mukuliini

Mitä sanoa niille joita ei aio kutsua häihin?

401 viestiä aiheessa

Itse olen sanonut suoraan että budjettisyistä emme voi kutsua kaikkia halukkaita (en myöskään halua ihan kaikkia halukkaita häihini). Jos suuttuu nii sit suuttuu. Kyllä hääpari saa omasta vieraslistasta päättää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos joku sukulaisista tulisi valittamaan että miksei heitä ole kutsuttu niin repeäisin kyllä nauruun :D Ne sukulaiset joiden kanssa olen itse tai vanhempanin ovat edes vähän tekemisissä, on kutsuttu. Sellaiset sukulaiset joita en ole nähnyt yli 10 vuoteen ei ole kutsuttu. Joten ihmettelisin suuresti miksi he tulisivat valittamaan, kun en edes tunnistaisi heitä kadulla jos vastaan kävelisivät. 

Meillä tämä asia on mennyt pikemminkin niin päin, että juuri ne tärkeimmät ihmiset ovat peruneet tulonsa ja heitä on oikein pitänyt anella tulemaan häihin. Ei ole siis tarvinnut vastata miksei ole kutsuttu häihin...

Jos joku tulee valittamaan, niin sitten sanomme niin kuin moni muukin, eli meillä on pienen budjetin häät emmekä voi kutsua tiettyä määrää enempää. Yksinkertaisesti mahdotonta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Omalta puoleltani tilanne on selvä, sillä olen kaikkien serkkujeni ja heidän vanhempiensa kanssa tekemisissä. Sulho sen sijaan tuskailee oman sukunsa osalta, sillä he eivät juurikaan näe toisiaan ja siellä on yksi jos toinenkin mielensäpahoittaja... Häät ovat perinteisesti olleet koko suvun juhla, mutta mä en esimerkiksi ole edes tavannut näitä miehen serkkuja ja muita :/ Nykyäänhän hääparit usein maksavat lystin omasta pussistaan, joten siinä vaiheessa ei mielestäni pitäis kutsua ketään pelkästä velvollisuudesta.

 

Myös opiskelukaverien osalta on pieniä hankaluuksia, naimisiin mennään vasta valmistumisen jälkeen ja moni luokkakaveri kärttää kutsua. En kuitenkaan koe sellaisia, joiden kanssa ei nähdä muuta kuin koulussa tai kaljalla, niin läheisiksi että haluaisin heitä mahduttaa nyt jo ylärajoilla olevaan budjettiin. Ollaan suurinpiirtein valittu opiskelukavereista ne, joiden kanssa tiedetään jatkavamme yhteydenpitoa myös valmistumisen jälkeen ja ne, jotka aidosti ovat onnellisia meidän puolesta eivätkä vain odota "hyviä bileitä" (:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on tätiä ja enoja vaikka kuinka ja paljon. No tarkalleen ottaen seitsemän. Pelkkiä serkkuja minulla on 25 joista kaikilla on jo puolisot ja lapsia (olen serkuista toiseksi nuorin).

Yksi serkuistani on menossa tänä kesänä naimisiin ja rajasivat kutsun vain tätiin ja enoihin, eli jättivät serkut pois. Ymmärrän tämän hyvin ja olin suorastaan helpottunut, sillä vielä 10-vuotta sitten kun yksi serkuistani meni naimisiin niin he kutsuivat kaikki, mutta häävieraita olikin sitten se 150.

Nyt minun on helpompi tehdä sama rajaus kun serkkuni tänä kesänä, eli jätän kaikki serkut kutsumatta ja kutsun vain tädit ja enot puolisoineen. Voisin periaatteessa heidätkin jättää kutsumatta, sillä emme ole liiemmin tekemisissä, mutta tuntuisi hullulta kutsua minun puoleltani vain kavereita, kun sulhasen puolelta on tulossa koko suku (heitä on silti alle 20, vähemmän siis kuin edes serkkujani! :D).

En koe rajausta mitenkään pahana, äitinikin totesi että omiin häihin kutsutaan ne kenet halutaan ja kenen kanssa on tekemisissä. Ja nyt olemme varanneetkin hääpaikan jossa voi jo vedotakin siihen ettei kaikki valitettavasti mahdu. Vieraita siis ollaan kutsumatta n.75.

 

Tuo avec-juttu minua enemmän mietityttää. Kuka saa avec-kutsun, kuka ei? Toki useimmat ystävistämme ovat pariskuntia, mutta mukaan tulee n.10 kenellä ei tällä hetkellä ole tyttö/poikaystäviä. Olen miettinyt sen niin, että jos heille nyt ennen kutsujen lähetystä ilmaantuu seurustelukumppaneita, niin antaako avec-kutsuja niille jotka tulevat "yksin", kun taas ei niille joilla on paljon muita tuttuja paikalla..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on tarkoituksena pitää pienet juhlat, joihin kaikkia sukulaisia ei haluttaisi kutsua. 

Miehellä on pieni suku, ja se on ok. Mutta isälläni on neljä sisarusta perheineen, ja en haluaisi kutsua kaikkia. Oikeastaan en haluaisi kutsua yhtä setääni perheineen, joita vastaan minulla ei ole mitään, mutta emme vain pidä yhteyttä. Sen sijaan olisi mukavaa kutsua toinen tätini perheineen. Lisäksi en haluaisi kutsua äitini veljeä, mutta hän on kummini. Ainakaan hänen lapsiaan eli serkkujani en haluaisi paikalle, mutta mummoni kyllä pahoittaa mielensä. Apua, kun tästä tulee hankalaa. 

 

Periaatteessa olemme mieheni kanssa jo sopineet, että ei kutsuta kaikkia tätejä ja setiä paikalle, mutta mutta.. haluaisin sen tätini perheineen kuitenkin kutsua. Miten tässä oikein voi tehdä? Voiko kutsua isän sisarukset perheineen, paitsi yksi perhe? Entä voiko kummienoa jättää kutsumatta? 

 

Hohhoijakkaa. 

Voi olla jo näihin häihin myöhäistä, mutta minusta tuollainen yhden tädin kutsuminen on vielä ok (etenkin kun se on 1 neljästä sisaruksesta). Silloin on minusta vielä selkeää, että tämä yksi ihminen/perhe kutsutaan sen takia, että kyseessä on erityisen läheinen ihminen morsiusparille, ei sen takia, että hän on morsiamen isän sisar. Tietysti kohtuuttomat ihmiset saavat riidan ja loukkaantumisen aihetta ihan mistä tahansa, mutta tuo on minusta vielä kohteliaisuuden sisällä. Eri asia olisi, jos jätettäisiin yksi isän sisaruksista kutsumatta. Se taas alkaa jo näyttää siltä, että tämä yksi henkilö henkilö jätetään kutsumatta sen takia, että tämä on paska tyyppi. Tämä on minusta sellainen temppu, mitä ei kannata harrastaa kovin kevyesti. Mutta tietysti jos on oikeasti todella päteviä syitä tyyliin henkilö on joku patarasisti alkoholisti joka käyttäisi koko juhlan solvaten kaikkia mahdollisia ihmisiä tai on tehnyt aikaisemmin jotain todella törkeää morsiusparille tai heidän läheisilleen. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kuulin jälkikäteen, että kolme tai oikeastaan neljä kaveria veti herneet nokkaan kun ei kutsuttu häihin. Huvittavaa tässä on se, että lähinnä ovat kaverin kavereita, eivät ole ikinä soittaneet minulle tai sulholle ja pyytäneet johonkin. Joskus on tullut kutsu johonkin jacolen itsekin heitä osana porukkaa johonkin kutsunut. Mutta en ole näitä henkilöitä edes nähnyt niin pitkään aikaan, että olisin edes voinut kertoa, miksi en heitä kutsu. Olen aika suora ja olisin kyllä kertonut JOS vaan oltaisiin vuoteen nähty! Häät eivät kuitenkaan ole mikään kaveriporukoiden bileet, ja häihin kutsumiseen vaikuttaa aika moni juttu, kuten se, miten paljon kutsutaan sukua, budjetti, miten läheisiä kutsutaan, isot vai pienet jäät yms. Meillä jäi kyllä näistä nokkiintuneista vielä läheisempiä ksvereita kutsumatta ja muutamien kavereiden avecitkin ketä ei niin tunnettu eivätkä he olleet harmissaan... No, tuskin tämä silti tuottaa ongelmia, näemmehän niin harvoin. Ehkä sitten vaan en edes jaksa perustella koko asiaa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

No huh, saa olla kyllä jo pokkaa jos meinaa tuollaisesta suivaantua :wacko:  Eikä pitäisi joutua selittelemäänkään..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olin vielä opiskelija kun menimme naimisiin niin suoraan kerroin luokkatovereille samassa yhteydessä kun kerroin naimisiin menosta että pidämme pienimuotoiset häät. En joutunut sen enempää selittelemään opiskelukavereiden kutsumisia yms. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nää on ikäviä tapauksia. Jätettiin osa kavereista ja suurin osa sukulaisista kutsumatta. Uteluihin ja kyselyihin hääsuunnitelmista olen vastannut vain, että häämme ovat pienet ja kutsumme ihan vain kaikkein lähimmät, joiden kanssa vietämme aikaa muutenkin eniten. Tarkkaa päivää en ole kertonut kyselijöille, joita emme kutsu. Vähän epämääräisesti puhun häistä  heille. Ei haluais loukata, mutta halutaan silti omien toiveiden mukaiset häät...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Poikaystävälläni on kahdeksan sukulaista, joista olen tavannut kolme (vanhemmat, sisko). Loput viisi ovat sellaisia joiden kanssa poikaystäväni vanhemmilla on jokin mystinen riita, ja eivät ole väleissä. Nämä sukulaiset on pakko kuulemma kutsua kuitenkin (poikaystävän vanhempien mielipide). En ole koskaan edes tavannut heitä, ja voin mielessäni kuvitella kuinka epämukavaa olisi kutsua riidoissa olevia ihmisiä, joista puolia en ole edes tavannut.. Tämä ärsyttää jo valmiiksi vaikka häihin on paljon aikaa. Tietysti yritän tavata heidät jossain vaiheessa, mutta se mystinen välien katkeaminen kummittelee mielessä..

 

Miksi pitäisi kutsua ihmisiä joita en ole tavannut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä sanoin vaan, että pidetään ihan pienet häät ihan lähipiirin kanssa. Sain kyllä vanhemmilta kuulla et kaikki naapurin kumminkaimatkin olivat oottaneet kutsua  :blink:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nää on ikäviä tapauksia. Jätettiin osa kavereista ja suurin osa sukulaisista kutsumatta. Uteluihin ja kyselyihin hääsuunnitelmista olen vastannut vain, että häämme ovat pienet ja kutsumme ihan vain kaikkein lähimmät, joiden kanssa vietämme aikaa muutenkin eniten. Tarkkaa päivää en ole kertonut kyselijöille, joita emme kutsu. Vähän epämääräisesti puhun häistä  heille. Ei haluais loukata, mutta halutaan silti omien toiveiden mukaiset häät...

 

Nyt sain kuulla, että äitini oli hoitanut informaation suvun puolelle, ettemme kutsu kuin isovanhemmat! Hyvin ymmärtäväisesti oli otettu tieto vastaan. Huh, pelkäsin jo, että saan kuulla mutinoita selän takana pitkään.. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me sanottiin alunperin, ettei olla vielä tehty minkäänlaista vieraslistaa. Ensimmäisten kyselyjen aikaan ei oltukaan. 

 

Nyt kutsut ovat jo saapuneet vastaanottajilleen. Ehkä osa sukulaisista toivoo saavansa kutsun, mutta kaikkia emme kutsu... Aiomme kertoa ihan suoraan, että rajanveto on ollut meillä melkoisen tiukka ihan jo tilojenkin vuoksi. Ensimmäiset "Enkö minä nyt voisi kuitenkin tulla?"- pyynnöt on jo meille tulleet. Mielenkiinnolla odotellaan, kuinka moni loppupeleissä suivaantuu kun jää kutsumatta... Ketäänhän ei tietenkään haluta tieten tahtoen loukata, mutta kun johonkin raja on kuitenkin pakko vetää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meiltä ei ole kukaan kysynyt häihin "pääsemisestä", ei kutsutut eikä ne, ketä ei kutsuta.

Alusta lähtien kerrottiin molempien vanhemmille, että kutsutaan vain läheiset sukulaiset ja ystäviä ja listan tultua valmiiksi, kerrottiin heille siitä. En sitten tiedä, ovatko he näiden ihmisten kanssa asiasta puhuneet. Häistä ei tule puhuttuakaan kuin kutsuttujen kavereiden kanssa, joten ehkä siksikin näiltä kiusallisilta tilanteilta on vältytty. Toivon, ettei niitä tule sittenkään, kun kutsut on lähetetty. Jotenkin itselle tuntuu todella kaukaiselta kysellä, että saisiko tulla teidän häihin, vaikkette kutsuneet  :wacko:

 

Ihan yleisestikin kysyn, että ne, jotka ovat VAIN tilan ja/tai budjetin takia rajanneet kutsuttavia, oletteko harkinneet kutsuvanne näitä listan ulkopuolelle jääneitä, mikäli moni kutsuttu ei pääse?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tipzilla, 

meillä oli juuri tuosta puhetta miehen kanssa. Kyllähän meidän mielessä on käynyt, että mikäli valtaisa joukko kutsuttuja päättäisikin jättää tulematta, pitäisi varmaan miettiä, keitä heidän asemastaan sitten kutsuttaisiin juhlimaan. Kuitenkin olisi mukavaa, että niitä vieraita olisi ja kun niitä henkilöitä nyt kuitenkin on, keille kutsun voisi ajatella lähettävänsä... Toisaalta mietimme, haluaisiko joku tällä hetkellä kutsumatta jäänyt tulla kutsutuksi sitten myöhemmin, vai kokisiko hän olevansa vain jonkinlainen "hätävara"? Sellainenhan hän ei meille tietenkään olisi, mutta että tulisiko hänelle sellainen olo. 

 

Onko Tipzilla teillä pohdittu asiaa? 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä itse asiassa pohdin tuota vieraan näkökulmaa joskus aiemmin omassa ketjussaan.

Meillä ei oikeastaan jäänyt ketään sellaista listan ulkopuolelle, jonka olisimme halunneet kutsua. Minulla varsinkin on tosi pieni suku. Ja sulhon lista kasvoi lähes 10 hengellä vielä listan lukkoon lyömisen jälkeen.. Joten tuota ongelmaa ei ole. Korkeintaan tulee mieleen joidenkin kavereiden nyt tuoreet ja "ei vakavat" kumppanit, ei tiedä, mikä on 5kk päästä tilanne, voivat olla sinkkuja tai avopari.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihan yleisestikin kysyn, että ne, jotka ovat VAIN tilan ja/tai budjetin takia rajanneet kutsuttavia, oletteko harkinneet kutsuvanne näitä listan ulkopuolelle jääneitä, mikäli moni kutsuttu ei pääse?

 

Meillä juhlatilaan mahtuisi kivasti noin 50 henkilöä, mutta kutsuttuja tulee olemaan noin 40. Vieraslistaa tehdessämme teimme kaksi listaa, ja jos ensimmäiseltä listalta joku ei pääse paikalle, niin sitten todennäköisesti kutsutaan mukaan toiselta listalta. Kyse ei ole sinänsä "hyvistä" ja "huonommista" kavereista, vaan jaotteluja tehtiin mm. asuinpaikan ja ihmisten luonteenpiirteiden mukaan. Esimerkiksi toiselle listalle meni ihmisiä, joiden tiedämme olevan hyvin rentoja tyyppejä joille pikakutsu häihin olisi vain iloinen yllätys (eli tiedän ettei heille tulisi "hätävara"oloa), kun taas ensimmäiselle listalle otettiin mukaan pitkänmatkalaisia joiden pitää tehdä erityisiä järjestelyitä juhliin päästäkseen jne. Jos joku kokee sen tökeröksi niin olkoot.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille myös mahtuisi vieraita hyvin noin 50-55 juhlatilaan, mutta kutsuttuja tulee olemaan noin 40. Kutsulistalla ovat ainoastaan läheiset ystävät sekä perheemme ja isovanhemmat. Jos sukulaiset tulevat kyselemään kutsun perään (jota en usko), niin vastaus on helppo: Haluamme pienet ja intiimit häät, joten olemme rajanneet kutsutut ainoastaan perheisiin ja isovanhempiin. Kaveripiiri on taas ongelmallisempi. Meillä molemmilla on todella laajat kaveriverkostot, mutta haluamme kutsua häihimme ainoastaan ne ystävät joiden poissaolo häistämme todella harmittaisi. Tällä saimme rajattua ns. läheiset ystävät ja hyvänpäivän kaverit. Tiedän, että mun kaveripiiristä tulee varmasti jotain natinaa kuulumaan tästä, mutta johonkin se raja piti vetää. Näille natisijoille en vielä tiedä mitä sanon, onneksi on aikaa pohtia. :D Meillä ei ole lainkaan varavieraslistaa, sillä oletamme, että osallistumiprosentti kutsutuilta on 100% tai lähelle ainakin (riippuen missä kunnossa isovanhemmat ovat, viime hetken sairastumiset jne). Kaikki, jotka tulevat saamaan kutsun tietävät jo päivämäärän. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse en ole vielä kenellekään joutunut sanomaan ettei kutsua ole tulossa. Entinen naapurinrouva tosin oli äidilleni puhunut siihen sävyyn, että odottaisi kutsua ja päälle heittänyt, että "kyllä meidän tyttären häihin kutsuttaisiin..." Melkein nauratti kun äiti tästä kertoi: tokihan olen joskus päiväkoti- ja alakouluikäisenä ihan hyvä kaveri tämän tyttären kanssa ollut ja heillä kyläillyt, mutta nykyään ollaan vaan etäisiä hyvänpäiväntuttuja eikä käynyt mielessäkään kutsua edes tytärtä, saati sitten rouvaa miehineen. :D Rouva tuskin kasvokkain ottaa asiaa puheeksi, joten kiusallisilta tilanteilta vältyttäneen.

 

Mietityttää vain että mitä tällaisten ihmisten päässä oikein liikkuu. Siinä vaiheessa jos kutsulistalle päätyvät entiset naapurit ja muut vastaavat, niin lukumäärä pyörisi hiljalleen varmaan päälle kahdessasadassa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Neiti Hattara, jospa noilla ihmisillä on itsellään hieman erilainen näkemys roolistaan morsiamen/sulhon elämässä ja siksi olettavat ilman muuta, että tulisivat kutsutuiksi. Tuota kutsun "kerjäämistä" mun on kuitenkin aika vaikea ymmärtää, ei jotenkin mene jakeluun miksi joku tekee niin ja kuinka edes on sellaiseen pokkaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ei kommentoitu millään tavalla kutsumatta jääneille mutta selittelin vanhemmille ja kavereille jotka asiasta kysyivät..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tätini soitti meille eilettäin. Pyysi puhelussa, jotta en kertoisi mummolle (=tätini äiti) keitä suvustamme on kutsuttu, jotta ei tulisi sanomista. Tuumasin, etten toki aio asiaa mitenkään mainostaa mutta kysyttäessä vastaan kyllä rehellisesti. Johan sukulaiset on jo keskenään ja mummolle tiedottaneet, ketkä ovat saaneet kutsun - miksi tuota nyt tarvitsisi jotenkin peitellä. Mummoni itse on toki saanut kutsun, joten en oikein ymmärrä, miksi olisi hänen - tai kenenkään muunkaan sukulaisen - asia vetää herneitä nenään jonkun muun kutsumattomuuden tähden. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Helppoa kun ei kerro kuin tärkeimmille, niille jotka osallistuvat järjestelyihin. Muut saavat tietää vasta kun kutsu tipahtaa postiluukusta. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäki olen kamppaillut tämän asian parissa.. En halua loukata ketään, mutta en myös kutsua "kun on pakko ettei se loukkaannu". Kaikki, joille olen kertonut häistä, tietää että ne on pienet ja kutsuttu on vain kaikkein lähimmät sukulaiset ja muutama kaveri. Ei tullut mieleenkään kutsua edes niitä sisaruspuolia, joiden kanssa en ole ollut vuosikausiin tekemisissä! Kutsuttuja on 31.

Vielä ei ole tarvinnut selittää kenellekkään miksi ei ole kutsuttujen joukossa, toivottavasti ei tarvikkaan! 

Muokattu: , käyttäjä: elisenda88

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Saisiko täältä vertaistukea! Minulla on työpaikalla 8 hengen porukka. Osan kanssa synkkaa paremmin ja osan kanssa istutaan satunnaisesti samaan aikaan lounastamassa.Haluan jo heti alussa mainita, että olemme kaikki melko nuoria ja olen ensimmäinen, joka on naimisiin menossa (vanhemman väen kanssa tuskin ongelmaa olisi).

 

Tiiviimmin työskentelen yhden työkaverin kanssa ja hänet mielelläni kutsuisinkin häihin. Lisäksi toisen kanssa kaveerataan myös jonkin verran vapaa-ajalla, joten hänkin voisi olla kutsuttujen listalla. Ongelmana on, että pelkään, ettei yksi työkavereista ymmärrä, miksi häntä ei kutsuta. En juuri viihdy ko. henklön seurassa, mutta minusta tuntuu, että hän loukkaantuu, jos kutsua ei tule. Hän on myös aktiivisesti tekemisissä toisen kutsuttujen listalla olevan kollegani kanssa.. En haluaisi loukata ketään, mutta onko se syy kutsua joku? Entä toisinpäin, jätänkö tämän takia kutsumatta kaksi henkilöä, joiden kanssa haluaisin syventää ystävyyttä ja jotka haluaisin oikeasti paikalle?  :girl_impossible:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään