Jump to content
Naimisiin.info

Vanhempien reaktio hääuutisiin


Charlene

Recommended Posts

  • Replies 480
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Me kerrottiin tänään molempien vanhemmille tulevista häistä, ja kaikki olivat todella innoissaan ja onnellisia! :-X Oltiinhan sitä jo kuulemma kovasti odotettu, ja kyllä me ollaan siitä kuultukin :girl_haha:

Ihanaa kun tuli niin ihana vastaanotto, kauheasti jännitti kertoa! Harmi ettei kaikilla ole yhtä hyviä kokemuksia...

Link to comment
Share on other sites

Me ei olla vielä uskallettu kertoa vanhemmille, kun oman äitini reaktio vähän jännittää... uskon äitini olevan ihan onnellinen meidän puolestamme, mutta koska olen sisaruksista nuorempi (ja ainoa joka seurustelee), ei hän ymmärrä minun olevan jo ihan aikuinen ja tosissani tässä suhteessa... :girl_sad:

Saatiin kerrottua vihdoin äidille, mutta harmittaa kun hän ei oikein mitenkään reagoinut uutiseen. Vaihtoi vaan puheenaihetta...Okei aikaa on vielä, joten uskon että hän vähän sulattelee ensin. Anoppi ja appi kyllä innostuivat kovasti uutisesta. Isälleni pitäisi vielä saada kerrottua, mutta puhelimessa en sitä haluaisi tehdä ja isääni näen aika harvoin. Mutta eiköhän se kesän aikana vielä onnistu.

Appivanhemmat ottivat uutiset ihanasti vastaan. Onnittelivat ihan vilpittömästi ja joimme konjakit uutisen kunniaksi. Anoppi myös kyseli millaista paikkaa ja teemaa olemme suunnitelleet. Tälläistä vastaanottoa olisi toivonut myös omalta äidiltäni...

(muokkailtu) Iskä ja äitipuoli ottivat hyvin uutiset vastaan! Kyselivät suunnitelmiamme ja iskä lupasi osallistua hääkuluihimme. Nyt on hyvä mieli, kun kaikki tärkeät läheiset tietää asiasta ja voi alkaa suunnitelemaan jo ihan "ääneen". =) :-X

Muokattu: , käyttäjä: ii@
Link to comment
Share on other sites

Meillä mun äiti tuossa taannoin jo vähän kyseli, että milloin te menettekään naimisiin. Kun vastasin, että: "No jos sitä ens kesänä. Paitsi jos siirtyy sitä seuraavaan." Niin äiti siihen vähän kärsimättömästi, että: "No se olis kyllä jo homman heikkoutta!" :girl_haha: Joten kun sitten kerrottiin menevämme ensi kesänä naimisiin, niin vastaanotto oli tyytyväinen. Sulhon vanhemmat kuulivat asiasta eilen ja kyllä monesti onnittelivat ja muutamat maljat kilisteltiin. :girl_wink:

Link to comment
Share on other sites

Anoppi on jo parin vuoden ajan "hoputtanut", ja kysellyt että eikö me nyt jo mentäisi naimisiin, mutta kun mieheni nyt kosi niin heti laitoin viestin anopille että häät olisi sitten 7.7.2012, niin reaktion tiesi jo valmiiksi että onnellisia siellä ollaan, vastausviestissä lukikin: "MAHTAVAA!!!" Kyllä minunkin vanhemmat olivat onnellisia kun kuulivat että meille hääkellot ensi kesänä soi ja saatiin onnitteluviestejä takaisin :)

Link to comment
Share on other sites

Omat vanhempani (jotka ovat eronneet) kuulivat uutisen puhelimitse. Isä oli perusmiesmäisesti "aha, jaa, onnea, vai että sellaista!" ja äiti puolestaan oli yllätyksekseni melko ilahtuneen oloinen (odotin ynseämpää reaktiota kun on normaalisti sellainen urputtaja). Miehen vanhemmat olivat iloisella aha -mielellä, äitinsä kyseli hieman detaljejakin :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä kihlauksesta saakka (kihlaus 5kk ennen kuin päätimme koska on hääpäivä) vähän kyselty että koskas ne häät on, ja yhdessä molempien vanhempien kanssa keskusteltu. Sitten kun miehen kanssa vihdoin päätimme päivän (tai, no että järjestetään ensi kesänä, päivähän selvisi vasta kun kirkosta saatiin tietää mikä päivä saatiin) niin minun vanhempani onnittelivat kyllä, mutta aika hillitysti. Samoihin mieheni vanhemmat, kuitenkin vähän energisemmin.

Taisi olla sen verran oletettu juttu, ja pitkään hinkattu niin en mitään isompaa reaktiota odottanutkaan :girl_sigh:

Kihaluksesen kuuleminen aiheutti hyvin suuret reaktiot sen sijaan, taisi sieltä molemmilta puolilta pikkasen kyyneltä näkyä silmäkulmasta. :girl_wink:

Todella harmi tuo joidenkin vanhempien reaktiot. Kyllä ihan ymmärrän, meillä ainakin isäni ei hirveästi ole kiinnostunut mistään hääjutuista vielä. Jos puhun hänelle jotain, saan vastaukseksi jotain vastaavaa kuin että mitä turhia vielä mitään miettiä kun juhliin on vielä vuosi aikaa.. Ymmärrettävää kyllä :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä kyllä molempien vanhemmat ottivat uutisen ilolla vastaan :) Samalla kun ilmoitimme kihlauksesta, puhelimitse koska olimme ulkomailla, niin ilmoitimme myös että häät ovat sitten kesällä 2012 :gpari: Kaikki ovat vaikuttaneet tyytyväisiltä ja ovat innoissaan hääjärjestelyissä mukana :)

Link to comment
Share on other sites

Se oli torstai ilta kun kihlauduimme, odotimme molemmat vanhemmille kertomisessa viikonloppuun. Ilmoitimme siis sen jälkeen, kun olimme ehtineet ostaa sormukset. :girl_in_love:

Olen ensimmäistä kertaa kihloissa. Seurustelusuhteita on ollut, mutta koskaan ei ole siis kihloihin asti päätynyt. Joten oma jännityksensä oli ilmoittamisessa.

Jouduin ilmoittamaan asiasta puhelimitse, sillä lähiaikana ei ollut tiedossa vierailua vanhempien luona toisella paikkakunnalla. Jännitin puhelun alussa suunnattomasti, lopulta sain sanottua, että "kävimme Ilkan kanssa ostoksilla". Äitini arvasi heti ja reagtiona "johan sitä on odoteltukin". Oli ihana huomata, että myös läheiset ihmiset itselle ovat huomanneet, kuinka tärkeä ja rakas toisesta on itselle tullut.

Puolison äidille ilmoitimme, kun kävimme vierailulla. Oli upeata nähdä se ilon määrä. :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Minun vanhempani ottivat kihlautumisemme oikein iloisena asiana, varsinkin isäni. Äitiä ehkä aluksi hieman hymyilytti häiden varhainen suunnittelu, minä kun aloitin touhtotuksen heti. Nyt äiti on kuitenkin täysillä mukana!

Miehen vanhemmat eivät näytä aivan yhtä isosti tunteita, mutta kyllä hekin tukevata tätä ajatusta; maksavathan he häämme.

Link to comment
Share on other sites

Taalla ei viela vanhemmille ole kerrottu, tai siis minun vanhemmille. Sulhon aiti on kuollut, ja isaan ei ole missaan valeissa. Sisarukset kylla puolin ja toisin on jo tietoisia. Vissiin tassa nyt odotetaan etta saadaan mulle vihdoin sormus sormeen niin on kuulemma sulholle helpompaa menna tuleville appivanhemmilleen kertomaan. :D Vahan kylla jannittaa etta miten tullaan reagoimaan, ne kaverit ja sisarukset jotka jo tietaa niin ovat enemman kuin iloisia. :)

Link to comment
Share on other sites

Vanhempani ovat eronneet, joten heille ei ole yhtäaikaa asiasta kerrottu.

Äitini reaktio oli iloinen hämmennys, olimme kahdestaan menossa Tallinnan-matkalle ja linja-autossa sitten otin asian puheeksi :D

Isäni ensireaktiota en ollut näkemässä, koska mieheni halusi itse kertoa isälleni. Ei nyt varsinaisesti kättäni pyytänyt isältäni, koska olimme jo päättäneet hääpäivän, mutta halusi kuitenkin itse kertoa asiasta. Isäni 50 v. juhlassa mieheni otti sitten asian puheeksi kun olivat kahdestaan isäni kanssa :) Ja oikein iloinen isäni on asiasta ollut, oli hän osannut jo odottaakin tätä uutista :D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Olen kateellinen niille, joiden isät ovat suhtautuneet uutiseen ilolla. Omani ei reagoinut mitenkään, eikä hänen kanssaan voi asiasta keskustella. Toisaalta ymmärrän, että hänen on varmasti vaikea sulatella asiaa, koska olen ainoa lapsi. Toisaalta en taas ymmärrä ollenkaan, koska minulla ja isälläni on todella läheiset välit, olen seurustellut sulhaseni kanssa yli kuusi vuotta, joista neljä asuttu yhdessä, isäni myös pitää miehestäni enemmän kuin paljon.

