavat kauempaa tullessa varautua majoituksen ja lastenhoidon suhteen. :lol:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

AAARRRGGGHHHH!!!!!

:angry:

<_<

Pakko avautua, ja tämähän on siihen juuri sopiva paikka!

Eli ollaan oltu häiden ilmoittelun kanssa silleen puolivaloilla. Eli ei olla kauheena huudeltu niistä, mutta toisaalta ei olla asiaa salailtukaan. Ja sehän nyt riittää kun omalle äidilleen kertoo niin puolen maailmaa tietää heti sen jälkeen :rolleyes::lol: Mutta tässä kohtaa se ei haittaa yhtään.

Ja kas kummaa äippä soittaa lauantaiaamuna ja kertoo "iloisia" uutisia. 2 mun serkuista on on menossa myös tänä kesänä naimisiin. jihuu! MUTTA toisen häät on viikkoo ennen meidän ja toisen viikko meidän jälkeen! :blink:

Jos mä en olis sillä hetkellä kun siitä kuulin kävelly keskellä Turun keskustaa olisin huutanu.

Hitto, että mua nyppii! Okei, on tosi hienoo että me kaikki mennään naimisiin, mutta minkä takia kaiken pitää tapahtua samaa aikaa? Niin ja jottei asia olis yhtään sotkusempi, niin sulhonkin serkku menee naimisiin 2 tai 3 viikkoo meidän jälkeen. :angry:

Joo, tiedän että pitäis vaan iloita kaikkien puolesta ja järkätä omat juhlat, mutta just nyt mä en halua tai kykene siihen. Jotenki sitä on kuvitellu että sitte ku ne häät on niin ne olis jotain ainutlaatuista. Ihan tosissani ehdotin jo sulholle, että mitäs jos siirrettäis häitä? Sulho ei kyllä ottanu mua tosissaan :rolleyes::-X

Eli jos nyt voisin palata ajassa taakse päin kuuluttaisin KAIKILLE ja kaikkialla meidän häistä. Varmistaisin hyvissä ajoin että kaikki tietäisivät ja toivoisin että älyäisivät siirtää omat juhlansa toiseen ajankohtaan!

Kiitos, nyt helpotti! :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei olla vielä lyöty aikaa lukkoon, mutta kihlauksesta asti kaikki ovat tienneet, että naimisiin mennään kunhan ehditään. Tai oikeammin; saadaan riittävästi rahaa säästöön. Haluamme kuitenkin kunnon juhlat ja sukua on varsin paljon, joten ihan pienellä budjetilla ei pärjää. Läheisten kanssa on tullut kyllä tehtyä jos jonkin näköistä suunnitelmaa ja suku on innoissaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Alunperin suunniteltiin häitä loka-marraskuulle ja niistä tiesi vain ihan "ydinjoukko" eli siskoni ja hänen avomiehensä ja pari kaveria. No, tilanteet muuttuivat ja nyt olosuhteista johtuen mennäänkin jo toukokuussa naimisiin, tällä hetkellä asiasta tietää perheet ja lähimmät ystävät. Emme sikäli "salaile" mitään, mutta meillä on yksi iso asia (jonka takia häät aikaistuivat) vielä kesken ja omassa taikauskoisuudessani en vielä uskalla lähteä kaikille kaikkea kailottamaan. Mutta kaikki vieraat saavat saman tien tietää suunnitelmista kun asia on kohta selvä!

Muutoin en pidä suurta melua häistä, joista tulee hyvin yksinkertaiset ja pienimuotoiset. En oikeastaan edes pahemmin stressaa tai intoile itse häistä, tahtoisin vain jo olla naimisissa. ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me pidetään aikast matalaa profiilii asian suhteen, ku muutenkin halutaan pitää häät meille läheisimpien läsnäollessa eikä haluta sinne kuokkavieraita. Täs vaihees asiasta ei viel tiedä edes ne kaikkist lähimmätkään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan hyshys. Ihan siitä syystä että mennään vihittäväksi "salaa". Minä en halunnut häitä, itseäni kun lähinnä ahdistaa olla päivän keskipisteenä. Juhlitaan sitten myöhemmin pienellä porukalla meille läheisten ihmisten kanssa. Tosin eivät he tiedä mitä ovat tulossa juhlimaan ;)

Noh, tämä nyt sitten pikkuisen matkan varrella muuttui. Juhlimassa oli loppujen lopuksi ihan lähimmät ihmiset ja ihan hyvä niin :)

Muokattu: , käyttäjä: Tiitu75

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

.

Muokattu: , käyttäjä: Naanukka

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me emme ole suuremmin hyssytelleet asiaa, mutta ei olla sitä nyt ihan toitotettukaan kaikelle kansalle. Olemme kertoneet ihmisille senkin takia, että tietävät tosiaan varautua, että ovat kyseisenä päivänä häissä eikä missään muualla. :) Ja sitten se toinen, että jos sattuukin olemaan niin, että tulisi myös muita hääkutsuja, niin tulisivat sitten MEIDÄN häihin, koska olimme ekat kertomassa niistä.. :grin:

Jotain salaista haluan kuitenkin häissä olevan (ei, en tiedä syytä siihen, outo mieleenpisto) ja niinpä olemme olleet pitäneet salassa itse hääjuhlapaikkaa. Heh, tällaista se "bridezillaus" tuo tullessaan... :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aika matalalla profiililla ollaan oltu ja vain lähipiiri eli kaasot(lähimmät ystävät) ja perhe tiennyt.Nyt vasta muutamalle ystävälle kerrottu että "save the day" ja lähimmille sukulaisille.Ihan siksi että meillä paikka vaihtunut käytännön syistä ja vierasmäärä muuttunut sen mukaan.Tuntuisi tylyltä kertoa että naimisiin mennään, sellaiselle ystäväpiiriin kuuluvalle tutulle joka voisi olettaa tulevansa kutsutuksi mutta ei tule saamaan rajatun vierasmäärän takia kutsua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Siis on ihan kamalaa yrittää olla hiljaa tulevien häiden suhteen. Meillä on häät vasta reilun vuoden päästä, ja nyt jo tekis mieli kertoa kaikille asiasta. Muutamille kaverille on tullut paljastettuaki, mutta porukuille kerrotaan loppukesästä, kun nyt ei niiin pitkä aika häihin enää oo. Ja toisekseen sen jälkeen ku vanhemmat tietää, niin tietää muuki suku. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ollaan vielä täysin hyshys. Kukaan ei tiedä vielä suunnitelmistamme, mutta kesällä olisi tarkoitus kertoa vanhemmille ja kaasoille & bestmanille. Muuten tieto häistä lähisukua lukuunottamatta toivottavasti pysyy salassa, koska olisi tarkoitus yllätyshääjuhlat pitää kavereille.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan kerrottu lähimmille ystäville ja molempien perheille, tosin, eihän se tietenkään pysyny ihan perhepiirissä, kun oli nuo molemmat tulevat anopit niin innoissaan asiasta. Eli eiköhän suvutkin tiedä aika pitkälle, että naimisiin ollaan menossa. Itse en ole kaikille kavereille edes vielä kertonut. Sanon sitten kun se luontevasti tulee esille, ilman sen kummempia "hehkutuksia" :) Sulho kyllä taisi jo lähes kaikille kavereilleen kertoa.. Mutta eipä se meillä ainakaan mikään salaisuus ole... :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aika hyshys vielä, kun aikaakin on vielä niin paljon. Todennäköisesti asia ei kuitenkaan siitä mihinkään muutu ja jotkut voi yllättyä paljonkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään