Jump to content
Naimisiin.info

Kihlajaiset?


Illuusia

Recommended Posts

Varsinaisia kihlajaisia ei pidetä, mutta meillä pitäisi olla parillekin eri porukalle tuparit lähiaikoina, joten niistä tulee sitten samalla varmaan kihlajaisbileet.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 733
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Me ei järjestetä varsinaisesti kihlajaisia vaan ihan vaan tavallista isommat bileet kaveriporukalle. Ne nyt vaan sattuu olemaan sinä päivänä, kun saadaan sormukset sormiin ;)

Link to comment
Share on other sites

me järjestettiin tuparit kun uuteen asuntoon muutimme ja samalla mentiin kihloihin :) saatiin vähän lisää syitä juhlia sinä iltana  ;D

Link to comment
Share on other sites

Täällä Etelä-Pohjanmaalla tavataan laittaa aina ensiksi lehteen kihlausilmoitus. Jos ei laita, ihmiset ajattelee "noi meni salakihloihin" ja kurkkii kulmien takaa. Sitten alkaakin tippua ihmisiltä paljon lahjoja. Ja lopuksi järjestetään kihlajaiset/kahvitus, joihin kutsutaan kaikki lahjan antajat sekä sukulaiset. Ja näin myös me toimittiin. Kihlajaiskahvituksella kävi reilut 100 ihmistä. Tosi monet ihmiset eivä päässeet tulemaan.

Meillä molemmilla on sukulaisia myös muualla kuin täällä Etelä-Pohjanmaalla. He kuuntelivat ihan silmät ymmyrkäisinä, kun äitee kertoi miten täällä tavataan kihloja juhlia. He kun olivat tottuneet, että korkeintaan puhelimessa onnitellaan. Ei edes korttia tavata lähettää ja lahjojen antaminen oli heidän mielestään jotain ihan ennen kuulumatonta. Mutta siis. Näin kuitenkin meillä  :)

Link to comment
Share on other sites

Keskikokoiset juhlavat kestit luvassa ensi kuussa.

Suku ja ystävät kutsuttiin eri päiville.

Suvulle perinteisempää voileipä- ja täytekakku kahvittelua.

Ystäville sitten bileet viimesen päälle.

Meillä, tai siis mulla, tuntuu lähtevän melkein mopo käsistä. Teemavärinä on sininen (valkea ja hopea) Värit toistuvat signatuuridrinksuissa, boolissa, karkeissa, astioissa, kynttilöissä jne. Lehti-ilmoitus tottakai ja mahdollisimman suuri.  ;D

Suunnittelu ja toteutus taitaa jo olla enemmän lähellä häitä kuin kihlajaisia, mutta kun sitä vaan kerran mennään, niin mennään sitten "kunnolla".  :-X

Link to comment
Share on other sites

Menimme kihloihin viime perjantai ja lauantai välisenä yönä  :-X

Keskustelimme sängyssä maailman asioista (niinkuin monena yönä teemme  :) ja keskustelu kääntyi mahdollisesta naimisiin menosta - siitäkin olemme aiemmin puhuneet - sitten rakkaani kysäisi seuraavaa "Menetkö kanssani naimisiin sinä ja sinä päivänä ensi keväänä" Ja mitä siihen sitten vastasin - tietysti KYLLÄ !!!  Eli puolen vuoden kuluttua kevätpäiväntasauksen aikoihin on vihkivalan paikka..

SIISTII!!!!

Vielä emme ole asiasta puhuneet kuin isälleni, mutta eiköhän tätä uutinen saada kerrottua kunhan omat vanhemmat ovat asiasta tiedon saaneet

:-X  :-X  :-X  :-X  :-X

Link to comment
Share on other sites

Täällä Etelä-Pohjanmaalla tavataan laittaa aina ensiksi lehteen kihlausilmoitus. Jos ei laita, ihmiset ajattelee "noi meni salakihloihin" ja kurkkii kulmien takaa.

Kaikista huvittavinta on kun esim. 25.9.2005 päivän lehdessä on ilmoitus, että "menimme kihloihin 25.9.2005". Tämä oli siis vain esimerkki. En ole katsonut eilisen päivän pohjanmaan lehtiä  ;D

Link to comment
Share on other sites

Me mentiin kihloihin noin kuukausi sitten ;D kun oltiin lomalla Turkissa. Se oli sit vähän niiku kihlajaismatka, kun oltiin jo etukäteen sovittu, että sieltä ostetaan sormukset. Ei olla vielä pidetty mitään kihlajaisia, mutta anoppi halusi järjestää meille kakkukahvit, ja kutsua munkin äidin sinne.

Link to comment
Share on other sites

Pidettiin juhlat ensin vanhemmille ja sukulaisille meillä kotona (yht. noin 30 ihmistä), tarjottiin kakkukahvit ja  kuohuviinit. Pari viikkoa sen jälkeen pidettiin mökillä kavereille pippalot, joissa tarjottiin juomat heille! Kivaa oli.

Link to comment
Share on other sites

Mentiin kihloihin vähän ennen juhannusta. Koko kesä kilisteltiin laseja milloin kavereiden, milloin sukulaisten kanssa ja elokuussa pidettiin tutustumisillalliset vanhemmille (siis vanhemmat saivat tutustua toisiinsa). Ihan kiva kun sai juhlia monta kertaa  :D

Link to comment
Share on other sites

Me menimme "kihloihin" maanantaina. Meillä on ollut tämä aiesopimus häistä jo pidenpää, eli oikeasti on oltu kihloissa ja pitkään. Mutta sormuksia vaihdettiin maanantai-iltana omassa sängyssämme, peiton alla. Se oli aika kivaa!! Luvattiin rakastaa ikuisesti, itkettiin liikutuksesta ja hellittiin toisiamme. :-X :-X

Mitääb juhlia emme aio pitää, häät kun on sitten helmikuussa. Kihlauksestamme tietää vasta paras ystäväni, suku ei tiedä mitään. Eikä aiota kertoakaan jos eivät sormuksista muuten huomaa!

Link to comment
Share on other sites

Me olimme matkalla Tunisiassa ja siellä minua kosittiin äärimmäisen romanttisesti hotellin katolla! ;D Kihlauspäivämme on siis 8.9.2005! Matkalta tulosta viikon päästä oli kihlajaiset (kiire aikataulu pisti hieman stressaamaan... ;)) lähimmille sukulaisille ja parhaille kavereille. Vieraita oli 50. Meillä oli iso juhlateltta vanhempieni talon pihassa. Teimme itse ruoat päivällä sukulaisille ja illalla kavereille, tarjosimme boolin, viinit ja siiderit ja itse koristelimme teltan. Jouluvaloille (joita äidilläni ja minulla on paljon..  ;)) löytyi käyttöä muutenkin kuin jouluna. Niillä sai mielettömän tunnelman telttaan! Muutenkin koristeet olivat ilmaisia: puolukan varpuja, pihlajan oksia, kukka-asetelmat tehtiin oman pihan kukista ja kynttilöitä meillä on aina ollut paljon muutenkin . Musavehkeet naapurista ja pari lämpöpuhallinta telttaan (lämpötila ulkona oli n. 5 astetta..) ja tunnelma oli mieletön!  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Me mentiin salaa kihloihin, mutta pidettiin pienet hiljaiset juhlat sekä sulhasen kotona että meillä. Olemme kotoisin eri paikkakunnilta.

Link to comment
Share on other sites

Mukava ketju, kiva lukea miten muut on toimineet.  :)

Meillä kihlaus on vielä edessä (vaikka sinänsä toki olemme jo kihloissa, kun asiasta on kerran sovittu - PunainenMorsian käytti kivaa ilmaisua "aiesopimus häistä"), emmekä ole vielä päättäneet, miten asian hoidamme. Emme haluaisi kertoa asiasta aiemmin kenellekään. Ongelma tämä on vähän siksi, että aiomme kihlautua jouluna. Pyhien aikaan lienee hankalaa järjestää mitään lyhyen varoitusajan kahvitusta edes lähimmille. Uutenavuotena toki voisi pyytää kaverit bilettämään, muttei ehkä sukulaisia... tämä on siis pohdinnan alla. Ehdotuksia kuulen mielelläni!  :D

Link to comment
Share on other sites

Kihlauduimme virallisesti eilen illalla. Juhlistimme sitä ja vuosipäiväämme ravintolaillallisella. Kenellekään ei olla kerrottu, sillä emme halua älytöntä meteliä asiasta pitää. En osaa yhtään sanoa, miten oma sukuni tähän suhtautuu. Olisi kyllä mukavaa istuttaa molempien porukat samaan pöytään, mutta saa nähdä.

Link to comment
Share on other sites

Me vaan mentiin ulkomaanmatkalla kihloihin. Kihlajaisia ei vietetty, mentiin kaksin syömään hyvin paikalliseen ravintolaan ja illalla hiekkarannalle katteleen kuuta :) Oli kaunista ja lämmintä.

Etukäteen kellekään ei asiasta sanottu, mutta moni oli kuulemma aavistanut ..  :D

Link to comment
Share on other sites

Minua kosittiin keskellä järveä.  :-X Siitä meni aikaa monta päivää, kun päästiin sormusostoksille. Taas aikaa vierähti, ennen kuin kukaan huomasi mitään.  ;)

Sitten kun asia oli ihan julkinen, oli pakko rueta juhlia järjestämään. En ois aluksi halunnu mitään kemuja, mutta tuleva anoppi ja muut puhui ympäri. Ja mukavat juhlat sitten vietettiinkin rennosti mökillä! :-X ;D

Link to comment
Share on other sites

me menimme kihloihin, emme kertoneet kenellekään (paitsi isä tiesi ku poikaystävä luvan pyysi) annoimme huomata omia aikoja. Sit 3 viikon päästä pidimme juhlat: molempien perheet, ystävät, kummit ja naapureita  ;D

Link to comment
Share on other sites

Menimme helmikuussa kihloihin ollessamme risteilyllä kahdestaan  ::)

Parin viikon kuluttua järjestimme lähisukulaisille kihlajaiset ja kavereille järjestimme myös omat "kihlajaiset".

Vanhemmille ja sisaruksille kerroimme kihlautumisestamme puhelimitse.

Link to comment
Share on other sites

Me mentiin kihloihin lomamatkalla Santorinissa, jossa myös vanhempani olivat mukana. Heidän kanssaan juhlittiin kihlautumista paikan päällä, ja kotona järjestettiin kavereille bileet.  :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me aiomme käydä ostamassa sormukset ja kaiverruttaa niihin tulevan kihlapäivän.

Laitamme ne sitten toistemme sormiin kesäisenä lauantaiaamuna, huvilallamme, joka on meille todella rakas; vain meidän kahden paikka :-X

Vanhemmat pyydetään iltapäiväkahville  ja sitten räväytetään vasemmat kätemme esille. ::)

Kihloista puhuttu jo niin monta kertaa, eikä varsinainen "kosiminen" ole meidän

juttu, joten teemme näin yhteisestä sopimuksesta, koska haluamme pitää asian vielä salassa siihen asti, kunnes vanhemmat tulevat ryystämään kahvia.

Sitten anoppini kysyy kuitenkin että: Onko jo hääpäivä tiedossa?   Johon vastaan että: -Itseasiassa on. Kirkko on nimittäin jo varattu! ;D

Näin meillä!! ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Me pidettiin kihlajaisjuhlat. Itse asiassa kahdet. Toisissa oli meidän ystävät ja sitten toisissa juhlissa sukulaiset (siis sisarukset, isovanhemmat, vanhemmat ja kummit).

Link to comment
Share on other sites

Mies kosi yllättäen ja kihloissa oltiin alkuun vähän aikaa salaa. Eli päätettiin, ettei kerrota ennen kuin on sormukset. Rinkulat saatiin sormiin kahden viikon päästä, silloin kerrottiin vanhemmille ja läheisimmille ystäville, muut on saaneet huomata sormuksista, jos on huomatakseen.

En olis halunnut pitää mitään kihlajaisia, mutta tuleva anoppi vaati kihlajaiskahvit, niin sellaiset sitten järkättiin vanhemmille, muita ei kutsuttu.

Link to comment
Share on other sites

Mentiin kihloihin jouluaattona 241204, joten siinä kun sitten sukua kierreltiin joulunpyhinä, niin sormukset huomattiin, ei mitään sen kummempia juhlia erikseen pidetty.  :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...