mukuliini

Mitä sanoa niille joita ei aio kutsua häihin?

401 viestiä aiheessa

Minulle tämä on hyvin yksinkertaista, eikä tuota mitään ongelmia. Naimisiin meno on minun ja tulevan aviomieheni välinen asia. Emme mene naimisiin jotta saamme pitää tutuillemme juhlat. Tämän vuoksi ei meitä ole velvoitettu kutsumaan häihimme yhtään ketään. Jos joku jota en ole kutsunyt, kysyy onko häntä kutsuttu vastaan vaikka "Ei, sillä juhlimme häitämme pienellä porukalla/vain läheisimpien ihmisten kesken." Jännää miten juuri häistä puhuttaessa murehditaan tälläisiä asioita. En muista kuulleni kenenkään murehtivan miten toimia kun ei halua kutsua jotakin esim. synttäreilleen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Täälläkään ei aiota stressiä moisesta ottaa. Emme todellakaan rupea ketään kutsumaan vain sen takia koska HE haluavat. Jos kyselee niin vastaus täälläkin että vietetään häitä läheisten ihmisten kanssa joiden kanssa olemme säännöllisesti tekemisissä. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kans on sama periaate että lähimmät sukulaiset ja ystävät. Jos he eivät sitä ymmärrä niin se on heidän häpeä.

Yhden pariskunnan kanssa olen pitkään miettinyt että kutsummeko heitä. Me olimme heidän pienissä häissä viime vuonna, mutta näiden häiden jälkeen olemme olleet hyvin vähän tekemisissä. Nyt kun meille on tulossa myös pienet häät niin en tiedä pitäisikö heidät kutsua vaan sen takia että mekin olimme heidän häissä...? :girl_sigh:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tiia-Liisa: kun saat pähkäiltyä asian niin kerroppa minullekkin. Meillä yhden pariskunnan kanssa sama tilanne. Kyse on miehen entisestä koulukaverista jonka häissä olimme tänä kesänä. Muutoin emme juurikaan yhteyttä pidä: eli pitääkö heidät kutsua vaan sen takia kun hekin kutsuivat meidät?! :girl_mad:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onnellinen2012: Tässäpä tätä pähkäilyä sitten onki.. Meillä häät ensi kesänä ja vaikka siihen onki vielä "niin pitkä" aika niin tuntuu että muutakin mietittävää olis kun vaan vieraslista.. :girl_haha:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me teemme lopullisen vieraslistan ensi vuoden alussa., katsotaan silloin minkä verran olemme ihmisten kanssa tekemisissä. Tällä hetkellä olen sanonut ihmisille (niille muutamille joille häistä yleensä puhun) vain, että emme ole vielä ollenkaan varmoja siitä, minkä kokoiset häät meille lopulta tulee, ja että ainoat varmat vieraat tällä hetkellä ovat kummankin vanhemmat, sisarukset ja isovanhemmat sekä kaasot ja bestmanit.

Muokattu: , käyttäjä: Mimsi

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Elikkäs ongelma on tämä ; Meillä on eräs ystävä jonka kanssa olemme kyllä tekemisissä ja sellaista, mutta hän ei kumminkaan ole sellainen henkilö kenet haluaisimme kutsua häihimme.

Heti häistämme kuultuaan hän jo kutsui itsensä sinne ja alkoi suunnitella majoitustaan hääpäiväksi. Osa syynä kutsumatta jättämiseen on, että pakko vieraslista on rajata johonkin ja hänellä on alkoholi-ongelma, enkä halua muutenkaan sitä häihimme kännäämään. Ja hän ei ole niin hyvä kaveri / ystävä, että häntä häihimme kaipaisin. Muutenkin tuntuu, että meidän häät olisi hänelle vain "ilmaisen viinan-bileet".. haluaisin mainita asiasta kumminkin ajoissa, että häntä ei kutsuta, ennenkuin ehtii enempää suunnitella majoitustaan ym. Ja muutenkin olisi kohteliasta ilmoittaa aiemmin, kuin se että kutsua vain ei tule.

Miten asian edes voisi ilmoittaa kohteliaasti?

Muokattu: , käyttäjä: millamilla

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jep, täälläkin on jouduttu monille kavereille, jotka kysyvät "koskas ne häät on niin laitan kalenteriin"- tyyppisesti, perustelemaan, että pidämme pienet häät; kutsutaan vain lähipiiri koska ei yksinkertaisesti ole varaa kutsua kaikkia keitä haluaisi. Me olemme myös pystyneet perustelemaan sitä sillä, että vanhempani maksavat suurimman osan, joten....

Polttarit on sitten toinen, sen voi periaatteessa nakittaa kaasolle jos haluaa, tyyliin "en mä tiedä ketä kaikkia kaaso mun polttareihin kutsuu, se jää minullekkin yllätykseksi." Vaikka toki kaasolle kerrotaan tarkasti ketä halutaan mukaan ja ketä ei. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tammikuu09 ; Kiitos :) paljoe en täällä vielä ole pyörinyt niin jää tuollaiset huomaamatta :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hienosti vielä kirjoitusvirheellä vastasin :girl_wink:

Meillä ei oikein päde tuo pienet häät-selitys, kun vieraita on tulossa ~150 hlö.. toisaalta, onhan neki vieraat huolella valittu ja puntaroitu :girl_smile: ja pakkohan siitäkin on karsia, että ketä kutsuu vaikka vieraitakin on tulossa se 150, koska jos kutsuisin kaikki jotka "pitäisi", niin vieraslista menisi varmaan yli 300 hlö. Meillä kummallakin miehen kanssa on iso suku, niin siitä se vieraslista sitten jo kasvaa..

Muokattu: , käyttäjä: millamilla

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse ajattelin sanoa, että juhlatila on rajallinen niin ei pysty kaikkia haluttuja kutsumaan. Se on kyllä totta, mutta siksi(kin) otettiinkin pieni juhlapaikka, ettei lähde vierasmäärä käsistä :)

Muokattu: , käyttäjä: Enniliini

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän vieraslista koostuu pääasiassa kavereista. Olen yrittänyt karsia ja vaikka mitä, mutta kun se tuntuu olevan mahdotonta. Nyt mulla on listalla 67 ihmistä, ja tähän tää nyt varmaan saa jäädä sitten. Tiedän jo etukäteen, että ongelmia tulee, kun yhtä ystävää en kutsu. Juttu vain on niin, että oltiin joskus oikein hyviäkin ystäviä ja alkuun vieraslistaa luonnostellessani automaattisesti lisäsin hänetkin sille. Nyt hän ei vain ole kohta vuoteen ollut yhteyksissä. Kovin harvoin siihen saa netissä yhteyden ja sekin on aina kovin lyhytkestoinen yhteys. Tiedän, että hän silti odottaa tulevansa kutsutuksi häihin ja tuntuu jo etukäteen vähän kurjalta, etenkin kun se varmaan kantaa kaunaa sitten hamaan loppuun saakka, mutta en mä tiedä, onko mun järkeä kutsua sellaista ihmistä, joka ei mun kanssa tekemisissä ole. Toki jos hänet kutsuisin, niin pitäisi kutsua myös hänen kihlattunsa, jota en ole edes ikinä tavannut, joten siinä onkin jo kaksi ihmistä yhden sijaan. Hankalaa. Onneksi lopullista päätöstä nyt ei tarvitse tehdä kuin joskus puolen vuoden päästä, että jos tuo ystävä nyt alkaakin lämmitellä välejä, niin ehkä hän sitten voisi päästä takaisin listalle :rolleyes: .

Toinen jännä tapaus oli yksi kaverin kaveri, joka kaverin illanistujaisissa tupakkapaikalla kysyi multa, että hei pääsisinkö mää teidän häihin! :o Yritin kierrellä, että ei voida hirveästi ihmisiä kutsua, että katotaan nyt. Sitten hän jopa tarjoutui maksamaan oman osansa tarjoiluista, kun ei kuulemma tahtoisi jättää hyviä bileitä väliin. Joo, ei olla kutsumassa. Ei näköjään ole ihmisten röyhkeydellä mitään rajaa! En mä noin muutenkaan tahtoisi, että kukaan suhtautuisi meidän häihin 'hyvinä bileinä', kun ainakin mulle ja sulhaselle sillä juhlalla on hiukan tärkeämpi ja juhlallisempikin merkitys. Toki siis toivon, että häistämme tulisi myös hyvät bileet, mutta se nyt ei ehkä ole se ensisijainen juttu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Yhden pariskunnan kanssa olen pitkään miettinyt että kutsummeko heitä. Me olimme heidän pienissä häissä viime vuonna, mutta näiden häiden jälkeen olemme olleet hyvin vähän tekemisissä. Nyt kun meille on tulossa myös pienet häät niin en tiedä pitäisikö heidät kutsua vaan sen takia että mekin olimme heidän häissä...? :girl_sigh:

Me ei ajateltu kutsua pariskuntaa, jonka häissä itse olimme kesällä 2009. Sulhanen oli poikaystäväni vanha lukiokaveri, jonka kanssa ei ollu ollut armeijan jälkeen paljoakaan tekemisissä. Oltiinkin vähän ihemissämme kun saatiin kutsu häihin! Koska tosiaan emme ole kertaakaan heitä nähneet (tai pitäneet yhteyttä) näiden häiden jälkeen heihin, niin emme ajatelleet kutsua heitä meidän ensi vuoden häihin. En usko että loukkaantuvat...

Mulla sitten taas ongelma opiskelukavereista. Opiskelimme neljä vuotta samaa alaa ja olimme hyvinkin tiiviisti tekemisissä. Valmistumisen jälkeenkin olemme pyrkineet näkemään muutamaan otteeseen ja aina näillä tapaamiskerroilla on ollut kyllä mukavaa. Muuten emme kuitenkaan hirveästi yhteyttä pidä. Joten pitäiskö meijän nyt kutsua nämä mun 6 opiskelukaveria häihin vai ei? Yksi näistä kyselikin jo viime tapaamiskerralla että kai me sitten päästään sun häihin, ku tuli jotain puhetta näistä meijän häistä. Mä sitte jotenki kiertelin ja kaartelin, etten vielä tiedä minkä kokoset häät meille tulee.. Nyt on kyse lähinnä siitä, etten tiiä mahtuuko ne meijän hääpaikkaan! Tiukkaa tekee... apuja kaivataan, kiitos! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä olen miettinyt myös kutsuttuja paljon, mutta päädyimme siihen, että hittolainen. Meidän häät! Jos joku ottaa nokkiinsa kun ei tule kutsua, ottakoot! Haluan kuitenkin vierasmäärän olevan hallussa. Ei meillä ole varaa maksaa yhtä sun toista meidän häihin sen takia, että tarttis kutsua ku me ollaan oltu niiden häissä. Sen lisäksi päätimme, että jos toinen meistä ei viihdy joidenkin ihmisten kanssa, niin sellaisia ei meidän häihin tule. Onhan se meidän kahden tärkein ja hienoin päivä!! Tottakai muualla pitää tulla toimeen kaikkien kanssa, mutta kun on kyse omista häistä! Silloin saa ja pitää ajatella ITSEÄ!!!! Olkaamme sellaisia kuin olemme!!!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kans pienehkö ongelma. Joskus aikoinaan olin todella läheinen yhen kaverin kanssa yläasteella. Sen jälkeen ei olla oltu kauheesti yhteydessä. Tämä ns. kaveri meni 2vuotta sitten naimisiin enkä saanut kutsua. Muutama kuukausi sitten tämä kyseinen kaveri soitti, juteltiin niitä näitä ja kysy et koska tulee hääkutsu. En sanonu mitää, mielessäni mietin et korttia on ihan turha odottaa. En siis halua ketään kenen kanssa en pidä yhteyttä enkä myöskään niitä jotka saattavat pilata päiväni.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juurikin ajattelin selittää että olemme rajanneet kutsuvieraat että ei voida kutsua yhtä pikkuserkkua tms. koska muutkin täytyy sit. Mut suurin ongelma on, että mitä tehdään kun sulhasella on kaveri jonka tyttöystävää EN halua häihini??

Meillä oli myös samanlainen "ongelma" eli sulhon kaverin avovaimo.. Päätin kuitenkin, että ainoastaan sulhasen kaveri saa kutsun, johon sulhaseni lopulta suostui. Tällä avovaimolla ja minulla on sellainen historia takana, etten missään vaiheessa edes harkinnut kutsuvani häntä.

Onneksi sulhaseni ymmärsi kantani ja jos hänen kaverinsa ottaa tästä nokkiinsa, niin minä kannan vastuun, koska sen päätöksenkin tein.. En tahdo ketään pilaamaan yhtä elämäni tärkeimmistä päivistä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen todennut näille "kavereille" että meillä on tietty vierasmäärä joka ollaan haluttu ja joka on juhlapaikalle sopinut ja valitettavasti et ole nyt mahtunut tähän joukkoon. Kun kumminkin halutaan vain ne kaikista lähimmät paikalle :) Mutta pari "kaveria" palkkasin paikalle tarjoilemaan pientä korvausta vastaan. Meille kun ei tule pitopalvelua, niin nämä kaksi ihmistä olivat oikein innoissaan että saavat edes niin osallistua juhlaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kans pienehkö ongelma. Joskus aikoinaan olin todella läheinen yhen kaverin kanssa yläasteella. Sen jälkeen ei olla oltu kauheesti yhteydessä. Tämä ns. kaveri meni 2vuotta sitten naimisiin enkä saanut kutsua. Muutama kuukausi sitten tämä kyseinen kaveri soitti, juteltiin niitä näitä ja kysy et koska tulee hääkutsu. En sanonu mitää, mielessäni mietin et korttia on ihan turha odottaa. En siis halua ketään kenen kanssa en pidä yhteyttä enkä myöskään niitä jotka saattavat pilata päiväni.

Minusta sinun kannattaa sanoa suoraan, että kutsut vain lähimmät sukulaisesi ja ystäväsi tms. Aika omituinen ystävä, kun odottaa kutsua häihin, vaikka ei itse kutsunut sinua.. :/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on kanssa ollut ongelmia vieraslistan kanssa. Minun suku on aika iso, tila on pienehkö ja budjetti rajallinen. Kutsuttujen määrä tuntuu välillä aika hurjalta (hieman yli 70 henkilöä), mutta sen kanssa on elettävä ;) Tehtiin aikalailla rajauksia ihan sillä periaatteella, että kenen kanssa ollaan tekemisissä ja kenen kanssa haluamme jakaa päivämme. Sulhasen vahemmat eivät puuttuneet vieraslistaan, mutta minun vanhemmat olisivat halunneet vaikutta. Onneksi sain pidettyä pääni. Sulhanen sanoikin vanhemmilleni, että nämä on meidän häät eikä teidän sukujuhla :D MUTTA nyt muut sukulaiset, niin minun ja kuin sulhasenkin puolelta, ovat alkaneet kysellä miksi ketäkin sukulaista ei ole kutsuttu. Välillä nämä kysymykset tuntuvat melkein vaatimuksilta. Olen kylmän viileästi sanonut, että kutsuimme ne, joiden kanssa olemme tekemisissä ja tilat asettavat oman rajoituksen.

Välillä vaan itseäkin alkaa mietittyyää, onko tehnyt oikein jättäessään pois tiettyjä ihmisiä ja miksi toinen esim. eno on saanut kutsun jos täti ei. Mietin jo tuossa, että jos olisin tiennyt, että mikä kamala soppa tästä syntyy, olisin jättänyt kaikki sukulaiset pois, ja pitänyt vain kaverihäät. No tietty vanhemmat, sisarukset perheineen ja mummot olisi kanssa kutsuttu.

Mukava huomata, etten ole ainoa, joka tämän asian kanssa "kammailee". Tämän kanssa on nyt elettävä, niin minun (sulhanen ei ota stressiä) kuin sukulaistenkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen itse sanonut esim. työkavereille että meillä on pienehköt häät (n.80) ja jos kutsuisimme yhden työkaverin niin täytyisi kutsua sitten kaikki.. ja molempien työpaikoilta. Myös sukulaisia on rajattu melko rankalla kädellä, linjaus on se että ne kutsutaan joiden kanssa ollaan tekemissä muutoinkin..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli todella pienet häät, vain 20 vierasta. Lista koostui minun vanhemmistani ja sisaruksistani ja heidän avec:eista, sulhasen vanhemmista (ainut lapsi), kummeistamme ja kolmesta ystäväpariskunnasta. Lapsia häissä ei ollut, koska lasten vanhemmat halusivat viettää rennon illan ilman vahtimista. Jos he olisivat lapsensa sinne halunneet, heidät olisi luonnollisesti kutsuttu.

Meillä molemmilla on iso suku. Olen suuren (noin 40) serkkuparven nuorimmasta päästä ja elämäni aikana ollut useissa häissä. Jo nuorena rupesin kammoksumaan häitä, jossa en kunnolla tunne hääparia. Erään serkkuni heissä seurasin vierestä, miten muut serkut miettivät keskenään, koska olisi otollista lähteä baariin. Mielessäni ajattelin, etten ikinä halua itselleni häitä, joissa maksan niidenkin vieraiden syömiset ja juomiset, jotka ovat vain velvollisuuden tunnosta paikalla.

Kun kolme vuotta sitten ryhdyimme järjestelemään häitä, teimme kolme vieraslistaa. Ensimmäisessä olivat kaikki. Sukulaisineen ja kavereineen ja heidän avec:eineen listassa oli yli 200 ihmistä. Seuraavaan listaan saimme karsittua määrän 87:ään. Kun esittelin tämän listan täysin ulkopuoliselle ihmiselle (halusin aidosti objektiivisen näkökulman), hän sanoi, että osa tädeistä, sedistä ja serkuista saattaa tosissaan loukkaantua jos kaikkia ei kutsuta.

Mietimme hetken ja sitten mieheni ehdotti radikaalia ratkaisua, ei kutsuta ketään "ylimääräistä", loukataan sitten kaikkia tasapuolisesti. Täytyy sanoa, että se oli täydellinen ratkaisu. Pienelle porukalle oli varaa tarjota kalliimpaa ruokaa ja juomaa, kaikki paikalla olijat halusivat tosissaan olla paikalla ja olivat aidosti iloisia puolestamme. Ei ollut yhtään vanhoja sukuriitoja rasitteena ja kaikki tulivat hyvin toimeen keskenään. Kun jälkeenpäin kolme serkkuani ovat hieman näreissään kysyneet, miksei heitä kutsuttu häihin, oli helppo vastata, että ne olivat pienet häät, jossa olivat vain perheet ja parhaat ystävät.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me aiomme kutsua koko suvun, koska olemme heidän kanssaan kovasti tekemisissä.

Kuitenkin vielä mietityttää yksi koulukaveri, jonka kanssa olemme olleet hyvin vähän tekemisissä. Oikeastaan heitä olisi kolme, joista olin jatellut kutsua kaksi koska heidän kanssaan olin koulun jälkeen enemmän tekemisissä,sen jälkeen ajattelin vain yhtä jonka kanssa olin eniten tekemisissä. Mutta sitten on tullut mieleen että miksi kutsuisin ketään heistä, kun emme oikein ole tekemisissä. Minusta tuntuu että minä olisin ainja se joka on silloin tällöin kysynyt kuulumisia, mutta ksheden heistä kanssa en oikeastaan ole ollut useampaan vuoteen yhteydessä kuin vain sen kolmannen kautta vähän. Nyt olen ajattellut etten kutsuisi sitä kolmattakaan, koska en kuullut hänestä yli puoleen vuoteen vaikka koitin ottaa yhteyttä monella eri tavalla. Silti luulen että hän olettaa saavansa kutsun ja olen aina ajtellut kutsuvani hänet, mutta nyt en oikein enää tiedä. Ehkä olisin toibonut häneltä hieman enemmän vaivannäköä ystävyyden eteen.

Miten olette muuten toimineet perhetuttujen kanssa? Meillä on yksi perhe jonka yksi lapsi oli hyvä ystäväni lapsena ja vieläkin näemme hyvin satunnaisesti esim juhlien yhteydessä (koko tätä perhettä). En oikein tiedä kutsuisinko koko perheen, tuntuisi ehkä hullulta kutsua vain se yksi lapsista. Ja kutsuisimmeko heitä ollenkaan, koska olemme kuitenkin vain todella vähän tekemisissä, mutta joskus hän kuitenkin oli iso osa elämääni, eli tavallaan tärkeä vaikka emme enää ole kovasti tekemisissä. Hankalaa ja hämmentävää. Jos he sitten ihmettelevät kutsua kun emme paljoa ole tekemisissä, toisaalta tuskin ihmettelisivät jos heitä ei kutsuta.

Yhden kaverini poikaystävä (avomies) kutsuttiin heidän yhteisien kavereidensa hähin mutta kutsu ei ollut avec kutsu, eli yustävääni ei kutsuttu. Ja tilanteeseen ei liittynyt minkäänlaisia riitoja tai muutakaan epämukavaa. Mielestäni se oli todella outoa. Myöskään kaverini poikaystävä ei mennyt häihin koska hänestä oli loukkaavaa olla kutsumatta heitä molempia, ja he eivät kuitenkaan kumpikaan olleet parin kanssa todella läheisiä, niin jätti sitten juhlat väliin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tämä on kyllä tosi hankala asia. Meilläkin on painiskeltu näiden kysymysten kanssa. Lopulta meillä päätettiin tehdä tosi radikaali rajaus. Vain perheet, ihan lähimmät sukulaiset ja muutama ystävä. Siinäkin tuntuu välillä olevan melkoisesti porukkaa. Me kun halutaan pienet häät. Loukkaantujia on paljon, sillä melko moni jäi tämän rajauksen ulkopuolelle, mutta siinäpähän loukkaantukoot. Jos joku kyselee kutsua, niin aion sanoa, että haluan sinne vain mnulle ja avomiehelleni läheisimmät ihmiset. Kyllä ihmisten pitää ymmärtää. Häät ovat muutenkin melkoinen kustannuskysymys niin mieluummin minä pidän "laadukkaat" häät pienemmälle porukalle kuin suuret häät, joissa on jouduttu pihistelemään esim. ruoasta ja tiloista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin on ollut jo heti alkuun (hyvin pientä) tuskastuneisuutta vieraslistasta. Miehellä on yleisesti ottaen melko suuri suku, ja häät paisuisivat jo kaikista sedistä, tädeistä ja kumminkaimoista infernaalisiin mittoihin (ottaen huomioon sen, että pidän 80 henkeä kutsuvierasmäärän ehdottomana maksimina, jotta voidaan järjestää ne "unelmien häät").

Päätettiinkin siis, että kutsutaan oikeasti kursailematta ne ihmiset, joiden kanssa a) ollaan tällä hetkellä eniten tekemisissä tai B) jotka muutoin ovat olleet jommalle kummalle/molemmille jotenkin extratärkeitä. Näin esimerkiksi miehen isän puolelta lähes kaikki sukulaiset isovanhempia ja isää lukuunottamatta karsiutuvat pois.

Kavereiden kutsumisesta ei varmasti tulekaan ongelmaa - heitä tulemme kutsumaan lähestulkoon saman määrän kuin sukulaisia yhteensä. Kaikki sellaiset, joiden kanssa vietämme paljon aikaa, tulee kutsuttua. Toisaalta - jos joku lapsuudenkaveri, jonka kanssa ei olla juurikaan tekemisissä kutsua odottaa ja sitä vaille jäädessään loukkaantuu (erittäin epätodennäköistä), niin omapa on ongelmansa. Lähinnä pelottaakin, että joku miehen sukulaisista antaa kriittistä palautetta siitä, miten sinänsä "samanarvoisia" sukulaisia kohdellaan - äidin sisarukset jälkikasvuineen saavat kutsun, kun isän taas eivät. Mun puolella samaa ongelmaa ei ole, kun sukulaisia isän puolelta ei yksinkertaisesti ole - problem solved :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään