Jump to content
Naimisiin.info

Missä yritätte säästää?


-Rory-

Recommended Posts

- Ruokatarjoilun sijaan kahvitarjoilu (illalla vapaa ohjelma, grillausta ja saunomista)

- Puku on iltapukumallistoa, mutta ivoryn värisenä. Hinta murto-osa normaalin hääpuvun hinnasta.  :-X

- Koristeita tulee melko vähän

- teen itse kimpun ja vieheet

- juomapuoli Tallinnasta

- Hääauto Kaason isältä (0€)

- Askartelen itse kutsut jne

- Jaan kuluja pitkälle aikavälille, ostan paljon askarteluvärkkejä jne varastoon.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 359
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Tämä nyt riippuu siitä, onko kallis vai halpa maku. Väitän, että me valitsimme kaiken aika pitkälti hintaa katsomatta, ja saimme kaiken, mitä halusimme (no joo, olisimme kylllä halunneet eri hääauton, se oli vähän rahakysymys). Eikä meidän budjetti ollut kuin 4000€. Valitsimme juhlapaikan, molempien puvut, sormukset ja muut korut hintaa katsomatta, ja silti selvisimme niistä melko edullisesti. :)

Meilläkään ei ole mitään budjettia, toisin sanoen emme ole määritelleet mitään eurorajaa yksittäisille hankinnoille tai edes kokonaiskustannuksille. Tietenkin teemme hinta- ja laatuvertailuja eri palveluntarjoajien ja liikkeiden välillä, mutta valinnan on toistaiseksi ratkaissut pikemminkin laatu kuin hinta. Kumpikin arvostamme yksinkertaisia ja klassisia asioita, joten olisi kovin vaikeaa edes yrittää saada menemään hirveitä rahasummia.  :D

Suurin menoerä ovat ruoka- ja juomatarjoilut, joihin menee vieraiden lukumäärästä ja ikäjakaumasta riippuen 2.500 - 4.000 €, mutta tästä emme todellakaan aio säästellä. Valitsimme juhlapaikankin paitsi hienon miljöön myös erinomaisten ruokien takia. Muihin palveluihin (bändi, valokuvaaja, floristi) menee yhteensä 1.200 - 1.300 €, sormuksiin ja ulkonäköömme (vaatteet, asusteet, meikkaukset ja kampaukset) yhteensä noin 2.000 €. Ulkonäköön saisi tietenkin tuhlattua paljon enemmänkin, jos minä olisin kiinnostunut prinsessamekoista ja tiaroista, ja jos miehelläni ei olisi valmiina täydellisesti istuvaa mustaa pukua.

Eivätkä nämä summat tosiaankaan tunnu pahoilta, kun hankintoja tulee tehtyä pitkin vuotta.

Link to comment
Share on other sites

Meillä säästöjä tulee seuraavista:

- Vieraslistaa karsittu mahd. paljon ja kutsumme vain läheisimmät, n. 55 henkeä.

- Äitini tekee minulle hääpuvun ja maksaa materiaalit.

- Juhlapaikan puolesta tulee ruoat, liinat, ruokailivälineet ym. Ei erillistä juhlapaikan vuokraa, hinta määräytyy henkilömäärän ja menun mukaan. Hintaan sisältyy sviitti hääyöksi juhlapaikalla.

- Valokuvaajana juhlapäivänä ja poseerauksissa toimii sulhon veli.

- Meikin ja kampauksen teen itse (ehkä apua kavereilta), sulho kalju ja hoitaa päänsä ja partansa myös itse.

- Teemme itse paljon koristeista (mm. opaskyltit, paikkakortit, ohjelmavihkot, kakkukoriste, morsiusparin shampanjalasit, morsiamen korvakorut ja kaulakoru) ja käytämme mm. hiekkaa, tammenterhoja ja puun oksia.

- Kutsut painatetaan kokonaan kopiolaitoksella, koska sulho on työnsä puolesta ko. firmalle jo tuttu asiakas ja saa alennusta.

- Ostamme käytettyinä mahd. paljon asusteita ym.

Suurimmat yksittäiset rahasyöpöt:

- Vieraiden ruokkiminen

- Sormukset

- Kaikki koristelutarvikkeet, joita ei saa poimittua luonnosta

- Kaikki pikkusälä, jota tuppaan ostelemaan matkan varrella ::) Häihin aikaa vielä vuosi...

Link to comment
Share on other sites

* Me ei kukkiin haluta kovin paljon törsätä, kun ei muutenkaan olla mitään kukkaihmisiä

* Kutsutaan juhliin vain läheisimmät ystävät / sukulaiset, ei tuntemattomia naamoja joista ei muista onko serkku vai mikä

* Kutsut ja koristeet teemme itse ( tulee mielestäni kauniimpia ja persoonallisempiakin näin )

Link to comment
Share on other sites

Ei olla vielä budjetoitu sen tarkemmin mitään, mutta asioita missä ajattelimme hiukan säästää on; viinakset virosta, kukat hääpaikan koristeluun kasvatetaan itse, hääpaikka on omasta takaa (ei tilavuokraa), ruoka tehdään itse(sekä tuttuja apuna ja tarjoilussa), bändi yritetään saada tuttujen kautta ja muutenkin kaikessa yritämme käyttää suhteita hyväksi, joita on aika paljon, koristelu ja askartelu tehdään itse. Käytetään mahdollisemman vähän ns. ulkopuolisten palveluja.

Asioita mistä ei aiota liikaa tinkiä (totta kai niissäkin kohtuus) on sormus, hääpuku ja häämatka ja ruokaan myös panostamme vaikka sen itse teemmekin. Vieraita kutsutaan n. 150, joten jos vain jossakin voi säästää (tinkimättä liikaa laadusta) niin sen teemme.

Link to comment
Share on other sites

Meille ei ole häihin oikeestaan yhtään varaa... Mutta kovasti halutaan pitää ne, niin on pakko tinkiä aika monessa asiassa.

Tai oikeestaan lähes kaikessa. Mutta onneksi on paljon sukulaisia, joita voi pyytää auttamaan tekemään vaikka; kutsukortit, ruoat, musiikki, hääkampaukset, meikit yms ;)

Mutta missä en aijo tinkiä yhtään on sormukset, jotka saa suunnitella minun enoni, hääpuku ja haluan ehdottomasti kutsua kaikki

ihmiset jotka minulle tärkeät vaikka niitä sitten tupsahtais yli 100 ;D

Link to comment
Share on other sites

Tavaraa ym. materaalia aion hankkia vähissä erissä. Alennus myynnit koluan, sieltä saattaa löytyä just meidän teemaan sopivaa.

Koristeluissa säästää, en aio paljoa pöytiin koristeita laittaa, ja nekin löytyy luonnosta.

Juomat haetaan Tallinnasta.

Sormus, minkä haluan maksaa 300€

Juhlapaikka on edullinen...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Näköjään säästöbudjetti on aika yleinen ja alennusmyynnit on tullut tutuiksi muillakin :)

Meillä säästetään seuraavista:

- ruuat tehdään itse, samoin kaikki koristelut yms.

- osa askartelumateriaaleista edullisesti suhteilla

- musiikki hoituu tuttavien kautta

- edullinen tila

- eri tarvikkeiden yms. ostaminen alennusmyynneistä ja tietenkin naikkarien kautta

 (joku foorumi täällä oli, jossa oli myös hyviä vinkkejä)

- pikkuhiljaa osteltu kaikkea eli ei kertarysäyksellä

- 60 hengen häät

- häämatka edullisesti

- saadaan häälahjana kuvaus

- jne.

Maalaisjärki ja osaava/tekevä porukka helpottaa huomattavasti  :)

Link to comment
Share on other sites

Me säästimme ihan ensiksi minun hääpuvussani. Ostin hääpuvun, joka on iltapuku. Menee täysi hääpukuna mutta ilman sanaa "hää" puku oli selvästi halvempi.

Olen yrittänyt ostaa kaikkea alennusmyynistä tai silloin, kun on osunut halpaa kohdalle. Pidämme häät ravintolassa, jonka ravintoloitsija on tuttuni (ja saa myös kutsun häihin). Vähän niinkuin työskentelen samassa firmassa vaikka en työskentelekään ravintolassa. :) Eli siinä säästimme ruokakuluissa ja tilavuokraa ei mene meiltä ollenkaan. Hääyömökin saimme ilmaiseksi ennakkohäälahjana pomoltani (omistaa mökin).

Alkoholia emme tarjoa häissämme kuin miedon boolin muodossa. Tottakai mieto boolikin maksaa mutta kaikki muut alkoholijuomat vieraat saa itse ostaa baarista. Juhlapaikalla on siis A-oikeudet. Olemme miettineet jopa, että mitä voisime tarjota alkumaljana siiderin tilalta. Kuohuviini siis on vaihtunut jo siideriksi mutta vieläkin pitäisi suunnitella jotain halvempaa.

Kutsut tein itse, samoin kaiken, mitä juhliin vain voi arkarrella.

Koristeet ovat hyvin minimalistiset mutta tyylikkäät. Ei siis ylimääräistä röyhelöä ja hörhelöä vaan pari kynttilää pöydälle ja pieni kukka.

Link to comment
Share on other sites

Meillä suurin säästö aiheutuu juhlatilasta. Ainoa juhlapaikka, jonka todella halusimme on hinnaltaan edullinen (200€) ja sinne mahtuu vain 42hlö. Joten vieraslista kapeni kolmanneksella samantein.  ;D Lisäksi tuo juhlapaikka "säästää" meille vielä lisää, kun sinne ei mahdu bändiä eikä morsiamen prinsessaunelmatyllihametta, jonka läpimitta on kaksi metriä ;D

Juomat haetaan tietysti Virosta ja Saksasta, kun ollaan sinne jokatapauksessa menossa.

PS. Kutsut tein itse, mutta kyllä kappalehinta on paljon valmiina tilattuja kutsuja kallimpi   ;)

Link to comment
Share on other sites

Hääpaikka on tarkoitettu enintään 60 hengelle, joten siinä säästää jo paljon.Hääpaikka on yksinään jo juhlallinen joten yksinkertaiset pöytäkukat riittävät koristeluksi.Tarjoamme vain ruokailun ajan alkoholijuomat, jonka jälkeen on maksullinen baari avoinna vieraille.

Link to comment
Share on other sites

Juhlapaikassa ainakin säästämme, on ilmainen kun anopin navetassa juhlimme. Tosin täytyy sinne pöydät ja tuolit hommata, mutta ei ne nyt niin suuri erä ole kun joltakin kyläseuralta vuokraa. Äitini ja anoppini ovat lupautuneet tekemään pöydän antimet omin käsin. Yritämme käyttää ihania ystäviämme mm. musiikissa ja valokuvaamisessa. Aikaa häihin reilu vuosi joten myös sillä yritän säästää, että ostelen tarpeita pikku hiljaa, jotta kaikki ei sitten keräänny yhdelle kuukaudelle. :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Häämme tulevat olemaan pienet (25 henk.) ja kahvitus vanhempieni kotona. Muutenkaan emme ole "prameilevaa sorttia"..

Teen itse hääpukuni, sukulais- kampaaja-kosmetologi laittaa tukkani ja meikin häälahjana. Kengät ostin kun lehdessä oli -50% alennuskuponki. Samoin meikkejä yms. olen jo ostanut alennuksesta. Hääautona on oma auto. Häämatkan teemme kesämökille. Tarjoiltavat äitini (apulaisineen) tekee itse. Äidin ystävä tulee "emännäksi". Alkoholia ei tarjota. Olen tehnyt itse kutsukortit, samoin tulee olemaan kiitoskorttien laita. Askartelen myös hääkarkkien sijasta annettavat jääkaappimagneetit ja koristeet. Luultavasti myös kakunkoristeen väkerrän itse marsipaanista aiheen mukaiseksi. (askartelut ja väkertämiset teen käsityöihmisenä enemmän kuin mielelläni!) Ei valokuvausta, kaikillahan on digikamerat, varmasti joku kuva onnistuu sen verran että sopii seinälle ja kiitoskortteihin.

Siinähän sitä säästöä kerrakseen :)

Ai niin. Suunnittelin aluksi hääpukua, jonka olisi myöhemmin voinut värjätä juhlapuvuksi, mutta onnettomien kangaskauppojen valikoiman takia sain unohtaa sen ajatuksen heti alkuunsa. Mutta valitsin kuitenkin suht edullisen kankaan..

Link to comment
Share on other sites

Me ei säästetä missään! :) Häät on vaan kerran elämässä, joten sillä meinigillä myös juhlitaan. En tahtois häitä ollenkaan jos meillä ei ois niitä varaa järjestää.

Link to comment
Share on other sites

Säästetään siinä että jätettiin kutsumatta kaiken maailman kummin kaimat yms   :D

Viidenkymmenen kutsutun joukosta löytyy ne kaikkein läheisimmät ystävät ja sukulaiset, ne tärkeimmät jotka tuntevat meidät ja me heidät.  ;D

Link to comment
Share on other sites

Hmmm. eikai me oikeen olla ees yritetty. Ei se meidän tyylillä niin kalliiks tuu. Sormus jonka haluan maksaa 38euroo, juhlapaikan ruoka ja vuokra maksaa n. 2000 euroo (jonka vanhemmat maksaa) ja sit bändi 400 ja sit viinat joitain satasia. Kutsut tehtiin ihan perus pahvista ja koristelut kuuluu tilavuokraan. Kampaajalla ja meikissä en käy kun en sellasesta tykkää. Hääyö ollaan kotona. Kukkien hintaa en vielä tiiä mut luulenpa että nekin tulee olemaan yksinkertaisen makuni ansiosta halvimmasta päästä. Mut juu onhan tää noin 4000 euroo kaikenkaikkiaan meille ihan liian kallista mutta paras säästö tulee siitä kun vanhemmat auttaa ;D

Link to comment
Share on other sites

Meillä säästetään niin monessa paikassa kuin suinkin. Opiskelijana ei olis varaa ees pitää häitä, mutta minkäs teet kun on hinku naimisiin  ;D.

Missä sitten säästetään? Meillä myös "säästetään" ostamalla juttuja pikkuhiljaa, niin ettei kirpase kaikki kerralla :D. Hyvin suuri säästö tulee juhlapaikasta joka on seurojentalo ja ruuista, jotka tekee maaseutuseuran naiset hyvin edulliseen hintaan. Lisäksi säästetään sormuksessa, joka tilattiin sormusmessuilta tuntuvalla alennuksella. Hääpuku ostetaan näillä näkymin alennusmyynneistä ja kutsut ja hääpaikan koristeet tehdään itse edullisista materiaaleista. Anoppi kasvattaa hääpaikalle pöytäkukat, joille tulee hintaa sellaiset 5 € koko lysti. Hääauto on oma uskollinen toyota, se kelpaa meille vallan mainiosti. Meinattiin myös alkumaljoina tarjota glögiä kun huomattiin, että se tulee huomattavasti kuoharia edullisemmaksi sen lisäksi, että se on mukavan erilainen idea. Eikä mistään tärkeästä tarvitse luopua

Link to comment
Share on other sites

Me säästetään isoiten käyttämällä hääautona omaa autoa ja yöpymällä hääyö omassa kodissa.

Säästetään toivottavasti myös mun kengissä, alusvaatteissa ja muissa asusteissa. Toivon löytäväni jotkut kivat, edulliset valkoiset kengät (joille käyttöä myöhemminkin) kesällä, ja aluskorsetti ja hääpuvun alle tulevat alusvaatteeet saa olla Lindex-laatua, ja tiara ja pussukka olis kiva, jos löytyis käytettynä. Pukukin saa olla vuokrapuku, mieluiten.

Kutsukortit tehdään itse, ja koristeluissa voisi jotenkin hyödyntää luontoa mahdollisesti myös.

Juhlatila on aika edullinen (400e) ja juomat haetaan todenn. Tallinnasta.

Taas häämatkaan ja sormukseen aiotaan panostaa todella paljon, ja myöskään mun ulkonäöstä ei tingitä, siis hiukset, meikki, kynnet jne. :)

Toivottavasti saadaan häälahjarahoilla maksettua häämatkan käyttörahat ja ehkä osa kuluista.

Link to comment
Share on other sites

Me säästetään eniten kun ei oteta pitopalvelua ja tehdään kaikki itse.

Häät pidetään seuraintalolla (vuokra 100e).

Musiikki hoituu tuttavien kautta.

Puku ostettu alennus myynneistä mutta silti niin ihana ;D

Viinat virosta.

Muutenkin kaikkea ostettua vähitellen niin ei kirpaise kerralla niin paljon :)

Link to comment
Share on other sites

Me ei kauhean monissa asioissa haluta säästellä, mutta pääsemme halvemmalla seuraavissa asioissa:

- Edullinen juhlapaikka

- Ruoka on tavallista perusruokaa (molemmat nirsoja :P) ja näin ollen edullista

- Äitini tekee kaikki kukka-asetelmat juhlapaikalle, tuttavaperheemme omistaa puutarhan, joten haluamamme kukat saamme edullisesti

- Ei aleta juottaa vieraita, joten alkoholiin ei kauheasti rahaa uppoa

- Ystäväni valokuvaa kirkossa ja juhlissa, ei ole ammattilainen, mutta hyvin ammattitaitoinen kylläkin (lupasin antaa hänelle Mariskoolin palkkioksi, joten ehkä pääsemme halvemmalla kuin ammattilaisen kanssa :P)

- Meillä ei ole bändiä, mutta hyvää musiikkia CD:ltä ja runsaasti laulu/musiikkiesityksiä, koska omistan hyvin musikaalisen suvun.

-Ostetaan kaikenlaista pientä ja vähän isompaa pikku hiljaa (kun jättää vaatteiden ostamisen vähän vähemmälle, rahan kulutus on silti sama  ;D)

Ei noissa asioissa välttämättä kauheasti säästöä tule, mutta pienillä nipistyksillä jossain kohtaa pystyy sitten paremmin panostamaan niihin asioihin, joihin eniten haluaa :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Alun perin me meinattiin säästää ihan joka puolelta, piti mm.

-karsia vieraslistaa (myös siksi ettei ensin innostuttu isoista häistä)

-ostaa hääpuvun sijaan juhlapuku, säästö useita satasia

-jättää viinakset tarjoilematta

-teettää kampaus, meikki, kasvohoito,sekä muutokset hääpukuun ystävyysalennuksella, kuitenkin alan ammattilaisilla

-käyttää vanhoja sormuksia (lisätä vain kaiverrus kihlauspäivämäärän perään)

-askarrella kaikki mahdollinen itse ja lainata välineet tähän morsiamen työpaikalta

-lainata auto sulhasen työpaikalta

-kukat kaverin tyttöystävän enon kukkakaupasta puoliilmaiseksi

Mutta tällä hetkellä olemme todella tainneet luopua melkein kaikista säästöistä   ;D

Link to comment
Share on other sites

Kun sulhanen vielä opiskelee ja morsian on matalapalkkaisessa työssä, ei häiden budjetti ole päätä huimaava. Jotain kuitenkin saadaan laitettua säästöön, joten hääpäivä valittiin sopivan ajan päähän (maaliskuu 2008), että hääkassa ehtii karttua.

Joitain pienia juttuja on tarkoitus alkaa hankkimaan jo nyt, esim. silkkikukkia, joista voi tehdä myöhemmin pöytäkoristeita (äiti tekee), hääkarkeille rasiat (tehdään itse peruskartongista, silti kauniit ja yksinkertaiset), materiaaleja kutsukortteihin ja mahdollisiin paikkakortteihin (tässähän on pitkä kesä ja syksy aikaa tehdä niitä pikkuhiljaa itse) jne. Vähitellen hankitut tavarat eivät sitten ole siellä loppupäässä kuormittamassa kukkaroa.

Puvun teen itse (kun vaan löytäisin vielä kaavat), auto järjestyy toivottavasti tädin miehen kautta, menu on niin yksinkertainen, että se toteutetaan itse (ellei valmiit ruuat tule halvemmaksi) ja pikkuveli hoitaa hääkuvauksen. Vielä on vertailussa, että onko edullisempaa hankkia paikka+pitopalvelu vai sellainen paikka, mistä saa ruuat paikanpäältä...

Mutta vaikkei häihimme olekaan varattuna 10 000 euroa, saamme silti suuren päivämme. Tärkeintähän on, että saamme kaikkien läheistemme läsnäollessa luvata ikuista rakkautta.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...