Baby_Jane

Naimisiin salaa / salahäät

214 viestiä aiheessa

Onko teistä ketkään menneet naimisiin salaa, eli olette jälkikäteen ilmoittaneet sukulaisillenne ja ystävillenne? Miten he suhtautuivat uutiseenne?

(En ole varma onko tämä oikea palsta tälle kysymykselle, olen uusi täällä...=  :D  )

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me mentiin salaa naimisiin.Sukulaiset ja ystävät oli todella yllättyneitä(alunperin oli tarkoitus mennä naimisiin ensi kesänä mut asunnonosto vähän muutti suunitelmia)Todella moni epäili raskautta(en ole raskaana)ja kun selvisi etten ole raskaana niin ovat vaan todenneet et menitte ihan rakkaudesta naimisiin?!(Kuinkas muuten?)

Pieni kahvittelu järjestetään nyt jälkikäteen.Ihan onnellisia nuo taitavat olla meidän puolesta.Se oli jotenkin henkilökohtaisempi se vihkiminen ku kukaan ei tienny (paitsi 2 todistajaa)Ihan oma juttu.Tykkäsin kovasti.....

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin mentiin salaa. Vanhemmat kuulivat asiast seuraavana päivänä. Meillä syynä oli raskauteni, ensi kesänä sitten "oikeat" häät. Eipä olleet yllättyneitä, tai siis olivat, mutta sillai hyvällä tavalla :) Ei ole mistään suunnasta tullut negatiivista palautetta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me tulemme menemään aika salaa naimisiin, vain vanhempamme ovat todistamassa, ja sitten joulukorteissa ilmoitamme sukulaisille ja ystäville. Vähän kauhulla odotan palautetta mitä saamme, todennäköisesti kaikki toteavat ensimmäisenä "ai sä olet sitten raskaana"  ::) No en TOD!  Kun menimme kihloihin keväällä se oli myös monen ensimmäinen toteamus, eihän nyt kihloihin minkään muun takia voi mennä...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin ollaan kahden vaiheilla. Nyt ollaan salaa kihloissa. Kukaan ei vielä tiedä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me menimme naimisiin salaa tänä kesänä. Emme kertoneen aikeistamme kenellekkään etukäteen. Kihloissa olimme julkisesti sormusten kanssa vuoden.

Vihkitilaisuus oli maistraatissa ja siellä oli paikalla toisena todistajana siskoni, joka sai tietää tilaisuudesta vain 10 minuuttia ennen h-hetkeä. Toinen todistaja oli talon puolesta. Seuraavana päivänä pidimme ystäville ja sukulaisille uuden talomme tupaantuliaiset. Muutaman tunnin tupari-juhlinnan jälkeen kannoimme hääkakun kahvipöytään ja julkistimme asian. Kaikki olivat iloisen yllättyneitä eikä kukaan osoittanut mieltään siinä hetkessä eikä jälkeenpäinkään. Koko tapahtuma oli juuri sellainen kuin olimme halunneet ja olimme molemmat tyytyväisiä erittäin hyvin onnistuneesta yllätyksestä!!  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tuttavapariskuntamme avioitui salaa muutaama vuosi sitten. Lähettivät sitten samana päivänä sukulaisille kutsut hääjuhlaan, joka pidettiin parin kk:n kuluttua. Oli kuulemma ihan onnistunut ratkaisu, paitsi että homma ei meinannutkaan pysyä salassa liian nopean postinkannon takia. Olivat nim. laittaneet ulkomailla asuville sukulaisille kutsut jo pari päivää ennen vihkimistä saatuaan postista vakuutuksen, että eivät ne mene parissa päivässä perille. Olivat kuitenkin menneet...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin ollaan menossa ehkä salaa naimisiin. Maistraattia ollaan harkittu. Yhtenä vaihtohtona vielä on sellaiset juhlat, että kutsutaan lähimmät ystävät ja sukulaiset uuteen taloomme tupaantuliaisiin ja siellä olisikin pappi odottamassa. Haluaisin nimittäin toisaalta, että pappi vihkisi. Kuitenkaan ei haluta mitään perinteisiä häähössötyksiä. Vielä on nämä asiat mietinnässä, mutta ensi vuonna on tarkoitus naimisiin mennä jahka talo saadaan valmiiksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Yhtenä vaihtohtona vielä on sellaiset juhlat, että kutsutaan lähimmät ystävät ja sukulaiset uuteen taloomme tupaantuliaisiin ja siellä olisikin pappi odottamassa.

Jes, hyvä idea Marieli!!  ;D. Tätä mekin ajettelimme, tosin vihikijänä henkikirjoittaja, mutta aikataulut eivät sitten oikein selkiytyneet ajoissa, jotta olisimme osanneet vihkijän ajoissa varata. Eipä kukaan osannut epäillä mitään tupari-kutsusta!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me menimme salaa naimisiin, todistamassa oli ystäväpariskunta.  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin tullaan menemään salaa joulukuussa...

Saas nähä miten reagoivat... :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihan julkisesti juhlitaan :-X.

Mutta huvittavaa on se, että joskus useampi vuosi sitten musta ja silloisesta poikaystävästäni lähti liikkeelle salahääjuoru, joka ehti ulkomaille saakka ja jonka ihan läheisetkin ystävät uskoivat ja soittelivat sitten perään että mitä ihmettä ootte tehneet. Se oli niin huvittavaa, ettei siinä osannut edes pahastua juoruilusta, saatiin monet hyvät naurut ;D ;D ;D!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me mentiin naimisiin viime joulun alla ja ilmoitettiin naima-asiasta joulukorteissa (kaksi kärpästä yhdellä iskulla). Todistamassa oli kaveripariskunta. Mitään juhlia ei suvulle järjestetty eikä kukaan meidän ratkaisusta hermostunut. Onnellisia olivat vaan, kun ei tarvinnut ruveta hääkamppeita katselemaan tai lahjoja ostelemaan tms.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Musta toisaalta olis ihanaa mennä salaa naimisiin mutta toisaalta läheinen perhe ja suku joten halutaan että ovat mukana juhlimassa meijän suurta päivää!Rikin juttu oli tosi hyvä! :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän piti mennä naimisiin salaa, mutta perheen takia päätimmekin pitää pienet häät...olisi sinänsä ollut kiva mennä ihan kahdestaan vaan naimisiin, mutta ei sitä viitsi suvun vanhempia loukata sillä he varmaankin pahoittaisivat mielensä. Joten meillä suunnitelmat muuttuivat ja hääpäivä siirtyi lauantaiksi.Mutta saanpahan nyt ainakin väsätä kutsukortteja :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on suunnitelmissa mennä joko ihan salaa (mahdollisesti ulkomailla) tai sitten kutsua vaan vanhemmat todistajiksi. Tiedän että monet sukulaiset vetää palkokasvit nenuunsa vaan sepä on heidän henkinen  helvettinsä. Miehen sukulaisille selvisi äskettäin kihloissa olo ja siitäkin tuli kamalat marinat kun ei siitä ilmoitettu. Olen kyllä sitä mieltä, että kun näitä sukulaisia ei kiinnosta meidän elämä muutenkaan, niin turha kuvitella että mitään muutenkaan ilmoitellaan tai kutsutaan  >:(  (Ne on tiennyt mun nimen vaikka kuinka kauan ja joulukortit tulee nimellä Mies ja seuralainen)

Enkä muuten ymmärrä mitä varten ihmiset pahoittaa mielensä siitä että toiset elää elämäänsä niinkuin haluavat, eikä järjestä häitä pelkästä velvollisuudentunteesta. Mekin ollaan kuultu jo vaikka kuinka usein, että ette voi olla niin tylsiä, että häitä ei järjestetä, kyllähän ne nyt pakko on järjestää... Siis miten niin? Onko säädetty laki, että kaikkien naimisiin haluavien on järjestettävä juhlat?

No joo, ehkä avauduin liikaa, joskus vaan ärsyttää...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Menimme melkein salaa naimisiin. Siis muutama sukulainen todisti.

Jälkeenpäin kommentit ovat olleet seuraavia. "Onpa ihana kun ihmiset menevät rakkaudesta naimisiin. Te halusittekin mennä naimisiin muun kuin juhlan takia. Oletko paksuna kun menitte salaa naimisiin".

Se kai nyt on aivan sama, mitä ihmiset sanoo siitä, miten menee naimisiin. Jos on valmis avioliittoon, pitää olla myös niin aikuinen, että ei välitä toisten sanomisista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me mennään syksyllä salaa. Ristiäisten yhteydessä. On kumminkin läheiset paikalla ja   välttyy hössötykseltä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin mennään ns salaa naimisiin syksyllä.  Eli meillä on vuosipäivä (10vee) ja kutsutaan molempien vanhemmat kahville tiettyyn kellonaikaan mutta vieraat johdatetaankin kirkkoon jossa sanotaan tahdon pidemmän kaavan kautta. Tämä siksi että en halua loukata tulevaa anoppia saati sitten äitiäni. Pahinta tässä on se että mieleni tekee toitottaa kaikille vastaantulijoille tästä ilouutisesta  :):-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin mennään salaa ;) Kaksin maistraatissa. Sitten tehdään jotain erityistä. Syynä ei niinkään raha ja se ettei sitä ole (ei sitä olekaan  ;D)vaan se halu tehdä jotain erityistä kaksin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin mennään "salaa" naimisiin. Todistajiksi tulee sisareni perheineen ja mieheni paras ystävä. Asiasta nyt jo tietää minun pari ystävääni ja naapuri (jonka mies tulee luultavasti kuvaamaan), mutta vanhemmillemme ilmoitamme myöhemmin (kenties vihkimisen jälkeen tai seuraavana päivänä). Emme vain halua juhlia ja mielestämme tällaiset juhlinnat ovat enemmän meidän tyylisemme.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

me mentiin salaa. Kahden ystävän todistaessa.

Suosittelen. Jengin kommentit jälkikäteen ovat varsin laidasta laitaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä on uusperhe, vanhemmat olivat molemmat tahoillansa naimisissa ennenkuin erosivat je menivät keskenään naimisiin, ja sitten iltatähtinä saivat minut ja veljeni. Vanhimman velipuoleni vanhin poika ei siis ole minua niin kamalasti nuorempi, ja pakko tietty kertoa miksi hän karkasi naimisiin.

Isä ja isän ex-vaimo erosivat ihan nätisti ja ovat vieläkin hyvissä väleissä. Sensijaan tämän veljeni vaimon vanhemmat ovat hyvin uskonnollisia ihmisiä, ja tulivat siihen tulokseen että isäni uusi vaimo (eli äitini) on synnillinen avionrikkoja. Koskaan en ole itse esim näitä ihmisiä nähnyt, koska pitävät huolen etteivät tule samoihin sukujuhliin tms. Ajatusmaailmaan tietysti sopii, ettei isä tehnyt mitään väärää, kas kummaa oli naisessa kaikki vika!  >:( Nyt kuitenkin siis tämä veljenpoikani (kutsutaan häntä vaikka Paavoksi) oli menossa naimisiin, häät oli järjestettynä, paljon vieraita kutsuttu, kaikki varattu hienomman kaavan mukaan. Sitten puoli vuotta ennen häitä alkoi painostus: nämä uskonnolliset ihimiset, siis Paavon äidin vanhemmat, käskivät alkuun että meitä ei saa kutsua (varsinkin veljeni ja Paavo ovat läheisiä). Kun vastauksena oli tietty, ettei tule kuuloonkaan, nämä isovanhemmat vetivät herneen nenään, kieltäytyivät tulemasta, ja alkoivat vielä levitellä muun suvun keskuuteen käskyä ettei juhlaan saa tulla, koska sinne tulee avionrikkoja lapsineen. Silloin pärähti Paavolla ja morsiamella, karkasivat naimisiin siltä seisomalta, lähettivät suvulle hääkuvan vaan.

Niin että näinkin voi tehdä, jos alkaa sukulaisten painostus sapettaa  ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mekin ajattelimme "karata", sillä silloin välttyisimme siltä huomion keskipisteenä olemiselta, joka tietysti on väistämätöntä jos juhlat järjestäisimme. Minä kyllä mielelläni järjestäisin ne juhlat jo ihan isovanhempien vuoksi, mutta toisaalta kammoksun juuri esilläoloa. Niinpä on hyvä vaihtoehto pyytää paria ystävää/sukulaista todistamaan ja mennä ihan kahdestaan vihille.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään