Jump to content
Naimisiin.info

Kihlajaiset?


Illuusia

Recommended Posts

Järjestimme kihlajaiset, vieraita yhteensä noin 40 joista sukulaiset ensin päivällä ja sitten kaveriporukalla juhlittiin illalla :)

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 733
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Ei järjestetty kihlajaisia. Tosin kyllä me kuohari parin päivän päästä korkattiin äitini luona ja tapahtumalle kilistettiin. :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ei juhlitttu kun sovittiin, että mennään naimisiin puolen vuoden päästä kihlauksesta, niin siinä on sitten juhlimista kerrakseen..=)

Link to comment
Share on other sites

Me juhlitaan kihloja ihan vain kahdestaan ravintolaillalla sitten, kun saadaan sormukset kultasepältä. Koen kohdallamme kihlat kahdenkeskisenä lupautumisena avioliittoon ja häät sitten julkisena lupautumisena. Tuo vanhempien tutustuttaminen kihlajaisissa on tosin hyvä idea :).

Link to comment
Share on other sites

Meille tulee kihlajaiset ja samalla juhlistamme mun valmistumista. Kätevää yhdistää nää kaksi juhlaa. Vastaanotto-tyyppinen tilaisuus, mutta silti tosi isot bileet. Jotain 150 osallistujaa ja häihin sitten noin 250 henkeä. On vaan niin iso suku ja läheisiä, ja vaikkei kaikkia voida kutsua niin silti pakosti paisuu isoksi. Tostakin jouduttiin jo karsimaan kauheesti.

Eli nyt kihlajaisten (pidetään toukokuun lopussa) järkkäämisiin menee melkein yhtä paljon aikaa kuin häihin! Aika hurjaa. Onneks ei ole päivällistä ja istumajärjestystä vaan ihan coctail-tyyppinen buffet-tarjoilu, mut silti piti palkata tarjoilijat kun on niin paljon hommaa buffankin ylläpitämisessä, astioiden blokkaamisessa ja tiskaamisessa.

Pian lähdetään kuohuviininhakureissuun Tallinnaan. Tukusta hommataan ruokatarvikkeet ja sulhasen äiti tekee ruokaa + me itse. Valmistun Sibelius-Akatemiastai, joten musiikista ei ole pulaa. Jatkot ovat ravintolassa ja itse vastaanotto upeassa seurakuntasalissa, jossa saa juoda siis vaan onnittelumaljan.

En malta oottaa :wub:

Link to comment
Share on other sites

Juhlittiin lähinpien ihmistenkesken. Kait sitä voi sanoa että mun vanhemmat juhlat järjesti kun ne heidän tykönä pidettiin(asuin silloin itsekkin siellä)

Link to comment
Share on other sites

En oo ihan täysin varma onko tää oikee palsta kysellä, mutta siirrelkää jos löytyy parempi :)

Te, jotka ootte pitäneet kihlajaiset sukulaisille/ystäville, niin miten ootte kutsut laittaneet? Olen ajatellut ihan itsetehtyjä kutsukortteja sukulaisille ja kavereille mahdollisesti vaan tekstiviestikutsua (heille vaan bileet).. Mutta haluaisin noihin molempiin jotain kivaa värssyä tms.. Oon tosi huono keksimään mitään kivaa pikkutekstiä, nettiä tarvii vielä penkoa, mutten oo vielä ainakaan löytäny sopivaa..

Meillä kihlaus tiedossa kesään mennessä (avokki haluaa tavallaan yllättää, häistä on jo puhuttu ja päätetty, mutta se virallinen kosinta hetken päästä).. Ja luonnollisesti jo mietin ja suunnittelen kihlajaisia :D

Olisi kiva kuulla mitä ootte kutsuihinne kirjoittaneet?!

Link to comment
Share on other sites

Me kävimme valkosuklaisen sydänkakun kanssa molempien vanhempien luona kihlauksen jälkeen. Olimme vain sopineet tulosta, mutta emme maininneet sormuksista mitään. Ilmeet olivat mieleenpainuvia, kun vanhemmat lopulta huomasivat, että mitäs kakkua meillä oikein onkaan mukana :D Iloinen ja odotettu yllätys kummankin vanhemmille! Lisäksi tämä oli vähän kuin perinne, sillä omat vanhempani aikoinaan samalla tavoin yllätti sukunsa kihlajaiskakkukierroksella!

Link to comment
Share on other sites

MOI!

Muitakin pohjalaisia on tänne eksynyt, joten jatkan samaan tapaan. Kun Etelä-Pohjanmaalla ollaan, juhlitaan myös kihlajaisia komiasti. Meillä kihlajaisista ilmoitettiin Etelä-Pohjalaiseen tapaan sanomalehdessä avoimena kutsuna ikään kuin vanhempieni kutsumana ja vieraita kävikin yhtenä sunnuntaina n. 200. Samana lauantaina kutsuttiin miehen puolen sukulaiset kutsuilla ympäri Suomen kihlajaisia juhlistamaan, silloin mukana oli n. 50 henkeä ja juhlassa oli myös järjestetty lounasta sekä musiikkiesitys.

Vaikka suurissa juhlissa ja niiden järjestämisessä kotivoimin on töitä, on mukava, että vahva perinne on säilynyt. Samaan tapaan juhlittiin pikkuveljeni kihlajaisia ja samoin ylioppilasjuhlat ilmoitetaan täällä avoimina kutsuina lehdessä viikkoa ennen juhlia.

Olen ylpeä sukujuuristani ja perinteisestä juhlimisesta suurehen ja komiahan tapahan!

Link to comment
Share on other sites

Me pidettiin kavereille pienimuotoiset kihlajaiset, joissa tarjottiin jotain suolasta ja kuohuviiniä. Lahjaksi saatiin kukkia, viiniä ja häätanssikurssi :D

Minun vanhempani järjestivät osalle sukua ja perhetutuille myöskin kekkerit. Oli tosi hauskaa! Ja joitain lahjojakin saatiin, vaikkeai kyllä hirveästi ootettu niitä :o

Link to comment
Share on other sites

Minä olin joskus aiemmin ajatellut, etten missään nimessä halua kihlajaisia sit kun sen aika tulee..ne tuntu jotenkin turhilta. Ajattelin, että asiaa juhlistetaan mielummin kaksin.

Mutta sitten minua kosittiin niin, että oltiin juuri kuukausi aiemmin muutettu yhteiseen kotiin ja tuparit haluttiin ehdottomasti pitää, niin siinä kohtaa tuntu jotenki luonnoselta pitää tupari-kihlajaiset yhdessä. Eli juhlittiin sitten loppujen lopuksi isommalla porukalla! :lol:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Juhlimme meidän mittakaavamme mukaan isosti.

Kutsuja lähetimme muistaakseni noin 40 ja vierata taisi olla 50, ellen nyt aivan väärin muista.

Päivällä juhlimme anoppilassa kera suvun. Kaffeteltiin ja syötiin mansikkakakkua ja voileipäkakkuja. Sieltä sitten siiryimme mieheni kanssa kotiimme, jonne oltiin kutsuttu siarukset (tuon päiväkekkerin lisäksi) sekä kaveripiiri. Näissä juhlissa kippaismme boolia naamaan ja grillasimme makkaraa. Jatkot baarissa.

Kivaa oli :P

Link to comment
Share on other sites

Kutsuimme molempien vanhemmat muuten vaan kahville katsomaan uutta ruokailuryhmää ja parvekekalustoa. Ennen kakkua tuotiin kuoharit pöytään ja kerroimme. Ilmeet olivat kyllä näkemisen arvoisia, kun kuulemma tuli yllätyksenä, vaikkei se mikään yllätys ollutkaan, kun oltiin jo seurusteltu pidemmän aikaa.

Emme ajatelleet järjestää kihlajaisia kavereille, mutta tuossa vappuna oma kaveripiirini alkoi vihjailla josko jotain järjestäisimme, joten kai sitä on kesämmällä "pakko" juhlia enemmänkin :)

Link to comment
Share on other sites

Pidettiin pienet kihlajaiset lähisukulaisille kakkukahvien merkeissä. Oli tosi mukavaa. Suvut pääsivät tutustumaan toisiinsa kunnolla ja rauhassa, koska oli niin pieni porukka koolla n. 10 henkeä. Kavereille kerrottiin illanistujaisissa ja kilisteltiin skumppaa :)

Link to comment
Share on other sites

Ei pidetty kihlajaisia, eikä aiota pitää. Muutama päivä sitten vasta kihlauduttiin, mutta ei oikein tunnu omalta jutulta kihlajaisten pitäminen. Häät on kuitenkin jo vuoden päästä, niitä sitten juhlitaan :wub:

Link to comment
Share on other sites

Kutsumme sulhasen vanhempien luo meidän molempien veljet sekä minun isäni ja hänen puolisonsa. Koska vanhempani eivät ole olleet missään parhaissa väleissä eronsa jälkeen, juhlistamme kihlautumista äitini ja mummoni kanssa ensi sunnuntaina äitienpäivän ohella.

Lähinnä tuo illanvietto tulevien appivanhempieni luona on vapaamuotoista yhdessäoloa, isäni tapasi heidät ensimmäisen kerran viime kesänä, joten nyt on tarkoitus jatkaa tutustumista suomalaisten tapaan alkoholiakin nauttien... Toivottavasti toisi vähän rentoutta tuohon tapaamiseen.

Link to comment
Share on other sites

ei, juhlittiin ihan kahden:) perheet olisivat kyllä halunneet järkätä jotain, mutta sanoimme vaan kiitti ei!

Link to comment
Share on other sites

Me ajateltiin ettei ainakaan varmastikaan mitään kihlajaisia haluta. Häät kun on meillä myös v.2009. Äiti kuitenkin tahtoi välttämättä jotain järjestää ja ohjeistukseksi annoimme, että ihan minimaalisesti vieraita. Eilen sitten vietettiin kihlajaisia meidän molempien vanhempien kesken. Lisäksi minun molemmat mummuni ja pappani olivat menossa mukana:) Äiti järjesti meille ihanat kihlajaiset juuri sellaiset kuin tahdoimme. Tarjottavaa oli kyllä niin ja aivan ihana kakku ja muut, että hiukan harmitti sitten kuitenkin, ettei enempää porukkaa tahdottu... :lol:

Link to comment
Share on other sites

Pidettiin kahdet kihlajaiset muutama viikko kihlautumisen jälkeen, kun oli vapaata töistä. Kahdet siksi, että ekat oli täällä missä asumme sulhasen lähisuvulle ja kavereille ja toiset oli minun kotipaikassani minun lähisuvulle... :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...