-Rory-

Missä yritätte säästää?

360 viestiä aiheessa

:girl_haha: Minusta tuntuu, että mitä enemmän yritän säästää, sitä kalliimmaksi se tulee.

Aluksi meidän häät piti budjettisyistä järjestää paikassa, johon voi tuoda oman pitopalvelun ja kilpailuttaa kaikki lähialueen toimijat sekä tuoda omat juomat. Lisäksi olisi voinut leipoa ja valmistaa omia tarjottavia. ^_^ Ideana tuo oli hyvä, mutta ei taloudellisesti kannattavin vaihtoehto. Ravintolahäät tulevat paljon edullisemmaksi vaihtoehdoksi valitsemassamme paikassa. Saadaan hienompi menu, eikä tarvitse itse jäädä siivoamaan. Lisäksi säästöä tulee tuon menun lisäksi niin paljon että voimme tarjota ravintolahinnoin kaksi kaatoa viiniä ja alkumaljat (verrattuna siis pitopalvelun ja tilavuokran hintoihin, tähän ei laskettu vielä edes viinoja mukaan!).

Paikkakorttien pidikkeiksi on tarkoitus tulla ilmaisia korkkeja, mutta ne pitikin ostaa ebaysta, joten se siitä ilmaisuudesta! Tosin ennalta oli jo tiedossa, ettei noin montaa ole mahdollista saada omalla (ja kaikkien ystävien) juomisella, ellei tosissaan tahdo alkoholisoitua. Mutta ne on kyllä tosi hienot.

Löysin täydellisen mekon edullisesti. :lol: Tähän olen erittäin tyytyväinen. Mutta tämän lisäksi minulla on pian 2 (kaksi) muutakin mekkoa! Siis hääpukua. :wacko: Mitähän tässäkin on tapahtunut? :girl_haha: (Ystäväni ja kaasot tietävät tästä täydellisestä mekosta, sukulaiset luulevat että laitan vanhojentanssimekkona käyttämäni puvun ja kolmannesta mekosta ei tiedä kukaan mitää, ei edes sulho! :lol: (eikä saa kertoa, jos joku tunnistaa minut!)) Mutta vaikka minulla on mekkoja enemmän kuin omaan tarpeeseen, yhteensä näihin on mennyt alle 500e, joten ehkä tuon voi laskee säästämiseksi....? :lol: Niin ja minulla on myös kaksi alushametta yht. 53e.

(Ei enää kahvia minulle tänään)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hääpaikassa, noh säästää ja säästää, otettiin yli 6000e maksavan paikan sijasta noin 4500 e maksava. Hääbändissä ja dj;ssä säästetään toivottavasti koska ne on meijän tuttuja. Lisäksi makea avomersu saadaan tutulta hääautoksi. Niin ja ite teen toki mahd. pitkälle kortit ja koristelut itse. :D

Muokattu: , käyttäjä: nuttykitty

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on järjestelyt vasta aluillaan, mutta toistaiseksi näyttää siltä että meidän säästölistalle kuuluu:

-hääyö

-kuljetuskulut (ei hääautoa, ei siirtymisiä)

-kukat

-valokuvaus (hyödynnetään sukulaisia & kavereita)

-mulle ei tule valkoista kolttua, vaan iltapuku, jota käytän häiden jälkeenkin.. (jos tän nyt voi säästöksi laskea..)

-otetaan tuttu dj, ei bändiä

-virosta viinakset

-osa säästöstä on jo "kotiutettu" löytämällä vihkisormus häämessuilta alehintaan

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

-ei dj:tä eikä live-esiintyjiä, soitetaan suoraan cd:ltä tms.

-tarjotaan vain alkumaljat juomiksi, muuten vieraat saavat ostaa baarista

-hääautona toimii tutun auto ja bestman kuskina.

-mahd. ammattikuvaaja kuvaa vain kirkko-osuuden ja studiokuvat. Muuten kuvauksen hoitaa veljeni, jolla on todella hyvä kamera.

-ei palkattu ammattilaista videokuvaamaan, suvussakin on henkilöitä jotka usein kuvaavat pyytämättäkin juhlissa, eikä se ole meille muutenkaan niin tärkeää saada videokuvaa.

-askartelen itse hääkarkkirasiat.

-askartelin itse kutsukortit 30 kpl vain noin 35 e tuli maksamaan plus siihen postimerkit.

-ei hääsviittiä, vähän parempaan hotelliin mennään mutta ihan normi huoneeseen.

Ikävää kun joutuu pihistelemään, mutta itse en kyllä varsinkaan lainaa ottaisi häitä varten, eli niillä mennään mihin on varaa. Olen tyytyväinen kun olen saanut kuitenkin unelmieni hääpuvun ja häät vietetään meidän molempien unelma-paikassa ja saamme vähän erilaiset häät. Eniten ehkä harmittaa se, että ei ole vara palkata koko juhliksi ammattivalokuvaajaa vaan piti nakittaa siihen velipoika. Aion kyllä korvata sen hänelle sitten kun hän mahd. menee naimisiin vastaavasti palveluksella.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä säästetään näin:

-minulla vuokrapuku

-ruuat ja tarjoilut hoitaa tutut (maksetaan toki jotain)

-juomat tallinasta

-bändi on tuttujen, soittavat ilmaiseksi

-kukat saadaan tutun kautta halvalla

-koristeena paljon luonnonmateriaalia

-tuttu hoitaa kuvaksen juhlissa ja kirkossa (tehnyt ennenkin tätä)

ainakin nuo tuli tässä ekana mieleen :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Järjestämme häitämme opiskelijabudjetilla, joten häiden hintalapulla on väliä. Tärkeimpiä asioita budjetin kannalta:

- vieraita tulee vain noin 20 (vanhemmat, sisarukset, isovanhemmat, muutama läheinen ystävä)

- hääjuhla on ravintolan kabinetissa, ei tilavuokraa (itsetekemällä olisi tietysti säästänyt eniten, mutta järjestämme häät kokonaan kahdestaan, eikä aikaa/tiloja/taitoa ole, lisäksi kuitenkin halusimme häihimme jotain laatuakin (ravintola ei ole halvimmasta päästä) ja useilla vieraillamme on monia vaativiakin ruoka-aineallergioita ym., joten itse tekeminen olisi tullut todella vaikeaksi)

- alkoholijuomia vain kuohuviini ja yksi viinilasi (osa vieraita tulee kaukaa, ja haluaa ehkä ajaa kotiin vielä samana iltana)

- mitään ohjelmaa tai bändiä ei tule (häämme ovat yksinkertainen ja lyhyt tilaisuus, jossa läheisimmillämme on mahdollisuus olla läsnä, mitään muuta ei kirkkovihkimisen ja hääpäivällisen lisäksi ole tiedossa, aikaa kokonaisuudessaan menee noin 3-4 tuntia)

- erityistä hääautoa ei tule, kuljemme taksilla (omaa tai laina-autoa ei ole, eikä kuskia, lisäksi paikoitus olisi todella ongelma sekä kirkon että juhlapaikan lähellä)

- sulhasella uusi tumma puku (n. 300 e) hääasuna, jolla on käyttöä jatkossakin (myymälässä oli tuolloin kaikki puvut -20%), puku olisi joka tapauksessa pitänyt pian ostaa muita juhlia varten

- morsiuspuku löytyi hääliikkeen alesta (erittäin mieleinen ja laadukas puku, 300 e (alkuperäinen hinta reippaasti yli tonnin)), morsiuspukuun oli alun perin budjetoitu 500 e

- alusvaatteet tavanomaisemmat, joilla käyttöä jatkossakin (ei mitään korsetti-juttuja)

- unelmasormus oli alennuksessa (hintaa tuli alle 450 e)

- lahjatoiveena on häämatkatili

- häämatkana on viikon kaupunkiloma Euroopassa ***-tähden hotellissa, ei mitään erityistä "häämatkaextraa" (häämatkasta tulee ensimmäinen ulkomaanmatka jonka teemme kahdestaan, joten se on joka tapauksessa unohtumatonta ja ihanaa)

- polttareita ei järjestetä, kaason tai bestmanin pukuja ei osteta (bestmania ei edes ole, kaasona alaikäinen pikkusiskoni (vanhemmat hoitavat hänen vaatekulunsa)), kaaso saa kylläkin häämatkalta tuodun lahjan

- huomenlahjoja ei osteta, sen sijaan ostamme matkamuistot toisillemme häämatkalta

- kutsut, kirkko-ohjelmat ja menut tehdään itse (hinta ilman postimerkkejä noin 30 e)

- valokuvaajana tunnettu kuvaaja, mutta meille tulee vain studioportetit, noin 300 e (kuvat saa cd:llä, joista saa itse teettää (edulliset) kiitoskorttikuvat ym.)

- kiitoskortit tehdään itse

- morsiamen kampaukseen panostetaan, n. 150 e (hiuksia on sen verran, ettei itse ehdi millään tehdä kampausta)

- ainoat kukat ovat sulhasen viehe, morsiamen hiuskukka ja morsiuskimppu (joka kylläkään ei tule olemaan kovin edullinen, noin 100 e)

- mitään koristeluja ym. tilpehööriä ei tule (pöytään ei edes voisi laittaa kukkia tai kynttilöitä vieraamme astman vuoksi)

- kaikki pyritään pitämään mahdollisimman yksinkertaisena, mutta kuitenkin tyylikkäänä

Muokattu: , käyttäjä: Venetia

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No me köyhinä opiskelijoina säästetään lähes kaikessa, vaikka meillä onkin aika normikokoiset häät. :grin: Mutta se ei meitä haittaa, koska ei kuitenkaan tingitä mistään sellaisesta, millä olisi oikeasti meille paljon väliä. Monissa asioissa tinkiminen on meille pelkästään plussaa, koska ollaan muutenkin tarkkoja rahasta ja sellaisia "kirppari-ihmisiä". Esim. käytetty hääpuku on mun mielestä paljon parempi vaihtoehto kuin uusi, koska se on paljon ekologisempi ja järkevämpi ja ihan yhtä kaunis. Tässä meidän säästöjuttuja.

-Juhlapaikkana työväentalo, 175 euroa. Parempaa juhlapaikkaa tuskin olisimme osanneet toivoa, koska tuo on juuri pintaremontoitu, tiloiltaan toimiva, yhtenäinen tila ja aikaa koristeluun ja siivoukseen on reilusti.

-Tarjoamamme ruoka on sellaista "perushyvää", aika tavallista, eikä eri lajeja ole ihan miljoonaa sorttia. Siihen ehkä panostaisi hiukan enemmän jos rahaa olisi, mutta mielestämme kaavailemamme menu on ihan riittävä, ja perusruoka kuitenkin maistuu lähes kaikille toisin kuin jotkut kalliit erikoisuudet. Pitopalveluja ollaan parhaillaan kilpailuttamassa.

-Alkoholit Virosta, sekä oluen tekemistä harrastava bestman on luvannut tehdä sitä juhliimme. Viinejä tai kahviaveceja ei tule. Alkumaljat, booli ja olut saavat riittää.

-Pukuni ostin käytettynä, ja suurin osa asusteistakin tulee olemaan joko omia vanhoja, lainattuja tai käytettynä ostettuja. Sulhasen puku joko vuokrataan, tai ostetaan uusi tumma puku, jolle on muutakin käyttöä.

-Kampaus todennäköisimmin ammattiopistolta ja meikki alennuksella kaasoni kosmetologi-äidiltä.

-Kutsukortit tehdään itse edullisista materiaaleista, ja kaikille samassa kaupungissa asuville, joita on ainakin puolet vieraista, viedään ne itse suoraan postilaatikkoon.

-Koristelut edullisesti, pitkälti luonnon antimista ja kierrätysmateriaaleista ja muusta edullisesta. Esim. oksia, pilttipurkkeja, suolaa, sukulaisilta lainattuja koristevaloja... Häiden jälkeen koitan myydä/lahjoittaa koristelujuttuja eteenpäin. Mielestämme turhia juttuja, kuten kirkon koristelua, häälehtiä tai vessakoreja ei tule. Eläviä kukkia ei tule paljoakaan ja morsiuskimpuksi haluan tavallisen kimpun.

-Hääyöstä ei olla vielä päätetty vietetäänkö kotona, hotellissa vai jossain muualla. Riippuu muusta rahanmenosta ja siitä, kuinka myöhään aiotaan häissä olla. Mielestäni on kauheaa tuhlausta maksaa hääsviitistä jos kuitenkin aikoo olla juhlissa yömyöhään saakka.

-Hääauto joku sulhasen isoisän museoautoista, ilmainen siis.

-Valokuvauksesta vastaa sulhasen setä, joka on asiaan perehtynyt ja myös häitä kuvannut.

-Kiitoskortit tehdään itse

-Musiikin hoitaa Spotify premium, äänentoistolaitteet löytyy sulhaselta soittoharrastuksen puolesta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Alunperin pohdittiin, että budjetin olisi hyvä olla noin 5000 euroa, enkä mielellään siitä jousta. Mietin aluksi itsekseni, että säästetään ainakin bändistä (tulee halvemmaksi soittaa musaa kannettavalta/stereoista) sekä hääautosta. No eiköhän sulhanen muuttanut niitä suunnitelmia, vaikka hän ei muuten juurikaan suunnitteluun osallistu mutta haluaa ainakin nuo :D Alustavasti tuttavansa bändiä olikin kysynyt, josta ei kyllä paljon alennusta saada. Hääauto olisi mun mielestä järkevämpi lainata joltain tutulta tai käyttää omaa, mutta jos mies nyt haluaa muutaman kympin korkeintaan satasen jostain hummerin vuokrauksesta maksaa niin siitä vaan. :) Tärkeää, että juhla on molemmille onnellinen!

No, ainakin me säästetään seuraavissa asioissa:

- askarteluihmisenä teen kaiken itse (kutsut, ohjelmalaput ja paikkakortit. Mies tekee kiitoskortit. Saatan myös ommella ruusuja ja sydämiä koristamaan juhlapaikkaa)

- emme palkkaa ylimääräisiä työntekijöitä kuten valokuvaajaa, show-ihmisiä ym.

- häihin kutsutaan vain tärkeimmät sukulaiset ja ystävät, näillä näkymin alle 40 vierasta olisi tulossa.

- valitsimme paikan, jonne saa viedä omat juomat koska olisi tosi kurjaa et vieraat tulevat häihin tietämättä, että siellä on baari ja itse joutuvat alkoholijuomat maksamaan kalliilla hinnalla. Me itse haemme juomat Tallinnasta.

- emme maksa kaason tai morsiuslasten pukuja, emmekä siten tietenkään aseta ehtoja mallille tai värille

- sormus tulee maksamaan 200-300 euroa

- sulhon puku vuokrataan

Mistä EMME tingi:

- juhlapaikaksi haluttiin meidän näköinen paikka, ei liian hieno paviljonki vaan hirsimökin näköinen juhlapaikka. Emme missään nimessä halunneet mitään seurakuntakotia tai pappilaa juhlapaikaksi vain halvan hinnan takia.

- ruoasta ja juomasta: ne ovat hääjuhlassa tärkeimpiä. Huono ruoka muistetaan varmasti ikuisesti, kun taas pienet koristeluvirheet tai puutteet unohtuu nopeasti.

- RAKASTAN kaikkea tilpehööriä ja pieniä yksityiskohtia, joten näillä näkymin meille tulee iso karkkibuffet johon haluan panostaa hienoilla lasimaljoilla, ja vessakorit, en myöskään halua perinteisiä hääkarkkeja vieraille vaikka ne halvaksi tulisikin, vaan olen ajatellut itse tehdä upeita saippuoita jotka näyttävät kakulta: http://silose.com/img/silose/2006/12/551_soap_cake_full.jpg ja jokainen saisi tuollaisen sellofaaniin käärittynä. Harrastan saippuantekoa ja kaikkea muutakin käsityö/askartelujuttuja :)

- hääkampaus ja meikki. En ole eläissäni käynyt laitattamassa kampausta tai meikkiä ulkopuolisella, joten mielestäni sen ansaitsen edes kerran elämässäni :) Niiden onnistuminen on kaiken A ja O, sekä vähentää stressiä kun itse ei niistä tarvitse huolehtia. (Toki jos olisi joku tuttu kampaamoalalla, voisin häneltää saada alennusta, mutta en tunne yhtään kampaajaa tai meikkaajaa)

- hääyö: mielestäni se kuuluu viettää hotellissa, ei kotona :) Varsinkin kun asutaan kerrostaloasunnossa.

Muokattu: , käyttäjä: _sinna_

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häissä lähes kaikki muu pyritään järjestämään itse ja ystävien/perheen voimin

-ruoat/juomat(virosta)

-autot

-hääyö juhlapaikalla

-askartelut/koristelut/kortit

yms.

Ainoa mihin rahaa tulee uppoamaan enemmän on rockbändi, mikä se sitten tulee olemaankaan? kyselty on jo kovasti ja yksi vahva suosikki olisi 800€.

Ja tietysti maksamaan tulee myös kaikkien juhlia järjestämässä olleiden palkitseminen. Haluamme heitä muistaa jotenkin erityisesti :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me vältämme turhia kukkahössötyksiä, pyritään kauniiseen ja yksinkertaiseen, toivottavasti onnistutaan!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä olen opiskelija, joten mieheni ja minun perheeni maksettavaksi taitaa jäädä suurin osa hääkustannuksista. Joten yritetään säästää lähes kaikesta tai ainakin seuraavista:

- yritetään tehdä mahdollisimman paljon itse ja hyödyntää tuttuja ja sukulaisten osaamista

- ruuat ja kakku tilataan tutun pitopalvelusta

- äitipuoleni tekee kukat häälahjaksi kun floristi on

- tuttumme todennäköisesti ottaa hääkuvat kun harrastaa valokuvausta ja omistaa kaikki hienot laitteet

- bändiksi tilataan sukulaisen bändi

- hääpuvun tekee mieheni sisko joka on erittäin lahjakas ja tehnyt aikaisemminkin hääpukuja

- mieheni puku on ihan hänen oma tumma puku, johon hankitaan liivi, kravatti tai plastroni ja nenäliina

- kengätkin on miehelle valmiina

- tehdään itse kutsut, paikkakortit ja pöytäkoristeet

- kuohuviinit haetaan tallinnasta

En tingi

- kampauksesta

- ruuan laadusta

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Moi!

Me säästetään seuraavissa:

-tärkein ehkä vierasmäärä, eli noin 60 hlö (vain hyviä ystäviä ja sukulaisia vaikka kyllähän niitä kavereita ois kiva aina enemmänkin kutsua)

-hääauto (punainen avomersu) tutulta joka myös toimii kuskina

-hääpaikka kirkon lähellä, joten vieraille ei tavitse mitään kuljetuksia

-kirkossa tuttu muusikko esittää yhden kappaleen ja myös häissä tuttu bändi esiintyy, toki bändille täytyy jotain maksaa.

-tuttu DJ, toki hänellekkin pitää vähän maksaa

-osaava tuttu videoi häät

-ammattilaiskuvaaja otettiin vaan vihkimiseen ja potrettikuvien kuvaamiseen, (hinta 300e)

-jälleen todella osaava tuttu kuvaa loput häistä ja ottaa myös potretteja

-sama tuttu kuvaa huomenlahjakuvat

-kutsukortit, meny-listat, paikkakortit ym. askarrellaan itse

-saan miehen kautta tilattua tukkuhintaan riisipussukat ja hääkarkkirasiat (joista pyydetään muuten häänettikaupoissa ihan törkeitä hintoja per kpl...)

-miehellä vuokrapuku

-anoppi on kosmetologi joten siellä voi käydä kasvohoidossa ja pedikyyreissä :)

-ainoa häälahja on häämatkatili (otettiin myös vaan viikon matka koska 2 viikkoa olisi tullut jo älykalliiksi)

-hääyö kotona. Meillä on ihana uusi koti ja meistä nyt vaan on älytöntä maksaa 200-300e siitä, että käy nukkumassa jossain muualla ja taas aamulla maksaa taksin kotiin. Haluaisin kuitenkin hotellihuoneen jossa on sauna ja ne maksaa aina eniten ja kotonahan on sauna. Kotiin voi varata kaikki ihanat "hotelliaamiaistarvikkeet kuohuviineineen" valmiiksi eikä tarvitse sitten luovutella huoneita ja pakata pukuja yms. muita kotimatkaa varten :)

-vieraiden juomiset. On alkumaljat, ruuan kanssa viinit ja kahvi+konjakit. Muut juomat saa ostaa juhlapaikan baarista (toimi ainakin veljeni häissä oikein hyvin)

-sormukset tutulta kultasepältä materiaalihinnoilla, mun sormusten oikee hinta olisi yhteensä noin 4000e, mutta maksan niistä alle 2000e ja enää on siis maksamatta vain 750e :D

Mistä ei säästetä;

-hääpaikka (kasino, ei mitään vuokraus+pitopalveluhässköitä,joissa kaverit laitetaan hommiin)

-mun puku :)

-nooh, onhan noi mun sormukset aika kalliit silti... ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

-Hääpukuni tilataan Kiinasta, hinnaksi jää alle 200e

-Koristeluissa käytämme vain muutamia tiettyjä juttuja, ei valtavasti yksityiskohtia

-Valokuvauksen tekee eräs tuttuni, koko päivän kuvaukselle jää hintaa n.200e

-Suomalaisen ruoan hoitaa äitini, afrikkalaisen ruoan mieheni tuttu

-Hääkakun tekee toinen kaasoni

-Kampauksen ja meikin tekee eräs tuttuni, joka on ammatiltaan kampaaja

-Hääauto tulee tuttavapiiristä

-Hääkutsuissa tilaamme painatuksen vain kanteen ja sisäosion teemme itse

-Hääyön hotellissa meille kelpaa vaatimattomampikin huone

-Sormuksiin emme törsää

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Järjestämme häämme kahdessa osassa. Vihkimiseen kutsumme vain vanhempamme, sisaruksemme puolisoineen ja isovanhempamme. Myöhemmin pidämme erilliset bileet kavereille. Koska pidämme virallisen tilaisuuden vierasmäärän pienenä, meidän ei tarvitse pihdata vihkimispäivänä mistään. Kavereille riittää myöhemmin edullisempikin juoma ja ruoka, kunhan tunnelma on hyvä. Vihkimisen pidämme vanhempieni kotona. Kaverijuhlia varten vuokraamme juhlatilan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

-Yritän säästää ainakin juhlapaikan koristelussa. Kesähäät kun on kyseessä niin luonnosta saa ihania (ilmaisia) koristeita vaikka kuinka.

-Muutenkin kortit yms. askartelut meinaan tehdä itse, en tilaa valmiiksi painettuja.

-Kiitoskortteja ja muita virallisia kuvia ei tarvitse mennä ottamaan valokuvaamoon vaan pyydetään ammattitaitoisen tuttavan apua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me emme tietoisesti yritetä sen kummemmin pihistellä ja säästää, mutta me haluamme sellaisia juttuja, jotka tulevat halvemmiksi:

- vihkiminen ja juhla ovat samassa tilassa, jolloin kuljetuksia ei tarvita ja tilasta ei myöskään tarvitse maksaa vuokraa

- koristeet kerätään luonnosta

- en halua hääpukua vaan kauniin juhlamekon, joka luultavasti tulee halvemmaksi ja jota voi käyttää myöhemmin

- haluan, että kaasoni meikkaa ja kampaa minut. Tällä on minulle henkilökohtaista merkitystä ja se on jo testattu, että hän osaa tehdä koko päivän kestäviä kampauksia ja meikkejä

- vihkisormukseni on edulllinen (tosin kihla olikin vähän kalliimpi)

- vitämme hääyön mökillä, joka on häiden jatkopaikka. Haluamme juhlia loppuun saakka vieraiden kanssa...

Ruokaan ja juomaan sitten kyllä kuluukin rahaa, samoin kuin bändiin, vaikka molemmat tulevatkin tuttujen kautta.

Edit. typo

Muokattu: , käyttäjä: Qua

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Varsinaisesti ei olla suunniteltu säästölinjasta mutta kun tarkemmin miettii niin säästämme kyllä muutamassakin asiassa.

-Hääpuvun ompelee tätini joka on ammatiltaan ompelija.

-Valokuvaajana toimii kaveri jolla oma toiminimi mm. kun on kuvaillut jo monta vuotta häitä sun muita juhlia.

-DJ tulee kanssa kaveriporukasta ja bändiä ei siksi todennäköisesti edes tarvita.

-Kutsut, nimikortit ja muut tehdään tietysti itse.

-Hääauto tulee lähipiiristä.

-Suurin osa alkoholitarjonnasta haetaan tietysti tuolta etelästä ;)

Mistä ei säästetä.

-Tilaa pitää olla ja tietysti lapsiystävällinen.

-Ruuan on ehdottomasti oltava erityisluokkaista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Säästetään hääauton osalta. Valittiin kaverin jenkkiauto kalliin rollsroycen tilalta. Koristellaan se fiinisti ja hyvin kelpaa. :) Samoin hääpuku tulee olemaan alle 600 euroa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaikessa :girl_haha:

No jaa, ei kait sentään.. tuleehan meille ammattivideokuvaaja, kampaukset, meikit ym..

Mutta siis...

-hääpuku on käytetty

-sormukset aika halvat

-kukat sidotaan itse

-hääauto tuttavapiiristä

-kaikki mahdollinen asuste ja koriste käytettynä

-vierasmäärä on 5 kpl, mutta tämä ei säästösyistä vaan halusta mennä muutaman ihmisen läsnäollessa naimisiin

-miehen puku ja kengät vuokrataan

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nyt kun ajattelee, meilläkin on ihan hyvin päästy säästämään..

Elikkäs:

- puvun löysin käytettynä todella halvalla

- kutsut ja karkit teemme itse

- pöytiin ja koristeluun luonnosta

- musiikki tulee tietokoneelta (äidiltä kaiuttimet yms)

- ruoat tekee tuttava, ostetaan vaan ainekset (meidän budjettiin sopiva menu)

- emme maksa vieraiden majoitusta

- 20e:n kaljakoreja ostetaan, sitte haaparannasta sidua yms.

- sulhon sisko on kuvaajana

- ei bändejä yms. itte keksitään ohjelmat (mm. äitin karaokevehkeet tulee varmaan roudattua sinne)

- minun sormus ostetaan veronpalautusrahoilla (saan alennusta timanttisilta, sieltä tulee varmaan ekana katottua), sulholla on papan vanha sormus, joka vaan muokataan sille sopivaksi :)

- ei häämatkaa, emme välitä sellaisesta..

Tulikait tässä jo monen monta asiaa :) Pientä budjettia olemme suunnitelleet ja tällä hetkellä näyttää ihan hyvältä :) Uskon että ruoat ja juomat saattaa yllättää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Näissä on tarkoitus säästää:

- valokuvaaja yritetään saada edullisesti suhteilla

- DJ samoin suhteilla

- hääautoa ei vuokrata, sukulainen kyydittää

- viinat virosta, skumpat & viinit tulee edullisimmasta päästä valikoimaa

- koristeet mahd edukkaasti suhteilla (en ole erityisesti niiden "perään" ja juhlapaikka oli jo itsessään kiva)

- kutsut teetetään suhteilla

- lainaan korut, kengät, laukun (näillänäkymin)

- iltapalan tekee anoppi

Nämä on tosin vielä työn alla, toivottavasti pitää suunnitelmat.

Näissä on jo säästetty:

- tilavuokra oli paljon budjetoitua pienempi

- puku maksoi alle puolet budjetoidusta (alennusmyynnistä -70%)

Käytännössä säästetään kaikessa, paitsi ruuassa ja sulhasen puvussa (tumma puku ostetaan -> voi käyttää muulloinkin juhlissa) :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Apua!

Täällä on raastavaa lukea, miten kaikki säästää. Itsesäni riippumattomista syistä mun häihin tulee noin 400 vierasta. Tällä hetkellä mä olen säästänyt vain ostamalla hääpuvun käytettynä (900€). Lisäksi hunnun, tiarat, kampaajan ja kynnet saan ilmaiseksi.

Onko kellään mitään vinkkejä, missä mä voin enää säästää? Kutsuja jne. en ala noin suurelle porukalle itse väsäämään. Lisäksi valokuvaajasta en halua tinkiä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihan mielenkiinnosta kyselen että onko teillä minkäänlaista budjettia suunniteltu noin suurelle vierasmäärälle? :girl_impossible: Mistä olette löytäneet juhlapaikan jonne kaikki mahtuvat?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Huh, onpa Annalle tulossa isot häät! :)

Meillä suunnittelut vielä ihan alkutekijöissä, mutta olen miettinyt että seuraavista tullaan säästämään:

- vihkiminen juhlapaikalla, eli ei tarvitse miettiä hääautoa, siirtymisiä, ym.

- ajattelin askarrella itse kutsut, menut, ym. jutut

- en halua varsinaista hääpukua, vaan enemmän iltapukutyyppisen, joten puvun hintakin jää paljon edullisemmaksi :)

- emme hommaa kyytiä hääpaikalle (joka on naapuripaikkakunta), vaan vieraat saavat itse sumplia kimppakyytejä, jne.

- vuokraamme tilan, jossa saa juhlia niin pitkään kun haluaa, niin ei tarvitse miettiä jatkopaikkaa

- en halua kukkia koristeeksi, meille tulee luultavasti talvihäät, niin koristeeksi riittää yksinkertaisesti havut, kynttilät ja lyhdyt, jne.

- sulhaselle kelpaa luultavasti tämänhetkinen (suht uusi) tumma puku, johon ostamme vain uuden paidan + kravaatin

- alkoholijuomat haemme tietty tuolta vironmaalta ;)

Mistä en missään nimessä halua tinkiä:

- ruoka

- bändi

- kampaus + meikki

- valokuvaaja

- alkoholin riittävyys (haluan, että sitä on niin paljon, ettei ole pelkoa siitä, että loppuu kesken ;) )

Näillä mennään, ja toivotaan että on varaa järjestää kivat häät :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän häitä vietetään ensi kesäkuussa ja ainakin nyt tuntuu siltä, ettei osata oikein tinkiä missään. Kaikki maksaa niin paljon ja yllättäviä pikkukustannuksia tulee hurja määrä. Tässä kuitenkin joitain asioita, joissa säästetään:

- Valokuvaajana toimii miehen sisko ja hänen miehensä. Etenkin siskon miehellä on paljon kokemusta ja häneltä löytyy myös kaikki hienot pelit ja vehkeet. Ainoa huolenaihe on se, että hän on pääasiassa kunnostautunut luontokuvaajana enkä ole täysin varma miten hyvin hän osaa kuvata ihmisiä. Tästä täytyy ottaa vielä selvää. Luultavasti kuitenkin saataisiin kuvaaja ruoka- ja juomapalkalla joten säästöä tulisi paljon.

- Päätimme luopua bändistä ja ottaa Dj:n. Dj tulee useita satoja halvemmaksi. Hinta ei tosin ollut ainoa syy tähän ratkaisuun.

- Kampaukset tekee mieheni sisko, joka on kampaaja. On myös kivaa, että kampaaja on koko päivän mukana. :)

- Kukat on mahdollista saada ystäväni äidin kukkakaupasta ja ystäväni on lupautunut käymään kanssani kukkatukussa. Pöytäkukat ovat sellaiset, joihin ei tarvitse varsinaisesti floristin ammattitaitoa (ei sidontaa tms.). En ole kuitenkaan varma kuinka paljon tästä koituu säästöä?? Onko kenelläkään kokemusta kukkatukusta?

- Juhlapaikkamme on suhteellisen edullinen ja saamme sen käyttöömme koko viikonlopuksi pe-su. Emme kuitenkaan valinneet paikkaan pelkän hinnan perusteella vaan hinta vain sattui olemaan hyvin edullinen muihin potentiaalisiin paikkoihin verrattuna (n. 1000€)

- Haemme alkoholit tallinnasta

- Vietämme hääyön kotona. Tuntuu turhalta maksaa satoja yhdestä yöstä. Haluamme nukkua niin pitkään kuin jaksamme ja voimme varata kaikkia ihania aamupalatarvikkeita myös kotiin. Rakastan myös valmistaa kattavan aamiaisen/brunssin kiireettömänä päivänä.

- Hääautolla ei ole väliä. Toinen bestman on automyyjä ja hän saa järjestää jonkun auton liikkeestä. Kaikki käy. Hän siis saa maksutta käyttää liikkeen kaikkia autoja. Emme aio käyttää tähän lainkaan rahaa.

Missä emme aio säästää:

- Hyvä ruoka. Kuitenkin niin, että olemme vertailleet pitopalveluita ja hintoja. Emme perusta mistään piperryksestä vaan kunnon ruoasta. Hyvää ja paljon, ei mitään kummallisuuksia (esim. hanhenmaksapalleroita). ;)

- Minun pukuni. Maksoi melko paljon, mutta olen supertyytyväinen.

- Sormus. Emme aio varta vasten tuhlata, mutta emme pihistääkään. Sormusta katsellaan kuitenkin siinä sormessa pitkääään.

- Juomien tulee riittää koko illan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään