Jump to content
Naimisiin.info

Häätöppäyksiä?


Ragazza

Recommended Posts

Tuli juuri mieleen ihan hirvittävä moka jonka tein sulhon siskon häissä tänä kesänä.. Nimittäin.. Kesken vihkitilaisuuden ja papin puheen Mun puhelin alkaa soida. Luulin että kuolen. Onneksi olin ylhäällä parvella ja äänet suht hiljaisella niin ei varmaan ainakaan ihan eteen asti toivottavasti kuulunut. Meinasin kuolla.

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 275
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Bestman otti aikansa ennen kuin sai sormusrasian auki alttarilla. Tämä tosin lähinnä viihdytti niin meitä kuin vieraitakin. Oli kyllä kuulemma harjoitellut autossa, ja saanut sen auki tuosta vain yhdellä kädellä. Taisi olla hieman hermostunut.  

Link to comment
Share on other sites

Pappi sanoi tahdotko kysymystä sanoessa sulhon sukunimen väärin...eipä voinut kuin sanoa tahdon vaikka mieli teki sanoa ihan jotain muuta. Niin ja musiikki alkoi soida liian aikaisin, vieraat, pappi ja kaasot eivät olleet vielä paikalla, puhumattakaan meistä. No, onneksi tulokappale oli pitkä ja kaikki pääsivät omille paikoilleen sen aikana, jopa me  

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Voihan nenä!! näitä on kyllä hauska lukea, varsikin kun morsiot on omiinsa huumorilla suhtautuneet. meillä on häät viikon päästä, ja saapa nähdä... no töppäykset kuitenkin alkoi jo tänään kun käytiin kuullutuksia kuulemassa. mun seurakuntani oli oikein, mutta  pappi lukikin sulholle minun entisen seurakunnan nimen (en siihen ole kuulunut 2003 jälkeen! ja sulho ei ikinä!)

huumori täytynee ottaa peliin kun ens lauantaina sählätään!

Link to comment
Share on other sites

Pahoja mokia ei onneksi sattunut, mutta pienempiä vaikka kuinka paljon. Unohdin ottaa kimppuni toiseen kuvaussessioon mukaan, mikä nyttemmin vähän harmittaa, vaikka silloin se ei napannut yhtään (kimppu oli tosi kaunis vaikka tuntuikin minusta silloin äärimmäisen turhalta kapistukselta), Pihlaja-karkit jäivät laittamatta kahvipöytään (nyt niitä sitten syödään pussikaupalla) ja anopin ihania karjalanpiirakoita ei jäänyt iltapalalle, kun vieraat innostuivat niitä hamstraamaan, vaikka niitä oli tosi reilusti.

Mikään noista ei haittaa, päivä oli niin hieno ja onnellinen!

Link to comment
Share on other sites

Unohdettiin ottaa sellainen kuva, jossa olisi ollut morsiuspari eri vieraiden kanssa - meistä otettiin vain kuvat perheiden kanssa. Ei edes mummojen kanssa tullut yhtään kuvaa!  :( Höh!

Alttaripusu jäi antamatta. (Missä välissä sen oikein pitäisi edes tulla?)

Meinattiin myöhästyä kuvauksesta, joka oli ennen vihkimistä ja juhlaa. Ehdittiin, mutta sulho joutui ottamaan autosta kaikki tehot irti  ;D Varmaan on ollut hauskan näköistä, kun morsiuspari ajaa tuhatta ja sataa auto täynnä tylliä (= mun pitkä huntu) ja takalasissa tekstit ja sydämet  ;D

Mikseri teki oharit. Onneksi saatiin tuttava tilalle, joka hoiti asian kyllä hyvin vaikka amatöörimikseri ja harrastelija onkin. Eikä kukaan muu kuin me tiennyt, että asiassa oli ollut jotain hämminkiä.

Siinäpä ne. Helpolla päästiin.

Ai joo. No yksi hauska juttu sattui - sellainen, josta löytyy sitten jotain kerrottavaa lapsille. Me oltiin niin täpinässä häistä ja niiden laittamisesta sekä häämatkasta (lähdettiin suoraan häistä matkalle), ettei kumpikaan ollut tajunnut varata meille iltapalaa häitä edeltäväksi illaksi eikä hääpäivän aamuksi aamupalaa.  ;D Sulho oli jokseenkiin äkäinen illalla ja mä keitin sille jotain kaapista löytynyttä vadelma-annos-kaurapuuroa hapankorppujen seuraksi  ;D Aamulla lähdettiin puoli seitsemältä aamupalalle ABC:lle - mulla papiljotit päässä, verkkarit jalassa ja molemmat ihan unisia huonosti nukutun yön jälkeen.  ;)

Häämatkalla ajettiin harhaan ja tehtiin muutaman kymmenen kilometrin ylimääräinen maakuntakierros  :D No, me pysähdyttiin syömään roskaruokaa ja sitten taas jatkettiin matkaa...

Link to comment
Share on other sites

No en itse pidä näitä töppäyksinä, kun me mentiin aika rennosti koko päivä. Mutta meilläkin pappi sanoi ensin sulhasen nimen väärin ja sitten kun oli kysymässä minulta tahdonko niin varmisti vielä että xxxxx sehän nyt oli... Sitten meillä oli vähn erilainen seremonia (meidät vihittiin juhlapaikalla ei kirkossa) eli pappi pyysi meitä vähän väliä katsomaan juhlavieraisiin päin ja siinä kun jatkuvasti pyörittiin niin vaihdettiin jossain vaiheessa sulhasen kanssa puolia...Ja 1,5 v tyttäremme halusi tulla isin syliin juuri kun ruvettiin kysymään tahdon kysymyksiä...Mutta tämä oli häävieraiden mielestä suloista ja 2,5v poikamme sai kohtauksen juuri ennen häävalssia joten hän oli sitten melkein koko valssin isin sylissä. No näin ainakin koko perhe osallistui juhliin

Link to comment
Share on other sites

Meille ei mitään vakavaa sattunut, vaikka sitä vähän jännitinkin.

Kuulin jälkeenpäin, että kirkko-ohjelmaan oli tullut väärä vuosi! Tein kirkko-ohjelman itse, ja vielä sen moneen kertaan tarkistin. No, sitä tulee sokeaksi omalle tekstille.

Ja hääkakku leikattiin toisesta kerroksesta, kun ylimmäisestä olisi pitänyt aloittaa...kukaan ei maininnut asiasta, paitsi jälkikäteen anoppi kertoi kysyneensä pitopalvelulta, että mistä he nyt leikkaavat kakkua... Polkaistiin kylläkin oikeaan aikaan.

Häävalssi meni loistavasti, vain kaksi kertaa harjoiteltiin kotona. Mieheni ei olisi alunperin halunnut häävalssia tanssia, mutta sitten teimme päätöksen, että tanssimme sen.

Harmi,että sitä ei kukaan saanut videokuvattua. Akku loppui setäni kamerasta...

Ihanat häät, harmi, että päivä meni niin nopeasti.

Link to comment
Share on other sites

Sormus ei meinannut mennä miehen sormeen,  vaikka se oli kuulemma "öljytty" ennen papille antoa. No sai kirkkokansa naurua huuleen jo siinä vaiheessa.

Ja sitten meinasin unohtaa kimpun kaasolle. Kerkesin jo lähteä alttarilta kun tajusin, että nyt jotain uupuu... no siitäkin tehtiin huumoria....

Ja sitten vielä ihmiset ihmettelivät miten oltiin niin rentoja  koko päivän  

Link to comment
Share on other sites

Meidänkin häissä sattui tietysti yhtä sun toista...

Kirkossa kävellessä huomasin helmani olevan liian pitkä, talloin sitä kokoajan. No, kyllä se kävely sitten onnistui kompuroimatta kun meni rauhassa...

Ensimmäinen moka oli suutelu; emme tienneet missä kohtaa se olisi pitänyt tulla! Sormusten antamisen jälkeen ilmeisesti, ainakin pappi ilmeisesti yritti elehtiä siihen suuntaan. Katselimme toisiamme ja pappia, muttemme suudelleet..  Sitten vasta kun koko seremonia oli ohi ja pappi kääntänyt selkänsä moiskautimme pikaisesti pusun. Aika huvittavaa mielestäni..

Seuraava ikävämpi juttu oli se, kun olimme kätelleet vieraat sisälle juhlapaikalla, huomasin että helmani oli tarttunut eteisen piikkiseen kynnysmattoon. Olin tehnyt puvun itse ja ommellut helman aaltoilevaksi saumurilla (ohutta sifonkia jonka alla satiinia erillinen kerros) ja nyt sauma oli osittain pärkööntynyt ja sieltä repsotti lankoja jokapuolelta. Ei muutakuin sakset käteen vaan ja äiti leikkaamaan langanpätkiä.. Ei vaan meinannut löytyä teräviä saksia.. En tiedä huomasivatko vieraat tämän mutta joillekkin siitä mainitsin itse.

Sitten päästiin salin puolelle, ja huomasin ettei kovalla työllä väsäämiämme karkkirasioita ollut kukaan jakanut pöytiin vaikka niin oltiin sovittu. Pienet morsiustyttömme niitä sitten jakoivat, mutteivät jostain syystä kaikille vieraille. Loppuillasta sitten kuulutimme että tuolla eteisessä on hääkarkkeja, että hakekaa sieltä...

Ruokailu alkoi ja meidän passarit olivat paistaneet makaronilaatikot ja porkkanalaatikot aika mustiksi! Se pisti vihaksi! Ainiin joo ruokailu viivästyi vähän kun kukaan ei tiennyt missä kaikki voipaketit olivat...

Boolin kanssa tuli ongelmia. Ostamamme hiilihappojää ei jostain syystä toiminut ollenkaan! Kyllä harmitti. Sitten vielä pisti vihaksi kun olimme sopineet että boolista tehdään 6% vahvaa, niin sitten anopin oli välttämättä pitänyt tehdä siitä 16%! Ja hänellähän näitä syitä löytyi.. Osittain tämän seurauksena äitini sammui vessaan loppu minuuteilla...

Noh, helmani oli rispaantunut lisää joten äitini leikkasi koko sauman pois. Tämä olikin hyvä ratkaisu, pystyin kävelemään normaalisti kun siitä leikattiin pari senttiä. Ja tanssikin sujui hyvin.

Loppuilta (pakollisen ohjelman jälkeen) sujuikin ilman mitään erityisempiä mokia. Tosin se minua harmitti kun sain olla käytännössä yksin. Sulhanen palloili jossain juttelemassa, eivätkä edes kaasot (2kpl) vaivautuneet pitämään minulle seuraa. Siitä pahoitin mieleni. Kuljin sitten yksin loppuillan ristiinrastiin juhlapaikkaa...  Ja sitten vielä kaasot ja bm olivat kehittäneet sulhasen ryöstön, vaikka moneen kertaan sanoimme ettemme tod. halua minkäänlaisia ryöstöjä! No, se oli heidän mokansa..

Meinasi unohtua yksi juttu! Meillä oli karaoke, ja kaikki tuntui sujuvan hyvin, ammattimies jne. No, tuli viimeinen valssi. Siskoni meni närkästyneenä kysymään karaoke vetäjältä miksei hänen tunti sitten toivomaansa kappaletta soitettu. Karaoke vetäjä oli ruvennut räyhäämään ettei hän kerkeä jokaista toivetta toteuttaa eikä jaksa kuunnella tuollaista vit*uilua! Menin sitten itse kysymään häneltä onko täällä jotain ongelmia, kun siskoni itkee(järkyttyi). Se karaoke äijä nousi seisomaan pöytänsä takaa ja alkoi uhoamaan minulle ettei hän jaksa kun aina kaikki tulee vit*uilemaan ja valittamaan ja hän ei ainakaan enää ikinä mene yksiinkään häihin soittamaan. Siis sillä kilahti päässä! Ajattelin jo että se kippaa mua kuonoon, oli se sen verran hyökkäävän oloinen. Se äijä meni aivan hysteeriseksi, joten nostin kädet pystyyn ja kävelin pois. Ihan skitso tyyppi.

Että muuten meni hyvin...

Link to comment
Share on other sites

Mua vähän harmittaa että ei ole yhtään perhe kuvaa jossa äitini olisi ollut mukana. Kun me otettiin kuvia niin äiti oli jossain muualla. Oli vetänyt herneet nenään isälle ja poistui paikalta. En tiedä sen enempää syytä. Mulla tipahti autosta noustessa sukkanauha jalasta ja jouduin ottamaan sen pois nilkanympäriltä ihmisten katsellessa   ;D Tosin huumoria revittiin tästäkin. Muuten meni ihan älyttömän hyvin ja mieskin tykkäsi vaikka alkuun oli ihan että ei nyt mitään juhlia.

Link to comment
Share on other sites

Töppäyksiä... hmmm.... näin jälkeenpäin ajatellen kaikki meni aivan täydellisesti  ;D

Jos nyt täytyisi jotain muuttaa, niin olisin sittenkin kattanut kaikki ruuat kerralla, koska ruokailu kesti aivan tajuttoman kauan (olimme noin kaksi tuntia aikataulusta myöhässä häävalssin aikaan). Sinä päivänä se ei kuitenkaan jaksanut stressata, eikä nyt oikein jälkeenkään päin. Vieraat eivät kuitenkaan tienneet miten olisi pitänyt olla, joten he eivät "mokaa" huomanneet.

En olisi myöskään ottanut irtoripsiä joita meikkaaja minulle tarjosi, koska liima kirvelsi toista silmääni koko päivän. Sitä taas en olisi millään voinut tietää etukäteen.

Link to comment
Share on other sites

kun ajelimme kirkosta juhlapaikalle niin tajusin yhtäkkiä että olin unohtanu pöytänumerolaput kotiin. Pöytiä oli siis yhteensä 10 kahdessa eri salissa... mutta onneksi bestman pelasti tilanteen ja neuvoi ihmiset oikeaan suuntaan ..   niin ja kirkkoon kävellessä huomasin koppakuoriaisen kimpussani.. onneksi äly pelasi sen verran että en viskannut sitä siihen kirkon käytävälle paniikissa

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä ei mitään häätöppyksiä juuri sattunut, mutta kirkossa ihmiset pääsivät nauramaan(myös minä ja sulho) kun pappi pyysi bestmanilta sormuksia niin betsmanin katse oli juuri alaspäin koska hän tarkisti ottamaansa kuvaa(hänelle oli nakitettu meidän kameran käyttö). Siinä pappi sitten katsoi kysyvästi bestmania ja ilmeisesti bestman havahtui siihen kun pappi oli hiljaa . Tuosta kömmähdyksestä saimme kuulla vierailtakin, mutta se ei ketään haitannut kun häät oli niin rennon oloiset.,,,,,,ja bestman sai otettua hyviä kuvia.

Link to comment
Share on other sites

Me aateltiin jo alkuvaiheessa että hääpäivänä ei pingoteta jos jotain tulee niin tulee ja sille nauretaan.

Meillä on/oli oikein Turbo-Pappi, tekstiä tulee kuin tykin suusta ilman taukoja, no eipä kaavassa menny kovin kauaa. Kavereita nauratti että valitsit sitten lyhimmistä lyhimmän kaavan

Kuvauksissa huomasin että morsiammen sukkanauha on jo nilkassa, hmmm omatoiminen sukkanauha. Meinasi pudota myös toisenkin kerran.

Häävalssi meni täydellisesti, seottiin rytmissä ja heitettiin pikku tsa-tsa tsaa kevennys siihen väliin ja jatkettiin uudestaan.

Kakun leikkaus meni aika nappiin myös, polkaisut oli niin yhtäaikaa kuin olla voi. Joudutaan käyttämään videotarkistusta.

Toisaalta seuraavana aamuna kun suoritimme aviollisia intiimejä hetkiä, meidän piilopirttiin joku meinasi tulla myös. En tiedä kuka ja miksi mutta kuuliko lie ääniä joku satunnainen lenkkeilijä ja ajatteli tarkistaa mitä siellä touhutaan.  

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

No LÄHES täydellinen päivä, mutta ihan pikkuisen harmittaa, että kun oltiin niin kauheasti panostettu juomapuoleen, niin pitopalvelu laittoi aveciksi tarjolle ainoastaan konjakkia ehkä seitsemän liköörilasillisen lisäksi. Eivät olleet LÖYTÄNEET loppuja pulloja...kuulin kyllä tosta itse vasta jälkikäteen. Nooh, meille tietty jäi 3 pulloa ihanaa kermalikööriä itsellemme, mutta harmitti vähän vieraiden puolesta, koska muutama oli jopa jäänyt ilman... Kaikki 4 konjakkipullollista oli tarjottu.  Samoin apurit unohtivat laittaa kaikki huolella valitsemani valkkaripullot illalla oluen ja boolin lisäksi esille. Olin valinnut useita eri rypäleitä huolella, että kaikille varmasti on jotain. En itsekään tuota illan riennossa huomannut. Ei kai se tietenkään vakavaa ole, mutta suvussani harrastetaan viinejä ja se ois ollut sellanen "kiva juttu" vaan...

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Meillakin seistiin, vaikka en huomannut asiassa mitaan outoa ennenkuin pappi jalkeenpain totesi etta yleensahan Suomessa istutaan kun haapari on tullut sisaan... ;D Mutta kanttori huomasi asian ja supatti papille etta kaske niiden istua hanen flyygelikappaleensa aikana koska se on aika pitka... ;D Ja sitten istuivat myos kaaso ja BM, joiden ei pitanyt. Taaskaan en huomannut mitaan outoa ennenkuin kaaso asiasta mainitsi jalkeenpain.

Muita pikkumokia:

* Kaulakoruni jai kotiin  

* Kasilaukku oli unohtunut johonkin ja kaaso joutui kantamaan koko illan huulipunaani;

* Mustavalkofilmit jotka oli varattu kaverin kameraan kirkossa kuvien ottoon oli unohtuneet;

* Sulho sanoi vahingossa "I do" eika "I will";

* Pappi lausui sulhasen sukunimen kerran oikein ja sen jalkeen joka kerta vaarin;

* Kimppu karvahti varresta kun laitoin sen lasipurkkiin johon avustajat olivatkin tokanneet jo tuikun  

* Sukkanauha oli hukassa ja jouduimme heittamaan jonkun tartaaninauha-systeemin;

* Pienien koordinaatio-ongelmien vuoksi morsiusvisa jai pitamatta.

Mutta mahtava paiva oli silti!

Link to comment
Share on other sites

Ai niin, ja me oltiin viela kirkon pihassa ennen vihkimista poseeraamassa kuvaajalle kun ulkomaanvieraitamme kuljettava bussi painalsi ohi ja kaikki nakivat siis meidat ennen vihkimista! Ja sen jalkeen niissa parissa kuvassa mita viela otimme kirkon sivustalla innokas sulhasen ystava nakyy niissa kaikissa kuvaajan ottamissa kuvissa videokameran kanssa. Ja sitten lahdimme karkuun juhlapaikalle pain ja tormasimme viela yhteen ystavaani ja taman poikaystavaanjotka kavelivat vastaan ihan vieressa eivatka tienneeet uskaltaako tulla halaamaan vai kavellako ohi vain!

Link to comment
Share on other sites

Täytyy kai itsensäkin listata tänne nämä kaikki pienet mokat mitä tuli tehtyä  

- Mentiin alttarille sulhasen kanssa juoksujaloin (vieraiden mielestä) alkumarssia kuului vielä vaikka kuinka kauan vielä kun me jo alttarilla seisottiin

- Unohdettiin polvistua alttarille mennessä (En tiedä olisiko pitänyt, huomasin vain että näin ainakin Tahdon- ohjelmassa tekivät)

- unohdin antaa kimpun kaasolle, hän tuli sen hakemaan sitten ystävällisesti.

- Miehen sanoessa sormusvalaa, en pitänyt sormuksesta kiinni, vasta kun itse aloin sitä sanomaan takerruin sormukseen

- Sormus ei mennyt sormeen, pujotin sen sitten itse

- Meistä ei ollut yhtään yhteiskuvaa kaasojen ja bestmanin kanssa

- Vieraskirjaan saatiin vain osa vieraista

Kaikesta huolimatta päivä oli erittäin ihana

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Tää on kiva ketju  :P. Meijän häät ei ollu ollenkaan etiketin tai muunkaan lippusen mukaisia. tässäpä listaa

- joku oli ottanu mun kengistä pumpulit pois ja kirkon käytävällä hokasin että mun kengät on aivan liian isot, tästä syystä oli rappusissa kompastua kun kenkä tippu.

- kirkossa esiintyjäsukulainen ei tajunnu et milloin sen pitää tulla esiintymään. sulho joutui vinkkaamaan.

- Kirkosta pois lähtiessä mun lapaset ( joita metsästin kissojen ja koirien kanssa) jäi bestmanin autoon!

- Musiikit juhlapaikalla oli hukassa

- Ohjelmasta jäi pois erittäin oleellisia asioita ( tai ne tuntuivat oleellisilta ennen häitä)

hmm..olikohan muuta..MUTTA MUKAVAA OLI! ! !

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • 2 weeks later...
Siunaus loppui ja ihmettelin, ettei tahdon-kysymystä ollut tullut.

Pappi oli unohtanut!! Häämarssi alkoi soida ja morsian jo kääntyi mennäkseen. Sulhanen siinä vaiheessa kysyi papilta jotain... Pappi raukka huitoi kan+ttorille, et lopeta se soittaminen!

Sit pappi aloitti kysymällä tahdotko...

.

Eräs tuttavani kertoi vastaavan tapauksen omista häistään parikymmentä vuotta sitten...Heillä tosin kyseessä oli ihan avioliittoon vihkiminen eikä pelkkä siunaus. He olivat lähteneet loppumarssin soidessa kävelemään alttarilta kohti ulko-ovea, kun penkistä pomppasi valveutunut sukulaismies heidän peräänsä huutelemaan, että seis seis, takasin, te ette ole oikeasti naimisissa!  Siinä oli käynyt niin, että pappi-parka oli unohtanut kaavasta ratkaisevat tahdon-kysymykset, joita ilman vihkiminen ei ilmeisesti ole laillinen... Mutta sepä oli jäänyt jännittyneeltä hääpariltakin huomaamatta. No, hääpari palasi alttarille tahtomaan ja poistui uudelleen - nyt virallisesti vihittyinä. Ja vihittyinä ovat pysyneetkin, ei tuottanut moka ainakaan epäonnea.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...