Kata.S

Kutsutteko työkavereita häihinne

316 viestiä aiheessa

Itse olen aikonut kutsua koko työporukan perheineen ^_^

Meillä on pieni alle 10 hengen porukka, joka on tullut aika läheiseksi viimeisen kuuden vuoden aikana. Kuuluvat hieman väkisinkin läheisiin ihmisiin kun viitenä päivänä viikossa ollaan tekemisissä hyvinkin tiiviisti. Ja muutenkin ollaan porukalla vietetty mahottoman mainioita illanistujaisia, joten tuovat varmaan muutenkin väriä hääporukkaan :grin:

Miekkonen miettii kutsuvansa yhden läheisimmän työkaverinsa. Mutta hänpä onkin töissä huomattavasti isommassa firmassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä kutsun töistä vain ne, joiden kanssa olen tekemisissä työajan ulkopuolellakin. Tai kaikista läheisimmät heistä ja omalla porukalla ilman aveceja. Yksi entinen työkamu tulee myös (tai itseasiassa kaksi, toinen on kaasoni), mutta hänelle suon avec- kutsun, koska jonkun verran käydään pariskuntien kesken kahvilla jne.

Loput, sellaisen "bileseuran" asteella oleville työkamuille esitän epävirallisen kutsun ns virallisen osuuden päätyttyä. Ihan puhtaasti rahallisista syistä, se tekee satasten säästön ruokabudjettiin. Ovat onneksi ymmärtäväisiä asian suhteen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Edelliset työkaverit olisin kutsunut, meillä oli aivan loistoporukka, suhteellisen pienikin, mutta nykyisessä työpaikkassa en ole ehtinyt olla kovin pitkään, mukavia työkavereita he kyllä ovat, mutta suhteet ei ole muodostuneet sellaisiksi, että haluaisin heidät paikkalle häihimme.

Mieheke kutsuu työkavereistaan yhden, jonka kanssa on ollut kaveri jo kouluaikoina ja olemme pariskuntanakin työkaverin ja hänen tyttöystävän kanssa tekemisissä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minun työkavereita ei kutsuta, koska he eivät ole minulle mitenkään läheisiä työpaikan ulkopuolella. Sulhasen työpaikalta kutsutaan luultavasti muutamia työkavereita, joiden kanssa ollaan tekemisissä töiden ulkopuolellakin.

Opiskelukavereita kutsutaan sitten enemmänkin :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miehen duunista tulee pari henkilöä. Tosin olivat kavereita jo ennen miehen työtä, tunteneet toisensa lapsesta asti... :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Työpaikka on minulle niin tuore, että ei kutsuja työkavereille. Saavat kyllä sitten kakkukahvit, kun palaan töihin häiden jälkeen.

Kun aiempia elämäntilanteita mietin, on minulla on ollut vain yksi työpaikka, missä oltiin niin tiiviisti toistemme kanssa tekemisissä työn ulkopuolellakin, että olisin varmaan kutsunut kollegat häihin, jos olisin silloin ollut avioon astumassa. Pari työkaveria muuten juhlikin silloin häitä, ja työkaveritkin olivat mukana.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miehen työpaikalta kutsutaan, mutta omaltani ei. Mieheni vuorolaiset saavat kutsun...ovat kuin "perhe". Omalla tyäpaikallani on huippua porukkaa. Työporukka on niin iso, ettei kaikkia voi kutsua vaikka haluaisi ja vaikea valikoida ketä sitten kutsuis. En juurikaan ole heidän kanssaan vapaa-ajalla, joten näin hyvä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me kutsumme minun entiseltä työpaikalta kolme ystävääni, joiden kanssa olen edelleen yhteydessä ja näen vapaa-ajalla. Missään tapauksessa en kutsuisi ihmisiä joiden kanssa olen tekemisissä vain töissä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meinaan kutsua sekä entiseltä että nykyiseltä työpaikaltani muutaman ihmisen. Ovat tärkeitä, ja haluan heidät kutsua, vaikka työn ulkopuolella emme ole tekemisissä. Mies ei kutsu työpaikaltaan kuin yhden ihmisen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täällä onkin paljon pohdiskelua aiheesta, mutta onko kokemuksia siitä, miten työkaverit ovat reagoineet kun olette kutsuneet heidät ilman aveceja?

Olen pohtinut paljon tätä työkavereiden kutsumista. Mies ei kutsu omiaan, koska on ollut vasta hyvin vähän aikaa työpaikassaan. Minun tiimissäni työkavereita olisi 7 hlöä, joten mielellään kutsuisimme pelkästään nuo työkaverit (avecien kanssa lista paisuisi jo liikaa). Olen tavannut melkein kaikkien tiimiläisteni puolisotkin joskus ohi mennen, mutta en tunne heitä sen paremmin. Toinen vaihtoehto on tietenkin jättää työkaverit kokonaan kutsumatta... kuitenkin he kovasti kyselevät hääsuunnitelmistamme ja ovat innoissaan naimisiin menostani...

hmm... kaikkea sitä joutuukin pähkäilemään tuon vieraslistan suhteen! :huh:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse kutsun 3 työkaveria, mutta heidätkin siksi, että he ovat oikeasti minulle hyviä ystäviä! Näen heitä myös vapaa-ajalla ja puhumme muustakin kuin työstä. Taustatietona kerron, että olen ollut työssäni 2 vuotta. En kutsuisi muita työpaikaltani edes muodon vuoksi, en koe heitä läheisiksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En varmasti kutsu ketään, syynä että työyhteisö on iso ja haluaisin kutsua kaikki, mutta budjetti ei anna periksi. Miehen työpaikalta kutsutaan ehkä yksi ja hänen avecinsa, syynä se, että he ovat ystäviä muutenkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Enpä usko, että kutsutaan kummankaan töistä ketään, koska muutenkin kutsuttavia budjettia kohden aivan tarpeeksi eikä työkavereista ole muodostunut ketään niiiin läheistä, että vertaisin heitä mm. ystäviin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tavallaan... yksi työkaveri on muodostunut vuosien saatossa läheiseksi ystäväksi (nähdään työajan ulkopuolella ym).

Lisäksi yhden työkaverin mies on sulhasen hyvä ystävä joten rouvakin saa kutsun häihin.

Myös ex-colleega kutsutaan koska seurustelee bestmanin kanssa nykyään.

Eli kyllä voisin sanoa että kutsun työkavereita, mutta vain ne tärkeimmät jotka haluan kutsua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nykyisiä omia työkavereita en ole kutsumassa, mutta entisiä työkavereita kylläkin, koska koen heidät enemmän kavereikseni kuin pelkiksi työsellaisiksi. Mies varmasti haluaa myös kutsua työpaikaltaan ihmisiä, mutta ei siksi että ovat samassa työpaikassa, vaan siksi että heistä on vuosien saatossa tullut hänen ystäviään.

Parhaimmillaan kuitenkin kollegoiden kanssa viettää hyvinkin läheistä aikaa ja heitä näkee enemmän kuin työn ulkopuolelta hankittuja kavereita ja ystäviä. Pelkän saman työpaikan vuoksi en kyllä ketään kutsuisi.

Muokattu: , käyttäjä: miomao

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

meillä on aika pieni porukka ja ikäjakauma 20v-57v. yksi on juuri aloittanut meillä, kahden iäkkäämmän tätykän kanssa en ole mitenkään erityisen läheinen, sekä on eräs henkilö jonka kanssa ei kovin paljoa tule juteltua töissä.. näitä en kutsu. mutta kutsun sitten kaksi työkaveria jotka ovat kanssani samoja ikiä ja saman henkisiä, ollaan vietetty aikaa vapaa-aikanakin niin tuntuisi sitten hölmöltä olla kutsumatta, eli kutsun.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olin viime kesänä työkaverini häissä, joihin hän oli kutsunut lähimmän työporukan (ehkä noin kymmenen henkilöä). Avecia ei kutsuttu, mutta kenellekään se ei ollut ongelma, vaan päinvastoin tunnelma oli rennompi kun ei ollut miehiä mukana pönöttämässä (koko työporukka oli naisia). Työkaverit oli laitettu omiin pöytiinsä (nuoremmat omaan ja vanhemmat omaan) ja ainakin meidän nuorten pöydässä oli hyvin hauskaa. Eli jos tuntuu, että haluaa pyytää työkaverit, niin pyytää. Ja mielestäni avecit voi hyvin jättää kutsumatta. Mainitsen vielä, että kyseiset häät olivat aika suuret, joten eri juttu on tietenkin, jos haluaa pyytää vain lähimmät ystävät ja sukulaiset.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Eipä ole tullu mieleenkään kutsua työkaverieta ihan vaan siksi, koska työyhteisö on iso :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä myös työyhteisö on iso ja mielelläni olisin kutsunut kaikki häihin, mutta siihen ei vain ole budjetin puolesta mahdollisuutta. Työkaverini ovat kuitenkin kovasti kiinnostuneita häistäni ja iloisia puolestani ja joku heistä pyysikin, että voisiko tulla kuitenkin kirkkoon katsomaan vihkimistä. Asiaa mietittyäni kutsuin sitten kaikki työkaverit kirkkoon ja melkein kaikki ovatkin tulossa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä miehen kavereista valtaosa tulee olemaan työkavereita :rolleyes: Periaatteessa en vastusta, varsinkin kun on keikkailualalla jossa ollaan todella tiiviisti yhdessä päivä- tai viikkotolkulla, ja ihmisiin oikeasti siis tutustuu. Yksi bändiseurue tuosta porukasta on minullekin jo tutuksi tullut ja ihan luonteva lisä vieraslistaan. .....mutta täytyy kyllä myöntää että jos kehtaisin, pyytäisin edes vähän tuosta koko lössistä karsimaan, pakkoko on nyt ihan kaikkia työkavereita kutsua :rolleyes: Mutta, minä päätän omat kaverini ja hän omansa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tarkoitus olisi pyytää muutama läheinen työkaveri, jotka siviilielämässä ovat mun hyviä ystäviä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olemme mieheni kanssa samassa työpaikassa (ravintolassa). Mieheni ollut siellä 5vuotta ja minä 3vuotta, on luontevaa kutsua työkavereitakin, koska pyörimme myös vapaa-ajalla samoissa piireissä:)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Työpaikaltani kutsi lähtee vain yhdelle ystävälleni joka on myös yksi kaasoistani :-X meidän ystävyys on siis muutenkin paljon muuta kuin työkaveruutta. Muille ei kutsua lähde. Mieheni työpaikalta samaten yksi kutsuttu, ystäväpariskunta kun ovat, ja hänen vaimonsa toinen kaasoni. Muuten tuntuisi oudolta kutsua työpaikaltani ihmisiä. Vain tärkeät ja läheiset kun muutenkin saavat kutsun :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täh, onko se joku oletus muka, että puolituttuja työkavereitakin häihin kutsutaan o___O Ihan uusi juttu mulle, vaikkakin itse sain kutsun kesätyöpaikan yhden työntekijän häihinkin kerran. Se tosin oli minusta vähän hassua, kun enhän mitenkään kovin hyvin kyseistä tyyppiä tuntenut, vaikka hän mukava olikin. Häälahjaan taisin tosin rahaa antaa silloin.

Ite olen vielä opiskelija, häiden aikaan jo valmistunut, mutta muutamasta luokkatoverista on niin hyviä ystäviä saanut, että heidät häihin kutsutaan. Mies on jo töissä ja sieltä muutaman pelkkää työtoveruutta paremman tutun saanut, joten heille on kutsu menossa, mutta eihän me nyt todellakaan voitaisi kaikkia sieltä kutsua, siitähän tulisi jo useampi kymmenen ihmistä enemmän! Muutenhan sitä saisi olla kutsumassa lähikaupan kassaneidit ja parturitkin x)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään