Kirveli

Mikä on suosikki vuodenaikanne häille?

551 viestiä aiheessa

Kesä. Kesä on muutenkin lempivuodenaikani: aurinko, lämpö, valo, luonto kauneimmillaan..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onpas yllättävän paljon syyshäiden kannattajia, ottaen huomioon kuinka paljon kummastelua meidän hääpäivä (lokakuun puolivälissä) aiheuttaa tutuissa.

Eli syyshäiden kannalla mekin, ja jo moneen kertaan mainituista syistä: ruska, kynttilätunnelmointi, viileys, sadonkorjuuajan herkut... <3

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Talvi ♡ ei tarvitse hikoilla hääpuvussa ja jos on lunta niin on nikn kaunista ♡

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulle häiden vuodenajalla ei missään kohtaa ole ollut kovin suurta merkitystä. Mietin vain sitä, kuinka nopeasti haluan naimisiin ja missä kohtaa vuotta on järjestelyjen kannalta järkevintä avioitua. Kaikissa vuodenajoissa on omat hyvät puolensa. Suurimpaan häärysäaikaan heinä-elokuussa en kuitenkaan haluaisi häitä ihan jo siksi, että silloin niitä on kaikilla ja paikat kovin varattuja. Myöskään talvi ei ehkä kuulu ykkössuosikkeihin, koska miljööpotrettien ottaminen olisi haastavampaa.

Me päädyimme lopulta pitämään häät alkukesällä, johon olen oikein tyytyväinen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos olisin tyyliltäni valkoisen pitsin ja kepeiden pastellisävyjen ystävä, pitäisin häät ehdottomasti alkukesästä. Juuri niihin aikoihin, kun ensimmäiset sitruunaperhoset lentelevät ja koivut ovat hiirenkorvilla. Pukuni olisi hohtavan valkoinen ja avonaisia hiuksiani koristaisi kukkaseppele. Häät noudattaisivat perinteistä kulkua kirkosta juhlapaikalle, jossa tanssittaisiin valssia ja heiteltäisiin kimppuja.

Olen kuitenkin aina haaveillut syyshäistä. Niiden pimenevien iltojen tuomasta tunnelmasta ja kynttilöiden loisteesta. Juhlavasta, tummasta puvusta, mikä ei hiostaisi hellekeleillä. Koska jo vuodenaika paljastaisi häiden olevan perinteistä poikkeavat, ei kukaan vieraista ihmettelisi muiden perinteiden puuttumista. Meidän häissä ei nimittäin siunata, poljeta, valssata, leikitä, heitellä eikä ryöstellä. Onnekseni myös sulhanen on samoilla linjoilla kanssani, joten meidän häitä juhlitaan epätavanomaisesti lokakuun viimeisenä päivänä. :gpari:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kesä on ehdoton. Ulkohäät kauniissa ympäristössä ja lämpimässä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pitkään olen haaveillut kesähäistä, mieluiten jossain vesistön äärellä, jossa voisi juhlia pihalla pitkälle iltaan koivujen, lyhtyjen sun muun seassa. Yksissä tällaisissa unelmahäissä olinkin, keli oli aivan täydellinen (ei liian kuuma tai kylmä) ja kaikki oli vaan niin kaunista ja ihanaa <3

Toisaalta sitten stressaisin ihan kamalasti siitä kelistä, ja varmaan päivä olisi suunnilleen pilalla jos vaikka sataisikin vettä ja se kesäyössä nurmikolla tanssiminen ei olisikaan vaihtoehto, tai sitten jos olisi ihan läkähdyttävän kuuma :D Pessimisti kun ei pety niin parempi viellää juhlat sellaiseen aikaan (ja sellaisesssa paikassa), jossa tuollaisesta puutarhajuhlameiningistä ei tarvitse edes haaveilla. Olen muutenkin vahvasti alkanut kallistumaan keväälle/alkukesään, taikka sitten syksyyn. Keväällä olisi valoisaa, ja ihan kohtuullisen lämmintäkin yleensä (ettei nyt mitään paksuja palttoita tarvitsisi), syksyssä houkuttaisi pimenevät illat ja ruska-aika. Talvi-ihminen en ole pätkääkään, joten häätkään talvella ei oikein innosta. Vaikka kyllähän ne piristäisi sitä inhokkivuodenaikaa, olisi sitten joulun ja uuden vuoden lisäksi aina hääpäivä ekstrana kaiken sen kurjuuden keskellä :D 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulle on kanssa aina ollut se kesä ajankohta. Mieluiten kesäkuun alku tai heinäkuun lopusta elokuun alkuun. Heinäkuu on yleensä niin kuuma, että haluaisin hieman vilposempaa. Tietty, suomen kesästä koskaan tiedä :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hyvä kysymys, tätä tuli paljon pohdittua. Lopulta meille ainakin paras vuodenaika on loppukevät. 

Keväällä (etenkin lopulla) on jo vihreää ja kukkivaakin, ja luonto on kauniina. Raparperi, voikukka, parsa, nokkonen, ja ehkä jo varhaisperunatkin on sesongissa. Päivät ovat jo hyvin pitkiä, ja aurinkoakin saa paljon (hääkansiossa on mm. aurinkopaneelien hydöyntämistä varten jonkun tekemä tutkimus, josta luin auringonpaistetuntien keskiarvoja kuukausittain B)). Päivälämpötilat pyörii toukokuun lopulla (Etelä-Suomessa Wikipedian mukaan) 15-17 asteen tienoilla, joten ulkona tarkenee olla. Sitten taas sadepäivien määrä ja sademäärä ovat kuitenkin alhaisia, koska ilmamassat ei oo vielä lämmennyt niin kuin loppukesästä ja syksystä. Siispä valittiin tilastollisesti optimaalinen kuukausi huonon sään minimoimiseen, jotta voitas pitää vihkiminen ulkona :wub:.

Muokattu: , käyttäjä: heipähei
sesonkiruokaperustelu lisätty

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän molempien lempivuodenaika on syksy, eli minusta se tuntuisi luonnolliselta vaihtoehdolta myös häille sitten joskus. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse rakastan ylikaiken talvea, mutta kesäkin on ihana. Päädyimme kesään, koska juhannus <3 ja olemme tavanneet heinäkuun ensimmäisenä päivänä joten ajankohdat ovat suht lähekkäin. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Syksy tai talvi. Olen aivan ehdottomasti talvi-ihminen ja avioituminen lumihankien keskellä, kynttilän valossa kuulostaa ihanalta :girl_in_love:. Mieheni ei juuri innostu ajatuksesta talvihäistä ja koska lumentulokin on täällä Etelä-Suomessa vähän niin ja näin, niin päädymme lähes varmasti viettämään häitä alkusyksystä :girl_smile:.

Muokattu: , käyttäjä: Tiutautintti

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Elokuun loppupuoli kun koulut alkaa niin ei oo lentokentillä lapsia niin paljon xD

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sanoisin kesä, jos hyvän sään ja auringonpaisteen voisi taata. Mutta koska ei voi, sanon talvi. Ulkona on pimeää eikä säällä juuri ole väliä, kun pitää kuitenkin lämpötilan takia sisällä. Jos on lunta, se on vain plussaa. Rakastan kynttilöitä ja hämyisää tunnelmaa, ja niiden puolesta talvi on luontaisempi vuodenaika kuin kesä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häät oli loppukeväällä. Luonto oli kaunis koivuineen ja sääkin sattui olemaan hieno, vaikka oli hirveän kylmä kevät, ja ehti jo hirvittää, että sataako meidän häissä räntää tai rakeita.

Keski- tai loppukesän häissä on vaarana, että on karmea helle tai sitten vettä tulee taivaan täydeltä. Lisäksi kesähäät on niin suositut, että parhaat päivät pitää varata todella hyvissä ajoin ja vieraillakin saattaa olla päällekkäisyyksiä juhlissa. Talvihäät taas vaatisi minusta sen lumen, että saisi kauniita kuvia ulkona. Syyshäät vois olla tunnelmalliset kynttilöineen ja syksyn väreineen. Kaikissa vuodenajoissa on puolensa, ja tärkeintä on tietenkin, että hääpari voi valita itse mieleisensä häiden ajankohdan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisin ihan mielelläni valinnut syksyn tai talven häidemme ajankohdaksi, mutta lopulta kesä valikoitui käytännön syistä. Lomakaudella on helpompi järjestellä juhlia, eikä erikseen tarvitse hommata vapaata. Päivä tulee olemaan perjantai, joten uskomme, että myös vieraat saavat sen järjestettyä helpommin vapaaksi heinäkuussa. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yleensä suosikkivuodenaikani on syksy, ja mielessäni olin pitkään sommitellut häitänikin loppukesä-alkusyksy-akselille. Mutta nyt tuntuukin oikein hyvältä olla menossa naimisiin alkukesästä: alkukesä/loppukevät on aikaa, jona luonnon herääminen saa jotenkin omankin mielen hyvällä tavalla virittymään uusille aluille. Luonnossa on ympärillä kauniita vaaleita värejä eikä vielä koko tuttavapiiri ole tyystin sulkeutunut kesämökeilleen tai festareille. On myös aika kiva ajatus, että edessä on vielä koko kesä lomineen ja tapahtumineen (vaikka töideni vuoksi ei paljoa vapaita tulekaan olemaan...); vähän kuin saisi juhlia häitään läpi koko kesän. :D 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sen kun tietäisi. :rolleyes: Talvella haluan ehdottomasti talvihäät ja kesällä alan haikailla sellaisen perisuomalaisen kesäisen maalaisromantiikan perään. Luultavasti päädymme kuitenkin talveen, koska silloin on helpompi saada pitopalvelu ja paikka voi löytyä huokeammalla eikä tarvitse välttämättä tehdä varauksia kahta vuotta etukäteen. Pelkään vain, että talvihäistä tulee helpommin "jäykät" tai tylsät, kun ei voi ohjelmanumerona esimerkiksi pelailla ulkopelejä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään