Jump to content
Naimisiin.info

Onko muita jotka ei halua olla keskipisteenä


Guest JoSo

Recommended Posts

  • Replies 142
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Täällä ilmoittautuu myös yksi keskipisteenä olemista inhoava morsian! Onneks täällä on muitakin, ja hyviä vinkkejä olen jo saanut hieman helpottamaan tuskaani. Mua jotenkin ahdistaa ne kaikki tuntemattomat ihmiset, ja tututkin, jos tilanne on kovin jäykkä. Jotenkin jo ajatus siitä, että kaikki katsovat kun esimerkiksi syöt ja ottavat koko ajan kuvia, huh... :girl_impossible:

Link to comment
Share on other sites

Itselläni on tähän vähän vaihteleva mielipide. Ennenkuin häistä oli tietoakaan, ja unelmoin niistä ihan itsekseni, haaveilin siitä, että kerrankin me saataisiin olla keskipisteenä ja kuinka ihanaa se olisi, kun kaikki juhlisivat meitä. Mutta nyt kun häät ovat edessä, niin on alkanut hiipiä pieni paniikki siitä, että yli 200 ihmistä tuijottaa ja katselee meitä.... :ph34r:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Meillä on myös hyvin samantapaiset suunnitelmat. Emme kumpikaan viihdy huomion keskipisteenä ja lisäksi kutsuttavien vieraiden joukko on todella pieni.

 

Olen kuitenkin hiukan huolissani kuinka saamme vieraat viihtymään ja miten juhla tulee kulkemaan. Emme kumpikaan ole koskaan osallistuneet pieniin häihin, joten koko ajatusta on hiukan hankala hahmottaa.

 

Itselleni tärkeitä ohjelmanumeroita ovat 

- alkumaljat

- ruokailu (kaikki samassa pöydässä)

- hääkakku

- häävalssi

 

Onko jollakulla kokemusta tällaisesta? Bilebändiä tai baarijatkoja ei varmaan tarvitse ajatellakaan, mutta viihdymme pienellä porukalla rauhallisen jutustelun merkeissä myöhäänkin.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Juu, tämä ahdistaa myös minua.

 

Inhottaa ajatella, että on kaiken huomion keskipisteenä ja kaikki tuijottaa ja sitten on koko ajan vastuussa siitä, että onko kaikilla nyt varmasti kivaa ja viihtyykö ne. Oonkin yrittänyt delegoida paljon ohjelmien hoitamista meidän seremoniamestarille ja vanhemmat saa hoitaa myös puheosuuksia sukulaisten kanssa. Toivoisin, vaikka tyhmältä kuulostaa, ettei meidän häissä keskityttäisi pelkästään meihin. Toivottavasti häistä tulee rennot ja ei-liian-muodolliset.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Ah, ihanaa, etten ole yksin ajatusteni kanssa :)

 

Me kihlauduttiin vuosi sitten ja mies olisi ollut valmis järjestämään häät jo viime kesänä. Meni kuitenkin sen verran tiukoille, että alettiin puhua nyt tulevasta kesästä. Mitä enemmän ajattelen häitä, lähinnä hääjuhlaa, niin sitä enemmän alan panikoimaan. 

 

Olen koittanut miettiä isojen häiden hyviä puolia, eikä mulle tule mieleen kuin yksi syy: lahjat :D (Miten niin pinnallista...) Toki jotkut sukulaiset varmastikin nöksähtävät, jos ja kun eivät saa kutsua. Toisaalta oon ajatellut, että mä en ole menossa naimisiin sukulaisteni takia. Enkä sen takia, että saatais paljon lahjoja. Ahdistelin omissa yo-juhlissanikin, niin mitä se tulis sitten häissä olemaan.. Hui! 

 

Mies suostuu kyllä pieniinkin häihin, ainakin sen pohjalta mitä ollaan keskusteltu. Myös ns. salahäät ovat hänelle ilmeisesti ihan ok. Oon miettinyt, että jos paikalla olis vaikka mun vanhemmat ja niiden puolisot (voi kylläkin aiheuttaa pientä kitkaa/outoja tilanteita) ja miehen vanhemmat (eroamassa juuri tällä hetkellä, en tiedä kuinka omituista se olisi vihkimistilanteessa..). En tiedä. Ahdistaa koko ajatus häistä.

Link to comment
Share on other sites

Moikka!

 

Me järjestimme ihan kohtuu kokoiset häät (n 90 henk) mutta juurikin sillä ajatuksella että mitään "päivä korokkeella" tapahtumaa emme halua järjestää, vaan sen sijaan haluamme vieraiden juhlivan kanssamme tärkeää päiväämme.

 

Muutama pointti, joilla pyrittiin turha kaiken keskipisteenä pällisteleminen kitkeä pois:

 

- istuimme häävieraidemme joukossa pitkässä pöydässä. Myös häävieraidemme mielestä (siis niiden muutamien jotka antoivat mielipiteensä...) tämä oli kiva asia, sillä juhlassa oli heidän mukaansa enemmän yhdessä olemisen henkeä. Punaisena lankana juhlien järjestämisessä oli se, että toivoimme vieraiden juhlivan hääpäivää kanssamme eikä vain meitä.

 

- häätanssi ei meidän kummankaan mielestä ollut mikään must have- ohjelmanumero, joten vedimme sen pelleilyksi. Häätanssia oli kanssamme tanssimassa kolme kaasoa ja kullekin kavaljeeri eli yhteensä kahdeksan tanssijaa. Ennalta määrättyjä tansseja oli kolme (valssi, säkkijärven polkka ja letkajenkka), joiden soittamisesta hääbändi päätti. Eli parikymmentä sekuntia yhtä, puoli minuuttia toista jne. ja sattumanvaraisessa järjestyksessä. Aina tanssin välillä piti tanssijoiden vaihtaa kavaljeeria. Lopputulos? No, täyttä kaaostahan se oli. Mutta sekä me että suurin osa yleisöstä nauroi katketakseen ja uskon, että viimeistään tämä tanssi viestitti vieraille että nyt juhlitaan rennosti ja pidetään hauskaa eikä oteta mitään vakavasti. Olihan siellä niitä muutamia, jotka odottivat ihan kunnon perinteistä häätanssia, mutta emme jääneet sitä kyllä murehtimaan vaan toteutimme itseämme ja omaa persoonallisuuttamme.

 

- Hääleikit unohdettiin kokonaan. Morsiamen- tai sulhasenryöstö ei tullut kuuloonkaan. Hääkimppu ja sukkanauha kyllä heitettiin. Ohjelmanumerona meillä oli laulava imitaattori, joka heitti 2 puolen tunnin settiä.

 

- Hääkakun leikkaaminen meni sekin sinänsä muuten kuin perinteisesti, että sulhaseni oli tietämättäni järjestänyt meille Angry Birds- hääkakun. Eikä sekään jäänyt kenellekään epäselväksi, että näin ne kakut vasta h-hetkellä ensimmäistä kertaa... Mutta kuitenkin. Kakunleikkuu-osio oli nopeasti ohi ja polkaisukin taisi unohtua, kunnes joku huusi vieraista että "polkaise!". Polkaisin kävellessäni takaisin pöytään.

 

Tässä vain muutama esimerkki siitä, miten toteuttaa isotkin häät niin ettei tarvitse koko päivää olla kaiken keskipisteenä. Omasta mielestäni häämme olivat aivan ihanat eivätkä olisi voineet mennä paremmin ja se lienee tässä tärkeintä. Ei se, että kaikki menee niin kuin oppikirjassa. Kannustan lämpimästi kaikkia pareja tekemään häistään oman näköisensä, pääasia on että hääpäivä on hääparin elämän onnellisin ja ihanin päivä.  :gpari:

Muokattu: , käyttäjä: Sweetie^^
Link to comment
Share on other sites

^ Aika kivasti olit kuvaillut miten olitte saanut juhlan oman tyyliseksenne. Täällä myös yksi pariskunta joka ei niin nauti keskipisteenä olemisesta mutta haluamme silti juhlia häitämme suvun ja ystävien kanssa ( n. 100 henkilöä) Sain ihan kivoja ajatuksia omiin häihimme kirjoituksestasi. 

 

Miten muut saman ristiriidan kanssa taistelevat parit ovat häänsä järjestäneet? Ujommat ei keskipisteenä olemisesta nauttivat hääparit, oletteko luopuneet isommista sukuhäistä suosiolla vai tehneet jonkunlaisen kompromissin? Olisi kiva kuulla muiden kokemuksia.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Muakin inhottaa ajatus hääjuhlan keskipisteenä olemisesta. Onneksi mieskään ei sitten isoja häitä halunnut, joten karataan Las Vegasiin. En kyllä tiedä, miten muuten olisin osannut naimisiin menosta nauttia.

 

Hei tästä olisi kiva kuulla lisää! Meillä ihan samanlaisia ajatuksia - kumpikin kammotaan perinteisiä häitä, eikä semmoisia meinata tosiaan pitää. Ollaan hoitamassa "asia" ulkomailla, aikalailla samaan tyyliin kuin mitä teillä taisi olla...

 

Mua ärsyttää ihan maailman tavalla se, että joku pääsis mun (okei, meidän...) tärkeänä päivänä tulemaan väliin omine mielipiteineen. Minkäänlainen ylimääräinen hössötys, herkistely, ihmisten stressaaminen tai muu ylireagointi on asioita, mitä mä en kertakaikkiaan tahdo. Haluan että ollaan kahdestaan ja tehdään juttu vain niin meidän näköiseksi kuin voi olla. Ja ulkomaillahan tämä onnistuu!

 

En todella halua dissata perinteisiä häitä - aina olen viihtynyt ja iloisia juhliahan ne ovat. Mutta meille - ehei ei ikinä. Ei ole mitään sosiaalisten tilanteiden pelkoa tms panikointia meillä kummallakaan, mutta ajatus perinteisistä suomalaista kesähäistä ei vaan istu. Se tuntuu lähinnä teatterilta, joka on ihan saman kaavan mukaan jo tehty kaikissa muissakin häissä - ja mä tuntisin itteni vaan näyttelemässä sitä roolia mikä mun kuuluu olla, eikä varmaan tuntuis yhtään miltään. Plus ahdistaa että ihmiset töllöttäis, sitten ei ainakaan tuntuisi miltään kun en tahtoisi tollalailla suurennuslasin alla näkyvästi mihinkään reagoida.

 

(nyt kahden kesken ulkomailla varmaan itkeä tillitän, nauran ja tanssin koko illan/päivän/yön, kun ei tarvii pätkääkään välittää muista ihmisistä)

 

Musta tuntuu että siitä päivästä häviäis kaikki taika, jos paikalla olisi liikaa ihmisiä. Kuitenkin alkaisivat tunkea perinteisiä hääjuttuja siihen; kakunkoristetta, kirkkoa, sukkanauhaa, viehettä ja mitä ikinä vielä - ja saisinkohan mä edes suunvuoroa sen kanssa, mitä mä oikeasti haluan. Ihmisillä tuntuu olevan isosti käsitystä siitä, millainen hääpäivän kuuluu olla. Ja mun oma käsitys eroaa tästä aika täysillä - eli en meinaa alkaa kenenkään kanssa köydenvetoa siitä, miten homma tulis hoitaa.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 9 months later...

Minua jännittää tulevissa häissämme se keskipisteenä olo... Järjestämme pienet häät ja tämäkin asia on siihen yksi syy, mutta toisaalta meidän läheiset ystävät ja lähisukulaiset mahtuvat siihen reiluun 30 henkilöön. Eli kaikki paikalla olevat ovat kaiken lisäksi tosi läheisiä meille, joten ei olisi mitään syytä jännittää... :) Mutta.

 

Tykkään myös joistain perinteisistä hääohjelmista, joten niitä sitten puntaroidaan, että mikä tuntuu mukavalta ja ei. Olen jopa harkinnut, että suunnitellaan joitakin ohjelmia ja sitten päätän itse siellä juhlassa että toteutetaanko vai ei. Onko ihan hölmöä?

 

Olisi kiva kuulla millaiset etukäteen hermoilleen morsiamen häiden jälkeiset kommentit ovat! Miten meni ja osasko sitä kuitenkin nauttia päivästä? Mitä olis tehnyt toisin jne?

