Jump to content
Naimisiin.info

Kihlajaiset?


Illuusia

Recommended Posts

Kääk, eipä ole tullut edes mieleeni, että Suomessakin näin näyttävästi joissakin tapauksissa kihlajaisia vietetään. Omat kaverini eri puolilta Suomea ovat lähinnä ilmoittaneet kavereille, että tulkaa kaffelle... jos sitäkään.

Taidan kallistua itsekin sille kannalle, että tarjoillaan kahvia ja kakkua perheenjäsenille (äiti kuitenkin vaatii... ja sen hänelle mielelläni suonkin) ja sitten juhlitaan mieluummin häitä enemmän.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 733
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meillä oli kihlajaiset miehen vanhempien kotona. Siellä oli minun ja sulhon lisäksi molempien vanhemmat ja sisarukset perheineen, melko pienimuotoiset pippalot siis. Meidän kihlajaiset näkyi sinä päivänä maljojen kohottamisena ja saatiin parit lahjat, muuten se päivä oli mukavaa yhdessäoloa ilman sen suurempaa juhlatunnelmaa ja hyvä niin =) 

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Mä olisin niin onnellinen jos äitini olisi yhtään innoissaan meidän kihlajaisista. :girl_sigh:

 

Mut tällä hetkellä taitaa ne isosiskon heinäkuiset häät olla kiinnostavampia vaikkei siitä hänen miehestä pidäkkään. Menimme viime viikolla kihloihin ja äipän mielestä juhlat täytyisi pitää elokuussa mun synttäreillä vaikken halua yhtään, ei mieskään halua. Emmekä saa heinäkuussa pitää ystäville juhlia erikseen koska a. ei oo mitään järkee b. ei ystäville ennen sukulaisia. :girl_cray2:

Hän ei halua niitä juhlia niille kotiin kun ei jaksa, sai tarpeeksi tekemistä siskon kihlajaisissa. En tajua mitä sillä on niitä juhlia vastaan kun ei joudu itse maksamaan tai kokkailemaan tai siivoomaan. joku max 15 ystävää tulisi tänne nii voitas samalla virallisesti kertoa ketkä on kaasoja yms.

Ongelma on se et haluttiin jakaa Save the date-kortit kihlajaisissa kaikille mut ei -.- :skilletgirl:

kiukkukäyrä on nyt kyllä huipussa. :girl_cray:

 

MUOKS: siskon häistä vielä sen verran että näin 5 vuotta nuorempana siskona, minä oon hoitanut siskon hää asioita, koristeluja, kakkua yms. Ja sisko menee nyt toista kertaa naimisiin :|

Muokattu: , käyttäjä: Bituli
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Menimme kihloihin 12.12.12. Seuraavana perjantaina vanhempamme tulivat meidän luokse kakkukahveille. Kummallakin on suht iso lähisuku, joten vain perheiden kutsuminen oli meille paras ratkaisu. Isovanhempien luona kävimme seuraavana päivänä kasvotusten kertomassa uutiset. Ja muutaman läheisen kaverin pyysimme myös samana viikonloppuna kyläilemään, jotta pääsimme kasvotusten asian kertomaan. Jos kosinta ei olisi ollut noin lähellä joulua, olisimme pitäneet kihlajaiset myös lähimmille kavereille. Vanhempamme saivat kutsun myös päivän varoitusajalla, mutta pääsivät onneksi silti tulemaan paikalle :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Me kerrottiin perheelle ja ystäville heti ja lähimmät oli aivan innoissaan kihlausta kuulemma jo odottaneetkin :) Ollaan pitämässä nyt 3.8. kihlajaisjuhlat ystäville illanistujaisten merkeissä. Meillä ei ensin ollut aikomusta pitää juhlia, mutta pienestä kavereiden painostuksesta johtuen päätettiin sellaiset kuitenkin järjestää. Kuulemma oli tarvetta hyville bileille ja mikä olis parempi syy, kun ystävien kihlautuminen? Se riittää munkin mielestä hyvin syyksi järjestää bileet.  :girl_dance: Ollaan aikeissa olla rennosti ja pelata mm. mölkkyä ja heittää tikkaa ja ottaa sivistyneesti muutama. :girl_drink1:  Ja tietysti täytyy olla hyvät tarjoilut! 

Link to comment
Share on other sites

Me kerroimme perheillemme heti, kun heidät näimme (en halunnut puhelimessa muiden kuulumisten ohessa kertoa) ja äitini kysyi välittömästi, missä ja milloin kihlajaiset pidetään. Äitini mielestä kihlajaiset oli ehdottomasti järjestettävä (siskollakin oli..) ja niinpä kokoonnuimme minun ja sulhoni vanhempien ja sisarusten kanssa Finlaysonin Palatsiin vajaat pari kuukautta kihlautumisemme jälkeen. Söimme illallisen ja samalla perheemme pääsivät paremmin tutustumaan. Kihlajaisista jäi ihan mukava muisto, saimme vähän lahjojakin (vaikka emme mitään tietystikään pyytäneet!) ja paras puoli pikku juhlissamme oli tosiaan se, että perheemme tapasivat. Olipahan hyvä tekosyy ostaa minulle juhlamekko ja miehelle uusi puku  ;) Meidän kihlajaiset olivat siis aika "viralliset" ihan puitteidenkin vuoksi, miehillä oli puvut ja naisillakin juhlavat vaatteet. 

Link to comment
Share on other sites

Me mentiin juhannuksena kihloihin kun mies kosi juhannusaattona. Seuraavana päivänä mentiin mun äitini ja isäpuoleni luo grillailemaan jossa kävi muitakin. Siinä skoolattiin ja vietettiin hauska "kihlajaisilta" kuten nuo niitä nimitti. Kahden viikon päästä pidettiin isommat pippalot miehen suvun mökillä jossa väkeä sitten riittikin :o Miehen puolelta tuli yli 30 henkeä ja olin naamakartan tarpeessa että tunnistan kaikki! :D Omalta puolelta ei päässyt kuin veli perheineen. Äitini on sen vertta menevää sorttia että oli muuta ehtinyt sopia, mutta se ei haitannut kun pitivät meille jo jussina pippalot. Isäni nyt ei päässyt, kun oli parempaa seurusteluseuraa pullon kanssa..

En kutsunut omalta puolelta oikein ketään, koska kumpikaan vanhemmistani ei päässyt paikalle. Pakko myöntää että hieman se harmitti siellä ollessa, mutta jälkikäteen ajateltuna voi sanoa että oli ihanat juhlat kauniina kesäpäivänä :) 

Link to comment
Share on other sites

Meillä siis piti olla ihan lähipiirin kihlajaiset esim. Käydä syömässä ravintolassa vanhempien ja sisarusten kanssa. Miehen suku kuitenkin on nyt järjestämässä hieman isompia kihlajaisia, jotka on jo ensiviikolla :D Mikäs siinä mukaviahan ihmisiä hänen sukulaisensa ovat.. :)Tunnelman ei silti pitäisi olla kauhean virallinen, sillä kaikki vieraathan on tuttuja vaikka heitä tulee paljon saunomaan ja kahville ihan normivaatteissa. Juhlat pidetään miehen suvun mökillä saaressa :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

hhmm... ei me vaan olla pidetty mitään kihlajaisia. Mies kosi yllättäin ja sitten seuraavana päivänä käytiin ostaan sormukset ja syömässä hyvässä ravintolassa ihan kahestaan. Siinä oli meiän kihljaiset. Teidän että jotkut sukulaiset ootti kahveja ja kai jotkut kaveritkin, mutta ne jäi järkkäämättä. Juhlitaan sitten häitä isolla poppoolla :girl_dance:  

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

Meillä ei ollut perheelle tai sukulaisille kihlajaisia eikä myöskään lahjoja saatu (ei niitä odotettukaan). Perheen kanssa kilisteltiin shampanjalla minun valmistujaisten yhteydessä myös meidän kihlaukselle. Kavereille järjestettiin meillä kotona pienet kihlajaisjuhlat. Leivoin kakkua ja tarjoiltiin kuohuvaa+muita juomia. Tilaisuus oli rento ja mukava. Lahjojakin saatiin vaikka ei niitä toivottukaan tai odotettukaan.

Link to comment
Share on other sites

Menimme kihloihin lauantaina 7.9.2013. Mies oli järjestänyt yllätysohjelmaa päivälle jonka lopuksi menimme mökille viettämään aikaa kahdestaan.

 

Seuraavana päivänä kävimme molempien vanhempien luona kertomassa uutiset face2face (eivät siis tienneet etukäteen mitään  :girl_sigh:  ) ja soitimme isovanhemmille uutiset. Seuraavana keskiviikkona pidimme kihlajaiskavit molempien perheiden kesken kotonamme.

 

Sormusta en pitänyt ennen kuin viikon päästä kihlauksesta, koska olimme näkemässä kavereita seuraavana viikonloppuna isommalla porukalla ja halusimme kertoa heille uutiset kasvokkain sekä tarjota lasilliset kuohuvaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Meillä oli pienimuotoiset kihlajaiset, joihin kutsuttiin vain aivan lähimmät ihmiset eli minun vanhemmat ja sisarukset ja miehen vanhemmat. Kihlajaiset pidettiin meidän kotona.

Kihlajaiset järjestettiin todella nopealla aikataululla. En ehtinyt edes leipoa, vaan hain kaupasta tarjottavat mm. pakastekakun, jäätelöä, suklaata ja lihapasteijoita. Juomana tarjottiin kuoharia ja kahvia.

Kihlajaislahjaksi saatiin molempien vanhemmilta rahaa ja veljeltäni kaunis lyhty.

Link to comment
Share on other sites

Me menimme kihloihin 31.8.2013. Halusimme pitää kihlajaiset ja niitä tulikin sitten kahdet kappaleet, toiset minun suvulleni ja toiset sulhasen suvulle. Ensimmäiset kihlajaiset juhlittiin syyskuun lopulla vanhemmillani ja paikalla oli vajaa 40henkeä. Toiset kihlajaiset taas juhlitaan lokakuun lopulla, ja sinnekkin odotetaan yli 30 henkeä. Kihlajaisten vietto venyi aikataulutuksen vuoksi kuukausilla, kun monella asianomaisella vuorotyö ja aikaisemmin sovittua ohjelmaa valmiiksi. 

Perheelläni on ollut tapana juhlia kihlajaisia melko railakkaasti (veljeni ja sisareni kihlajaiset kun on juhlittu aikoinaan) joten en halunnut että me jäämme tästä lystistä paitsi :) Moni minun puoleltani jo tivasikin kihlajaisten päivämäärää. Kihlajaiset olivat siis alkoholilliset ja niitä juhlittiin pitkälle aamuyöhön asti. Lahjoja tuli myös, vaikkemme mitään odottaneetkaan. Eikä niillä väliä, nautin vain siitä että ihmiset tulivat <3

Sulhon puolella taas juhlitaan perinteisempään tapaan, eli kahvituksella. Vierasmäärä vaan venyi kun halusimme meille tärkeät ihmiset paikalle. 

Päädyimme kahteen eri juhlaan sukujen erilaisuuden vuoksi. Häissä sitten tanssitaan kaikki porukalla. :)

Link to comment
Share on other sites

Meillä oli kihlajaiset juuri eilen ja saatiin palautetta, että ihanaa kun kihlajaisiakin vielä pidetään!

 

Vieraita oli n.20 ja äitini oli tehnyt tarjoilut(erilaisia minivoileipiä, suklaapiirakkaa, pikkuleipiä ja täytekakku sekä kahvia, mehua ja limpparia), meidän piti sulhon kanssa vain ilmaantua paikalle :D Ja kaikille tiedoksi, äitini halusi näin!

 

Täytekakku oli vaaleanpunaisella kermavaahdolla, korsiteena kaksi oikeaa valkoista ruusua ja valkoisia Marianne-rakeita.

 

Oli hyvin lämminhenkinen juhla ja lahjaksi saatiin pääosin rahaa, mikä oli todella hieno asia, sillä juuri kerätään rahaa häämatkaa varten!

Link to comment
Share on other sites

Meillä ei ollut mitään erityisiä kihlajaisia. Ilmoitimme puhelimitse molempien vanhemmille ja minä sisaruksilleni kihlauksesta, ystäville tieto facebookin kautta.

Mieheni vanhempien luona kävimme kahvilla, mutta ei siinäkään perus kahvittelua kummempaa. Olisi voinut olla kahvituttaa molempien vanhemmat, mutta vanhempieni asuessa toisella puolella Suomea tulee nähtyä muutoinkin aika harvakseltaan.. Pääasia, että hääjuhlaan pääsisi minunkin sisarukset ja vanhemmat.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Meille on tulossa isohkot, n. 50 hengen kihlajaiset. Täällä moiset on tapana järjestää ja mulle sopii kyllä mikä vaan tekosyy hyvien bileiden järjestämiseen :) Ollaan muutenkin lykätty tupareiden pitämistä kuukausia, ja samaan syssyyn osuu muutama muukin merkkipäivä joten järkätään kihlajaiset maaliskuun lopussa. Tarkoitus on lähettää kutsut ensi viikolla, muutamia sukulaisia ja sitten molempien kavereita.

 

Cocktailtilaisuus, tehdään itse mahdollisimman paljon tarjottavia. Järkkäsin omat 30-v bileet aiemmin samalla tyylillä ja tarjoiluiden väsäily ei käynyt ylivoimaiseksi. Lisäksi muutama kaveri ja tuleva on lupautunut tekemään muutamat cocktailpalat. Juotavaa jäi niin paljon yli noista kolmekymppisistä, että ei tarvitse ostaa kuin blandikset ja koota drinkkilista! Maaliskuussa täällä on vielä kesäsää parhaimmillaan, joten voidaan pitää juhlat osin puutarhassa, siksi iso vierasmääräkin on mahdollinen. Piha onkin uuden kodin ainoa ei-remonttia kaipaava osuus :D

 

Musta on ihanaa juhlia meidän tärkeää sitoutumispäätöstä läheisten kanssa. Itse kosinta oli varsin yksityinen, niin näin jälkikäteen on kiva ottaa muut mukaan iloon. Suomessa jos olisimme, niin juhlinta olisi ehkä perinteisempi kakkukahvit perhe+pari ystävää-kokoonpanolla.

Link to comment
Share on other sites

Guest pactasuntservanda

Meille on tulossa nimenomaan tuollaiset kakkukahvit sukulaisten kera =) Vieraita on tulossa alle 20 ja tarjolla on sekä pientä suolaista että makeaa. Kihlajaisia vietetään morsiamen vanhempien luona.

Link to comment
Share on other sites

 Me mentiin kihloihin lauantai-iltana, ja kosinnan jälkeen me juotiin kotona shampanjaa ja oltiin ihan pöhköjä keskenämme.

 

 Seuraavana päivänä me ilmoitettiin kummankin sisaruksille ja vanhemmille ja mun mummille (on ainoa kummankaan isovanhemmista joka on vielä elossa). Lisäksi me ilmoitettiin muutamalle lähimmälle ystävälle ja mies ilmoitti kummivanhemmilleen. Muille kavereille ilmoitettiin Facebookissa paria päivää myöhemmin.

 

 Me ei järjestetty mitään erikoisia kihlajaisia, mutta käytiin kihlautumista seuraavana päivänä juomassa shampanjaa mun vanhempien luona.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest pactasuntservanda

Nyt on meidän kihlajaisia vietetty ja voi kun oli ihanat juhlat! =)

Tarjolla oli suolaista ja makeaa ja mm. kihlajaiskakku. Vieraita oli vähän alle 20, molempien sukulaisia siis.

Link to comment
Share on other sites

Kihlauksesta ilmoitettiin ihmisille tylysti facebookin välityksellä. Kummitädilleni (joka ei ole fb:ssä) kerroin kihlautumisestamme kun tapasimme yli kuukauden kihlautumisen jälkeen. Hän sitten tiedusteli, että koskas pidämme kihlajaiskahvit. Ei muuten ollut käynyt mielessäkään! No, nyt sitten päätettiin järjestää pienet kihlajaiskahvit vanhemmille ja kummitädeille. Vanhempamme eivät ole vielä tavanneet, joten saapahan vanhempienkin tapaamisen alta pois samalla (tai siis minun ja sulhasen äidin, isämme eivät pääse paikalle välimatkojen vuoksi). Emme halua edes sisaruksia kihlajaisiin, jotta tilaisuus pysyisi rauhallisena. :)

 

Ei kyllä innostaisi yhtään koko kihlajaiset. Ehkä olen ottanut vähän liikaa painetta vanhempiemme tapaamisesta. Tai sitten se johtuu siitä, että koulusta on nyt paljon hommaa ja ei jaksaisi mitään ylimääräistä. Myöskään kavereille emme mitään kihlajaisjuhlia järjestä, mutta olemme kuitenkin suunnitelleet että viedään kaasot ja bestmanin syömään joskus kesällä (kihlautumisemme kunniaksi ja kiitokseksi siitä, että he suostuivat tehtävään). Sitä odotan paljon enemmän kuin tätä "pakollista" kahvitusta. Täytyy koittaa asennoitua kihlajaisiin vähän paremmin :D

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Nyt on kihlajaisista selvitty ja olipahan bileet! Meidän pihalle plus alakerran olohuoneeseen mahtui kevyesti se 50 ihmistä ja oli ihan sairaan hauska ilta! Aloitettiin viideltä ja jatkettiin viimesten kanssa aamukahteen. Boolia ja drinkkejä, paljon cocktailpaloja sekä iso, itsetehty kakku ja macaronseja. Tarjoilut maitti ja kivaa oli. Samalla myös hyvää treeniä ja esivalmistelua meidän aussie-häitä varten, sillä meinataan nekin juhlia kotosalla. Olin niin ylpeä miten hieno ja toimiva meidän uusi. oma koti onkaan ja oli ihana juhlia omissa tiloissa. Anoppi lainasi pöydille valkoiset liinat, ja kerättiin eri lähteistä lasiset booli+ viinilasit tuomaan juhlan tuntua ja viritettiin parituhatta jouluvaloa takapihan puskiin ja ruusukaareen tuomaan valoa ja fiilistä.

Link to comment
Share on other sites

Me ilmoitimme kihlauksesta, erikseen molempien vanhemmille, kun pyysimme heitä meille kahville, että nämä ovat itseasiassa meidän kihlajaiskahvit.

Sukulaisille ilmoitimme juhlivamme häitä vasta ja mitään kihlajaisia emme järjestä. Kaverit odottavat häitä, kukaan ei itseasiassa edes kysellyt kihlajaisten perään...

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...