Guest Kirsi(Guest)

Entisten häiden muistot

80 viestiä aiheessa

Minusta olisi hassua pyytää hävittämään todisteet eletystä elämästä...

Meillä mies on ehdottanut, etten mainitse mitkä tavaroista ovat häälahjoja. Hääkuvat, -videot ja muut ovat yhdessä laatikossa minulla tallessa. Miehen ei tarvitse niihin tahtomattaan törmätä. Yhdessä sovittu tämäkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minullakin tallessa edellisen avioliiton ja hääjuhlan kuvat sekä muut muistot enkä niitä aio hävittää. Miehellä myös oman edellisen liittonsa hääkuva sulassa sovussa muiden valokuvien joukossa yhteisessä kaapissa :rolleyes: Eivät ne häiritse, jokaisella on "mennyttäkin" elämää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on tallessa valokuvat ja häälahjoja. Itse asiassa mulla on varmaan jotain entisten poikaystävien antamia alusvaatteitakin :P Ei tulisi mieleenkään hävittää kuvia tai muita muistoja exästä, hän kun on poikani isä ja ollaan ihan hyvissä väleissäkin. Käydään sulhon kanssa kahvilla siellä joskus. Samoin moikataan sulhon ex-tyttöystävää ja käydään kylässä jos siellä päin liikutaan. Molemmilla on hyvät muistot kuitenkin näistä edellisistä suhteista, niin miksipä niitä pois muistista pyyhkimään. Löytyy kyllä sellaisiakin muistoja aiemmista suhteista molemmilta, jotka on yrittänyt repiä ihan fyysisesti kuvat hävittämällä ja tavarat roskiin heittämällä. Joistain muistoista kun ei tule mitään muuta kuin pahaa mieltä itselle. Toisen takia muistojen tuhoamista en jotenkin osaa ajatella. Olen katsonut sulhon kuvia romanttisista auringonlaskuista joissa hän suutelee exänsä kanssa. Ensin tulee pieni mustasukkaisuuden pistos, mutta sitten tajuaa ettei tämä tapahdu nyt, vaan joskus aikaa sitten. En tiedä onko sulho katsonut hääkuviani, tässä ne koneella ovat omassa kansiossaan muiden valokuvien joukossa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hmm. Minusta edellinen liitto on osa elämää, osa ihmistä itseään. Eletty elämä on tehnyt ihmiset sellaisiksi kuin he ovat. Enemmän tai vähemmän.

Itselläni on tallessa hääkuvat ekasta liitosta, häävideo sekä polttarikuvat. Myös osa häälahjoista on tallessa, esim. laaja astiasto -jonka aikanaan itse valitsin.. Astioita tarvitaan aina :D

Mies on ollut huomattavasti radikaalimpi edellisen liiton muistojen suhteen. Häälahjoista en tiedä höykäsen pölähtämää, mutta kuvia löytyy. Tosin mies olisi heittänyt nekin pois, mutta minä jemmasin ne miehen lapsia varten.. (kuulostanee kieroutuneelle). Samoin yhden kaapin perältä löytyi miehen exän huntu ja hanskat, laitoin nekin kaikessa hiljaisuudessa talteen lapsia varten. Näytänpä ne sitten joskus.. Tai sitten en, katsotaan nyt.

On minunkin lapsellani omassa albumissaan ekan liittoni hääkuvia, onhan kyseessä kuitenkin lapsen vanhemmat.

Omalta äidiltäni pyysin kauniisti, kun rumasta erosta oli kulunut reilu vuosi, että voisi ottaa hääkuvani seinältään pois, ja laittaa vaikka lapsen kuvan tilalle... En jaksanut katsella petollista exää aina vanhempieni luona käydessä. Uhkasin laittaa Chiquita-banaanitarran exän naaman päälle jos kuva ei häviä... :lol:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulle ei tulisi mieleenkään olla mustasukkainen mieheni vanhoista kihla- tai hääkuvista. Niissä suukotellaan ja halataan, ja mun mielestä on aika luonnollista, että mieheni on ollut rakastunut ex-vaimoonsa mennessään naimisiin. :P Meillä on myös säännöllisessä käytössä hänen vanhoja häälahjalautasia, eikä se tee niistä mitenkään huonompia mulle. Käytännöllistä käyttää hyviä astioita.

Miehellä on myös vanha sormus tallella, eikä se mua mitenkään haittaa.

Ja vaikka ovatkin eronneet, olen satavarma, että heillä on ja tulee olemaan yhteisiä, hyviä muistoja (esim. lasten syntymä), joihin mulla ei oo osaa ei arpaa. Se kun ei vaikuta meidän liittoon mitenkään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Miehelläni (joka on ollut aiemmin naimisissa) ei ole mitään tallella ex-liitostaan. Luulisin, että kaikki albumit sun muut muistot häistä ovat jääneet erossa toiselle osapuolelle. Mutta jos niitä olisi, esim. valokuva-albumi, en pyytäisi häntä hävittämään sitä, mutta ehdottomasti pyytäisin pitämään jossain piilossa jossa se ei kokoajan muistuta olemassaolostaan. Luulisin, että yleensäkin naiset säilyttävät enemmän kuvia ja muita muistoja eletystä elämästä kuin miehet. Toisaalta olen ihan tyytyväinen tähän tilanteeseen, ettei kuvia tmv. ole, sillä tod.näk. niihin törmätessäni pahoittaisin mieleni...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Toisille omien vanhojen valokuvien ja muistojen tuhoaminen on tarpeellinen siirtymäriitti siirryttäessä suhteesta yksinelämiseen. Äitipuoleni ihmetteli joskus kauan sitten, kun erosin silloisesta poikaystävästäni, miksen heittänyt pois kaikkia kuvia ja tehnyt asunnon suursiivousta. Kummastelin pitkään moista ehdotusta, itse hän kuulemma teki niin jokaisen sulhonsa jälkeen - ikään kuin siivosi toisen ulos asunnosta.

Omasta mielestäni menneisyys on kuitenkin hyväksyttävä, ja sen kanssa on opittava elämään. Mielestäni olisi jopa varsin naiivia kuvitella, ettei mikään koskaan ollut minkään arvoista ennen tätä nykyistä miestä, ja että edellisten kanssa oli vain ja ainoastaan epäonnea ja huonoja hetkiä. Niistä hyvistä hetkistä on kiva pitää joitakin muistoja, suurin osa meistä ei kuitenkaan päätyne naimisiin sen ihkaensimmäisen poika-/tyttöystävän kanssa. :)

Jos uudella miehellä tai vaimolla kuitenkin olisi koko kellarinlaajuinen kokoelma valokuvia entisistä tyttöystävistä tai ex-vaimosta, huomauttaisin kuitenkin ehkä hiukan tilankäytön järkevyydestä... :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Muutettiin tässä hiljattain ja sulkki halus mun sukukuvat esille (niissä kuvissa näkyy ex). Tänään saapunu sormuskin on rakennettu ensimmäisestä vihkisormuksesta :grin: , se ei sulhoa haitannu. Muuten sormus olisi pölyttynyt käyttämättömänä laatikossa.

Mitä muut olette mieltä moisesta sormuksesta? Voisitteko kuvitella pitävänne edellistä vihkisormusta?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Herttileijaa..no en kyllä ikinä pitäisi itse entistä vihkisormustani uuden puolison kanssa, enkä haluaisi myöskään niin tekevän puolisoni. Huh, mun mielestä hiukkasen outoa!?!?

Jos on eronnut niin eikös se voi sitten ihan rauhassa pölyyntyä vaikka siellä pöytälaatikossa ja säilyä muistona. Rahan puutteesa tinkaisin itse jossain ihan muussa asiassa kuin uudessa sormuksessa!!! :o

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ja vielä lisäys..nuo sukukuvat eivät kuulosta ihan niin oudolta kuin tuo sormus. Mutta jos itse/puolisoni haluaisi sukukuvia esille niin kyllä valitsisin sellaiset kuvat joissa ei ex-puolisoita olisi..tai olisin laittamatta kokonaan!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyl mä olen myös sen verran taikauskoinen jotenkin, tai en tiedä mikä siinä on, mutta en kyllä pitäisi entistä sormusta, jos olisin toista kertaa naimisiin menossa. Tietysti, näihin juttuihin ihmiset suhtautuvat eri tavalla. Toiselle sormus voi olla "vain sormus". No joo, mielipidettä tässä kysyttiin. En pitäisi exän sormusta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä oon taas aika käytännöllinen, joten voisin jopa pitää vanhaa sormusta pohjana, kuhan siinä olisi jotain uutta. Menneisyys on olemassa eikä katoa mihinkään, tavarat ovat tavaroita:)

Meillä on tallessa sekä tulevan mieheni ex-liiton hääkuvat ja muut kuvat, mun ex-avoliiton valokuvat ja joitakin tavaroita - kumpikin kun ollaan oltu aiemmin yli 10 vuotta suhteessa, niin jotain on toki jäänyt. Maustekaapissa on jopa miehen ex-vaimon nimikoimia maustepurkkeja, mutta olkoot - en kyllä käytä niitä koskaan Mikshän ne on muuten siellä? Taidampa heittää pois.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä minä olen ollut aiemmin naimisissa ja nyt toinen kerta tulossa 2011.. Minulla on edelleen kaikki häävalokuvat, kakun koristeet jne tallella, tosin pahvilaatikossa, mutta miksi niitä hävittämään? Ne ovat osa elämääni ja maksoin niistä aikas paljon ekalla kerralla :D Vaikka valokuvat tuhoaisi, niin ei se muuta sitä asiaa, että on toiseen sitoutunut aiemmin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mulla on edellisestä avioliitosta hääkuvat tallessa dvd:llä :)

Muokattu: , käyttäjä: 16.11.2009

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Edellisen liiton kuvia, koristeita ja muuta sälää on tallessa. Puku roikkuu vanhempien luona kaapissa ja sormuksetkin ovat tuolla yhdessä laatikossa. Sielläpähän ovat.

Tiaraa käyttöä olen miettinyt ja osaltaan haluaisin laittaa sen päähäni, riippuen miten laitan hiukset ym. Pitää toki kysyä Inssiltä mitä hän on siitä mieltä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei ole mielessä olevien muistojen lisäksi muuta kuin muutama valokuva itse tapahtumasta. Eipä niitä tule katseltua ja en tiedä aionko niitä tulevaisuudessa pidempään säilyttää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä pakkasin silloin erilleen muutos yhteydessä kaikki kuvat sun muut laatikkoon jonka annoin ex miehelle ja käskin tehdä niille mitä ikinä haluaa. Yhden kuvan säilytin, siinä isoisäni saattaa minut, hän kuoli melkein heti erottuamme.

Sormukset lähetin kultarahaksi paketissa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vanhaa hääsälää pyörii edelleen varastossa ja pukukin on kaapissa. Ehkä joskus aktivoidun heittämään ne pois. Sormukset myin romukullaksi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sälää, vieraiden ottamia kuvia ja suunnitteluun liittyneitä juttuja on sellainen paperipussillinen taltioituna. Hääpuvulleni asusteineen kävi hassusti, se varastettiin kellarimurron yhteydessä ja samanlainen huono onni oli matkassa hääkuvien kanssa, emme ikinä saaneet niitä kuvaajalta. Eli näiden kahden säilyttämisellä ei ole tarvinnut vaivata päätään.

Sormukset myin ja yllätyksekseni niistä sai oikein hyvän hinnan.

Entiselle miehelleni ei tainnut jäädä mitään muistoja meidän häistä kun nuo kaikki ovat minulla :(

Muokas. ja kuivatun kimpun heitin roskiin kun muutimme nykyiseni kanssa yhteen. Eipä se enää mikään erityinen kaunistus ollutkaan..

Muokattu: , käyttäjä: Miu

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minulla ei entisestä liitosta ole oikein mitään. Ehkä kolme hääkuvaa, nekin vain siksi, kun ovat niitä harvoja onnistuneita kuvia minusta itsestäni... näytän niissä ihan ihmiseltä.

Raamattu jäi miehelle, eikä hän ilmeisesti edes tiedä, missä se on.

Vihkisormus oli tallessa aikansa, mutta sitten se joko joutui imurin pussiin tai tenavat hukkasivat.

Morsiuskimppua minulla ei ollut, joten sen kuivattua raatoakaan ei ole missään roikkumassa.

Eli aika puhtaalta pöydältä olen menossa uusiin naimisiin :grin:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Edellisestä liitosta ei ole MITÄÄN tallessa, ei taida olla yhtään ainutta kuvaakaan ex-miehestä! Oli sen verran myrskyisä ero ja ikävä avioliitto, että muistan sen kyllä ilman esineitä tai valokuviakin. Siis oli toki hetkensä siinäkin parisuhteessa, mutta muistan nekin ihan hyvin ilman materiaakin. Kaikki jätin exälle, hänellä saattaa olla heikommin muistissa asiat ylipäätään... :rolleyes: Nuoruuden rakkaudesta on kyllä kuvia, paljonkin ja muistot hänestä onkin hieman toisenlaiset kuin edellisestä miehestä. Mutta nyt on onneksi rinnalla mies, jonka tahdon pysyvän elämässäni aina (kunnes kuolema meidät erottaa), ettei tartte muistoja vain katsella... ;)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Edellisestä liitosta on joitain kuvia tallessa varmaan, sähköisessä muodossa. Paperikuvia ei teetetty, eli mitään poltettavaa tai revittävää mulla ei ole ollutkaan. :grin: Sormukset olen myynyt romukullaksi ja laittanut rahat yhteisen lapsen tilille.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Edellisestä liitosta ei ole muistona kuin polttarikansio. Enpä ole kaipaillutkaan sen kummempaa sälää, nykyään olen paljon onnellisempi. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään