Illuusia

Kihlajaiset?

734 viestiä aiheessa

Kutsuimme molempien perheet pienille kihlakakkukahveille ja ystäviä sitten erikseen eri aikoihin :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ollut eikä tule mitään, koska lähdin heti kosinnan jälkeen pois Suomesta, hääpäiväkin on tiedossa, niin eiköhän ne kekkerit riitä. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me vietetään kihlajaisia ensin molempien vanhempien ja sisarusten kanssa kahvitellen ja myöhemmin on kutsuttu sitten kaverit iltaa istumaan. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Emme alunperin ajatelleet pitää mitään, mutta sitten kun molempien vanhemmat asiaa utelivat, päätimme yhdistää kihlajaiset ja tuparit (joiden järjestäminen oli venynyt jo noin neljällä kuukaudella). Pippalot olivat viime lauantaina, ensin päivällä porukoille ja sulhon kummeille kihlajaiskahvittelut (14 henkeä me mukaan lukien), ja sitten illalla tuparikihlajaiset kavereille (n. 30 henkeä). Oli todella onnistuneet juhlat, vaikka olen kyllä iloinen että se tiukan aikataulun kanssa stressaaminen on ohi. :blink:

 

Saa nähdä sitten paljonko stressaan kun ne häät alkavat lähestyä... :ph34r:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kihlauduimme mökillämme, kun olimme siellä viettämässä viikonloppua. Silloin ilmoitimme illalla tärkeimmille ihmisille. Myöhemmin vanhempani ja mummoni tulivat mökille, niin juhlittiin sitten grillauksen ja kakun kanssa :)

 

Kihlajaisista alunperin haaveilimme, mutta todettiin että on parempi vain kiertää kaikki sukulaiset erikseen! 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me todettiin miehen kanssa että ei mitään juhlia mutta miehen vanhemmat haluavat järjestää juhlat niin suon heille sen ilon. Mun läheisiä ei taida saapua kuin isä ja pari kaveria koska juhlat on pohjoisessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pidettiin kihlajaiset sukulaisille tupareiden yhteydessä ja kavereille myös, mutta eri aikaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kannattaa muuten varata varavaatteita kihlajaisiin (tai mihin tahansa juhliin), ihan vain pahimman varalle! Nimim. ristiveto kaatoi kahvinkeittimen päälleni ja meni mekko vaihtoon kera palovammojen... :ph34r:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä puolestaan sähkövatkaimesta irtosi vispilät (olin jännittyneenä laittanut ne huolimattomasti kiinni) ja kermat roiskuivat pitkin huonetta ja myös puvulleni, joka onneksi oli valkoinen. Kaaoksesta järkyttyneenä menin ihan lukkoon, jolloin sulhanen ohjasi minut istumaan ja hän siivosi äitini kanssa jälkiä. :girl_sad:  Onneksi asialle pystyttiin tovin päästä nauramaan vieraiden kanssa, jotka koko onnettomuuden ajan seurustelivat olohuoneessa. Vaikka pavlova onkin herkullista, on syytä miettiä kannattaako sitä tarjoilla tuollaisissa juhlissa, se kun pitää kuitenkin syödä käsittääkseni hetimiten valmistamisen jälkeen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei ollut varsinaisia kihlajaisia, mutta kerroimme kihloista jälkikäteen ollessamme yhdessä minun ja miehen vanhempien kanssa ravintolassa viettämässä iltaa, joten siinä saatiin jonkinlaiset kihlajaisjuhlat. Ei olla kyllä hirveästi muutenkaan juhlia koskaan järjestetty - jos niihin häihin sitten yrittäisi panostaa c:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Karkasin kosinnan odottajista tänne haaveilemaan :grin: Kihlajaiset järjestäneet, miten ootte kutsunu vieraat paikalle? Tekstari, kutsu postitse? Minun suvussa ei ole kihlajaisia juhlittu, mutta ite tykkään järkätä juhlia! Sitä paitsi kihlajaisissa pääsisi molempien perheet tutustumaan kunnolla kun nyt vain ohimennen nähneet. Kaverit voisi kutsua vaikka facebook-tapahtuman kautta, mutta mites sukulaiset (siis perheen lisäksi isovanhemmat, ehkä lähimmäiset tädit/sedät/enot)? Ihan vaan tavallisia kahvitteluja pohdin, ei ohjelmaa, ei vuokrattua tilaa, ei lahjoja. Maljat ja kakkukahvit. Kavereiden kanssa voisi sitten illalla juoda muutamat.

 

Muoks. Kauemmilta sivuilta löytyikin samaa kysyneitä, mutta mikä kutsutyyli on tänä vuonna ollut kihlautuneilla käytössä?

Muokattu: , käyttäjä: Gyda

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Taisimme vain puhelimella ilmoittaa kaikille  :) Kavereille ja perheelle Facebookissa ja WhatsApp-ryhmissä, sukulaisille soiteltiin tai mainittiin asiasta heillä vieraillessa. Ei mielestäni mitään virallisia kutsuja postissa tarvitse lähetellä...ellei halua :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meille ei kihlajaisia tule.(Tuleva) Mieheni ei tykkää sukujuhlista muutenkaan, etenkään jos itse tarvitsee olla juhlakaluna. Pidetään sitten häät parin vuoden päästä. Meidän suvussa/kaveripiirissä on ollut muutenkin vain yhdet kihlajaiset eli ei ole oikein minullekaan iskostunut ajatus miksi meidän kahden keskinäistä sopimusta pitäisi ulkopuolisten juhlistaa. :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Muoks. Kauemmilta sivuilta löytyikin samaa kysyneitä, mutta mikä kutsutyyli on tänä vuonna ollut kihlautuneilla käytössä?

 

En ole tässä nyt mitään kihlajaisia järjestämässä, mutta kutsumismuoto varmaan riippuu siitä, mikä teille tuntuu tehokkaimmalta ja luontevimmalta.

 

Postissa lähetettävä paperinen kutsu, joka on yleisin hääkutsun muoto, on virallinen, maksaa, vaatii aikaa ja panostusta. Mutu-tuntumalta veikkaan, että nämä ovat kihlajaiskutsuina harvinaisia. Yleisempiä lienevät Facebook-eventit sekä sähköposti- tai tekstiviesteillä lähetettävät kutsut. Ne ovat nopeita ja edullisia / ilmaisia lähettää ja saapuvat perille sekunneissa. Huomioikaa kutsuformaattia valitessa, ketkä vieraat eivät ole Facebookissa, tai onko joukossa joku, joka ei koskaan lue sähköpostejaan.

 

Mutu-tuntumalta sanoisin myös, että suurten kihlajaisten järjestäminen lienee nykyään harvinaista. Ainakaan minun ystävä- ja sukulaispiirissäni kihlajaisia ei ole juhlittu isosti tai pienestikään ystävien kanssa. Sen sijaan on järjestetty pieniä kihlajaiskahveja, joihin on kutsuttu parin vanhemmat ja sisarukset, ehkä isovanhemmat tai kummit. Näin pienessä ja tutussa piirissä kutsuminen voi hoitua ihan vaan puhelinsoitoilla. 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kutsut kasvotusten tai Facebookissa. Vanhemmat veivät viestiä eteenpäin muille sukulaisille :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kihlajaisia juhlittiin vain kaksin. Juotiin kakkukahvit ja käytiin syömässä vähän paremmin. Kihlauksesta ilmoitettiin perhepiirille ja lähimmille sormuskuvan ja viestin kera tekstarilla. Muut sai sitten tietää facebookista. Molempien vanhemmat halusi muistaa lahjoilla vaikka niitä ei osattu edes odottaa. Juhlitaan sitten isommin kun on häät.  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ei pidetä varsinaisesti kihlajaisia. Oltiin muutenkin iltapäivän iltana menossa viettämään iltaa molempien perheiden kanssa, joten vietii mukana skumppaa ja julkistettiin kihlaus siellä. Tuli siinä peli-illan aikana kätevästi juhlittua kihlaus samalla kaikkien kanssa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me ei pidetty minkäänlaisia kihlajaisia. Veikkaan, että "kihlajaiset" on vähän out nykyään, ainakin meilläpäin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Muutamat sukulaiset ovat kihlajaisten perään kyselleet, mutta emme kumpikaan kokeneet tarpeelliseksi sellaisia järjestää. Kakun aikoi äiti leipoa, kunhan mennään kotipuolessa käymään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me järjestetään ens lauantaina kihlajaiset. Ensin päivällä molempien perheet ja illalla ystävät. Yhteensä ihmisiä tulossa alle 30.

Kosin miestä karkauspäivänä ja miehen toiveesta juhlat vasta nyt myöhemmin. Hääpäivä vasta heinäkuussa 2018 niin kiva järkätä juhlat nyt kun siihen on niin paljon aikaa vielä. Vähän yritän hääintoilua näiden järkkäyksellä laannuttaa.

Askarreltiin kutsut miehen kanssa ja oon askarrellut vähän muutakin, sitä sun tätä pientä koristusta.

Tarjoillaan coktailpaloja ja kuoharia, muffinsseja ja voileipäkakkua, kaikkea kivaa :) mahdollisesti booliakin kavereille :) 

Lahjojen takia näitä ei järkätä, mutta arvelin että ainakin muutama niitä haluaa hankkia, joten yritin muotoilla kutsuun että mikäli sellaisen haluaa antaa, niin muumijutut ja raha olisi mieluisimpia. Itse tyhjennän aktiivisesti kaikkea roinaa kotoota ja kauhukuvissa saan jotain kalliita iittalan astioita joista joudun miettimään että kuinka kauan niitä pitää säilyttää ennen kuin myy pois.... (veljeltä sain joululahjaksi desing-mukit.)

Juhlat pidetään meidän kaksiossa itse maksetaan & teen ruoat. 

Toivottavasti saadaan aikaan rennot juhlat, ilman mitään pönötystä, ja perheet voisi tavata. 

Itse en ole ikinä ollut kihlajaisissa

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^ Melkein kuin omasta suustani! Kosin myös miestäni karkauspäivänä, mutta meidän hääpäivämme on vasta lokakuussa 2020. Pidimme kihlajaiset, koska häihin olisi vielä niin pitkä aika, eivätkä vanhempamme olleet vielä tavanneet. Ja koska rakastan kekkereitä! :girl_dance:

Kihlajaiset pidimme pääsiäissunnuntaina: päivällä kävivät molempien vanhemmat ja illalla kahdeksan ystävää. Kutsut lähetimme jo samalla viikolla postitse ja kutsutuista noin puolet pääsivät paikalle. Kutsu oli aika kiireellä valmisteltu kartonkihässäkkä, johon olisin halunnut panostaa enemmän. Onneksi tässä on hyvin aikaa suunnitella hääkutsuja. :rolleyes:

Tarjolla oli pastasalaattia, fetapiirasta, minipizzoja, italialaista marenkikakkua ja kuppikakkuja. Illaksi oli varattu myös boolia ja kuohuviiniä. Tai ainakin oli tarkoitus varata kuohuviiniä; perjantaina tajusin, että eihän Alko olekaan koko viikonloppuna auki! Onneksi kaappien kätköistä löytyi kuitenkin yksi pullo, jonka sisältöä sitten vähän jatkettiin mansikkasiiderillä. Ja marenkikakku onnistui vasta toisella yrittämällä, mikä lisäsi myös vähän stressitasoa kihlajaisten aattona. Kakku oli kyllä kaiken sen vaivan arvoista, en ole nimittäin koskaan maistanut mitään niin hyvää! Ja tietysti myös sähkövatkain päätti simahtaa kihlajaisten aamuna... <_<

Kihlajaisiin kokonaisuudessaan arvioisin uponneen enintään kaksisataa euroa, sisältäen siis kutsujen ja tarjoiltavien lisäksi tarjoiluastiat, miehen kauluspaidan sekä kukkia ja muita koristeita. Juhlat pidettiin täällä meidän (pikkuisessa) kaksiossamme ja väsäsin myös kaikki tarjoiltavat itse. Lukuunottamatta kuppikakkujen kuorrutteita, sillä minähän en käsin rupea sellaisia vatkaamaan. :parting2:

Lahjoja en tullut oikeasti edes ajatelleeksi kutsuja väkertäessä. Tulikin yllätyksenä se, kuinka moni kutsun jälkeen kyseli toiveistamme - jopa että mistä liikkeestä löytyisi lahjalista! Emme kuitenkaan saaneet mitään turhia härpäkkeitä, vaan ihan mukavia yllätyksiä: suklaata, kynttilöitä, pyyhkeitä sekä muutaman satasen. Joka tapauksessa juhlat olivat onnistuneet ja viihtyisät! ^_^

 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me tehtiin niin tylsästi että ostettiin sormukset ja laitettiin sormiin

Muokattu: , käyttäjä: Leijona123
Haluan pois

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Herätellään henkiin vanhaa aihetta. Kihlajaiskahvit pidetty eilen. Paikalla lähimmät sukulaiset, tarjolla suolaista ja makeaa kahvin kanssa. Kihloihin menimme jo pari kuukautta sitten mutta lähdimme heti lomamatkalle ja nämä sukulaisjuhlat hieman jäivät. Tuntui kuitenkin että molempien suvut pitivät tästä vanhasta tavasta :) Lahoja halusivat väkisin antaa, emme siis lahjojen perässä juhlia järjestäneet.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me vietimme yllätyskihlajaiset lauantaina miehen vanhemille ja sisaruksille perheineen. Avoanopilla (jaiks, tuleva anoppi) oli ollut kuulema pieni vainu asiasta, mutta miehen siskot eivät olleet uskoneet asiaa. Sormusten olemassa oloa oli kytätty jo pidempään. Kihlajaiset vietimme, koska halusimme kertoa kasvotusten kaikille kihlautumisestamme. Tarjosimme shampanjaa, kahvia, suolaista ja makeaa. :) 

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään