.o.O.o.

Onko avioituminen hyshys vai 'KUULKAA KAIKKI!'...?

385 viestiä aiheessa

Kerroin sululaisilla ja ystäville (jotka siis kutsuttaisiin häihin kuitenkin) silloin, kun varasin jo kaikki. Halusin, että mahdollisimman moni pääsisi paikalle, niin halusin, että varaavat päivän :) En mitenkään salaa asiaa, että jos tulee puheeksi, niin kerron. Nyt ainakin usein tulee puheeksi, koska on jäljellä enää alle kuukausi h-hetkeen...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kutsutut tietävät, mutta juurikaan muuten ei olla häistä kerrottu kellekkään eli aika hyshys ollaan :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ollaan save-the-date tyyliin mainittu niille, joiden haluamme ehdottomasti vastaavan kutsuun myönteisesti. Perhepiiriimme kuuluu paljon menevää sakkia, joilla on oma elämä isolla o:lla ja e:llä, joten lienee parasta ilmoitella aikomuksistaan ajoissa.

Juhlan aiomme pitää mieheni vanhempien puutarhassa, joten heille sekä kaasolle ja bestmanille silloin tällöin höpöttelen kaikenlaista, mutta heille tottakai suotakoon myös se oma elämä.

Joudun hivenen itseäni hillitä, etten huutaisi koko maailmalle ilosta "Minä menen naimisiin!". :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kihlauduimme alkuvuodesta 2013 ja häät päätettiin pitää tänä vuonna. Kihlauksesta ilmoitettiin läheisille henkilökohtaisesti ja muut näkivät Facebookista kun status vaihtui. Kihlauksen jälkeen tietysti kaikki kyselivät häistä ja ihan avoimesti kerrottiin että suunnitteilla ovat. Kaikille kerrotaan jotka kysyvät. Huomaa että monet innostuvat kovasti kun kuulevat hääsuunnitelmista ja kyselevät paljon, ja mikäs siinä. Kukaan ei kuitenkaan ole olettanut automaattisesti saavansa kutsua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häät eivät ole mikään salaisuus, työpaikalla olen kertonut kaikille ja nyt toki polttarikuvia tuli, niin en piilottanut niitä niiltä, jotka eivät ole juhliin tulossa. Eli varmaan viimeistään nyt suurin osa tietää, että häät ovat pian. Oikeastaan tämä olikin hyvä tapa, tietävät nyt sukulaiset olla kyselemättä hääkutsuista tai milloin häät ovat. Vaikka eivät ne nyt niin kovasti ole kyselleetkään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä se vihkipäivä vähän niinkuin oli hyshys, mutta en kyllä loppujen lopuksi osannut olla hiljaa asiasta :D Monet kuitenkin tiesi meidän menevän naimisiin lähiaikoina.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä olen kyllä kaikille kertonut ihan tarkan päivänkin  :girl_in_love: 
En vaan pystyisi olla hiljaa ja miksi näin iloisesta asiasta pitäisi ollakaan !

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä lähisuku ja ystävät on tietoisia hääpäivästä. Sukulaisille (siis niille ketkä saa kutsun) ilmoittelen sitä mukaa, kun heitä tapaan, eli en ole kellekään lähtenyt varta vasten soittelemaan :D 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ollaan jo vuosi sitten kaikille lähisukulaisille ilmotettu että 2014 kesällä sitten juhlitaan. Nyt kun kutsutkin on lähetetty niin kaikki kutsuttavat tietävät. Muuten ollaan oltu aika hissuksiin asiasta eli ei olla facessa sitä huudeltu, mutta kaikille ketkä sitä on kysyneet niin ollaan tiätty kerrottu  :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ei olla kuulutettu asiasta kenellekään "ylimääräiselle". Lähipiirille kerroimme häistä noin vuosi ennen häitä ja vannotettiin heitä olemaan asiasta hiljaa. Mielestäni on morsiusparin asia kertoa kelle haluaa, silloin kun haluaa. Kun lähetimme kutsut, emme ole senkään jälkeen kuuluttaneet asiasta missään, eli haluamme että ainoastaan kutsutut tietävät häistämme. Häiden jälkeen sitten voidaan julkaista tilanne vaikka facebookissa ja muilla turuilla ja toreilla.

 

En tiedä miksi halutaan pitää näin salassa tämä, ehkä siksi että jos rupeaa ennen aikojaan kuuluttamaan joka puolella "me mennään naimisiin!" niin tulisi jotain takapakkia häiden suhteen. Minusta on myös kivempi kertoa sitten heti kerralla kaikille että ollaan naimisissa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on häihin vielä muutama vuosi, mutta sukulaisille ja kavereille on kerrottu ja fb:ssä vaihtui parisuhdestatus, joten sieltä näkee kihlauksen ainakin suurin osa. Varsinaisen häävuodenkin olen kyllä kertonut aika vapaasti, jos on ollut tuttujen kanssa puhetta (niin kaukana, että ihmiset ehtii vielä unohtaakin eli 2017). Päivää en kyllä aio ainakaan näin alustavasti levitellä ellei kyseisiä ihmisiä olla kutsumassa tai suoraan kysytä. Vähän suvussa draamaakin juuri tällä hetkellä, enkä ole varma tietääkö äidin toinen veli vielä edes kunnolla koko kihlauksesta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me julkaistiin kihlaus Facebookissa ja kerrottiin hääpäivä kutsuttaville melko nopeasti - lähinnä siksi, että häät ovat melko nopealla aikataululla ja halusimme, että ihmiset osaavat ajoissa varata tilaa kalentereihinsa. Olen kertonut häistä käytännön syistä myös muutamalle ihmiselle töissä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kihlaus kerrottiin perheille parin päivän päästä (kun saatiin sormukset), ja muille noin viikon päästä Facebookissa. Hääpäivä-kyselyihin olen vastannut epämääräisesti "parin vuoden päästä", tai nyt viime aikoina 2016, kun päivä on päätetty. Siihen on kuitenkin sen verran pitkä aika, että suunnitelmat voivat muuttua, joten en halua vielä antaa kellekään tarkkaa päivämäärää - ja olen vannottanut lörppöä sulhoakin tyytymään tuohon vuoden kertomiseen. Saa nähdä, miten onnistuu (luultavasti hyvin, kun sulho ei muista muitakaan päivämääriä :D) Koska marraskuu on kuitenkin häille hieman poikkeuksellinen, ajattelin lähettää edellisen vuoden (2015) joulukorttien yhteydessä Save the date -kortit, jotta kutsutuilla on aikaa varautua. Siihen asti yritetään olla hyshys :)

 

Ainiin, koska monien muiden morsioiden tapaan oikeasti haluaisin hehkuttaa tulevia juhlia kaikille, aloitin tätä varten blogin, johon voin hehkutushaluni purkaa. Käy kurkkaamassa: http://marrasmorsian.blogspot.com

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse haluisin kertoa jo kaikille. Tällä herkellä kaasoni ainoa joka tietää. Töissä en ole kertonut kenellekkään kun yhdellä on vähän ongelmia poikaystävänsä kanssa. Tosin tulee aika pienet häät, joten emme ole kutsuneet kummankaan työkavereita juhliin.

Nyt olen alkanut jo kertoa :) vanhemmille, siskoille ja parille kaverille. Niin ja töissä olen ohimennen maininnut asiasta.

Muokattu: , käyttäjä: Repa

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille se on kyllä enemmän "kuulkaa kaikki" - ainakin omalta osaltani. Ei mies vielä niin fiilistele, mutta kyllä mä häähankinnoista höpötän ihan avoimesti. :) 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan kyllä kerrottu avoimesti ensin kihlauksestamme ja sitten myöhemmin siitä, että hääpäivämäärä on päätetty. Nyttemmin tietävät, että häitä valmistellaan. Osa on tiedolla päivämäärästä jo tässä vaiheessa, osa puolestaan ei. Eli ei olla hyssytelty mutta ei nyt kuitenkaan huudeltu tätä tarkoituksella ympäriinsäkään. Vastataan kysyttäessä ja kerrotaan tähän liittyviä asioita kuulumisten/tekemiskyselyiden lomassa myös. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Taitaa olla enemmän "kuulkaa kaikki". Kihlauksesta kerrottiin läheisille pian ja lähisuvulle pidettiin kihlajaiset. Kaaso on pitänyt esim. töissä huolen, että kaikki ovat huomanneet ihanan kihlani ja tuleehan sitä esiteltyä esim. viihteellä :D Facebookissa ollaan kyllä vaihdettu status, mutta en ole kirjoittanut sinne mitään hääpäivityksiä (eipä tule muutenkaan paljoa kirjoiteltua). Vieraat saivat StD-lauseen joulukortissa, mutta häistä ei sinänsä olla huudeltu sellaisille, joita ei aiota kutsua (tutut, kollegat). Jos joku ei listalla oleva sattuu jotain kysymään, niin sitten olen kertonut, että ensi kesänä pidetään. Ostoksista ja suunnitelmista puhun lähinnä sulhon ja kaasojen kanssa - ja tietysti naikkareiden :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei lue parisuhteesta mitään Facebookissa ja avioliittoaikeista on puhuttu lähinnä lähimmille ystäville sekä sukulaisille, joille pidettiin kihlajaiset. Esimerkiksi suurin osa mun työ-, opiskelu- ja harrastuskavereista ei tiedä asiasta, eikä meillä ole sormuksiakaan kertomassa. Kaverikemujen kutsut voisi ehkä laittaa parin viikon päästä matkaan, niin tulisi muutamalle tiedotettua samalla. Enemmän siis ollaan ehkä hyshys-osastolla, ei tämä meille niin merkittävältä jutulta ainakaan näin pari kuukautta ennen häitä tunnu. Saattaahan se toki olla, että siinä kolmessa minuutissa vihkikaavan aikana joku muuttuu, mutten ole oikein osannut ajatella mikä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan päivitetty facebookiin aikoinaan kihlaus ja hääpäiväkin kerrottu heti kaikille sukulaisille ja ystäville. Lisäksi ite oon suunnitteluista päivittänyt välillä Facebookiin ja Instagramiin :) Häät on iloinen asia niin miksipä sitä pitäs peitellä :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen suunnitellut jo hyvissä ajoin, että sitten kihlautumisen jälkeen vastaan hääpäiväuteluihin ovelasti "se on yllätys" :D Haluaisin mennä mahdollisimman salaa naimisiin, mutta on täysin mahdollista, että maistraattiin kutsutaan muutama vieras mukaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Emme ole millään tavalla peitelleet sitä, että avioitumassa ollaan. Olen myös avoimesti kertonut muunmuassa siitä, kuinka häävalmistelut etenee - koska nuo tapahtumat nyt on olennainen osa minun elämääni ja päivieni sisältöä tällä hetkellä. Kuitenkin ollaan myös tiettyjen asioiden osalta pidetty vähän sellaista "hyshys"-linjaa. Ollaan esimerkiksi vaiettu siitä, että kutsut on lähetetty - ihan vain siksi, että vältyttäisiin enimmiltä kiukunpuuskilta, loukkaantumisilta ja "Miksi mua ei kutsuttu?"- valituksilta. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me aiotaan ihan hissuksiin hipsiä avioon. Kihloista juu kaikki tietää (viime vuonna tapahtui), ja välillä ollaan puhuttu että 'sitten joskus' karataan jonnekin hulahulasaarelle ja siellä rannalla vihkiminen, lähettää sitten vaan kortit allekirjoitettuna 'Herra ja Rouva X'.

Mutta ehei, hieman tuli nyt muutoksia, ja minä aloitin ihan itsekseni nyt hössöttämään  :girl_haha:

 

Ja kaikki lähti siittä, että vietiin muutama minun vanha sormus kultasepälle, että niistä tehdään uusi kihlasormus tuon teräksisen tilalle. Mieleen kuitenkin hiipi, että entäs jos siittä tehtäisiinkin vihki! Päivämäärät ja kaikki on ihan avoinna, ehkäpä nyt loppukesästä, ihan vaan kaksin käydään maistraatissa (pyydetään sieltä todistajat). Mutta tokihan me sitten juhlitaan kavereiden kanssa, keksitään joku syy (naamioida vaikka miehen synttäreiksi) joku pieni häppeninki puistopiknikin muodossa ja siellä sitten paljastetaan, ja vanhemmille lähettää kuva vihkitodistuksesta. Tulevat varmaan linjoja pitkin, mutta siinäpähän tulevat  :girl_haha:

 

Juu täysin erilaiset häät, mutta me kun ei mitenkään kuljeta valtavirran mukana, niin tehdään asiat meidän näköisiksi :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

... välillä ollaan puhuttu että 'sitten joskus' karataan jonnekin hulahulasaarelle ja siellä rannalla vihkiminen, lähettää sitten vaan kortit allekirjoitettuna 'Herra ja Rouva X'.

 

 

Tämä! Kortti kotiväelle Tongan saarelta Mikronesiasta  :girl_sigh: Luulisin, että kertoisimme suunnitelmistamme vain lähimmille ystäville sekä sukulaisille, ja loput saisivat tietää Facebookissa hopeahääpäivänämme. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

 

... välillä ollaan puhuttu että 'sitten joskus' karataan jonnekin hulahulasaarelle ja siellä rannalla vihkiminen, lähettää sitten vaan kortit allekirjoitettuna 'Herra ja Rouva X'.

 

 

Tämä! Kortti kotiväelle Tongan saarelta Mikronesiasta  :girl_sigh: Luulisin, että kertoisimme suunnitelmistamme vain lähimmille ystäville sekä sukulaisille, ja loput saisivat tietää Facebookissa hopeahääpäivänämme. 

 

Aruba tai joku vastaava olis niin ihana..

 

Mutta joo, meillähän meni nää suunnitelmat sitten kokonaan uusiksi. Päädyttiin että ihan rehellisesti kutsutaan häihin mutta kutsut menee ihan täytenä yllärinä.

Pitäs vaan keksiä että miten me sitten vanhempien kanssa juhlistetaan, kun virallinen juhla on kaveriporukalle  :girl_impossible:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

 

 

... välillä ollaan puhuttu että 'sitten joskus' karataan jonnekin hulahulasaarelle ja siellä rannalla vihkiminen, lähettää sitten vaan kortit allekirjoitettuna 'Herra ja Rouva X'.

 

 

Tämä! Kortti kotiväelle Tongan saarelta Mikronesiasta  :girl_sigh: Luulisin, että kertoisimme suunnitelmistamme vain lähimmille ystäville sekä sukulaisille, ja loput saisivat tietää Facebookissa hopeahääpäivänämme. 

 

Aruba tai joku vastaava olis niin ihana..

 

Mutta joo, meillähän meni nää suunnitelmat sitten kokonaan uusiksi. Päädyttiin että ihan rehellisesti kutsutaan häihin mutta kutsut menee ihan täytenä yllärinä.

Pitäs vaan keksiä että miten me sitten vanhempien kanssa juhlistetaan, kun virallinen juhla on kaveriporukalle  :girl_impossible:

 

 

Ymmärrän, välillä itsekin mietin, että ehkä pitäisi ihan suosiolla järjestää häät.. kakkukahvien muodossa. Tai jos kääntyisin Ikean puoleen, niiden uudella hääsivustolla voi järjestää virtuaalihäät:girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään