Jump to content
Naimisiin.info

Onko avioituminen hyshys vai 'KUULKAA KAIKKI!'...?


.o.O.o.

Recommended Posts

Vielä ainakin melko hyshys asia, koska päivä on aika vasta päätetty ja varattu, vaikka puhetta avioitumisesta on ollut jo pitkään. Välissä tekis mieli huudella ympäri maailmaa, mutta kun haluais vähän yllätyksenä kutsujen menevän. Kai se siis tuohon hyshys ja kuulkaa kaikki väliin menis. Saa vaan nähdä kuinka sitä alkaa huutelemaan päivän lähestyessä. Kummankin vanhemmat, osa sisaruksista ja lähimmät ystävät tietää kuitenkin.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 384
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Musta pitkään tuntui, että olen "KUULKAA KAIKKI!" -tyyppiä, mutta sitten huomasin, että yllättävän harva edes tietää meidän naimisiinmenosuunnitelmista. Sukulaiset kyllä tietävät, kun tuo kailottaminen on hyvinkin ominaista meidän äidille, mutta osa kavereista on vieläkin pihalla, vaikka kutsuttujen listalla ovatkin. Opiskelijakavereistamme vain muutamat tietää. Tuntuu tyhmältä mainostaa naimisiinmenoa ihmisille, jotka eivät ole juhliin mitenkään osallisina. Huomaavat siviilisäädyn muutoksen sitten, kun sukunimi menee vaihtoon :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä on vielä aika hyshys- linja. Kihlauksesta kerrottiin kyllä aikanaan suvulle ja ystäville, mutta nyt ei vielä olla kerrottu, että tarkoitus ois tänä kesänä avioitua. Itse asiassa minä haluaisin itse häidenkin olevan hyshys! Kaikista parasta ois mennä maistraatissa naimisiin, mennä jonnekin syömään ja hääyö hyvässä hotellissa. Vain me kaksi! :-X

Mutta eeih, sulhasen suku vähän odottaa juhlia. Joten kai ne hääsuunnitelmat pitäis jo kohta aloittaa..

Link to comment
Share on other sites

Olen kyllä enemmän sitä kuulkaa kaikki -tyyppiä. Mä luulen, että mä olen kyllästyttänyt mun työkaverit meidän hääjutuilla. :grin: Ja kyllä mä kaikille kerron melkein kaiken, jos vaan joku erehtyy aiheesta jotain kysymään. Ja ihan kysymättäkin kerron. Sentään jotain olen (toistaiseksi) onnistunut pitämään salassa, ettei kaikki ole kaikille jo tiedossa sitten hääpäivänä.

Tulipas kaikki -painotteinen viesti. Heh. :grin:

Muokattu: , käyttäjä: Jinx
Link to comment
Share on other sites

Kaikista parasta ois mennä maistraatissa naimisiin, mennä jonnekin syömään ja hääyö hyvässä hotellissa. Vain me kaksi! :-X

Mutta eeih, sulhasen suku vähän odottaa juhlia. Joten kai ne hääsuunnitelmat pitäis jo kohta aloittaa..

Anna oottaa vaan... kyllä ne jossain vaiheessa teijän naimisiin menon jälkeen huomaa, ettei kutsua tullutkaan :) Sitten saatte olla vielä enempi rauhassa.

Ite huutelen kaikille, että naimisiin mennään ihan pian, mutta samaan hengenvetoon sanon myös, että kutsuja ei oo tulossa. Äiti sano kerran, että se että jättää kutsumatta sukulaiset häihin on varmin keino katkaista välit. Sulhanen oli enemmän kuin mielissään ideasta... :girl_haha:

Sitä paitsi, sehän on vain lakitekninen asia tuo avioliiton solmiminen. Mitä se kenellekään kuuluu, miten sen tekee.

Sori tää OT avautuminen :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä nyt on vielä tässä vaiheessa kaikki niin auki, että eipä ole kyllä mitään hehkutettavaakaan :D

Mutta kun se aika alkaa niin itse pidän "hyss,hyss"-linjalla elämisestä. Ehkä jo pelkästään sen takia että häämme tulee luultavasti kiinnostamaan ihmisiä, joita niiden ei tarvitsisikaan kiinnostaa. Ennen kutsuja siis häistämme tulee luultavimmin tietämään vanhempamme, sisaruksemme sekä kaaso ja bestman... toivottavasti vaan tuolle ydinporukalle saa toitotettua, että tieto ei ole levittämistä varten. Tämä kaikki ehkä siksi että haluan valmistella kaiken kaikessa rauhassa, ilman minkäänlaista ulkopuolisten ihmisten häsläystä... itsekäskö?

Link to comment
Share on other sites

Itse ihmettelin muutama vuosi sitten tuttavia, jotka olivat menossa naimisiin ja he höpöttivät asiasta jo vuotta ennen The Päivää. Tuolloin tuumin, että meidän häistä ei sitten kerrota kuin lähimmille sukulaisille, heillekin aikaisintaan puoli vuotta ennen häitä. :girl_impossible:

Noh, niinpä sitten tuli omat häät ajankohtaiseksi ja hups hups, jotenkin se vaan lipsahti (=oltiin molemmat niin täpinöissä, ettei maltettu olla kertomatta) kaikille: sukulaisille kerrottiin n. vuotta ennen häitä ja kaikille kavereillekin n. 10 kuukautta ennen. :girl_haha:

Tuota ulkopuolisten sähläystä ei ainakaan vielä ole ilmaantunut meidän hääjärjestelyihin, toivotaan että näin jatkuu...

Link to comment
Share on other sites

Me mennään siellä jossain välimaastossa. Lähin suku ja ystävät saivat tietää heti viime kesänä, kun hääpäivä lyötiin lukkoon. Muille ollaan kerrottu matkan varrella, jos hääasiat, kihlaus tms. ovat tulleet puheeksi. Kaikki eivät tiedä varmaan vieläkään, mutta mihinkään hyssyttelyyn ei todellakaan olla lähdetty... Olen sitä mieltä, että jos naimisiin ei olla menossa salaa, yllätyksenä tms., niin en näe mitään syytä salailla tulevaa juhlaa. Naimisiinmenohan on vallan ihana asia :wub: Kaikki ovat suhtautuneet hääuutisiimme toivotulla tavalla! Kukaan ei ole yrittänyt puuttua järjestelyihimme, vaan iloinneet puolestamme :)

Muokattu: , käyttäjä: Lune de miel
Link to comment
Share on other sites

Me ollaan oltu aika hyshys, tietenkin lähimmät sukulaiset ja ystävät tietää, ja saikin tietää heti hääpäivän varmistuttua. Eikä mua todellakaan haittaa, jos kaikki tietää, mutta itse vaan en jotenkin halua sitä hehkuttaa. Oikeestaan mä haluaisin olla "KUULKAA KAIKKI" mut mul on aina se ajatus takaraivossa et "kel onni on se onnen kätkeköön". Ja kun monella läheisellä ei ole läheskään yhtä onnellinen elämäntilanne kun meillä, niin se tuntuisi minusta jotenkin kehuskelulta.. :girl_sad:

Toisaalta, jos ollaan oltu baari-iltaa viettämässä niin huppelissa sitä on tullu toitotettuu vähä sinne sun tänne :D

Link to comment
Share on other sites

Me yritetään olla edes vähän hiljaa että sitten kun kutsu luukusta kilahtaa se ois yllätys mut en tiiä.. oon niin innoissani että vaikea olla selittämättä ääneen kaikkea kaikille :)

Hih.. Meilläkin oli ajatus, että kutsut kilahtas yllätyksinä vieraille :) Mutta tietysti vanhemmille piti kertoa käytännön asioiden vuoksikin jo ja sit ruvettiin miettimään, että kauempaa tulevat vieraat saattaa tarvita lomia siihen ajankohtaan. Joten laitettiin sit joulukorteissa pieni vihjaus :) Ja semmonenkii seikka, että kun juhlat pidetään pienellä paikkakunnalla, piti olla ajoissa liikkeellä majotuksien varaamisten kanssa. Ja sit tietysti muutamille kavereille on ollu pakko hehkuttaa, ku ei oo malttanu olla hiljaa!!! :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

Enimmäkseen vähän hys-hys. Kerrotaan, jos joku kysyy tai tulee muuten puheeksi, mutta ei olla aloitteellisia. Paitsi perheillemme ja läheisimmille ystäville tietysti ollaan kerrottu.

Lisäksi itse haluaisin pitää pukuun, koristeluun yms. liittyvät yksityiskohdat salassa, mutta en oikein tiedä onnistuuko se. Tuntuu höhlältä sanoa ettei halua kertoa jos joku kehtaa kysyä suoraan. Lisäksi sulhanen on melko avoin niissä asioissa - pitääkin jutella asiasta asap ja kertoa, että haluaisin säilyttää jotain sailaisuutenakin.

Link to comment
Share on other sites

Meillä piti alunperin olla, et vaan läheisimmät eli vanhemmat, sisarukset ja bestman sekä kaasot tietää ja loput saa tiedon kutsukortin muodossa. Eihän se oo onnistunut :) Tuntuu tyhmältä salata asiaa, jos joku kysyy suoraan. Ollaan kuitenkin oltu yhdessä jo 7 vuotta ja kihloissakin 2, et onhan se selvää, et naimisiin joka tapauksessa mennään. Eli suurin osa kutsutuista ja esim. työkaverit tietää meidän naimisiin menosta. Koristeet, puvun yms. olen halunnut pitää suurimmalta osalta salassa eli vaan äippä&kaasot tietää.

Link to comment
Share on other sites

Meillä ollaan täysin hys-hys -linjalla. Isä meni aikanaan toista kertaa naimisiin salaa, sain itsekin tiedon kun yritin soittaa sille ja puhelinvastaajassa pyöri nauha "Olemme häämatkalla". Olenkin aina sanonut meneväni salaa naimisiin, pistäväni ilmoituksen lehteen ja katsovani, kuka sen sieltä ekana bongaa. Ja kuinka nopeasti huhu leviää. Tosin, koska sukunimi muuttuu, kaikki Facebook-laverit saavat tiedon saman tien (jännä muuten, miten monelta meni kihlaus ohi...). Ilmeisesti tämä "salailu" on meille molemmille tyypillistä, sillä anoppi on jo pari kertaa soittaessaan kysäissyt mitä meille kuuluu, "ette oo vielä menneet naimisiin?" :)

Koska kumpikin meistä inhoaa juhlien keskipisteenä olemista, oli meille itsestään selvää jättää juhlat pitämättä. Maistraattiin, todistajien kanssa syömään ja sitten häämatkalle, josta voikin sitten lähettää kortin kaikille muille :) Jos (ja luultavasti kun) suvut vaativat päitä vadille = juhlia, voimme sitten pitää jonain ajankohtana jotkin täysin epäviralliset puutarhakemut tms. ja jättää hössötyksen sikseen. Luultavasti suvuiltakin on pahiin terä taittunut kun sinne asti päästään, kun h-hetki on kuitenkin jo takana päin. Ja jos joskus alkaa kaduttaa, ettei järjestänyt hääjuhlaa, niin sen voi sitten hoitaa esim. 10-vuotishääpäivänä. Sinänsä jännä valinta itseltäni, sillä tykkään järjestellä, suunnitella, koristella, askarrella ja säätää. Kertonee siis, kuinka paljon inhoan keskipisteenä olemista...

Ainoa harmillinen seikka on, että sen vähäisenkin suunnittelun, mitä tämä vaatii, joutuu tekemään kahdestaan. Kaipaisin toisinaan jotain muutakin seuraa, jonka kanssa pohtia ja suunnitella. Sekin, että täysin ulkopuoliset (pomot jne.) kuulevat asiasta ennen niitä tärkeitä ihmisiä, tuntuu vaikealta, mutta se on kai sitten se välttämätön paha. Suurin syy tälle foorumillekin etsiytymiselle oli vertaistuki.

Link to comment
Share on other sites

Ollaan kyllä taidettu aika hyvin kuuluttaa ajoissa häistä kaikille niille, jotka kutsummekin. Ikäänkuin save the date -tyylillä. Toivotaan nimittäin kovasti, että mahdollisimman moni, joka kutsun saa, myös sitä pystyisi noudattamaan. Ja toisaalta silloin, kun päivä päätettiin, niin oli se kyllä niin mukava hetki, että mielellään heti lähimmille ihmisille hehkutti, vaikka aikaa häihin olikin yli vuosi.

Link to comment
Share on other sites

Me ollaan aika hyvin pidetty suumme kiinni.. Minä taidan olla enemmän suupaltti kun tuo sulho =)

Emme ole kertoneet muille kuin kaasolle, bestmanille sekä hääpuvun ompelijalle.. Itse olen kyllä jutellut parin kaverin kanssa, eivät tosin ole kutsulistalla.. Mutta he ovat aviossa ja ovat antaneet käytännön vinkkejä järjestelemiseen =)

Link to comment
Share on other sites

Meillä kyllä suurin osa sukulaisita ja ystävistä tietää että olemme menossa naimisiin, emme pidä sitä mitenkään erityisenä salaisuutena. Toki ihmisille tulee sit varmaan yllätyksenä se ketä kutsutaan ja ketä ei. kutsumme vain rakkaimmat ja läheisimmät ihmiset ja nyt mukaan kuitenkin on ilmottautunut jtn paskan tärkeitä sukulaisia ja "ystäviä" jotka ei aikaisemmin ole viitsinyt edes sitä joulukorttia lähettää. tälläisiä emme kutsu. ihan jo senkin takia että jos velvollisuuden tunnosta alamme näitä "mielenkieli perseen nuolijoita"kutsumaan niin saamme kutsua kohta kaikki. ajatus tosiaan on se että ei ketään sellaisia ketä me emme koe tärkeiksi...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...