Jump to content
Naimisiin.info

Kihlajaiset?


Illuusia

Recommended Posts

  • Replies 733
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meidän ei pitänyt pitää mitään kihlajaisia, mutta äitini yllätti :D

Mentiin mun vanhempien luo viikonlopuksi ja saavuttiin paikalle pukeutuneina sortseihin. Sielläpä oli sukulaisia ja tuttuja hieman paremmin pukeutuneena tulossa viettämään meidän kihlajaisia. Aluksi tietenkin olin hieman kummissani, että äitini ei ollut ilmoittanut. "Juhlat" olivat rennot..grillaamista ja rentoa oleskelua..ihan meidän näköiset. Kivaa oli eli äiti sai kiitokset :D

Link to comment
Share on other sites

Heti kun kihlauksesta ilmoitettiin, kysyi sulhon äiti, että saisko hän millään järjestää kihlajaiset? Sovittiin, että kahvitetaan molempien vanhemmat ja sisarukset sulhasen lapsuudenkodissa, ja samalla omat vanhempani tapaavat sulhon isän ensimmäistä kertaa. Äidit on jo lähes sydänystävystyneet tässä meidän seurustelun aikana…

Kavereille oli suunnitelmissa järjestää jonkinlainen kihlajaisillanistujainen peli-illan teemalla, kunhan tässä ihmiset palailee kesälomilta. Hääpäivä on vuoden päästä, joten silloin sitten oikeasti isommin, mutta on kiva kerätä porukkaa kasaan viettämään aikaa vaikka sitten kihlajaisten tekosyyllä.

Link to comment
Share on other sites

Ei järjestetty kihlajaisia eikä juhlittu edes kahden kesken.

Kosinnan jälkeen käytiin hankkimassa sormukset, jotka jäivät kuitenkin vielä liikkeeseen kaiverrukseen. Sormuskaupoilta mentiinkin sitten suoraan kokoukseen istumaan. Tosi romanttista...

Olisihan se ollut mukava edes lähimmille järjestää edes pienimuotoinen kahvitilaisuus, mutta se vaan jäi ja jäi.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Meillä ei SUUNNITELTU mitään kihlajaisia. Ne vaan tapahtuivat :) Kun vanhemmat saivat tietää, kutsuttiin koko suku saman tien (siis muutamassa tunnissa!) paikalle. Äiti raapii kakkuja yms. kasaan ja isä kaiveli kaapista konjakit! Aika hellyttävää... :rolleyes:

Appivanhemmat ei nyt sitten niin innoissaan olleetkaan... Tottakai halusivat nähdä sormukset jne., mutta siellä on vähän eri kulttuuri eikä asioista tehdä niin isoa numeroa.

Link to comment
Share on other sites

Ei olla ajateltu kihlajaisia juhlia sen kummemmin. Hääpäivä on juuri sovittu, mutta siitä -ja siis kihlauksesta- kerrotaan suvulle ja kavereille vasta kun kutsut lähetetään... kuitenkin kahden kesken olisi kiva kihlausta jotenkin juhlistaa. Sormuksia ei olla hankkimassa, mutta ehkä jotain muuta romanttista!

Muokattu: , käyttäjä: jolene
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Menimme kihloihin ensitreffiemme kolmantena vuosipäivänä, ja samalla kun juhlimme vuosipäivää kotona kahdestaan niin tuli kilisteltyä kihloihin menon kunniaksikin.

Emme kertoneet kihlautumisesta kenellekään ja vanhemmillakin kesti hetki ennen kuin huomasivat sormukset sormissamme. Vanhempani halusivat välttämättä järjestää kotonaan kihlajaiskahvit, joissa vieraina olivat sulhasen vanhemmat ja sisko sekä minun isovanhempani. (Sulhasella ei ole isovanhempia eikä minulla sisaruksia)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä ei ollut tarkoitus pitää mitään kihlajaisia, mutta kun perheemme kuulivat kihlauksesta, halusivat he tulla kahville. Joten yhdessä sitten kahviteltiin mun ja sulhon perheiden kanssa, eli eiköhän niitä voi kihlajaisiksi sanoa. Illalla muutama kaveri tuli rääppiäisiin, tietämättä tosin minkä rääppiäisiin :D

Link to comment
Share on other sites

Guest meikäläinen

Ei aiota järjestää kihlajaisia, sillä en halua että samat kaverit ja sukulaiset "joutuvat" ostamaan lahjoja meille kahteen kertaan: sitä samaa rakkauttahan juhlitaan sitten häissä.

Lähiaikoina tosin pidämme illanistujaiset, jossa kerromme kavereillemme, joten ehkä niistä muotoutuu myös kihlajaiset.

Suurin syy siis juhlimattomuuteen on se, että samat ihmisethän sinne häihinkin kutsutaan, toivottavasti mahdollisimman pian :)

Link to comment
Share on other sites

Kihlauduimme lomamatkalla kahden kesken. Äitini innostui järjestämään meille kihlajaiset ja niitä vietettiin viime sunnuntaina,n. kuukausi kihlapäivästä. Paikalla olivat mm. molempien vanhemmat, isovanhemmat, kummit ja muutama muu tärkeä ihminen. Tarjolla oli mm. voileipäkakkua ja täytekakkua. Saimme kivoja lahjoja ja myös rahaa. Isä piti puheen ja äiti luki runon, sekä kohotettiin onnittelumaljat. Olin tosi onnellinen juhlista, varsinkin kun häihin on vielä aikaa se 1v 8 kk. Nyt tuntui kihlauskin oikein juhlalliselta!

Link to comment
Share on other sites

Kihlauduimme Barcelonassa 4.10.03, reissussa oli mukana myös minun perheeni. Siellä otettiin kuohuviiniä ja käytiin hienosti syömässä kihlajaisiltana.

Myöhemmin kutsuttiin vielä molempien perheet kihlajaiskahveille ja kavereille järjestettiin vielä erikseen kihlajaisbileet. Sinä iltana otettiin rennosti ja bailattiin ihan kunnolla.

Link to comment
Share on other sites

Me pidettiin aikasemmin vuoden alussa yhdistetyt tupari ja miehen valmistumisen nörtiksijuhlat ja sielä silloin sukulaiset katteli sormia,että ei kihlajaisia vielä yhdistetä..Noh mä en silloin tiennyt vielä tulevasta mitään.Ei sitten pidetty varsinaisia "isoja" kihlajaisjuhlia enään.Ollaan sitten pienissä sukulais/ystäväporukoissa pidetty juhlia.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...