Onko toista kertaa avioituvia?


Lehma

Recommended Posts

Ekalla kerralla meillä oli salahäät. 6 vierasta ja oli kyllä hääpuvut, mutta kukaan ei tiennyt että mentiin naimisiin muuten kuin vasta 2 vuoden jälkeen. Polttarit oli minimaaliset ja rahaakaan ei ollut oikeestaan järkätä juhlia. Tuntuu et jotenkin jäätiin aika puolitiehen koko hommassa.

Mies meni naimisiin, koska ajatteli sen olevan "käytännöllistä". Ei olisi halunnut häitä ollenkaan, nopsaan menivät ruokatunnilla naimisiin kahden todistajan kanssa. Suku pakotti järkkäämään pienimuotoiset pihahäät.

Nyt haaveillaan isoista kunnon häistä ja polttareista. Rakkausroihua ja sen kunniaksi haluaakin juhlia.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Heippa kaikki!

 

Täällä ollaan myös lähdössä toiselle kierrokselle. Ensimmäisestä kerrasta nyt takana 9 vuotta, tällä kertaa olen vanhempi ja viisaampi, monessakin suhteessa!

 

Helpottaa silti kummasti hääjärjestelyjä kun tietää jo valmiiksi mitä haluaa ja mitä ei todellakaan halua. Ajattelin myös tällä kertaa järjestää itse itselleni polttarit, rauhallisissa merkeissä :) 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Nyt ne toiset häät on takana. Oli ihanat häät, hyvä tunnelma ja jäi eritäin kauniit muistot . Samoin kyllä jäi ensimmäisistä häistä avioituessani hyvin nuorena. Kumallakin kertaa olen ollut umpirakastunut, mutta toista kertaa edelsi vuosien pohdinta. Tai oikeastaan en edes ajatellut avioituvani uudelleen, mutta sitten jotenkin monen mutkan kautta koine olevani valmis ja halusinkin tätä. Mies olisi avioitunut jo vuosia aiemmin, joten olen kiitollinen ettei hän kuitenkaan mitenkään painostanut minua vaan jaksoi odottaa.

 

Häät oli kauniit ja liikuttavat. Liikutus oli kyllä käsillä koko illan sekä itsellä että vierailla. Itkettiin ja naurettiin. Hääjuhlasta jäi niin kaunis muisto että se kannattalee ja ilostuttaa minua osaltaan vuosia.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Toinen kerta toden sanoo. Täällä myös itse toisella kierroksella. Ekoista häistä mulle jäi paha maku suuhun. Vietettiin niitä esikoisen kastejuhlan yhteydessä. Oli puku ym, mutta enemmän juhla oli lapsen. Mies ei suostunut tanssimaankaan :D imetin ja kiukuttelinkin mokoma.

Nyt on täysin meidän juhla tulossa. Pieni, meidän näköinen.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Täälläkin toinen kerta, tosin tällä kertaa tämä tuntuu oikealta.

 

Edellisellä kerralla menin naimisiin "järkisyistä", alle kaksikymppisenä ja juuri lapsen saaneena.

Koko hääpäivä oli ahdistava, itkeskelin vessassa moneen otteeseen. Vihasin pukuani, "pakkovieraita" (vaikka maksoimme häämme itse, oli läsnä paljon turhia ihmisiä), koko päivä oli kuin pahaa painajaisunta. Vuosia yritettiin sitten uskotella itsellemme ja toisillemme että kyllä toista oppii rakastamaan, ja avioliiton on tarkoituskin sellaista tarpomista olla.

Eroonhan se päättyi, kuten arvata saattaa. Mutta miten hurjan paljon sitä onkaan itse kasvanut tässä vuosien saatossa, oppinut arvostamaan itseään ja sitä mitä itse tahtoo.

 

Tällä kertaa aika on oikea, mies on oikea - eikä ajatus häistä ahdista.

Aion nauttia jokaisesta hetkestä häiden suunnittelussa, häiden aikana ja häiden jälkeen.

Saanhan vierelleni upean miehen loppuelämäksi! :girl_pinkglassesf:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Perjanraina tuli maistraatista esteettömyystodistus kotiin :) Monesko avioliitto on kyseessä miehellä siinä luki 1. ja mulla 2.

Ekoista häistä kn se 10v aikaa. Kirkkohäät, sukulaiset, pöytiintarjoilu ja pappa betalade. Se päivä oli elämäni hirvein. Koko suhde oli tuhoontuomittu jo häitä suunnitellessa.

Tämän elämäni miehen kanssa mennään ihan kahdestaan maistraatissa naimisiin. Päätös avioitua on meidän ja haluamme tehdä sen näin. Tuntuu niin oikealta ja turvalliselta olla hänen kanssaan <3

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Millaiset häät aiotte pitää? Onko aivan erilaiset kuin edelliset ja vietättekö jotenkin "matalammalla profiililla" ? Olisi mukava kuulla kaikkien muidenkin ajatuksia aiheesta. Oletteko itse olleet esim. tällaisissa häissä?

 

Mää olen toista kertaa, Puoliskolle eka kerta.

 

Ja tota.. kaikki hääthän on erilaisia, vaikka kertaalleen eronnut pari menisi uudestaan naimisiin niin tuskin nekään täysin samanlaisia häitä järjestäis kuin ensimmäisellä kerralla..

Suurimmat eroavaisuudet meillä johtuu ihan vaan tylsistä käytännön asioista, olen sittemmin eronnut kirkosta ja Puolisko ei ole koskaan kuulunutkaan, että kirkkohäitä ei ole enää tulossa. Lisäksi muutin eron jälkeen melkein toiselle puolelle Suomea ja vihkiminen vieläpä tapahtuu eri kaupungissa missä nykyään asumme. Et edes vanhempien ja sisarusten paikalle saaminen ja majoittaminen olis ollut jokseenkin haasteellista, ei mahdotonta toki mut tultiin sit siihen lopputulokseen et mennään ihan kaksistaan naimisiin ja käydään myöhemmin itse "näyttäytymässä" avioparina kummankin suvulle (vanhemmille vähintään).

Ei ne mun ja exän häätkään aikoinaan mitkään suuren suuret olleet, vieraita oli n. 30 ja kotona juhlittiin voileipäkakkujen ja kahvittelun merkeissä..

 

Ja oon mää joo kerran ollut toista kertaa avioituvan kaverin häissä, mutta eipä tuolla mistään huomannut et morsian on "eronnu ja karannu"..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 6 months later...

Vieläkö täällä kukaan muu ois samassa tilanteessa. Kertaalleen jo rouviintunut, nyttemmin toista (ja sitä kuuluisaa viimeistä) kertaa avioitumassa oleva morsian kirjoittelee. Jos itse mitään olen edellisestä oppinut niin ainakin asioiden priorisointia. Minkä muistat ja mitä haluat.

Nyt mennään isommalla vierasmäärällä, isommalla budjetilla ja vielä isommalla tahtotilalla. Sulho avioituu ensimmäistä kertaa ja pahoin pelkään että päälle päsmäröin liikaa mutta onneksi tuo lupasi huomauttaa jos niin käy. Tästä se lähtee, tällä kertaa pienemmällä stressillä ja suuremmalla budjetilla (ikävä kyllä, se on sen stressin hinta ;) )

Link to comment
Share on other sites

Minä myös toista kertaa avioitumassa :) Ekat häät oli 9 vuotta sitten, isohkolla sukulais- ja ystäväkaartilla, paljon hyvää ruokaa ja ohjelmaa. Häät olivat toki kauniit, mutta suhde sen jälkeen (tai sitä ennen) ei toiminut; olimme toisillemme väärät ihmiset.

 

Tällä kertaa karkaamme nykyisen avomieheni kanssa salaa vihille, joten häät ovat hyvin erilaiset kuin aiemmalla kerrallani. Sulho on menossa ensimmäistä ja viimeistä kertaa vihille ja hän itse toivoi salahäitä, joten sellaiset järkkäämme. Yllättävän paljon hommaa niissäkin, jos haluaa kuitenkin vähän jotain spessua sille päivälle (esim. valokuvaus ja hotelli)! :D

 

Mua on toisaalta alkanut kutkutella ajatus, että kesällä pidettäisiin pienet puutarhajuhlat sukulaisille ja kavereille ihan omalla pihalla - ikään kuin hääjuhla, mutta ei kuitenkaan "markkinoitais" sitä sillä nimellä...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Häistä tulee varmaankin nyt pienemmät kuin muinoin ensimmäisissä häissäni. Ei siksi, että kokisin haluavani pitää "matalaa profiilia", vaan koska minua kauhistuttaa ajatus isoista häistä, joissa olisi hirveä määrä ihmisiä, jotka on kutsuttu, koska "niin kuuluu tehdä". Haaveilen intiimeistä häistä, joissa on vain lähimmät ihmiset. Katsotaan sitten, miten tämä suunnitelma pitää tässä vuoden sisällä. :D

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ekat hääni olivat melko pienet, reilut 30 henkeä. Maistraatissa vihkiminen, virallisempi osuus lähisuvun kanssa ja bileet illalla kaveriporukalle. 

Toisista häistä tulee vielä pienemmät, alustavasti vieraslistalla on 8 nimeä :P Tällä kertaa vihkimisen hoitaa kuitenkin pappi, eikä vieraita erotella toisistaan. En häpeä mitään, mutta tämä tuntui juuri sopivalta ratkaisulta meille. Kokisin sellaisen virallisen pönöttelymeiningin tosi vieraaksi, enkä erityisemmin nauti huomion keskipisteenä olemisesta.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Täällä kanssa yksi uusintakierroslainen. ;)

Edelliset häät oli täydelliset, kaikki meni mahtavasti ja oli muutenkin ihanat. Mies vaan oli väärä. ;):D Olin silloin reilu parikymppinen ja koko liitto järkisyillä perusteltu. Oli lapsia, taloa, yhteistä firmaa ym. Kamala myöntää, mutta liitto oli ehkä jopa jollain tavalla yritys pelastaa jo tuhoon tuomittua suhdetta. :/ Käytiin jo ennen avioliittoa parisuhdeneuvojalla ja jos vaan olisin silloin ollut viisaampi, niin olisihan tuosta jo pitänyt hälytyskellojen soida...

Tulevat häät ovat muutamaa kymmentä ihmistä pienemmät ja paljon rennommat. En voi sanoa enemmän omannäköiset, koska edellisetkin oli, mutta ainakin erilaiset ja meidän näköiset. Jos edellisellä kerralla oli sukulaiset, niin nyt juhlitaan ystävien kesken. Toki siis vanhemmat, mut muut sukulaiset saa jäädä ulkopuolelle.

Olen paljon miettinyt koko asiaa. Olen aika realisti ja vaikka rakastan tuota miestä kuin hullu puuroa, niin toivon koko sydämestäni, että tämä olisi se oikea ja viimeinen kerta, kun tarvitsee häitä suunnitella. ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Täällä toisen kerran avioituva ja toivottavasti viimeinen kerta kun sanon tahdon! ^_^ Miehelleni tämä tosin on ensimmäinen avioliitto.

Edellisen mieheni kanssa menimme maistraatissa naimisiin, emme oikein edes puhuneet kenellekään menevämme naimisiin vaan se oli yllätys kaikille silloin. Tällä kertaa haluan juhlat mekkoineen päivineen ja haluamme kaikki lähimmät mukaan todistamaan meidän päiväämme :)  

Link to comment
Share on other sites

Täällä yksi toisen kierroksen avioituja. Miehelleni myös toinen kerta toden sanoo.

Viime kertaan jos vertaa niin aivan toisenlaiset on tunnelmat. Menin ensimmäisen kerran naimisiin vähän päälle kaksikymppisenä vähän niinkuin siitä syystä että mennään nyt sitten kun nyt kerran yhdessä ollaan. Samat lähtökohdat on nykyisellä siipallani.

Me haluamme juhlia oikein kunnolla ja kutsua paljon ihmisiä juhlistamaan päiväämme <3

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
  • 4 months later...

Täällä ollaan toisella kierroksella alta kolmikymppisenä. :rolleyes: Ensimmäiset häät olivat kahden todistajan läsnäollessa maistraatissa. Kummankaan perheet eivät tienneet aikeistamme eivätkä tykänneet myöhemminkään. Silloin ei osannut ajatella, kuin lyhytjänteisesti tunteella, joka ei sitten pitkälle kantanut.

Nykyisen kanssa minulla ei ollut kiire kuin kihloihin. :girl_haha: Suunnitellaan häitä talon rakennuksen ohessa, joten mitään kovin tiukkapipoista touhua ei yksinkertaisesti kerkeä harrastamaan. En olisi ikimaailmassa voinut toivoa omalle kohdalle miestä, joka kestää kaikki oikkuni ja ongelmani, on lapsille kuin isä ja haluaa tosissaan vielä naimisiin kanssani. :girl_in_love:Tällä kertaa saan jopa häämekon ja kunnon hääjuhlan. :girl_sigh:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Toisella kierroksella. Ensimmäiset häät olivat vuonna 2003 ja erostakin jo 12v. Miehelleni avioliitto on ensimmäinen. Itse olisin voinut elää avoliitossakin, mutta käytännön syistä (mies amerikkalainen ja minäkin asun täällä nyt) avioliitto oli fiksuin ratkaisu. Ja kun kerran "pakkoavioliitto" on luvassa, niin miksei sitä myös juhlisi. Juhlat tulemme pitämään 2019 kesällä ja huomattavasti pienemmällä porukalla kuin ensimmäiset. Hassua, että lähimmät ystäväni ovat vuosien saatossa vaihtuneet, joten kutsuttavista ystävistä vain yksi oli ensimmäisissä häissäni.

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Me olemme sulhasen kanssa kumpikin toista kertaa avioitumassa ja mukana kuvioissa on molemmilla lapsia edellisestä liitosta. Itselläni oli ensimmäisellä kerralla hyvinkin vaatimaton maistraattivihkiminen (paikalla 2 todistajaa). Sulhasella taas kirkkovihkiminen ja vieraita 100+. Sulhasen ex (joka alunperin halusi erota) on pyrkinyt tekemään meidän uusperhekuviostamme mahdollisimman hankalaa, joten kriiseilen (todennäköisesti aivan turhaa, mutta kun...) kaikista samankaltaisuuksista sulhon edellisiin häihin verrattuna. Meillä tulee mahdollisesti olemaan sama poistumismarssi ja sama pappi, mutta niiden osalta alan olla zen.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...