Baby_Jane

Naimisiin salaa / salahäät

214 viestiä aiheessa

Itseänikin on alkanut kiehtoa ajatus salahäistä. Toisaalta haluaisin kyllä kunnon hääpuvun, ja mielestäni se olisi aika turhaa omalla kohdallani, jos sitä ei näkisi kukaan muu kuin mies, vihkijä ja pari todistajaa. Salahäiden sijasta meille taitaa tulla pienet häät, joihin kutsutaan vain vanhemmat, läheisimmät sukulaiset ja kaverit. Molemmilla on iso suku, mutta emme juurikaan ole tekemisissä, samoin kavereita ei ole kovin montaa. Eli hyvinkin onnistuisi jotkut alle parinkymmenen hengen juhlat. Mielummin käyttää rahat itseensä kuin etäisten sukulaisten kestittämiseen.

Vaikka mitäs minä tällaisia vielä suunnittelen, kun ei ole kosintaakaan kuulunut :rolleyes:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin menimme salaa naimisiin. Ei kauhesti nautita huomion keskipisteenä olosta, päästiin näin siitäkin kun kahdestaan mentiin naimisiin.

Eikä tarvinnut menettää yöuniaan anopin höösätessä (on vähän sen tyylinen ihminen) :rolleyes:

Kavereille ja muutamille läheisille pidetään piakkoin epäviralliset hääpippalot grillailun merkeissä, pääsevät sitten onnittelemaan kunnolla jos haluavat.

Reaktiot uutiseen olivat positiivisia, kukaan ei ainakaan vaikuttanut loukkaantuneelta, vaan enemmän olivat sitä mieltä, että tämä oli juuri sitä meidän tyylistä :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

me mentiin salaa kihloihin, ties vaikka mentäs salaa naimisiin. Äipän veli oli joskus aikanaan menny salaa naimisiin ja porukat suuttu ihan silmittömästi, mutta soli sillon vanhaan aikaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me mennään salaa naimisiin elokuussa. Meidät vihitään kyllä kirkossa ja kaksi todistajaa tulee paikalle. Miehen kaveri joka ottaa valokuvia ja mun kaveri joka kuvaa videokameralla.

Vihkimisen jälkeen käydään viemässä kortit postiin ja seuraavana päivänä vanhemmat ja sukulaiset saa yllättyä kun hakevat postin. Kortteihin laitetaan runo missä kerrotaan että naimisiin mentiin ja sitten kuva meistä.

Ei kumpikaan tykätä olla keskipisteenä niin tämä on juuri meille hyvä ratkaisu. B)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle olisi hyvin kelvannut salaa naimisiin meneminen kahden todistajan läsnäollessa, mutta miehen idea pienistä häistä kauniissa paikassa miellytti meitä molempia niin paljon, että siihen päädyttiin. Sen verran salaa kumminkin mennään, että häävieraat saavat tietää asiasta vasta kutsuissa. Näin vältymme edes jonkin verran etukäteiseltä hössötykseltä ja toisaalta ehkäpä joidenkin ihmisten arvostelulta, että aika nopeasti mennään naimisiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ajatuksena olisi, että menisimme salaa naimisiin.

Nyt on herännyt muutamia kysymyksiä joihin toivoisin teiltä vastauksia, jotka olette menneet salaa naimisiin.

Esim. tällaisia:

Minkälainen hääpuku sinulla oli?

Kävittekö hääkuvassa?(Jäisi mukava muisto)

Jos teillä oli lapsia, niin missä vaiheessa kerroitte heille vihkimisestä?

Oliko lapset mukana? (meillä tulee olemaan)

Miten vanhemmat/appivanhemmat suhtautuivat salavihkimiseen?

Vastauksista super kiitollinen

Belkin

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei ollu hääpukua, maistraatissa hoidettiin tämä lähes normivaatteissa keskellä päivää. Ei lapsia, ei kuvia.

Kaikki suhtautui oikein hyvin, isäni reaktiota odotin vähän kauhulla, mutta olikin vain iloinen.

Äitini tiesinkin suhtautuvan hyvin, hänhän meni itse nykyisen miehensä kanssa naimisiin juurikin salaa kahden kesken, ja ilmeisesti siskoni jatkaa samaa perinnettä (mä olen ainoa joka tietää).

Asiasta tiesi etukäteen vain yksi ihminen, eli toinen todistajista. Toinen todistaja sai tietää maistraatin hississä, mistä on kyse. Loput sukulaiset ja tutut infottiin sitten illan aikana häämatkalta puhelimitse ja tekstareilla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Salaa mentiin naimisiin ja me oltiin ihan viimeisen päälle laitettuja. Kävin kampauksessa ja meikissä, mies parturissa ja puuteroitavana. Mulla oli kaunis valkoisista ruusuista tehty valtikkakimppu ja upea täyspitkä ja pienellä laahuksella varustettu hääpuku, tosin ei valkoinen vaan beige. Miehellä tumma puku ja mun pukuun sopiva plastron ja liivi.

Käytiin hääkuvassa (ajeltiin melkein tunnin ajomatka Nina Doddin kuvattavaksi, minä kun en muita huolinut.)

Kuvia on annettu kavereille ja sukulaisille. Itsellämme niitä on tietenkin kotona ja töissä. Suosittelen ottamaan :)

Lapsia meillä ei ole, mutta musta kiva idea ottaa heidät mukaan :)

Vanhemmat otti asian todella hyvin, ei mikään shokin paikka. Appivanhemmatkin ihan ok, mitä nyt anoppi ja anopin äiti odottavat lapsia (tai luulevat kai mun jo olevan paksuna :rolleyes: )

Kenenkään en ole kuullut valittavan, että mitä eikö meitä kutsuttu, mitä ei juhlia jnejne. Kaverit oliva ihan ylläristä sekaisin vähän aikaa ja hyvällä tavalla :D

Se, minkä voin sanoa vinkiksi, niin ihmisiä kiinnostaa kuka oli sitten todistajana (meillä ei ketään tuttuja) eli kannattaa mainostaa ketä siellä olivat (virkailija, omat lapset, kavereita ym...) koska meillä ainakin anoppi luuli suurin piirtein mun puolen sukuni olleen siellä, mutta he eivät :rolleyes:

Ei sitten jää kellään mitään hampaankoloon ;)

Muokattu: , käyttäjä: Hipukka

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ei menty täysin salaa naimisiin. Hääkutsut oli lähetetty 23.8.08 päivälle. Meidät vihittiin kuitenkin maistraatissa jo 20.8. lähimpien läsnä ollessa. Itse hääjuhlassa sitten oli sisäänsaattelut ja kaikki, pappia vaille vihkiminen :rolleyes:

Maistraatissa mulla oli vain simppeli hiuskoriste viittaamaan morsiammen rooliin, muutoin olin perus-siisteissä vaatteissa.

Hääjuhlassa sitten otettiin viralliset kuvat.

Tää ei ihan vastaa aloittajan kuvaa salahäistä, mut pelkäsin jo tämänkin järjestelyn loukkaavan ihmisiä, jotka luulivat tulevansa meidän virallisiin häihin. Mut ei kukaan tuntunut loukkaantuvan, kaikilla oli oikein mukavaa. Juhlassa oli esillä kansio, jossa oli kuvakooste vihkimisestä ja hääateriasta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Salahäät olisivat upea juttu. Haaveilen meistä kahdesta, palmuista ja hiekkarannasta... Hääkuvat sitten postiin kortin sijaan.

Jos häät pitäisi järjestää Suomessa, olen hieman leikitellyt ajatuksella lähettää häihin nimettömät kutsukortit... Eli aika ja paikka, mutta ei tietoa kenen häistä on kyse ;). Tosin paljastumisriski suuri, kun ihmiset alkaisivat selvittää ketkä ovat kutsun saaneet...

Voisin myös haaveilla perinteisemmistä prinsessahäistä, jos omani ja miehen suku olisivat vähän toisenlaiset. Kaverihäät olisivat myös jees, mutta ovat niin ympäri Suomen hajaantuneet, että tuskin saisi kuitenkaan kaikkia paikalle.

Syinä salahäihin suvun ja anopin hössötyksen lisäksi se intiimiys, sekä se, että mieluummin käyttäisimme rahat häämatkaan kuin juhlan järjestämiseen ihmisille, jotka eivät muutenkaan pidä meihin yhteyttä.

No, vielä ei ole sormustakaan sormessa, mutta saahan sitä haaveilla :flirt:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Te jotka olette oikeasti menneet naimisiin ulkomailla, siis Karibialla tms, onko olemassa ketjua tähän liittyen?? Tai muita sivustoja, joista saisi aiheesta tietoa? Eli miten se oikein onnistui, käytännön asioita?

Sillä oletuksella siis, että joskus itse pääsisin tällaista suunnittelemaan :girl_sigh:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä haluaisin mennä salaa naimisiin.

Tällä hetkellä kuitenkin suvun (lähinnä anoppien) painostuksesta meille on tulossa juhlat. Noh, ensi vuoden elokuuhun on vielä aikaa, joten helposti ehtisi perua jo tehdyt suunnitelmat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen alkanut ihan vakavissaan haaveilla salahäistä. Tai no korkeintaan vanhemmat voisivat tulla todistajiksi, mutta heillekään ei ilmoitettaisi liian aikaisin ja muille ehkä vasta vihkimisen jälkeen. Hyvin pienet häät on ennestäänkin suunnitteilla, mutta tuntuu että niissäkin on liikaa suunniteltavaa ja stressaamista. Ja yllättäen mies vastustaa yllätyshäitä, vaikka hän on meistä se, joka suorastaan inhoaa keskipisteenä olemista ja kaikenlaista esiintymistä! :girl_impossible:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli aiemmin suunnitelmissa mennä salaa naimisiin tammikuussa. Nyt on kuitenkin tullut yksi iso juhla sinnekin, eikä me haluta toisten juhlissa varastaa huomiota meihin. Joten aikaistettiin sitten hääpäivää, ja mies halusi vähän kestitäkin kavereita ja sukulaisia. Tässä on sitten vaan se ongelma, että mä haluan mennä maistraatissa ihan salaa naimisiin, joten juhlienkin pitää olla vähän kuin yllätys.

Nyt ollaan saatu vihdoin kuitenkin kaikki jutut selvitettyä keskenämme, ja juhlat on tulossa. Salaiset sellaiset tosin vieläkin. Eli aikomuksena on lähettää kavereille ja sukulaisille kutsut meidän kihlajaisiimme (muut eivät tiedä siitäkään vielä mitään, en halunnut järjestää mitään kihlajaisia). Eli perinteiset kakkukahvit luvassa, illalla sitten jotain vettä väkevämpääkin. Menemme kuitenkin maistraatissa naimisiin edellisellä viikolla, ja se tiedoitetaan juhlissa. Eli ihmiset tulevat kihlajaisiin, mutta oikeasti tulevatkin hääjuhlaamme.

Tämä on ainoa tapa miten saamme mentyä naimisiin salaa, ja samalla juhlittuakin asiaa. Saa nähdä suuttuuko joku vai ei, mutta siitä en jaksa stressata.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me mentiin salaa naimisiin alkuvuodesta, se oli selkeästi meidän vaihtoehto. Ainoat jotka asiasta etukäteen tiesivät, olivat todistajina olleet ystävämme. Sukulaisille lähetimme kortit, joissa asia paljastettiin ja samalla kutsuttiin kahvitilaisuuteen kotiimme.

Kyllähän siitä hirveä haloo nousi muutamalta ennakkoon arvatulta suunnalta, mutta oltiin ja ollaan edelleen tyytyväisiä ratkaisuumme.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tarkoituksenamme on mennä salaa naimisiin syyskuussa ilman, että kerromme kenellekään. Tai no ajatuksesta (mutta ei siitä, että se tosiaan toteutuu) tietää pari melko tuoretta kaveriani, joilla siis ei ole minkäänlaista kontaktia sukuuni tai muihin ystäviini. Emme aio maistraatissa käynninkään jälkeen ilmoittaa kenellekään mitään tai pitää minkäänlaisia juhlia. Nimemme eivät muutu, mutta toinen sormus nimettömässäni saattaa paljastaa asian tarkkanäköisille. Jos joku kysyy asiaa, emme toki valehtele.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me mentiin "puolisalaa" naimisiin ulkomailla. Kutsuimme sinne vain meille kaikista tärkeimmät ihmiset. Hämmästykseni oli suuri kun tulimme Suomeen ja aloimme kertoa ystävillemme tätä ilouutista, niin osa ihan oikeasti SUUTTUI. Ihmettelimme tätä todella, koska naimisiinmenohan on jokaisen parin oma asia ja jos ei halua järjestää samanlaisia häitä kun kaikki muut, niin mitä sitten? En tiedä suuttuivatko siitä ettemme kertoneet vai siitä ettei heitä kutsuttu, yhtä kaikki kummallista minusta..

Mutta ehdottomasti kannustan kaikkia, jotka miettivät jotain muuta kuin perinteisiä suuria häitä, viettämään intiimit, kahden keskiset tai pienellä vierasmäärällä varustetut häät! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille on kuin onkin loppujen lopuksi tulossa salahäät, ainakin osaksi! Kirkko (tai tarkalleen ottaen sen yhteydessä oleva krypta) on varattu maaliskuun alkuun. Ajateltiin soittaa vanhemmille noin paria viikkoa ennen h-hetkeä ja kysyä, että kiinnostaisiko tulla todistajaksi. :grin: Vihkimisen jälkeen sitten porukalla ravintolaan syömään. Näin pienen mittakaavan häät pystytään kustantamaan itse, mikä on meille tärkeää.

Hääkuvassa varmaan käydään myös, koska on kiva saada ammattilaisen ottama kuva kirjahyllyyn laitettavaksi. ;) Ajateltiin tyrkätä oma kamera esimerkiksi isälleni vihkimisen ajaksi, josko hän ottaisi muutaman kuvan.

Muokattu: , käyttäjä: Ruska

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ite sulkin kanssa ilmotetaan et juhlitaan valmistujaisia, uutta vuotta ja kihlajaisia, ja vasta ku häämarssi alkaa soimaan, selvinnee vieraille asian oikee tila. :girl_haha:

Tultiin siihen tulokseen ettei kestettäis mitää hössötyksiä, ja nyt kukaan ei ainakaa pääse laittamaan kampoihin mm. sille, et kyseessä on naamiaiset. :girl_blum:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En kyllä tiedä miten salaista tämäkin meillä on mutta ollaan todettu että naimisiin meno on meidän kahden välinen juttu. Eli naimiisin mennään maistraatissa ja päiväkin on ehkä tiedossa.

Sovittiin että salaa naimisiin ja sitten juhlat sukulaisille ja kavereille kunhan kiinnostaa järkätä ja hoitaa. Tämä sopii todella hyvin meille ja muista en sitten välitäkkään, ja uskoisin että ne jotka suuttuvat asiasta ettei pidetä heti juhlia, on vain noiden juhlien takia juhlimassa eikä meidän takia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ole vielä lyöty lukkoon tarkkaa hääpäivää, mutta suunnitellaan siitä huolimatta täyttä häkää... Menemme naimisiin ensi vuonna Formenteran tai Menorcan saarella yhdistäen häät sekä lomareissu ja paikalle tulee maksimissaan molempien vanhemmat todistajiksi.

Muokattu: , käyttäjä: Foxy Cassie

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me menemme salaa naimisiin, koska "karkaamme" ulkomaille. Olemme järjestäneet sinne jo seremoniat, kuvaajat, meikit sun muut jutut. Rakastamme matkustelua eli käytämme nekin häärahat mieluummin matkaan&häihin kuin pelkästään häihin. Sitä paitsi olemme selvinneet paljon vähemmällä stressilläkin. Enää pitäisi tilata hääpuku.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Menimme salaa naimisiin. Olimme keväällä jo varanneet kirkon ja kertoneet muutamalle sukulaiselle ja ystävälle. Kaason ja bestmanin pyysimme ja suunitelmat eteni täysillä. Kesällä tuli kamala jännitys ja päätimme sitten kuitenkin karata naimisiin. Kaaso ja bestman olivat todistamassa ja sen jälkeen olemme kertoneet vain ystäville jotka eivät ole yhteydessä sukulaisiimme ollenkaan.

28.8.09 sanoimme tahdon ja vielä on salaisuus ollut salaisuutena. Äitini auttaa hääjuhlien järjestelyissä tietämättä asian todellista laitaa. 1 hääpäivänä tarkoitus on astella kirkon käytävälle valkoinen puku päällä isän saattamana ja sitten saa pappi sanoa meidän puolesta että vihkimisen sijaan meillä onkin kirkollinen siunaus :wub:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään