Jump to content
Naimisiin.info

Millaiset häät 30+?


Lucille

Recommended Posts

Mää olen 32 ja Puolisko 42 v. Me mennään salaa naimisiin, todistajatkin tulee maistraatin puolesta, vihkimisen jälkeen käydään jossain ravintolassa syömässä ja loppuilta sekä koko viikonloppu vietetään kaksistaan meidän mökillä. Hääasuiksi laitetaan ehkä jotain vähän tavallista hienompaa, mut aika rentoa kuitenkin.

Ja ennemmin kuin meidän iät, on päätöksiimme vaikuttanut persoonat. Me kun ei kumpikaan olla mielellämme isojen taikka pientenkään juhlien keskipisteenä. Minä en voisi kuvitellakaan pukeutuvani johonkin olkaimettomaan, korsettiyläosalliseen, pitsityllisatiiniluomukseen (mitä melkein kaikki morsiuspuvut nykyään ovat), saatikka laittaa korkkareita jalkaani edes yhdeksi päiväksi ja Puoliskon sanoin hän voisi tummaa pukua tmv. käyttää vain omissa hautajaisissaan..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Näin kolmekymppisenä on kätevää, kun voi tosiaan järjestää omalla rahalla juuri sellaiset häät kun haluaa. Vanhemmilta kysytään toki neuvoa, mutta meidän näköiset niistä tulee :) Ehkä myös ne pahimmat ylilyönnit puuttuvat, kun tässä iässä jo vähän ymmärtää itseään :) 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Tulen olemaan 32-vuotias kun sulhon kanssa naimisiin mennään, sulho on tuolloin vielä alle 30v. Ja vielä minun toiset häät. ;) En ole ajatellut minun ikääni jotenkin rajoittavana tekijänä, enkä kyllä aiempia juhliakaan. Tulee valkoinen linjakas mekko ja lähimmät sukulaiset ja parhaat ystävät paikalle.

Itse säästetään rahat ja järjestetään omannäköiset juhlat. Vanhempien avustuksista en tiedä, muttei aiota ainakaan mitään pyytää keneltäkään.

Link to comment
Share on other sites

Täällä sitten taitaa olla se porukan ainoa 50+ morsian ja sulhanen on 52 v. Voin vain kertoa että monta sammakko piti kyllä suudella ennen prinssiä   ;)

Tammikuussa tuli pyöreät täyteen ja saa nähdä ehtiikö tulemaan vielä ykkönen perään ennen kuin häät ovat. Silläkin uhalla mulla tulee olemaan valkoinen puku ja huntukin. 

Kun kerran naimisiin mennään niin tehdään se sitten kunnolla. Niin enkä suostu vieläkään kokemaan itseäni vanhaksi :)

 

Hahaha tää on ihan paras vastaus tähän mennessä! :D Vaikken koko ketjua lukenutkaan...

Itse ketjua lukiessa mietin kokoajan, että onko kolmekymppinen tosiaan jonkun mielestä vanha menemään naimisiin ja eroaako se jotenkin muista ikäluokista? Itse kun näen tämän niin, että mulla ei olisi edes ollut aiemmin minkäänlaista mahdollisuutta mennä naimisiin aikaisemmin. Eikä siksi etteikö raha olisi riittänyt tai elämäntilanne ollut sopiva, mutta kun sitä elämän prinssiä ei vain aikaisemmin löytynyt! Ja edelleenkin tunnin itseni erittäin nuoreksi, varsinkin mieheni kanssa kun olen vihdoin voinut avautua olemaan juuri oma itseni. :)

 

30-vuotias on tänä päivänä nuori! Auta armias kun minulla oli kaksikymppisenä lapsi niin johan sitä päiviteltiin ja teiniksi kutsuttiin. Jos olisin silloin mennyt vielä naimisiinkin se olisi tasan ollut ulkopuolisten silmissä vain lapsen takia! :D Koska sitä muka olisi oikea aika mennä naimisiin?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meistä kumpikaan ei halunnut sukuhäitä - näin ollen ainoa vaihtoehto on pitää häät ulkomailla salaa. Häät ovat pienet (3 vierasta), mutta meidän näköiset. Mahdollisesti pidämme sitten ensi keväänä kavereille pienet kekkerit synttäreidemme ohessa, mutta se jää nyt vielä nähtäväksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Tullaan olemaan molemmat 31-vuotiaita hääpäivänä ja molemmille ensimmäinen kerta alttarilla. Hieman mua ikä kyllä ahdistaa... Olisi voitu omasta mielestä mennä naimisiin jo muutama vuosi sitten, yhdessä ollaan kuitenkin hääpäivänä oltu jo pyöreät 10 vuotta. En ole kuitenkaan missään vaiheessa ajatellut että ikä estää minua saamasta jotain tiettyjä asioita häissäni. Toisaalta omassa kaveriporukassa kukaan ei ole tainnut mennä naimisiin alle 25-vuotiaana vaan lähempänä 30 vuotta.

 

Häistä tulee varmasti erilaiset kuin mitä ne olisivat olleet 10 vuotta sitten ihan siitä syystä että oma maku on muuttunut ja kehittynyt. Täysin meidän näköiset häät kuitenkin tulossa. Valkoinen mekko, kirkkovihkiminen ja vajaan 100 hengen juhlaporukka. Paljon kavereita, vähemmän sukua. Satsataan upeaan juhlapaikkaan, hyvään ruokaan ja juomaan, sekä musiikkiin ja tanssiin. Itse maksetaan ja suunnitellaan juhlat, tosin vanhemmat varmasti auttavat omasta halutaan hieman kustannuksssa (äiti on luvannut kustantaa morsiuspuvun :girl_in_love: ). Tässä iässä on se hyvä puoli että molemmat ovat olleet jo hetken työelämässä, joten kustannuksista ei tarvitse ottaa hirveää stressiä eikä penniä venyttää loputtomasti jos ei halua. 

Muokattu: , käyttäjä: Peiccot
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Hassua, ei ollut tullut mielenviereenkään ennen tämän keskustelun lukemista, että 30 olisi jokin rajapyykki, joka määrittelisi, millaiset häät ovat oikeanlaiset. Omassa tuttavapiirissäni valtaosa on mennyt/tulee todennäköisesti menemään naimisiin siinä 30 ikävuoden paikkeilla ja sivu siitäkin.

Mekin olemme häiden aikaan 30 ja luultavasti risat päälle, mutta ikä ei missään nimessä määritä, millaiset häät vietämme. Ehkä oma maku häiden suhteen on jonkin verran kehittynyt/muuttunut siitä, kun oli parikymppinen, mutta aika samankaltaisia suuria linjoja ajatuksissa on edelleen. En usko, että olisin nuorempanakaan järjestänyt mitään 100 hengen hulppeita sukuhäitä enkä varsinkaan kirkossa, kun olin juuri siitä eronnut ja kapinahenki muutenkin päällä.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Itse tulen olemaan siinä kolmenkympin kieppeillä, kun naimisiin (toivottavasti :D) mennään, en osaa pitää sitä mitenkään "vanhana". Olen nyt täyttämässä 27, ja vasta nyt tuntuu että olen edes tarpeeksi kypsä ja aikuinen edes harkitsemaan mitään avioitumista :D Ihan jo rahallisestikin tekisi tiukkaa, vaikka ei mitään kovin prameita juhlia haluta, kun ei vanhempia tai muita haluta pyytää maksumiehiksi, tai turvautua lainaan. Ollaan kumpikin oltu opiskelijoita ja vasta 1-2 vuotta täysipäiväistä työelämää takana, niin ei mitään mahdottomia summia ole jäänyt säästöön, etenkin kun on täss päivitetty kämpän sisustusta opiskelijaluukusta vähän siistimmäksi, hankittu koira ja alettu säästää omaan asuntoon. Eikä tosiaan olla seurusteltukaan kuin se pari vuotta.Kaveripiiristäkin suurin osa mennyt siellä kolmenkympin paremmalla puolella naimisiin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mulla on häiden aikaan ikää 31 vuotta ja puolisolla 39 vuotta. Yhtälailla ollaan molemmat myös ns. toisella kierroksella. Näistä huolimatta ei koeta, että oltaisiin mitenkään liian vanhoja tai jotain. Hääjuhlaan kutsutaan meille läheisimmät ystävät ja sukulaiset. Tiedossa on rennot mökkihäät luonnon keskellä. Hyvää ruokaa, hyvää seuraa ja rentoa yhdessä oloa. En pukeudu valkoiseen, enkä pitkään pukuun. Tällä tosin ei ole mitään tekemistä iän kanssa, sillä ensimmäistä kertaa naimisiin mennessäni (silloin parikymppisenä) en myöskään pukeutunut valkoiseen pukuun. Emme koe että ikä estäisi meitä juhlimasta tietynlaisia häitä.

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Sen verran on pakko sanoa, että eihän 31-vuotias vielä ole vanha. Itse en ainakaan tunne itseäni ollenkaan vanhaksi, ja papereitakin kysytään joka ikinen kerta. Seurustelemaan rupesimme kun minä olin 20 ja mies 22, mutta taloudellisista syistä menimme nyt vasta (10-vuotispäivänä) kihloihin. Aion pitää kunnolliset ja näyttävät häät perinteineen (vieraita kutsutaan 143) enkä ole hetkeäkään ajatellut että olisin "liian vanha" sillä tavalla avioitumaan. Jenkeissä moni meneekin naimisiin "vasta" tämän ikäisinä, ilmeisesti Suomessa nuoremmat kun asia noin askarruttaa?

Kannattaa pitää sellaiset häät kuin haluaa, eikä ajatella tuollaisia outoja juttuja että olisit muka liian vanha. Kolmikymppisenähän nainen on sitäpaitsi kauneimmillaan. Itse ainakin, menneeseen verrattuna :D Tässä iässä tyylitaju on myös huomattavasti kehittyneempi ja hahmottaa, mitä oikeasti haluaa.

Muokattu: , käyttäjä: Lumen
Link to comment
Share on other sites

Ei taida olla neljä- tai viiskymppisille tai sitä vanhemmille morsiamille vastaavaa ketjua, niin vastataan nyt tähän. Täytin 40 alkuvuodesta ja mies ehtii täyttää 46 hetkee ennen kuin meidän häät on toukokuussa. Eli vanhoja ollaan, noin niinku numeroina ainakin. Kahdestaan mennään maistraatissa vihille, ja sitten on sukulaisille ja kavereille pippalot, n. 60-70 henkilöä tulee. Tavoitteena rennot juhlat, joissa on hyvää ruokaa ja elävää musiikkia. :D

Muokattu: , käyttäjä: LilleriLalleri9
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Me ensi vuonna häiden aikaan 34 ja 38-vuotiaita. Hääjuhla hirsipirtissä järven rannalla yöpymismahdollisuudella, seuraavaksi aamuksi on rantasauna lämmin yöpyjille. Vihkiminen juhlapaikalla ulkona järven rannalla. Vieraita n. 40-45. Tavoitteena rento ja lämmin tunnelma, hyvää ruokaa ja ehdottomasti hyvää musiikkia. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...
×
×
  • Create New...