Jump to content
Naimisiin.info

Missä yritätte säästää?


-Rory-

Recommended Posts

meille säästöä tulee (kuin huomaamatta) seuraavista:

* veljen firma (mainosvalokuvaustoimisto) hoitaa kuvauksen

* kampaajakummitätini hoitaa kampaukseni (ja ehkä meikinkin)

* puku oli käytännössä ilmainen (50 e)

* kengät ostin käytettynä, ulkokengät alennusmyynnistä

* koristeita/somisteita olen haalinut pitkin matkaa, osan käytettyinä (kiitos naikkareiden!)

* kirkon ja juhlapaikan välinen etäisyys on n. 200 m, joten autoa ei tarvita

* hääyön maksamiseen käytetään sulhon bonuksia

* äitini tekee kimppuni ja kukka-asetelmat juhlapaikalle

* askartelen itse ainakin kutsut sekä myös koristesoljen pukuuni tai hiuskoristeen

* en halua erillistä vihkisormusta, vaan kihlaani istutetaan lisää timantteja

* kutsumme vain läheisimmät/rakkaimmat ihmiset häihimme

Kertynyt säästö meneekin sitten esim. a-luokan tarjoiluihin ja esiintyjiin. Toisaalta, en koe että oltaisiin jouduttu pihistämään mistään muustakaan...

Kun on tarpeeksi ajoissa liikkeellä, säästöä syntyy kuin itsestään ;)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 359
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 3 weeks later...

Mistään ei ole varta vasten tingitty/luovuttu, jotta päästäisiin halvemmalla, mutta olen pikku hiljaa haalinut kengät ja boleron alennusmyynneistä, viitan ja sateenvarjon tämän foorumin kirpputorilta sekä koristeet ja askartelutarvikkeet nettikaupoista, jolloin säästöä on syntynyt ikään kuin itsestään. Samalla kulutkin ovat tasoittuneet pitkin vuotta.

Lisäksi minulla oli alusta alkaen katto, mitä enempää morsiuspuku tai vihkisormus eivät missään nimessä saa maksaa. Ei ehkä siksi, että olisi ollut pakko "kitsastella", mutta morsiuspukua en käytä kuin kerran, kun taas sormus ei tuntuisi omalta, jos se olisi kalliimpi kuin kaikki muut koruni yhteensä.

Kolmas säästöhenkinen kategoria on kaikki sellainen, mitä emme tarvitse, esimerkiksi bändi, hääauto, opasteet ja suurisuuntaiset koristeet juhlapaikalle.

Link to comment
Share on other sites

Meillä on muutamia asioita, joissa voimme säästää ilman että tarvitsee sinänsä tinkiä laadusta:

-Musiikki; kyseessä ovat ns. "muusikkohäät", joten soittolavalle riittää tunkua ilman ulkopuolista apuakin. Myös äänentoisto löytyy omasta takaa

-kutsut; bestmanin firma printtaa puoli-ilmaiseksi

-sormukset; arvostamme molemmat pelkistettyä kauneutta joten meille tulee klassisen yksinkertaiset kultarinkulat ilman kiviä tai koukeroita.

-koristelut; juhlapaikka (kivinen holvikellari) ei kaipaa mitään turhia krumeluureja vaan on hieno sellaisenaan, kynttilävalaistuksessa. Muutenkin kaikenlainen pikkupiperrys on minimissä, ei niinkään rahan kuin hermojen säästön vuoksi...

-Hääauto; ei tarvita, koska vihkiminen tapahtuu juhlapaikalla

-Hääyö; tarkoituksenamme on bilettää pitkälle aamuyöhön, emmekä halua maksaa satoja euroja muutamasta hotellissa nukutusta tunnista. Meille riittävät puhtaat lakanat omassa sängyssä ja herkuilla ladattu jääkaappi.

Ruuasta olemme tinkineet jonkin verran siinä mielessä, ettemme ole tarjoamassa mitään erityisiä gourmet-elämyksiä, vaan hyvää perusmuonaa edulliselta, mutta luotettavaksi havaitulta pitopalvelulta. Ja juomissa toki säästetään, kun ne haetaan Tallinnasta.

Link to comment
Share on other sites

Guest Piia Liuksiala

Mistähän ois yritetty tinkiä... Aluksi KAIKESTA ja nyt tuntuu, ettei mistää.. Mun puvussa on näytöksessä mukana ollu helma, joten siitä putosi hinta melkoisesti ja yläosan löysin mieleisen taakse jääneen sesongin mallikappaleesta, eli uskon sen olevan ihan kohtuu hintainen puku (450€). Sisälsi korjaustyöt. Kutsuista olisin halunut pitkänmalliset, mut tyydyi "postikortti kokoon" hintaeron vuoksi, malliin yritin löytää helposti askarreltavan (lue vähän tarvikkeita).

Hääkengät ostin Sokoksesta, jossa oli vastaavasti pehmustettu kärki kuin morsiuspukuliikkeen kengis, hintaa kolmas osa. Huivini pukuliikkeestä ostettuna olisi maksanut noin 30€ itse reunat ommeltua Eurokankaan kankaaseen, hintaa vajaa kolmannes.

Hääpaikan koristeet toivon toteutuvan käsistään kätevien sukulaisten ja omin avuin. Malli sellainen, että voi myydä pois vaikka joulun alla kun ihmiset haaliin sydän tavaraa ja jotain erikoista esim pakettikorteiksi.

Aluksi ajattelin sormuksesta, että en hintalappua katso, kun löydän sen joka tuntuu mun jutulta. Ja sehän on sulhasen ongelma... Minä vain kannan sitä ylpeänä ja kaikille esitellen. Mieleinen löytyi ja hinta ihan sopiva 200-250€.

Juhlapaikaksi valittiin nuorisoseurantalo ja pitopalveluksi valittiin ammattitaitoinen ja hyvin suuren työmotivaation omaava keskihintainen. Alkumaljat todennäköisesti holiton siideri, koska lapsia vieraissa kolmasosa, helpottaa juomien menekin määrän arviointia.

Hääkarkkirasiat... Tiimarista tulitikkurasianmallinen, rulla yksiväristä hyllypaperi ja kutsuja varten ostetun EriKeeperin loppu.

Kaikista halvimmaksi olisi tullut mennä maistraattiin sanoa Tahdon ja rukkia vanhemmat loistoravintolassa, mutta SULHANEN tahtoo HÄÄT..

Link to comment
Share on other sites

Guest turgulainen

Ystäväni säästivät siinä, etteivät postittaneet kiitoskortteja. Kertoivat itse, että aikovat toimittaa kortit henkilökohtaisesti säästääkseen. Nyt häistä on aikaa jo melkeen vuosi ja aina kun näemme ohimennen, alkaa päivittely "voi että kun ei olla muistettu tuoda kiitoskorttia!"

Ystävämme asuvat pari kilometrin päässä, he kulkevat päivittäin kotimme ohi työmatkansa ja käyvät kaupassa kotimme vieressä.

Ostimme parille kalliin häälahjan, häät olivat toisella paikkakunnalla joten matkoihinkin meni rahaa. Minkäänlaista kiitosta emme ole siis saaneet osallistumisesta. Suoraan sanoen tuollainen piheys suututtaa :angry:

Link to comment
Share on other sites

asioita jossa olemme säästäneet:

Bändi koostuu tutuista tyypeistä ja he soittavat meille ikäänkuin häälahjaksi. (0 euroa)

Morsiammen alusvaatteet ja korut.

Rintavieheet ja morsiskimppu. Morsiuskimppuun tulee paljon muutakin kuin ruusua, eli risuja ja lehtiä tms. Paljon halvempia kuin pelkät ruusut.

Kukka-asetelmat teen itse ja hintaa kahdeksalle asetelmalle tulee noin 50 euroa yhteensä.

Kaitaliinoina käytämme tapettia. Jos kangasta olisi ostanut 40 metriä niin olisi tullut todella kalliiksi.

Pitopalvelusta saimme häämessu tarjouksen ja säästämme noin 2 euroa per ruokailija. (ruokailijoita 131 eli säästämme 262 euroa)

kengät sain 60 kympillä kun normi hääkengät maksaa jotain 120 euroa.

Nämä tuli nyt äkkisältään mieleen.

Kerrottakoon että en saanut ostaa käytettä pukua, siitäkin olisi tullut iso säästö. (pukuni 990 euroa). Sulhaseni sanoi että mitään käytettyä riepua en saa pukea päälleni. Outoa eikös? Menee kai rakkauden piikkiin....

Link to comment
Share on other sites

Ystävämme, jotka menivät naimisiin kohta vuosi sitten, eivät ole laittaneet vielä kiitoskorttia. Osittain saamattomuutta, mutta laittavatkin kiitoskortin 1v päivänä ja pistävät liitteeksi "miten meillä nyt menee" tekstin.

Mielestäni hyvä idea :)

Link to comment
Share on other sites

Ensinnäkin säästetään hääautossa. En näe mitään syytä panostaa autoon, jolla ajellaan ympäri kaupunkia max. puoli tuntia. Miehen isän kautta saatetaan saada ilmaiseksi/todella halvalla joku hieno auto, mutta jos ei saada, niin oma golf on aivan mainio. (Haaveilin tosin tandempyörästä, mutta sillä ei päästäisi varmaan huhtikuussa kuin ensimmäiseen ojaan :grin: )

Koristeluissa säästetään, koska juhlapaikka on itessään niin hieno, että ei sinne erityisesti paljoa tarvitse. Jos jotain havuja johonkin virittelee, niin saa riittää. Myös morsiuskimpun haluan pysyvän tosi yksinkertaisena; muutama punainen ruusu ja se on siinä.

Puvussa haluaisin säästää myös, mutta koska olen fiksusti ulkomailla juuri syksyn alennusmyyntien aikaan, niin ehkäpä turha toivo(?). Minun tuurillani löydän unelmapukuni, joka maksaa sitten 1500e. Sitten yritän vuokrata. Mulle riittäisi vaan joku söpö puuvillamekko, mutta sellaisiin en ole vielä törmännyt. Enkä myöskään ompelijaan, johon luottaisin, että hän osaisi tehdä sellaisen mun selitysten perusteella.

Kutsut tehdään itse(pakotan siis kaasot työvoimaksi :) ), että toivon mukaan siinäkin säästyisi hieman rahaa.

Ruokaan satsataan, koska ruoka on vaan niin parasta. Myös meikkiin haluan mennä, koska olen itse niin huono meikkaamaan, että itkisin varmaan ripsarit poskelle ennen kuin alttarille pääsisin.

Link to comment
Share on other sites

- saan puvun ilmaiseksi vaihtokauppaa vastaan

- juhlapaikan (ravintola/hotelli) vuokra vain 350e ja siihen sisältyy hääsviitti!

- ei hääkarkkeja/opastekylttejä

- morsiuskimpuksi haluan vain yhden orkideanoksan

- juhlasali jo itsessään niin upea ettei kaipaa paljon koristeita

- ammattivalokuvaajaystäväni ottaa valokuvat pientä korvausta vastaan

Link to comment
Share on other sites

Ystäväni säästivät siinä, etteivät postittaneet kiitoskortteja. Kertoivat itse, että aikovat toimittaa kortit henkilökohtaisesti säästääkseen. Nyt häistä on aikaa jo melkeen vuosi ja aina kun näemme ohimennen, alkaa päivittely "voi että kun ei olla muistettu tuoda kiitoskorttia!"

Ystävämme asuvat pari kilometrin päässä, he kulkevat päivittäin kotimme ohi työmatkansa ja käyvät kaupassa kotimme vieressä.

Ostimme parille kalliin häälahjan, häät olivat toisella paikkakunnalla joten matkoihinkin meni rahaa. Minkäänlaista kiitosta emme ole siis saaneet osallistumisesta. Suoraan sanoen tuollainen piheys suututtaa :angry:

Sinänsä en näe yhtään huonona, että säästäisi postikuluissa (mekin aiomme niin tehdä, kun suurin osa kutsuttavista kuitenkin asuu joko meitä tai vanhempiamme lähellä), mutta tietenkin jos ei parin kilometrin päähän saa tuotua yhtä korttia vaikka lenkkireissulla, niin se on jo aika suurta saamattomuutta :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä säästetään seuraavasti:

-Mun hääpuku tuli tallinnasti matkaan ja maksoi noin 300

-Miehen puku joko vuokrataan tai hankitaan myös tallinnasta

-Kutsukortit tulostellaan itse, eikä muita askarteluja juurikaan tule.

-Juhlapaikan hintaan kuuluu kukat ja koristelut, joten tämänkin lasken säästöksi :)

Muuten saa nähdä missä pystytään säästämään. Ruuan kanssa näin ei haluta tehdä eikä myöskään vieraita karsita kulujen takia. Jotenkin yritetään selvitä ja pitää homma kasassa.

Link to comment
Share on other sites

me emme säästä mihinkään. häitä on ollut tasan vuosi ollut aikaa suunnitella ja ostamme sitä mukaa kun tarvitsemme, häät maksaa siis sen verran kun on rahaa pistää samantien hankinnan tullessaajankohtaiseksi. emme ole mistään nipistäneet vieraita tulee 75 häät on helsingissä arvostetussa paikassa ja menu alkoholeineen varmasti vaikuttava...yhteensä hintaa tulee noin 5000 euroa kaikkineen...se ei kuitenkaan tee meidän elämäntilannetta yhtään sen tiukemmäksi...

Link to comment
Share on other sites

emme ole mistään nipistäneet vieraita tulee 75 häät on helsingissä arvostetussa paikassa ja menu alkoholeineen varmasti vaikuttava...yhteensä hintaa tulee noin 5000 euroa kaikkineen...

saattepa aika edullisesti! meille tulee vain 30 vierasta, ja budjetin mukaan häistä tulee kustannuksia 5500 e (ilman häämatkaa ja sormusta). ravintolahäät helsingin keskustassa, enkä ole laskenut mukaan mitään lisäviinoja safkan jälkeen, ainoastaan tervetulomaljat. eikä tule edes bändiä eikä dj:tä. ja valokuvaukseen on budjetoitu 100 eur (joka taitaa olla liian vähän että sais edes studiokuvan)

Link to comment
Share on other sites

Me säästetään ihan kaikessa, koska opiskelijoina budjetin on pakko olla pieni eikä vanhempia haluta rasittaa ylimääräisillä kuluilla -hehän ovat meidän vieraitamme myöskin :)

Siispä:

-vuokrapuku, ei välttämättä edes hää- vaan muu juhlapukukin käy hyvin

-sulholla oma tumma puku

-edullinen juhlatila (120e) kirkon vieressä, ei hääautoa

-koristelut itsetehdyt pajusta, kynttilöistä, suklaasydämistä ja tapetti-kaitaliinoista

-kakkukahvit, ei siis hääateriaa

-ei alkoholia, paitsi illan bileissä kavereille boolia

-valikoidusti vieraita, n. 70

-meikki ja kampaus edullisesti, vertaillaan hintoja

-hääkimppuna valkoinen kalla tms.

-sormukset simppelit ja kivettömät

-edulliset printtikutsut

-tutut ammattimuusikot soittavat

-hääyö kotona, luultavasti

-kuvat otetaan ehkä itse, ei siis kuvaajaa (vaikka ihana olisi studiokuvia saadakin)

-jne.

-Budjetti on siis yhteensä noin 1000e. Jos rahaa olisi enemmän olisi vain kolme asiaa jotka muuttaisin: ammattikuvaaja päiväksi mukaan, hääyö hotellissa ja vieraille kunnon ruoka. Mutta nyt mennään näillä, ja tehdään halvalla omannäköisemme häät!

Muita yhtä pienellä budjetilla liikkeellä olevia? Anyone?

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Säästämme siinä, että emme kutsuneet sellaisia henkilöitä juhliimme, jotka eivät ole niin läheisiä ihmisiä. Läheisten kautta järjestyy koristelu, hääauto + kuski, valokuvaajat, musiikki ja hääjuhlan juonto. Häämatkaan emme panosta kuin 500 euroa, kun matkustelemme muutenkin. Mies osti tumman puvun frakin sijaan, kun sillä on käyttöä jatkossakin. Morsian vuokrasi hääpuvun ja vuokraukseen sisältyy puvun pesu + pienet korjaukset. Ohjelmalehtiset tulostamme itse.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

Meillä hääsunnitelmat vasta alkutekijöissä, sillä häät on lokakuussa 2010. Mutta aiomme tehdä mahdollisimman paljon itse ja talkoo porukalla, aloitamme suunnittelut myös ajoissa jotta kulut tasoittuu, eikä pamahda yhdelle kuulle hirveää laskua.. Myös vieraslista pidetään melko pienenä max 60-70 henkilöö. Sulhasen puku vuokrataan, mutta minun puku asiaa ei ole vielä mietitty :) Joku kertoi tässä ketjussa hakeneensa morsiuspuvun tallinnasta, kuulostaa hyvältä ja jopa varteenotettavalta vaihtoehdolta :) Tosin sitten pitäisi lähteä kaasojen kanssa reissuun koska en halua sulhasen näkevän pukuani ennen hääpäivää :D

Link to comment
Share on other sites

Vastapainoksi mun ja sulhon puvuille ja sormuksille yms. nama on saatu edullisemmin:

- Helmikaulakoru loytyi 2 eurolla Pariisin vintage kaupasta

- Kutsut lahetettiin sahkopostilla

- Juhlatila on onneksi itsessaan juhlava, joten ei tarvita koristeluja

- Kirkko on juhlatilan vieressa, joten ei kuljetuskuluja

- Ei haakarkkeja, ei huomenlahjoja

- Haatilassamme on baari joten toastin ja ruoan jalkeen vieraat kustantavat omat juomansa

- (Simppelit) Kukat kuuluvat tilavuokraan joten ei tarvita kuin haakimppu ja vieheet

- Vieraskirja puolet edullisemmin kuin varkataan se itse kovakantisesta vihosta

- Printataan paikkakortit itse

- Menu yms laitettu haalehteen, jota ei tehda kaikille ja printataan mustavalkoisena (valittiin sellainen fontti etta kuuluukin olla mustavalkoinen!)

- Ei lahetetty "save the date"

- Saan Diorin meikin kaupanpaalle kun ostan 3 tuotetta (jaa siis kateen tuotteet)

- Siviilivihkiminen perjantaina niin ei tullut lisakuluja (avioliiton siunaus yms seuraavana paivana)

- Pidettiin vieraslista suht lyhyena ja ei kutsuttu ketaan estyneiden tilalle

- Bandin sijasta meille tulee saksofoni-piano duo ja heidan tauoillaan soitetaan musaa ipodista. Meinattiin ostaa ipodille kajarit/dock mutta saatiin tietaa etta ipod voidaan liittaa paikalla oleviin stereoihin ihan tavallisilla piuhoilla joten siinakin saastyi.

- Kuvat otetaan itse/kaverit ottaa, joten ei siis kuvaajaa

Ollaan siis saastetty kuin huomaamatta joissain asioissa kun taas itselle tarkeisiin asiohin on yritetty panostaa ja jotkin asiat itse tekemalla on saatu juuri sita mita halutaan! Kylla naille haille kuitenkin hintaa tulee kaikkinensa ihan riittavasti...

Link to comment
Share on other sites

Me säästellään näissä...:

- Kukat (koristeluissa kynttilöitä yms., ja vähät kukat anopin puutarhasta)

- Hääauto (Kaveri järjestää tutuiltaan autoa, annettiin hintakatto ja jos sillä ei löydy, niin hypätään bestmanin kyytiin)

- Edullinen juhlatila (Tilavuokra 20 euroa! Se on jo halpa.)

- Koristeet, asusteet yms. itse tehden (järki kädessä ja vertaillen)

- Ostettavissa koristeissa ajateltu jatkokäyttö/myyntimahdollisuutta

- Esimerkiksi viinitelineet, maljakoita ja karkkibuffet-maljat lainattu sukulaisilta

- Hintavertailua esim. hääkarkkirasioissa

- Ei sulhaselle uutta pukua, kun vanha on vain kerran käytetty ja istuva.

- Osa tarjottavista tehdään itse (esim. yksi salaatti, lihapullat, piparit)

- Pientä sekalaista alennuslaareista ja kirpparilta: esim. mun hääkengät on kirpparilta, kiitoskorttien kuoret ja lasikivet Tiimarin alennuslaarista

- Alkoholit haettiin Tallinnasta, mutta mausta ei tingitty. :girl_haha:

- Kuvaajaksi tulee mun opiskelukaveri, ei tietysti ammattitasoa mutta kuitenkin sen verran osaava että saadaan päivä ikuistetuksi.

Meidän oli kyllä tarkoitus säästää paljon enemmästä, mutta vaihdettiin häämatkakin kalliimpaan, ostettiin mulle ajateltua fiinimpi sormus ja sulhollekin uusi vaikkei aluksi oltu ajateltu, kun kesän myötä taloustilanne osoittautuikin paremmaksi kuin oltiin ajateltu.

Link to comment
Share on other sites

Ensin luulin, että säästetään kaikesta, mutta nyt näyttää siltä että säästöä kertyy vain parista jutusta.

- Kukat: Pöytiin tulee kynttilöitä ja "jäämaljakoita" joissa on vain muutama kukka. Morsiuskimppua ja heittokimppua ei ole vaan minulla on yksi lilja tai muu vastaava.

- Hääauto on tutun auto

- Bändiä ei ole ja äänentoistoon vaadittavat jutut tulee omasta takaa, tai sulhasen kavereilta lainattuna

- Mitään ei painateta vaan paikkakortit, kutsut jne. tehdään itse

Tässä nyt muutama, varmaan matkan varrella tulee muitakin juttuja joissa vähän pihistellään :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä säästettäneen näistä:

-Hääautoksi kelpaa oma auto

-Kutsujen painatus saadaan edullisesti (epäilen muutenkin että siinä ei paljoa säästä, jos pikapainossa painattamisen sijaan ostaa kasoittain askartelutarvikkeita ;)

-Muitakaan askarteluja tuskin tulee paljonkaan kun en ole askarteluihminen

-Ei bändiä ja musiikkivehkeet omasta takaa/tutuilta

-Ei frakin vuokrausta, mies ostaa ehkä uuden tumman puvun jota voikin käyttää seuraavat 10 vuotta...

-Äiti tekee kampauksen

-Meikkaan itse

-Ei ylihinnoiteltuja hääalusvaatteita/asusteita, kaiken ei tarvitse olla häitä varten ostettua tai ainakaan "hää-" etuliitteellä varustettua

-Ei hääyötä hotellissa

Muusta ei sitten säästetäkään...

-Häämatkan ehtii tehdä myöhemminkin jos siltä tuntuu, varsinkin kun ennen häitä on jo yksi unelmareissu tulossa

Link to comment
Share on other sites

Meillä on tähän mennessä alitettu budjetti monessa asiassa:

- Minun pukuni maksoi hieman päälle 200 e Tallinnasta.

- Miehelle ostettiin saketti joka maksoi suunnilleen saman verran kuin vuokraus (tämän voi sitten myydä häiden jälkeen eteenpäin)

- Omat hääkengät löytyivät alelaarista

- Naikkareiden osto- ja myyntipalstaa on hyödynnetty: pöytäkukat, pitsibolero ja miehen puku hankittu kerran käytettyinä ja todella edullisesti.

- Juhlapaikka on näillä näkymin ilmainen.

- Matka kirkolta juhlapaikalle on lyhyt, joten hääautonkaan ei tarvitse olla kovin erikoinen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...