Otan asian niin rankasti, että olen jo pariin kertaan puhunut sulhasen kanssa vihkimisestä maistraatissa, ilman vieraita. Hääjuhla olisi kuitenkin meille tärkeä perhejuhla, koska molemmille perhe on kaikki kaikessa.

Kohtalotovereita? Rohkaisevia sanoja?

Link to comment
Share on other sites

Meillä suhtauduttiin kaikin puolin ihan positiivisen oloisesti, kummankin puolelta. Suunnitelmissa oli alun perin että oltais kerrottu vanhemmille vasta ensi kuussa kun mennään siellä päin käymään mutta enhän minä loppujen lopuksi sinne saakka jaksanutkaan odottaa, vaan malttamattomana ihmisenä soitin vanhemmille heti kun oltiin miehekkeen kanssa sormuskaupoilla käyty. Sanoin äipälle että ois sillon maaliskuussa kiva sit jos viitteis jotain hyvää varata kahvin kanssa, että ois yhdet kihlajaiset mitkä pitäis juhlia pois alta, äitini reagoi tähän rupeamalla itkemään ja toteamalla että "Ihanaa, tämä tapahtuu" ja isäni sitten vaan uutiset kuultuaan huuteli taustalta onnittelut. :D Siinä samalla ilmoitti mieskin sitten omalle äidillään tekstiviestillä että kihloissa ollaan ja sieltä tuli sitten saman tien puhelu takaisin. Onnitteli kovasti, sanoi että oli tätä vähän jo odottanutkin ja kysyi että mitä tahdotaan kihlajaislahjaksi, että ihan kaikin puolin onnellisia on kyllä kaikki tuolla kotopäässä meidän puolesta siis olleet. ^_^

Link to comment
Share on other sites

Me menimme kihloihin lomamatkalla ja kerroimme molempien vanhemmille sieltä tultuamme. Sulhasen isällä kostui silmät ja onnitteli kovasti. Oma äitini ja siskoni sekä isäni olivat kovin innoissaan ja äiti heti kertoikin mikä olisi hyvä ajankohta häille, jotta hän olisi jo eläkkeellä ja ehtisi auttamaan järjestelyissä :)

Siskoni ilmoitti heti odottavansa polttareita :D Toinen siskoni ei vielä tiedä (ellei äiti ole juorunnut).

Sulhasen äidille (vanhemmat siis eronneet) emme ole vielä kertoneet, koska he ovat puolisoineen matkoilla. Jos jostain tulee ihmettelevää kommenttia niin se on sitten tämä paikka. Sulhasen äidillä on nimittäin yleensä hieman negatiivinen asenne kaikkeen "onko tuossa nyt mitään järkeä"-on yleinen kommentti (kun varataan lomamatka, hankitaan koira tai ostetaan auto/asunto), joten odottelen, että minkälaisia reaktioita täältä saadaan sitten kun kerromme..

Link to comment
Share on other sites

^^^Milla, voisiko olla, että häät olisivat isällesi sellainen merkki, että hänen tyttärensä nyt sitten _oikeasti_ on aikuinen? Varsinkin kun olette läheisiä, niin hänellähän voi kestää hieman aikaa sisäistää tämä asia?Tai onhan mahdollista, jos häihin on vielä niin pitkä aika(?), että hän ei vielä sen takia halua alkaa touhottamaan? :)

Oma isäni ei myöskään häistä paljoa ole innostunut, enkä hänen kanssaan nyt kauheasti ole viitsinyt niistä jutellakaan, koska tiedän, ettei ole niin kiinnostunut häävalmisteluista. Toivon kuitenkin että on onnellinen meidän puolesta, ja uskon kyllä että onkin, ei vaan osaa sitä ilmaista niin vahvasti, suomalainen mies kun on. :rolleyes:

Toivottavasti isäsi vielä innostuu häistänne, koska uskon että isäsi hyväksyntä on sinulle tärkeää! :)

Link to comment
Share on other sites

Voi kun mun tuli paha mieli teidän puolesta joiden vanhemmat/appivanhemmat ottivat uutisen ynseästi vastaan! Kyllä naimisiinmeno on aina iloinen uutinen...

Meilläkin on molempien vanhemmat eronneet.

Minä kerroin ensimmäiseksi isälle, äidille oli tarkoitus kertoa päivää aiemmin, mutta meidän reitit meni sinä päivänä ristiin, eikä nähty. Puhelimessa en halunnut asiaa julistaa. Isä kuitenkin innostui ja oli hyvin otettu kun sai tiedon ensimmäisenä - alkoi heti häslätä raha-asioista ja painotti että kyllä rahat kaivetaan vaikka mistä, että saan (huom. puhui yksikössä, minäkö isän prinsessa? :rolleyes:) unelmieni häät, maksoi mitä maksoi. Alkoi myös heti pohtia hääjuhlapaikkaa ja oli muutenkin yllättävän kiinnostunut.

Äiti otti asian rauhallisemmin, kyseli vähän, mutta vaihtoi pian puheenaihetta. Olin pikkuisen ihmeissäni ja annoin pari viikkoa aikaa ennen kuin jatkoin aiheesta. Mutta kun sai "sulateltua" rauhassa ja kerroin uusimmista suunnitelmista, oli äitikin ihan superinnoissaan mukana ja kyselee ja ehdottaa kaikkea. :) Lähtee minun kanssa tutustumaan kirkkoon (kyseessä siis miehen kaste- ja rippikirkko, itse en ole siellä koskaan vieraillut, kuten ei äitinikään).

En ollut paikalla kun mies kertoi anopille (miehen veljen vaimo aavisti asian jostain ja laittoi miehen veljen soittamaan tiedustellakseen asiasta - miehen tuli kiire kertoa äidilleen ettei saa heiltä kuulla) ja oli miehen mukaan iloinen ja kutsui meidät molemmat pian kylään. Aikoo varmaan jättää tarkemmat utelut mun kohdalle?

Appiukko oli tuossa pari päivää sitten kylässä ja mies ohimennen mainitsi kahvipöydässä häistä. Ja appi innostui yhtälailla! Alkoi suunnittelemaan juhlapaikkaa, vieraslistaa, juomapuolta ja miten ehtii kyllä sitten tulemaan avuksi häiden alla. Olin yllättynyt koska meillä on aina ollut aika viileät välit mm. välimatkan takia ja appi on muutenkin sellainen yrmy tapaus. Mutta kai sen mielestä poikansa on onnellinen mun kanssa ja onhan häät aina iloinen juhla.

Eli tosi hyvin meni meillä ja kaikki oli iloisia. Olen niin onnellinen, varsinkin näitä luettuani...

Link to comment
Share on other sites

Mulle vanhempien hyväksyntä oli kyllä tosi tärkeää.. jännitti, kun tiesin, että mies aikoo kosia, mutta ensin pitää pyytää isiltä lupa. Onneksi iskä puhuu hyvää englantia ja tulee mun sulhon kanssa erinomaisesti juttuun. Oli iskän pakko tietenkin kysyä montako vuohta hän saa, jos tyttärensä antaa...

Me ootettiin pari päivää ennen kuin kerrottiin kihlauksesta. Tehtiin tyypillistä Itävaltalaista ruokaa ja katettiin pöytä. Molemmat oli iloisia, vaikkei mitään valtavaa tunnepuuskaa tullutkaan. Mä yllätyin, kun porukat lupasivat kustantaa häät ja suunnittelivat innoissaan. Mehän oltiin enemmän kuin mielissämme - kiva, että porukat on kiinnostuneita! Iskän synttäritkin muuttuivat yllätyskihlajaisiksi. :)

Harmitti, ettei sulhasen perhe ja ystävät voineet olla mukana. Heille kerrottiin vasta paljon myöhemmin kasvotusten. Onneksi kaikki oli onnellisia meidän puolesta. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Kun kihlauduimme, sulhaseni soitti aikeistamme isälleni. Isä-raasu ei ollut yhtään osannut odottaa, ja vastaus olikin hämillinen: "...mä luulin, että sä soitit teidän auton talvirenkaista." Sen jälkeen isä alkoi jauhaa niistä renkaista. :lol: Äiti oli ihan innoissaan ja kyseli kaikkea mahdollista, ja vähän samalla linjalla olivat sulhasen vanhemmat. Ylipäänsä oli ihanaa nähdä ja kuulla, miten aidon ilahtuneina ihmiset otti meidän avioliittoaikeet vastaan!

Pakko lisätä vielä, että tässä joku viikko takaperin, kun olin vanhempien luona kylässä, äiti tuli mun luo ja sanoi: "Arvaa mitä? Iskä on alkanut kerätä mökin puuvajaan jätkänkynttilöitä teidän häitä varten." Awww, mun paras jörrikkä-isi, joka ei kasvotusten osaa oikein ilmaista iloaan näistä häistä, mutta hössöttää sitten piilossa omalla tavallaan. :wub:

Muokattu: , käyttäjä: Mollastiina
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...