Jump to content
Naimisiin.info

Onko avioituminen hyshys vai 'KUULKAA KAIKKI!'...?


.o.O.o.

Recommended Posts

Mies ei niinkään mainosta asiaa ellei tule erityisemmin puheeksi, mutta itsehän olen kuuluttanut jokaiselle vähänkin tutulle jo varmaan 1,5 vuotta ennen häitä että hääpäivämäärä on päätetty. Mä olen onnellinen ja haluan jakaa sen kaikkien kanssa :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 384
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Kuulkaa kaikki -häät ovat tiedossa :) Ollaan oltu kihloissa jouluaatosta saakka ja ystänpäivänä ilmoitamme sukulaisille ja kavereille. :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä on hyshys, ja tulee olemaankin. Kirkkoon kutsutaan ainoastaan molempien vanhemmat ja sisarukset. Mulle olisi riittänyt ihan vaan se, ja kahvit päälle.

Mies halusi jonkinlaisia juhlia pitää kuitenkin, joten päädyttiin semmoiseen kompromissiin, että kaverit kutsutaan vihkipäivän iltana juhlimaan miehen kolmekymppisiä (jotka ovat 4 päivää myöhemmin) ja siinä asia sitten varmaan paljastuu, kun mulla on valkoinen mekko päällä :lol:

Järjestelyn pointti on se, että haluamme juhlien olevan ei-niin-viralliset ja välttyä kaikilta perinteisiltä hääleikeiltä ja sun muilta hössötyksiltä.

Link to comment
Share on other sites

Meilläkin alkuun ajateltiin, että ihan hiljaa aiheesta ollaan. Vain lähimmille sukulaisille (vanhemmat ja isovanhemmat) sekä parille hyvälle ystävälle kerrottiin. Ajateltiin, että kyllä sen loput huomaavaat viimeistään sitten kutsusta ja koska tarkoituksena on pitää pienemmät häät ei tarvitse mainostaa, kun kaikkia ei kuitenkaan voida kutsua.

Meidän osaltamme tämä toimi hyvin, mutta pääsimme vaihteeksi todistamaan sitä, kuinka suuri suu sukulaisilla toisaan voi olla. Tulevista häistämme taitaa tätä nykyä tietää aikalailla kaikki, joiden kanssa olemme koskaan olleet tekemisissä :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Minä olin itsekseni ajatellut, että kerrotaan hääpäivästä ainakin vanhemmille sitten kun saadaan kesällä ostettua sormukset. Eilen sitten kyselin puoliskoni mielipidettä ja hän oli sitä mieltä, että häistä ilmoitetaan vasta kutsulla. Yllätyin hieman, mutta nyt olen ihastunut tähän hyshys-hommaan. Itseni tuntien minulla tulee kuitenkin olemaan hyvin suuria vaikeuksia itseni hillitsemisessä. Rakastan iloisten uutisten kertomista :) Ja vajaa kaksi vuotta on erittäin pitkä aika..

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei oikein ajateltu kumpaakaan vaihtoehtoa. Kerroin kyllä tulevista häistä (ja kerron edelleen) kysyttäessä, mutta en jaksa muuten asiasta niin vaahdota. Itseasiassa sulhasen vanhemmille ei hääaikeista mies puhunut mitään vaikka kihloihin mentiin. Sitten joskus kun kerroin hääpäivän sivulauseessa niin anoppi oli ihmeissään, että teillä on jo hääpäiväkin lyöty lukkoon. :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei pidetty häitä erityisesti salassa. Vanhemmat tiesivät heti kun hääpäivä päätettiin eli periaatteessa, kun ilmoitimme kihlauksesta. Tuo häistä kertominen meni meillä tosiaan vähän käsi kädessä kihloista kertomisen kanssa. Töissä en asiaa ole toitottanut, mutta tupsahteleehan se esiin varsinkin nyt, kun häihin on enää niin vähän aikaa.

Link to comment
Share on other sites

no sekä että. jos joku kysyy niin kerron että häät on tulossa, mutta en sitä tietoa mitenkään levittele.

Link to comment
Share on other sites

Meillä häät vasta vuoden ja 3kk päästä niin ollaan päätetty olla vielä ihan hys hys.. Asiasta tietää sulhasen äiti, minun kumpikin kaaso ja minun isoveli jonka häitä järjestelin muutama vuosi sitten.. Ja ihan vain sen takia että tiiän ettei ne kerro muille asiasta.. :) Miun äiti saa tietää vasta sitten joskus syksyllä ku alan itekki enemmän tehä häitten etteen.. Ehkä sitten kun kirkko ja paikka on varattu.. Muille sukulaisille sitten kun lähisuvulle on kerrottu..

Mutta meillä on enemmänkin tuo naimisiin meno asia kaveripiirissä semmonen et kaikki oottaa ja tietää et me mennään kuitenkin naimisiin,, muista ei niin varmaa... Eli ne tietää sen olevan tulossa vuoden kahen sisällä..

Kaikista ihaninta mulle oli ku pyysin kaveriani kaasoksi.. Hänelle pyyntö tuli ihan yllätyksenä ja oli muuten pyörtyä siinä vaiheessa.. Jalat lähti alta ja kyyneleet valu... Sen jälkeen ku tajus asian,, hyppi mun kaulaan ja sano et tietenki... <3

Link to comment
Share on other sites

Meillä häät on ehdottomasti hyshys-osastoa :) Ei olle kerrottu vielä kellekään, tosin valmistelut on jo hyvällä mallilla. Pienet häät tulossa joten tulee yllätyksenä kaikille. Tarkoitus on tosin lähettää kutsut hyvissä ajoin ja mielenkiinnolla odottelemme lähimmäisten reaktioita kun kutsut kolahtaa postiluukkuun. Ollaan oltu kauan yhdessä ja meidän kohdalla on taidettu jo luopua toivosta ;)

Link to comment
Share on other sites

Mà olen pitànyt Suomen pààssà, eli oman sukuni piirissà, aika matalaa profiilia aiheen suhteen, koska meille on tulossa pienet hààt (40+ vierasta, erittàin vàhàn, jos miettii, ettà mulla on pelkàstààn sukulaisina 20 serkkua ja niillà n. 23 lasta :grin:), enkà oikein halua ettà kaikki kuulee tàstà ja kuvittelee saavansa kutsun :rolleyes: Ne làhimmàt ystàvàt ja sukulaiset (=vieraat) taitaakin aika lailla tietàà. Heidàn kanssa saatan suht avoimesti aiheesta puhua, tosin se on vaikeahkoa vàlimatkan takia. Italiassa sana on alkanut vàhàn niin kuin jo levità "kuulin, ettà olette menossa naimisiin" :grin: Tyòpaikalla myòs puhun aika avoimesti, sillà yksi toinenkin tyòkaveri on menossa naimisiin ja erààn toisen poika, joten hààt on sità kautta suht yleinen puheenaihe.

Link to comment
Share on other sites

Me ei olla vielä viitsitty pahemmin huudella asiasta, koska häihin on muutama vuosi aikaa. Tuleehan uteliaita kyselyjä säännöllisesti, mutta niihin ollaan vastattu lähinnä että tänä kesänä ei meidän häitä vielä tanssita. :) Tarkan päivän taitaa tällä hetkellä tietää miu perhe, sulhasen äiti, kaasot & bestmanit ja muutama muu läheisempi ystävä.

Viimeistään vuoden 2012 vaihtuessa tästä tulee luultavasti enemmän KUULKAA KAIKKI -meininkiä, ellei sitten kyllästytä odottamaan ja mennä naimisiin jo ensi vuoden aikana. :girl_haha: Saa nähdä.

Link to comment
Share on other sites

ennen oli iha hyshys mutta tässä vaiheessa en voi olla kailottamatta onneani kaikkialle ja koko ajan...oon varmaan aika raivostuttavaa seuraa.

Link to comment
Share on other sites

Hys-hys linjalla ollaan. "Sala vihkiminen maistraatissa" ja samana päivänä lähtee kutsut postin matkaan. Hääjuhla on sitten heinäkuussa. Hääpäivä lyötiin lukkoon kuukausi sitten, joten hys-hys-linjalla ei tartte olla kovin kauaa :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

olen kertonut vanhemmille ja parhaille kavereille. ei ollut tarkoitus asiasta huudella. no mies sitten totaalisesti yllätti ja teki häistä facebook-tapahtuman :D musta aika suloista.. no nyt sitten kaikki tietää päivämäärää myöden. taitaa olla itekkin innoissaan vaikka mulle nauraa kun roikun täällä harva se päivä vaikka häihin on reilu vuosi aikaa :)

Link to comment
Share on other sites

Aika pitkään oli hyshys-linja meillä. Mulle se oli tosi vaikeaa, eikä olis kiinnostanu, mutta mies halus välttämättä :D Huhtikuussa vuosi sitten oli faktat hoidossa ja tammikuuhun asti pysyttiin hiljaa. Kaksi ihmistä tiesi, mun kaasot. Muut tärkeät saivat kuulla talvella, kun "esikutsuttiin" lähimpiä ihmisiä.

Link to comment
Share on other sites

Meille avioituminen on kyllä vahvasti hyshys-osaston juttu. :) Häämme tulevat olemaan hyvin pienet ja epämuodolliset, ja turhan hössötyksen välttämiseksi pidämme hääsuunnitelmista matalaa profiilia mahdollisimman pian. Ajatus menna naimisiin salaa vaikka lounastauolla on sekin täysin mahdollinen, joten siksikin olemme ihan hiljaa asiasta.

Link to comment
Share on other sites

Taisin joskus jo vastatakin tähän ketjuun, että ehdottomasti hys-hys.

No nyt se sitten on jo osaksi julkista: se pieni lähipiirimme (35 hlöä), jotka häihimme kutsuttiin, ovat eilen saaneet postitse kutsunsa. Mukaanlukien esim. meidän kumpaisenkin vanhemmat. Kylläpä tulikin sitten "mielenkiintoisia" puheluita eilisiltana... toki iloisia ovat kaikki olleet ja osa jopa oli häitämme kuulemma kovasti odottanut/toivonut.

Edelleen jatketaan kuitenkin hys-hys-linjalla; Kutsun viimeinen rivi kuului: "PS. Shhh!" - eli toivomme salaisuutemme säilyvän.

Myöskään kuulutuksia ei ole luettu kirkossa eikä julkaistu kirkollisissa ilmoituksissa paikallisessa lehdessä.

Seurakunnalle on toki annettu lupa sitten jälkeenpäin pistää nimemme kirkollisiin ilmoituksiin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Meillä myös hissunkissun. Minä lörppä tietysti parille lähimmälle kamulle kertonut, jotka avustavassa roolissa muutoinkin. Vanhemmat ei tiedä. Mies ei ole kertonut kenellekään (ainakaan omien sanojensa mukaan)...tekis mieli jo kuulla etenkin äidin reaktio, no kohtahan ne kutsut lähtee.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...