Miksi (ihmeessä) haluat vihkimisen kirkossa?


Guest Macilla

Recommended Posts

Meille taitaa tulla kirkkohäät iha puhtaasti kustannussyistä. Olisi tullut kalliimmaksi hankkia sellainen hääpaikka, jossa vihkiminen ylipäätään onnistuisi kivasti ja se maksaisi pari sataa, että saisimme paikalle jonkun vihkimään meidät. Olisihan maistraattivihkiminenkin vaihtoehto, mutta haluamme kuitenkin sen osaksi hääpäiväämme ja haluamme, että läheisemme olisivat sitä todistamassa. Kumpaakaan uskonto ei kiinnosta juurikaan ja itseäni suorastaan harmittaa ja ärsyttää, että joudun sittenkin kuuntelemaan hääpäivänäni hölynpölyä, johon en edes usko. Mutta jos saamme kivan kirkon niin ovathan ne puitteet sitten ihan kivat.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 476
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Meille tulee kirkkohäät, ei ole ollut edes muuta vaihtoehtoa mielessä. Mä en ole aivan varma uskostani ja kristinusko ei sinällään näy mun elämässä, mutta en ole myöskään ateisti. Jumalan edessä vihkiminen ei siis ahdista, vaan koen sen kauniina ajatuksena. Mieheni on itse asiassa hieman vahvempi uskossaan ja on käynyt usein jumalanpalveluksissa, vaikka hän edustaa vielä tällä hetkellä eri uskontokuntaa (mutta käy ennen häitä rippikoulun). Näiden syiden lisäksi olen toki aina haaveillut kirkkohäistä jaa kirkon tarjoamista puitteista :) 

Jos kuitenkin jompi kumpi meistä olisi ateisti ja toinen uskoisi, voisimme päätyä siviilivihkimiseen ja kirkolliseen siunaukseen - molemmille jotakin. Jos taas kumpikaan meistä ei uskoisi, emme missään nimessä menisi naimisiin kirkossa. Musta se olisi kornia ja jotenkin valheellista mennä Jumalan eteen ja mielessään ajatella, että kumpa tuo uskontohöpötys jo loppuisi. Valinta on tietenkin aina kulloisenkin parin, ja ilmaisen vain oman mielipiteeni :) 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...