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...
On 4.12.2012 at 13.51, Vintage13 said:

Itselläni on tähän vähän vaihteleva mielipide. Ennenkuin häistä oli tietoakaan, ja unelmoin niistä ihan itsekseni, haaveilin siitä, että kerrankin me saataisiin olla keskipisteenä ja kuinka ihanaa se olisi, kun kaikki juhlisivat meitä. Mutta nyt kun häät ovat edessä, niin on alkanut hiipiä pieni paniikki siitä, että yli 200 ihmistä tuijottaa ja katselee meitä.... :ph34r:

Minä olen kans haaveillut ties mistä suureellisista sisääntuloista ja (musiikki)esiintymisistä, mutta nyt kun asiaa olen ajatellut ihan konkreettisesti, niin jännittää jo ajatuskin esiintymisestä, katseiden kohteena olemisesta ja se huima sisääntulokin varmaan olisi todellisuudessa vain vaivaannuttava... :unsure:

Yhä enemmän alan kallistua kahdenkeskiseen vihkimiseen, koska minua jännitti jo kultasepänliikkeissä käyminen ja kihlasormuksen katseleminen niin kovasti, että keho kävi aivan kierroksilla ja hyvä, ettei pyörryttänyt. Luultavasti vihkihetkessä hikoilen ja naama helottaa punaisena ilman ylimääräisiä katsojiakin.

Sulho ei myöskään viihdy huomion keskipisteenä, varsinkaan tässä roolissa. Hän olisi mieluiten järjestämättä yhtään mitään juhlia, mutta itse kuitenkin kaipaan jonkinlaista prinsessapäivää ja tykkään juhlista. Se on jo kuitenkin selvä, että jos juhlat järjestetään, ne on rennohkot ja pienet tai melko pienet juhlat (maksimissaan n. 50 vierasta) ja kutsutaan lähinnä kavereita. En haluaisi viettää tärkeää päivääni yrittämällä vaivautunutta small talkia puolituttujen sukulaisten kanssa. Eikä todellakaan mitään leikkejä, paitsi ehkä hääbingo tms., koska niissä häissä, joissa olen ollut vieraana, se on rikkonut kivasti jäätä. Sukkanauhajutut on ihan nounou.:blink:

Omasta pöydästä en tiedä... toisaalta siinä joutuisi ehkä enemmän katseiden kohteeksi, mutta toisaalta ei tarvitsisi väkisin yrittää heittää juttua vieraiden kanssa. (Oletus varmaan olisi, että istuttaisiin perheiden kanssa, eivätkä vanhempamme tunne toisiaan kovin hyvin, minkä takia pelkään jo vaivautunutta hiljaisuutta.)

Lisäys: joka tapauksessa haluaisin, että juhlat tuntuisivat häiltä ilman vihkimisseremoniaakin, joten jotain perinteistä haluaisin ehdottomasti niihin sisällyttää. Onnittelumalja ja hääkakun leikkaus (ilman polkaisuja tosin) ja ehkä häävalssikin olisivat mieleen. Eihän sitä valssiakaan tarvitse kokonaan kaksin tanssia, vaan voi kutsua muut mukaan jo puolessa välissä biisiä. ^_^

Muokattu: , käyttäjä: Vaniella
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

En tykkää minäkään olla keskipisteenä. Jotenkin sitä toivoo, että tulevissa häissä osaisin nauttia hyvästä tunnelmasta ja siitä, että on omat läheiset ja huolella valitut vieraat ympärillä, eikä sit niin jännittäiskään. Me päästään kyllä skippaamaan kirkkojännitys, koska mennään maistraatissa ihan pienesti, mutta ne juhlat ihmisineen on kuitenkin sitten tulossa sen jälkeen.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meistä kumpikaan ei oikein pidä "juhlakaluna" ja huomion keskipisteenä olemisesta. Tämä ajatus taustalla päädyimme menemään naimisiin Mauritiuksella! Vieraita tulossa tällä hetkellä pyöreät nolla, yksi ystävä pohtii vielä asiaa. Meidän häävalmisteluja pääsee seuraamaan täältä (matkallanaimisiin.blogspot.fi). 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...