Illuusia

Kihlajaiset?

734 viestiä aiheessa

Me ei meinattu viettää kihlajaisia, mutta mun isä ilmoitti, että tietty sellaset täytyy pitää eli kutsutaan perheet sitten kahville, kun mies palaa mereltä kesällä. Ei tässä ois ennen miehen lähtöä ollut edes vapaana kuin yksi viikonloppupäivä, joten saa perheet odottaa pari kuukautta. Varmaan ihan vaan kakkukahvit pidetään vanhemmille, sisaruksille ja korkeintaan isovanhemmat ja kummit perheineen lisäksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me emme erikseen järjestäneet varsinaisia kihlajaisia. Olisi tuntunut hassulta järjestää erillisiä kihlajaisjuhlia, kun hääpäivä sovittiin n. puolen vuoden päähän kihlautumisesta. On tuntunut jotenkin luontevammalta alkaa saman tien vain järjestää häitä. Sulhasen vanhemmat sattuivat tosin kihlauksesta vielä tietämättä tulemaan kylään kihlausta seuraavana päivänä, joten siinä yhteydessä juotiin kihlajaiskahvit, mutta mitään suureellisempaa ei tosiaan järjestetty. Sukulaisia infottiin lähinnä vanhempien kautta ja kavereita Facebookissa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me emme järjestäneet mitään varsinaisia kihlajaisia. Meillä kihlajaisina toimi ihan vaan se, kun minun vanhempani ja sulhoni vanhemmat (sekä siskomme perheineen) tapasivat ensimmäistä kertaa toisensa. Nämä "kihlajaiset" pidettiin sulhoni kaksiossa ja siellä meidän molempien perheet näkivät toisensa ensimmäistä kertaa, tutustuivat, joivat kahvit ja kuuntelivat kun sulhoni piti ns. musiikkiesityksen. Kihlajaiset pidettiin kuukausi siitä kun menimme kihloihin. Me laitettiin kihlausta seuraavana päivänä ilmoitus lehteen josta sitten sukulaiset saivat tietää. Kaverit infottiin facebookin kautta. Saatiin sukulaisilta aika paljon kihlalahjoja, mutta meistä kummallakaan ei ollut sen suurempaa halua pitää oikein isoja kihlajaisia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me pidettiin kihlajaiset, kihloihin mentiin elokuussa ja juhlat oli lokakuussa. Silloin oli vielä ajatuksena,että häitä ei tule vielä pariin vuoteen. Sen takia halusin juhlat. No, sittemmin eksyin tänne hääfoorumille ja hääkuume iski...

Pidettiin juhlat meillä, molempien vanhemmat, sisarukset sekä mun isovanhemmat tuli.illalla tuli sit kavereita,harmitti kun kaikki eivät päässeet. Tilasin pitopalvelusta täytekakun ja lainasin astioita. Tein salaatteja, lihapullia ja oli uunilohta. Mun aika menikin aika lailla keittiössä sit..;-)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sulhasen suvussa on ollut tapana pitää kihlajaiset ja niin mekin sitten teimme. Tarjosimme kakkukahvit lähipiirillemme. Saimme tosi hyvää palautetta ja kiitosta kihlajaisten järjestämisestä. Sukumme asuvat melko kaukana toisistaan, joten oli mukavaa, että he pääsivät tutustumaan toisiinsa ennen häitä! ^_^

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ei olla aikeissa pitää sen kummempia kihlajaisia. Miehen vanhemmille kerrottiin kihlauksesta kasvotusten ja anoppi laittoikin meille onnittelukortin. Minun vanhemmilleni tehtiin jekku ja heille asia selvisi facebookin kautta. :grin: Ollaan menossa minun kotikotiin juhannuksen viettoon ja olettaisin, että iskä haluaa tarjota vähän kuohuvaa kihlauksen kunniaksi. Mietin tässä myös vähän, että kun minun vanhemmat tulevat seuraavan kerran täällä käymään, voisimme pyytää myös miehen vanhemmat kylään ja kahvitella, ehkä myös kilistää skumppalasia (sekä minun että miehen vanhemmat asuvat eri kaupungissa kuin me). Sen kummempia kihlajaisia ei ole suunnitteilla. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Heh, nyt kun luen näitä juttuja niin ollaan kyllä vähemmistössä :D meillä oli isot kihlajaiset, laskettiin vieraskirjasta noin 100 henkeä... Ajatus ei ollut aivan noin isoista juhlista, mutta minkäs teet kun molempien suvut on niin isoja ja mielellään osallistuvat niin lievästi paisui koko homma =) hauskaa oli, ei siinä, eikä kyllä yhtään harmita juhlien koko !

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me toivottavasti tiistaina allekirjoitetaan uuden kodin vuokrasopimus ja sitten kolme viikkoa avainten saamisesta käteen aiotaan nyt kutsua vanhemmat, sisarukset ja isovanhemmat kihlajais-/tuparikahveille. Meidän eka yhteinen koti myös kyseessä. Mies ei tahdo enempää porukkaa niin ei nyt sitten kutsuta kummeja/tätejä jne.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kihlausiltana juhlimme kahdestaan ja kilisteltiin kuohuvalla. Juhlittiin meidän seurustelun vuosipäivää silloin, kun illalla mies polvistui ja pyysi vaimoksi. Myöhemmin illalla soitin vanhemmilleni. Seuraavana päivänä soitettiin miehen vanhemmille ja lähimmille ystäville. Kun muutettiin facebookissa parisuhdetila, selvisi lopuillekin tärkeille ihmisille. Vietettiin kihlajaisia meidän kodissa. Päivällä oli molempien vanhemmat ja mun mummo kahvittelemassa ja illalla meille tuli läheisimmät ystävät juhlimaan. :girl_in_love:


Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä tosiaan oli kihlajaiskahvit huhtikuussa. Paikalla oli minun äiti ja kummitäti, sulhon äiti puolisonsa kanssa, sulhon kummitäti ja mummu. Stressasin kahvitusta ihan hirveästi, mutta hyvin ne menivätkin. Teimme itse vähän tarjottavia kahvitusta varten. Siinä tosiaan vain joimme kahvit ja juttelimme niitä näitä, ei siinä mennyt kuin pari tuntia. Oli ihan mukavaa, ihan turhaan stressasin. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ei jakseta pitää mitään kihlajaisia erikseen. Oltiin perheen kanssa reissussa ja juhlistettiin jo siellä (kosinta tapahtui ennen reissua) eli ei tarvetta tuplajuhlinnalle. Ja häissähän sitä kerkee.. :girl_in_love:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me pidämme kihlajaiskahvit ihan meidän omassa kolmiossa. Vieraita on tulossa kymmenen + muutama lapsi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Juhlistimme kihlausta ensin ihan kahdestaan emmekä hetkeen edes kertoneet siitä muille. Minun vanhempani kutsuttiin luoksemme kihlajaiskahveille. Yllärinä tosin, eivät etukäteen tienneet, että kyse oli kihlajaiskahveista. Anoppini halusi sitten järjestää vähän isommat kihlajaiset, johon tuli jonkin verran sulhon sukua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei kihlajaisia ole eikä tule. Kumpikaan meistä ei jaksa järkätä. Kihlajaiskahveja juodaan sitten sitä mukaan, kun sukuloimassa käydään. Seuraavan kerran kun kaveripiiri kokoontuu yhteen voisi korkata kuoharin ja tarjota kaikille. Siinä ne juhlat meidän puolelta. Panostetaan sitte häihin  :wub:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Järjestimme kihlajaiset lähimmille sukulaisille ja ystäville, paikalle saapui loppujen lopuksi noin 30 vierasta. Kahvittelimme ja joimme skumppaa ja oli hauskaa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ei ajateltu järjestää mitään kihlajaisia, mutta äitini ehdotti, että jos menisimme sulhasen vanhempien kanssa heille kahvittelemaan vähän kihlajaisten kunniaksi. Tämä varmaan toteutetaankin jos vaan saadaan aikataulut sovitettua yhteen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille tulee ihan vaan kahville mun ja miehen vanhemmat sekä mun sisko ja sen mies, ja miehen veli ja hänen tyttöystävänsä. Häihinkin meille tulee vaan lähimmät, lähiperhe ja hyvät ystävät.. Häätkin on suht pienet, n.50 hlöä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me pidetään lähimmille ystäville kihlajaisbrunssi. Kaikki heistä ei vielä tiedä kihlauksestamme, joten siellä sitten viimeistään kuulevat. :) Omalle tai miehen perheelle tuskin järjestämme kahvittelua kummempaa.

Muoks. Perheidemme kanssa kävimme raflassa syömässä ja kilistelemässä perinteisten kahvittelujen sijaan.

Muokattu: , käyttäjä: Littis

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse olen aina pitänyt jotenkin hassuna ideana kihlajaisia. Eikös ne häät ole ne juhlat joissa sitten juhlitaan? Monet kavereistani ovat järjestäneet suuret kihlajaiset niin, että tarkoitusperänä on ollut sukulaisten ja kavereiden kahvituksen lisäksi se lahjojen saanti. Usein on ollut lahjalistaa jonka jatkoa on sitten häälahjalistassa. Itse pidän tuota tapaa hieman tökerönä.

No mullahan ei sitten tietenkään ollut koskaan ajatuksena minkään valtakunnan kihlajaisia pitää. Mutta meillä kävi kuitenkin niin, että kosinnan jälkeisellä viikolla meillä oli pikkujoulun glögijuhlat/tuparit miehen puolen suvulle jossa julkistettiin kihlauskin luonnollisesti samalla. Joten kai ne tavallaan kihlajaisetkin oli? Kukaan ei tosin tiennyt tästä etukäteen, joka helpottaa omaa ajatustani tästä. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

oi, jotenkin en edes ajatellut että voisin järjestää kihlajaiset :) Mikä ihana syy kutsua kaikki ystävät ja sukulaiset juhlimaan! 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli kahdet kihlajaiset: miehen puolelle oma ja minun puolelle oma. Molemmissa vain kourallinen väkeä, joka sopi oikein mainiosti. Juhlitaan sitten häissä isolla porukalla. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä asuu kutsuttava väki niin eri puolilla maata, että kihlajaisten järjestäminen olisi tosi hankalaa. Kahvittaisin kyllä mielelläni paikalle pääseviä, mutta en haaveile sen suuremmista juhlista :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me yhdistämme kihlajaiset minun 30-vuotis syntymäpäivä kahvitukseen. Viikkoa ennen juhlimme mökkimaisemissa ystävien kesken syntymäpäivääni ja nostamme maljan myös kihlautumisellemme. Kahvi-kakku-skumppa-juhliin kutsutaan sitten muuta sukua ja tuttavia.

 

Fb:n piti tietysti tilittää heti ja muuttaa parisuhdetilanne, joten sitä kautta sai useimmat tietää. Kuvaviestillä näytimme osalle ilouutisen. Äitini leuka loksahti auki ja itki onnesta  :D Paljon saimme onnittelupuheluita ja viestejä. Tätä se taitaa nykyään olla.. viestejä ja FB:tä..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei pidetty mitään kihlajaisia. Taisi ne kahvit sitten olla appivanhemmilla. Mutta ei mitään meidän puolesta kyllä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suunnittelun asteella tällä hetkellä. Luultavasti minun vanhempieni luona iltapäivällä kahvikestit sukulaisille ja sitten nuoremmalla porukalla juhlimista illemmalla. Täytyy sitten vielä kahvilla käydä sulhasen puolen sukulaisilla myöhemmin. Itse nautimme kihlajaispäivänä skumppaa ja kävimme hesessä. Ehkä tuota traditiota tulee noudatettua vuosipäivinäkin :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään