.o.O.o.

Onko avioituminen hyshys vai 'KUULKAA KAIKKI!'...?

385 viestiä aiheessa

Mies muistaa mainita kyllä lähes joka toiselle vastaantulijalle hääaikeistamme :) Itse en niinkään, ei ole muutenkaan tapana pitää meteliä itsestäni.. Vaan ei tuo salaisuus silti ole. Mä olisin saattanutkin pitää asian hyshys, olis ollut kiva järkätä yllärihäät pienelle porukalle vaikka joku juhannus, mutta kun nää kaikki jutut kun ei ihan taida olla pelkästään mun päätettävissä...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan vielä toistaseks hyshys, kun ei oo hääpäivääkään päätetty. Muutenkin ollaan mietitty että ois kiva mennä salassa naimisiin mutta toisaalta olisi kiva kuitenkin juhlia läheisten kanssa.

Mutta missään vaiheessa ei varmaan tulla huutelemaan ympäriinsä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sitten kun se oli varma, että häät pidetään ja päivä päätetty niin emme sitä asiaa sen kummemmin ajatellut, että oltais asia pidetty salassa. Kyllähän ne ystävät ja sukulaiset kyselivät jo silloin kuin kihloihin mentiin, että joko hääpäivästä on sovittu. Kaikki kuitenkin ymmärsivät ettei siihen elämänvaiheeseen voinut heti seuraavalle kesälle häitä alkaa järjestelemään.

Nyt kyllä en asiaa peittele, mutta en kaikille tutuille siitä sen kummemmin kyllä mainitsekaan jos ei tule puheenaiheeksi.

Häistä ja niiden järjestämisestä puhun mielellään niiden kanssa, joiden tietävän olevan iloisia tästä uutisesta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä se on sekä että. Läheisille ollaan kerrottu mutta muille ollaan vielä vähän aikaa hys hys. Onhan tuota aikaa vielä kuitenkin aika paljon.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aluksi ajattelin, että haluan kertoa kaikille heti naimisiin menosta. Rakas äitini kuitenkin aloitti sellaisen höösäyksen asiasta ja sai siskonikin mukaan tähän, joten hermohan siinä meni ja nyt eivät edes tiedä,että olemme kirkon varannet ensi syksylle. Ollaan miehen kanssa päätetty, että keväällä sitten voidaan taas häistä puhua "julkisesti".

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on myös enemmän hys hys -periaate. Ollaan asiasta kerrottu perheillemme ja he ovat jotakin maininneet läheisille, mutta minusta olisivat saaneet sen jättää tekemättä. Jotenkin tuntuu mukavalta, että tämä on nyt meidän kahden yhteinen juttu, jota voidaan miettiä ja unelmoida muilta salaa. Sitten ollaan kyllä ajateltu lähettää kutsut jo hyvissä ajoin keväällä ja paukauttaa kaikille tieto, jotta osaavat lomansa ajatella sen mukaan...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse tahtoisin jo kuuluttaa asian kovaan ääneen jo kaikille, mutta tuleva mieheni on sitä mieltä että jouluna vasta julkistetaan asia lähimille kuten vanhemmat ja sisarukset. On vielä sen verran aikaa noihin häihin että ollaan vielä hyshys. Kaasoni on nyt sitten ainut joka meidän tulevista häistä tietää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hupsista, profiiliin olikin mennyt vähän väärä  vuosi  :-[ eli avioidumme 2008 eikä siis 2007

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ollaan aivan hiljaa aiheesta. Ensimmäinen henkilö saa tietää siinä vaiheessa kun olemme pyytämässä nimmaria siihen esteiden tutkinta -lappuun ja nämäkin ovat sellaisia puolituntemattomia, joille on suht sama menemmekö naimisiin vai emme. Vihkimistilaisuuteen ei tule yhtään ketään meidän lisäksemme, sillä esim. appivanhempien läsnäollessa päivä olisi pelkkää muka-hienostelua. Omalle äidilleni olen kertonut ainoastaan aikomukseni mennä joskus naimisiin kenenkään tietämättä ja se on hänelle ihan ok.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jotain tuolta väliltä. Itse haluan pitää melko hyshys asiana nyt kun aikaa häihin on vielä niin paljon. Kavereille kerron varmaan melko myöhäisessä vaiheessa (kaasoa lukuun ottamatta) koska en halua päivittelyjä, että "Mitä nyt noin nuorena!" Yleisellä tasolla voin alkaa sitten häiden lähestyessä puhua, mutta en mitään yksityiskohtaisia, koska en halua jumittua höpöttämään aiheesta koko ajan!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä olisin kovasti halunnut olla hyshys - mutta kun en osaa. Olen mahdottoman huono pitämään salassa asioita, ja mies on vielä minuakin huonompi.  :D Toisin sanoen - kaikki saavat kuulla, ketkä hiukankaan ehtivät kuunnella.  ::)

Viime joulun aikaan oli ihan tuskaa, kun löysin 2kk ennen joulua miehelle lahjan, johon tiesin hänen ihastuvan ikihyviksi. Sain sentään pidettyä lahjuksen salassa, mutta koville se otti. Esittelin sen sitten kyllä ihan kaikille, ketkä vaan ehtivät meillä käydä... Mies ei osaa ollenkaan pitää asioita salassa. Ollessani reissussa se soitti mulle ja kertoi: "kun tulet kotiin niin mulla on sulle yllätys".  ::) Kun kysyin, pystynkö saamaan tiedon puserrettua hänestä, vastaus oli suora "kyllä". Hauska mies.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on vielä hyshys koska emme ole saaneet päivää päätettyä ja muutenkin tuntuu ettei sitä kannata kaikille julistaa, koska täällä missä asumme kaikki tuntee kaikki joten mikään asia ei kestä päivää kauempaa ennen kuin kaikki sen tietää... ::)

Tulipa pitkä lause....

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meillä on puolihys  ;D

Ajateltiin kertoa vanhemmille ja kaasolle/bestmanille sulhon syntymäpäivänä kun häihin on tasan vuosi.

Tosin isäni tietää jo, sillä hän tekee hääkimppuni ja hänestä on muutenkin ollut apua ja tukea kun en ole "saanut" hehkuttaa kavereille  ::)

Jotenkin tuntuu mukavammalta kertoa sitten, kun on edes jotain saanut aikaiseksi..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä haluisin et sit kun päivä lopullisesti lyödään lukkoon, niin asiasta sitten kerrotaan vasta kutsuissa. Lähimmille tietty voi kertoa aikaisemminkin. Minusta vaan tuntuu, et mies on niin lörppä suustaan että kertoo varmaan kaikille.  ;D  Toisaalta hän minusta aina puhuu hänen tulevana morsiamenaan, joten kellekkään häät ei varmaan yllätyksenä tule.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vielä kun häihimme on 9 kuukautta aikaa, emme ole kertoneet kuin lähimmille sukulaisille ja ystävillemme. Osalle ilmoitamme vasta kutsun myötä... Tarkoituksenamme ei olla "hys-hys", mutta ei siitä nyt tarvitse kaikille kuuluttaa, muuten tulee aivan liian monta ihmistä "suunnittelemaan" meidän häitämme...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä sekä että! Jo käytännöllisistä syistä olemme kertoneet heti kun "löimme" päivän lukkoon ens kesälle miehen sukulaisille.Me itse täällä etelässä,hänen suku pohjoisessa, jos vaikka järjästäisivät lomansa siihen aikaan. Nyt heillä on hyvää aikaa järjästää kuin se että tieto tulisi keväällä kutsun muodossa. Taas meidän ystäville ja minun suvulle olemme olleet vielä hiljaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä ei kerrota kenellekään. Jännittävintä on se että sisko ilmoitti menevänsä naimisiin ensi vuoden alusta ja pyysi mua kaasoksi. Meille siis tulee sama avioitumisvuosi,tosin me marssitaan hiljaisuudessa maistraattiin syksyllä ja painellaan sitten häämatkalle.Lähetetään kortit jonka sisällöstä voi päätellä että häämatkalla ollaan. Päädyttiin tähän ratkaisuun ihan yhteisymmärryksessä vaikka alussa oltiin kummatkin oikein innoissamme järjestämässä häitä ja kerkesinkin jo vähän parhaimille ystäville mainitakin. Onneksi kuitenkin ystävät ovat ystäviä ja ymmärsivät yskän kun sanoin että tilanne on muuttunut hiukan... :) Jos suku suuttuu (mitä tuskin tapahtuu) tästä niin se on heidän ongelmansa..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hääpäivämme on salassa kaikille, kunnes kutsu kolahtaa postiluukusta. Kihlauksestakaan emme kertoneet kenellekään, mutta lehteen laitoimme ilmoituksen.

Mä pidän yllätyksistä ja mun miehen vanhemmat on niin saakelin suupaltteja...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No enemmän se on vielä salaisuus kuin yleinen juttu. Kyllä me kerrotaan, jos joku kysyy avioitumisaikeista. Syynä ihan se, että kun ei ole vielä paikkaa, päivämäärää eikä ihmismäärää päätetty, niin ei sitä nyt halua mainostaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaksivuotishääpäivä on kahden viikon päästä ja vieläkin ollaan onnesta hiljakseen.  ;) Kuulutuksia ei luettu kirkossa eikä julkaistu lehdessä, kun mies ei halunnut. Pienissä häissä oli muutama henkilö lähimmästä suvustani. Mies ei ole vielä kertonut avioitumisesta vanhemmilleen eikä sisaruksilleen. En tiedä miksi, kun he ovat aivan normaaleissa hyvissä väleissä, eikä minun vaimoksi saamisessa ole mitään hävettävää. Asiasta kertominen on hänen oma asiansa, ei minun. Pysyn vaiti.  ::)

Työpaikallani kukaan ei tiedä. Haluan pitää työpaikalla sen verran omaa reviiriä, että en ruvennut revittelemään hääjärjestelyillä. Jos joku kysyisi, olenko naimisissa, vastaisin myöntävästi, mutta kukaan ei ole älynnyt kysyä.

Kertomiseen ei ole tarvetta, kun avioitumisemme ei ollut yhteisöllinen tapahtuma niin kuin se on ollut historiallisesti agraarisessa kyläyhteisössä. Yhteisöä ei ole, kun minun sukulaiseni, miehen sukulaiset, miehen työkaverit ja minun työkaverini ovat eri puolella Suomea. Olemme seurustelleet niin kauan, että olisi ollut mautonta pitää isot häät. Avioitumiseemme ei liity mitään hämärää. Se oli lapsettomien keski-ikäisten ihmisten omaisuudenhoitojärjestely ja sitä myötä yksityisasia. En osaa oikein mieltää itseäni rouvaksi, koska naimisissa olevat asuvat yleensä yhdessä. Joudumme asumaan yhä eri paikkakunnilla töidemme vuoksi vielä jonkun aikaa. Avioitumisella ei ole ollut merkitystä kellekään, joten en ole sitä kaikille kuuluttanut. Näin kirjoitettuna tämä voi vaikuttaa omituiselta käytökseltä, että itsekin tätä lukiessa kummastelen. Pääasia, että olemme itse onnellisia ja saamme voimaa kaukorakkaudestamme.  :-X

Yleisellä tasolla ajatellen, ei ole mitään estettä, etteikö jo tapahtuneesta naimisiinmenosta voisi juoruilla kolmansien osapuolien kesken asiasta tietämättömille. Jos joku avioliitostamme tietävä kertoisi esim. miehen vanhemmille, en pitäisi sitä tahdittomana käytöksenä. Sen sijaan jos häät ovat vasta suunnitteilla, en lähtisi levittämään juttua niille, jotka eivät vielä hääaikeista tiedä, sillä suunnitelmista kertominen on parin oma asia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän tulevasta hääpäivästä ei tiedä kuin "lähipiiri". Eli siis molempien vanhemmat, minun siskoni ja kaaso. Meiltä on jo useampi vuosi kyselty avioitumisaikeista ja aina olemme vastailleet hieman ympäripyöreästi. Häämme tulevat olemaan aika pienimuotoiset, emmekä koe tarvetta kuulutella asiaa etukäteen... ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meillä häät varmaankin pysyvät salassa kunnes kutsut tipahtavat postiluukuista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä se on meillä tuo kuulkaa kaikki- vaihtoehto :). Töissäkin alkaa varmasti työkaverit olla jo suht kyllästyneitä hääjuttuihin, varsinkin kun työskentelen miesvaltaisella alalla :P ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No ei se nyt mikään supersalaisuus ole ja ehkä ihmiset jo osaavat odottaakin sitä pikkuhiljaa tapahtuvaksi, mutta sanotaan, että matalalla profiililla koitetaan mennä eikä sen kummemmin hehkutella. Varmaan tulee tietoon ja kerron jos ihmiset kysyy, muttei tehdä siitä siis mitään 'numeroa'. Kaikki on muutenkin vasta niin alkutekijöissään... saa nähdä pysyykö sitä housuissaan ihan loppuun saakka, vai alkaako häähössötys tahtomattakin juhlan lähestyessä ja paineiden kasvaessa.  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kirjotinkin tästä jo tuonne toiseen paikkaan, mutta sopii aiheeseen sen verran hyvin että laitetaan nyt tähänkin... eli meidän hääsuunnitelmat meni uusiin puihin... :-/ Aluksi sovittuamme kesällä häistä, puhuimme koko ajan syksyn häistä. Olemme halunneet pitää juhlat ja suunnitelmat salassa lähimmiltämme jouluun asti. ;)  

Nyt kuitenkin paras ystäväni on menossa samassa kuussa naimisiin samana vuonna kuin mitä suunnittelimme.  :-[ Emme voi, emmekä halua viettää häitä viikon, parin sisällä ystävämme häistä. :(

 Nyt siis ainoa vaihtoehto on siirtää omia suunnitelmia eteenpäin... eli kauniiseen talveen, tai sitten aikaistaa niitä reippaasti... jolloin aikaa suunnitteluun jää ihan liian vähän... apua! Lisäksi kirkon juhla-ajat vievät oman osansa sopivista päivistä, eli vielä vähemmän on mahdollisuuksia valita päivää. No onneksi sopivia päiviä löytyi vielä kirkosta, mutta juhlapaikkojen suhteen onkin sitten hankalampaa... toivotaan että kaikki järjestyy. ::) Jos ei, sit pidämme suunniteltua pienemmät häät. ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään