Illuusia

Kihlajaiset?

734 viestiä aiheessa

"Meilläpäin" (olen kotoisin pienestä kylästä Keski-Pohjanmaalta) on tapana järjestää isot kihlajaiset. Niinpä elokuussa juhlitaan isosti (kihloista silloin pari kuukautta aikaa), paikka on varattuna ja tarjoilua varattu reilulle sadalle henkilölle. Kutsuja emme lähetä kuin kauempana asuville, sielläpäin asuvat tutut ja sukulaiset ovat saaneet kuulla juhlista luettuaan kihlailmoituksen lehdestä ja sitten kyselemällä perheeltäni.

Häät meillä onkin sitten pienemmät, kaikkia ei voi kutsua keitä haluaisi, niin heitä tulee sitten kihlajaisiin. Varsinaista ohjelmaa ei kihlajaisissa ole, vieraat tulevat tietyn kellonajan jälkeen (toivottavasti ei kaikki samaan aikaan), syödään (voileipäkakkua ja salaattia) ja juodaan kakkukahvit ja samalla seurustellaan vieraiden kanssa. Samalla suvut ja tuttavat tutustuvat toisiinsa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me kihlauduttiin helmikuun lopussa ja perheille kerrottiin vasta maaliskuun puolivälissä kun sormukset saatiin. :) Tosin parhaalle ystävälleni ja tulevalle kaasolleni juorusin kyllä heti. :grin: Mitään isompia juhlia ei järjestetty sukulaisten uteluista huolimatta, mutta vanhempien tapaaminen järjestettiin. Pidettiin nämä "kihlajaiset" isäni kotona pikkuveljeni ylioppilasjuhlien jälkeen niin oli tarjoilutkin jo valmiina eikä tarvinnut niistä sitten stressiä ottaa. :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee oikeastaan useammatkin kihlajaiset. :)

Kihloihin mentiin 11.6. ja reilu kuukausi tämän jälkeen mun vanhemmat oli täällä Helsingissä käymässä, niin vietettiin kihlajaiskahveja meidän vanhempien (+mun pikkuveljen) kanssa ja vanhempamme tapasivat tuolloin ensimmäistä kertaa. :)

Ens viikon viikonloppuna ollaan menossa pohjanmaalle (mun kotikotia) ja siellä vietetään mun vanhempien avustuksella kihlajaisia, jonne on kutsuttu mun puolen sukua ja joitakin ystäviä. Nämä kihlajaiset olivat vanhempieni tai oikeastaan äitini idea.

Sitten vielä elokuun lopussa pidetään mahdollisesti kihlajaispiknik ystäville täällä Helsingissä. :) Vasta elokuun lopussa siksi, että kesä tuntuu olevan kovin kiireistä aikaa monille ja ihmisillä paljon menoja. Itse olen ollut tänä kesänä ainoastaan yhden (!) viikonlopun vapaalla ja sillonkin reissunpäällä, muuten olen ollut viikonloput töissä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me käytiin yks lauantai katsomassa ja tilaamassa sormukset. Seuraavana tiistaina sormukset tulivat ja kun sattui niin kiva päivä (11.1.2011), niin sovittiin se kihlajaispäiväksi. Sormukset jäivät vielä kaiverrutettavaksi ja parin päivän päästä ne saatiin. Samana iltana kun sormukset oltiin saatu sormiin, niin ilmoiteltiin tekstareilla ja soitellen lähimmille ihmisille. Ja kutsuttiin molempien vanhemmat sunnuntaiksi kihlajaiskahveille. Eli pienimuotoiset kihlajaiset vietettiin. Tässäkin lähinnä oli ajatuksena, että vanhempamme tapaavat toisensa edes kerran ennen häitä :) Sulhon vanhemmat asuvat siis eri paikkakunnalla kuin me muut. Niin, minuahan ei siis virallisesti kosittu, vaan tuolloin lauantaina sulho vaan kauppareissulla kysyi, että käydäänkös nyt ostamassa ne kihlat :) Oli siis puhuttu naimisiin ja kihloihin menosta jo jonkun aikaa. Ja olin antanut "vapautuksen" kosinnasta, kunhan hän vaan tekee lopullisen aloitteen :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei mitään virallisia kihlajaisjuhlia ollut. Käytiin vaan äitini

luona kakkukahvilla ja siinä se.

Toki juhlimme kaksisteen kihlajaispäivänä koska olimme lomamatkalla kun kihlauduimme.

Käytiin ihanassa ravintolassa

syömässä ja ostettiin kuohuvaa. Ei olisi edes ollut meidän tyylistä pitää

mitään virallisia kihlajaisia...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli täällä kummankin vanhemmat ja vielä kotona asuvat sisarukset käymässä ja tarjolla oli kakkua ja muita herkkuja. Vanhemmat tapasivat ensimmäistä kertaa toisensa ja tulivat ihan älyttömän hyvin juttuun :D Ovat keskenään todella saman tyyppisiä ihmisiä. Kiva juttu.

Meille on sadellut läjäpäin onnittelukortteja ja lahjoja sukulaisilta, jotka ovat jotain kautta kuulleet kihlauksesta. Minusta tuo on jotenkin outoa, vaikka tietysti ihan positiivinen juttuhan se on. En minä nyt kihlausta pidä mitenkään hirveän suurena juhlimisen aiheena vielä, sehän on vaan minun ja miehen keskinäinen juttu. Juhlitaan sitten häissä enemmän :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me järjestimme sukulaisille ja kavereille erikseen kihlajaisjuhlat ja samalla tupaantuliaiset. Oikein kivat pippalot ja kaikki pääsivät vielä tutustumaan uuteen kotiimme. :) Olemme myös menossa pienelle kotimaanmatkalle, jota voisi kai kihlajaismatkaksikin nimittää romanttisine yöpymispaikkoineen.

Halusimme juhlat pitää, sillä kihlautuminen oli meille hyvin tärkeä tapahtuma, jonka halusimme jakaa rakkaiden ihmisten kanssa. Myös tulevista häistä oli mukava päästä kertomaan lähipiirille ihan kasvotusten.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me pidimme kihlajaiset vain kaveriporukalle. Oli ajatuksena pitää myös sukulaisille, mutta koska kihlautuminen tapahtui niin lähellä joulua ja oli kaikkea muuta hössötettävää, niin se sitten jäi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me menimme kihloihin muutama viikko sitten, mutta emme ehtineet pitää kihlajaisia, sillä minä lähdin ulkomaille puoleksi vuodeksi. Ajateltiin pitää pienimuotoiset kakkukahvittelut kun palaan kotiin tammi/helmkuun vaihteessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä juhlitaan kihlajaisia huomenna minun vanhempieni luona. Miehen äiti ja mummo tulevat kauempaa ja tarkoitus on siis että vanhemmat tapaavat toisensa. Kutsuttu on myös minun toinen mummoni joka ei ole miestä vielä tavannut, samoin kummini. Kakkukahvit ja maljan nosto, ei sen kummempaa. Kerran kun kihloihin menee niin halutaan jotain pientä järjestää :kiss3::kiss3:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Äidin ja anopin mieliksi suostuttiin kihlajaisjuhliin. Meille se nyt oli ihan suht sama onko kihlajaiskahveja vai ei, mutta kun kerran tarjoutuivat järjestämään, niin van sehän passaa. Pienet kihlajaiskahvit siis parin viikon päästä edessä. Sulhasen puolelta tulee "vanhuksia" kylään, eli isovanhempia, tätejä, serkkuja ja ties ketä. Itse olen pyytänyt ystäviäni piipahtamaan sekä kummini ja yhden sedistäni perheineen. Halusin kahville myös naapurintädin, joka on vierestä seurannut minunkin varttumistani. Kakkua, kahvia ja seurustelua, ei sen kummempia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Varsinaista ohjelmaa ei kihlajaisissa ole, vieraat tulevat tietyn kellonajan jälkeen (toivottavasti ei kaikki samaan aikaan), syödään (voileipäkakkua ja salaattia) ja juodaan kakkukahvit ja samalla seurustellaan vieraiden kanssa. Samalla suvut ja tuttavat tutustuvat toisiinsa.

Lainaan itseäni. Kihlajaisia vietettiin elokuussa noin sadan henkilön voimin. Vieraat suurin osa "minun puoleltani", perhetuttuja ja ystäviä vuosien varrelta, ihmisiä jotka halusivat tulla juhlistamaan kihlaustamme. Muuten meni aika lailla sillä tavalla kuin suunniteltiinkin, tosin toivoin että varsinaisen kihlajaiskutsun saaneita olisi tullut enemmän miehen puolelta, mutta monenlaisia esteitä oli sitten ilmennyt. Mutta siis suurin osa tuli heti klo 13 jälkeen, kuten oli ohjeistettu ja kihlajaiset loppuivat joskus seitsemän-kahdeksan aikaan illalla. Joku kihlajaisvieraista oletti että kutsutaan myös häihin, mutta meillä oli juuri se idea että juuri ketään kihlajaisvieraista ei kutsuttu häihin. Toivottavasti olivat kuitenkin tyytyväisiä että pääsivät edes toisiin juhliin. :rolleyes:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pidimme oman näköiset kihlajuhlat 2kk kihlautumisen jälkeen. Vuokrasimme 2 huvilaa ja vietimme 2 osaiset juhlat samana viikonloppuna.

Perjantaina pidimme juhlat perheillemme, annoimme heille mahdollisuuden tutustua toisiinsa samalla kun sulho ja minä kokkasimme kolmen lajin ruoat heille. Äidit olivat tuoneet valokuva-albumit ja keksimme muutaman leikin rentouttamaan tunnelmaa. Saimme ihania lahjakortteja hotelleihin yms ja iltaa kehuttiin. Aamulla ruokimme yöksi jääneet ja aloimme valmistamaan seuraavaa päivää.

Lauantaina vietimme huviloilla juhlaa ystävillemme, valtaosa kun eivät olleet aikaisemmin tavanneet. Pyysimme paikanpäälle parhaat kaverit jotka tod näk saavat kutsun polttareihin ja häihin. Tarkoitus oli saada kaikki rennoksi ja tutustumaan jotta tulevat polttarit ja häät olisvat mukavammat kun porukka tuntee jo entuudestaan.

Kokkasimme lounaan, pelasimme hassuja pelejä, söimme illallista ja vietimme aikaa saunassa ja paljussa. Boolia oli eikä ruoka loppunut kesken. Ilta oli mahtava ja jokainen näytti nauttivansa illasta :) juhlat oli jokaisen sentin arvoiset! Ainoa harmi on että illasta ei tainnut jäädä kuin ihan pari valokuvaa, niitä olisin toivonut enemmän :/

Muokattu: , käyttäjä: CandyWed

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pidimme kihlajaiset erikseen omille kavereille ja sukulaisille. Muuten olisi tullut liikaa ihmisiä samalla kerralla...Musta kihloihin meneminen on juhlimisen arvoista, eikä niitä juhlia muutenkaan ole koskaan liikaa ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä vietetään kihlajaisia nyt helmikuussa vaikka kihloihin mentiin marraskuussa. Nyt vasta kerroimmekin lähimmälle suvullekkin asiasta. On ollut niin paljon muuta kiireitä ettei olla aikaisemmin ehditty mitään järjestämään.

Pidämme ihan 15-20 hengen kihlajaiset lähisuvulle, että tapaavat toisensa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ollut mitään isoja kihlajaisia: eilen miehen vanhemmat ja minun äitini kävivät kahvilla. Tarjosimme kahvin kanssa suolaista piirakkaa ja suklaakakkua. Tänään on tulossa muutamia kavereita syömään kakun loppuun. Häihin kutsutaan sitten enemmän väkeä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Järjestämme huhtikuussa isot kihlajaisbileet yhteisille ystäville - tarkoitus olisi juhlia koko viikonloppu. Hääjuhlia ei ole tulossa - tarkoitus mennä naimisiin kahdestaan ulkomailla, paljaat varpaat hiekkaan hautautuneena :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meilläkin tulossa isot kihlajaisjuhlat huhtikuussa. Meidän suvut ja perheet rakastaa juhlia ja tuntui siksi tosi luontevalta juhlia tätä meidän kihlausta :) Tosin juhlitaan vasta pari kuukautta kihlauksen jälkeen, kun ei ole aiemmin ollut aikaa järjestää juhlia. Meillä tulee juhliin molempien perheet, kummit, ystävät ja minun puoleltani myös sukua (mieheni suku on hyvin pieni).

Kyselisin vähän vinkkejä jo kihlajaisia viettäneiltä.. Oliko teillä kihlajaisissa mitään ohjelmanumeroa? Puhetta, onnittelumaljaa ym? Äitini ja minun mielestä oli hauska idea jos keksisimme jonkun ohjelmanumeron kihlaukseemme liittyen (olemme pitäneet mieheni kanssa kosinnan, siis sen miten se tapahtui, vähän salassa ja aattelimme että kihlajaisissa olisi kiva paljastaa vihdoin miten se tapahtui). Tai mahdollisesti joku muukin ohjelmanumero olisi hauska. Aika rennot juhlat on tulossa kakkukahvien merkeissä muuten. Mitä mieltä olette? :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pidimme mieheni kanssa molempina iltoin (lue aikaisempi kirjoitukseni) tervetuliaispuheet perheelle ja ystäville.

Toteutimme ensimmäisen illan aikana leikin jossa jokaisen oli annettava vieressä istuvalle henkilölle hassun lauseen jonka heidän täytyi jossakin vaiheessa iltaa sanoa luontevasti muun jutustelun ohessa, esim "minäkin olin paininut krokotiilien kanssa nuorempana" yms... Tää piristi iltaa. Olimme myös pyytäneet äitiämme tuomaan valokuva-albumeita nuoruudestamme joita sitten sukulaisten kesken ihailtiin. Oli hauskaa kun tulevat anopit näkivät kuvia lapsensa rakkaasta pienenä.

Kaveri-iltana järjestimme lounaan aikana jokaisen selkään post-it-lapun jossa oli jonkun hahmon nimi. Kysymällä kysymyksiä heidän piti löytää sitten parinsa, esim jollakin saattoi lukea mikki ja toisella minni. Tämä herätti keskustelua ruokapöydässä jossa olisi muuten saattanut olla hiljaista kun moni ystävistämme eivät vielä siinä vaiheessa tunteneet toisensa. Sitten kun parit oli löydetty, tuli heidän tehdä sama kuin edellisinä iltana, eli valita joku hyvä lause parilleen jonka piti sitteen illan aikana ujuttaa johonkin väliin. Minä aloitin illallisen lauseella "Olen aina halunnut kokeilla parinvaihtoa, onko kenelläkään aiheesta kokemusta".

Jossain välissä teimme myös kierroksen jossa kaikkien oli kerrottava miten he tuntevat sulhon/morsmaikun ja samalla kertoivat 3 topiikkia joista he mielellään juttelevat.

Muuten ilta oli aika vapaata seurustelua. Ainiin, molempina iltoina lahjojen avaaminen oli yksi numero. Palju sai myös paljon kiitosta, se oli koko launtain ruokailun jälkeen täynnä. Mahtavat juhlat, täysin hintansa arvoiset, toivottavasti sitten häätkin ^^

lisäys: aloitimme lauantai-illan puheella jossa kerroimme myös kihlatarinamme, jotta ystävät ymmärsivät ettei se ollut yhteinen päätös vaan kunnon kosinta. Tarjoilimme vieraille samaa kuplivaa mitä itse joimme vain minuutteja kihlauksen jälkeen. = )

Muokattu: , käyttäjä: CandyWed

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle tuli oikeastaan vasta meidän kihlautumisen myötä tietoon se, että yleensäkään järjestetään kihlajaisia tai ostetaan kihlajaislahjoja. Olen aina pitänyt kihlautumista enemmänkin kahden ihmisen välisenä juttuna ja häitä sitten isoina juhlina. Senpä takia mulle tulikin hämmästyksenä, että meiltä on jo kysytty moneenkin kertaan, että mitä halutaan kihlajaislahjaksi. :grin:

Kihlajaisia ei siis aiota pitää, mutta mitä ihmettä me osataan sanoa niille, jotka haluaa kihlajaislahjan ostaa? Mitä yleensä annetaan/saadaan kihlajaislahjaksi?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään