Jump to content
Naimisiin.info

Listataanpas tähän vastoinkäymisiä


maijaK

Recommended Posts

No, ainahan muutama vastoinkäyminen kuuluu asiaan:

- Toinen kaasoistani ilmoitti polttareiden jälkeen, ettei olekaan enää kaasoni eikä siten tullut häihinkään, eikä osallistunut kuulemma edes polttareiden kustannuksiin tasapuolisesti, kuten olivat sopineet, vaikka oli itse vetovastuussa ja muilta penäsi heti rahoja. :(

- Hääauto tuli hakemaan minua, kaasoa ja morsiusneitoa vasta 15min. ennen vihkimistä (kirkolle 3km matkaa) ja auto savutti, alkoi laittamaan siihen öljyä ja kyseli lähintä huoltoasemaa...siinä alkoi sitten hieman jo jännittämään, kuinka klassisesti käy, mutta päästiin perille muutaman valoihin ökähtelyn saattelemana ja muutama minuutti jäi aikaa hengähtää ennen alttarille kävelyä!

- Hääauton hieno, äitini tekemä koriste, jäi laittamatta.

- Unohdimme ottaa yhteiskuvan meistä ja vanhemmistamme jne...ylipäätään sellaiset poseerauskuvat jäivät ottamatta, vaikka meillä oli 2 valokuvaajaa! Nyt täytyy sitten pohtia, pitääkö mennä erikseen vielä kuvaan..

- Olin tehnyt minulle ja sulholle oman pienen hääkakun, jonka leikkasimme pöydässämme, että kaikki näkivät tilanteen...emännät vaan olivat ottaneet liian myöhään kakun huoneenlämpöön, joten paksu kinuskikerros oli kuin sementtiä!! :D Toisaalta siitä on vitsailtu jälkeenpäin paljonkin!

- Kahvin kanssa tarkoitetut avecit meinasi myös henkilökunnalta unohtua, onneksi aloin kyselemään ja ne sitten tarjoiltiin lopulta pöytiin.

- Hääkimpun hinta-arvio oli 70€, mutta floristi olikin laittanut minicalloja tuplasti tarkoitusta enemmän (kalliita ovat!) ja kimppu maksoi tuplasti enemmän... :(

Tässä nyt ne eniten mieleen jääneet, häistä siis viikko aikaa. Ei paha siis. :)

Muokattu: , käyttäjä: Nebsu
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
  • Replies 238
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Minulle jo ensimmäinen vastoinkäyminen kävi vihkisormuksen kanssa.

Varasin vihkisormukseni häämessuilta varausmaksun kanssa, muutaman viikon päästä messuista sain viestin,että sormus oli saapunut liikkeeseen. Menin sulhaseni kanssa katsomaan sormusta ja voi hyvänen aika, luulin tehneeni kaupat keltakultaisesta sormuksesta,mutta liikkeessä minua odotti valkokultainen sormus. Eikä tässä vielä kaikki, mallikin oli täysin väärä. On täytynyt käydä siis niin,että messuilla kokeilemassani ja varaamassani sormuksessa on ollut erin sormuksen tuotelappu.

Nyt odotan jännityksellä yhteydenottoa liikkeestä, myyjä kun jo kertaalleen kielsi heidän tehneensä virheen. Onneksi häihin on vielä 4 kuukautta aikaa ja voin siis vielä peruuttaa kaupat jos emme pääse liikkeen kanssa yhteisymmärrykseen.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meille sattuneita vastoinkäymisiä:

- Kaasoni äiti nypläsi minulle pitsin, joka oli tarkoitus tulla morsiuskimppuuni. Muistutin kukkakauppaa, ettei pitsiä saa kastella, koska se menee vedestä pilalle.

Hakiessani kukkia pitsiä oli kuitenkin kasteltu. Kaiken lisäksi se oli myös katkaistu ja osa siitä oli käytetty sulhasen vieheeseen. (Nyplättyä pitsiä ei saa katkaista, koska se purkautuu). Asia on nyt kukkakaupan kanssa selvityksessä korvauksen merkeissä...

- Juhlapaikan isännät eivät ollutkaan avanneet ovia pitopalvelulle sovittuna aikana, vaan he joutuivat hetken aikaa odottelemaan ovien avausta.

- Bestmanit/kaasot unohtivat kirjoittaa hääautoomme tekstin takaikkunaan

- Bestmanit unohtivat sulhasen polttarikansion kotiin

- Kun polttarikansiosta tuli puhetta, tajusin kysyä oliko viimeisenä lähteneillä avaimia mukana. Kunnes tajuttiin, että kaikki avaimet ovat kotimme sisäpuolella :D Isäpuoleni hoiti ruokailun ohessa soittoa lukkosepälle ja lähti käymään kotonamme. Onneksi hän tapasi naapurimme ennen lukkosepän tuloa ja naapuri tajusi kertoa, että heiltä löytyy yleisavain myös meille. (Kumma juttu ettei tätä ole koskaan viitsitty meille kertoa (omistusasunto)...) 300 euron keikka vaihtui 20 euron laskuksi :D HUH!

Tässä nyt ainakin heti mitä tuli mieleen.. Vaikka pikkuisia kömmähdyksiä sattui, niin ne eivät hääpäivää pilanneet ollenkaan. Loppu hyvin :)

Muokattu: , käyttäjä: cinnamon
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...
Guest onnellinen

Meillä oli vähän ja pieniä mokia:

- Kanttori mokaili aika paljon sekä tulo- että lähtömusiikissa.

- Juuri kukaan kirkkovieraista ei laulanut virren mukana! Itse kyllä vedin ihan reippaaseen ääneen, mutta olisi ollut kiva jos muutkin olisivat laulaneet :)

- Hääpaikalle saapuessamme vieraat palloilivat sisällä ja ulkona hiukan eksyksissä, ja itsekin epähuomiossa menimme sisälle vaikka olimme etukäteen sopineet että jäädään ulos onnitteluja vastaanottamaan... no pian kuitenkin bestman tajusi komentaa sekä meidät että vieraat ulos, ja sisään siirryttiin uusiksi oikealla tyylillä :)

- Sotkin hääpukuni ruokaillessa ja yritin pyyhkiä kohtalaisen näkymättömän tahralla vihreällä lautasliinalla, tuloksena vaaleanvihreä suttu joka ei lähtenyt enää millään.

- Kotona seuraavana päivänä huomasin, että pukuni oli ratkennut edestä aika näkyvästi. En tiedä, missä vaiheessa tuo tapahtui. Mainostin vielä kavereille häissä, että ostin puvun käytettynä ja että se oli TOSI halpa. Tuohan kuulostaa hiukan koomiselta jos puku on ollut hajalla jo silloin kun olen innoissani selittänyt, miten halvalla sen sain :D

- Loppuillan äänentoistoon oli vain läppäri + mun halpiskaiuttimet. Aamulla tyhjässä salissa testatessamme äänenvoimakkuus kuulosti riittävältä, mutta illalla kun paikalla oli häävieraita ja hälinää oli enemmän, ei musiikki kuulunut juuri yhtään. Myöhemmin huomasin, että juhlapaikalla olisi ollut omat jytäkämmän oloiset kaiuttimet joita olisi voinut käyttää.

- Kaaso ei laittanutkaan boolimaljan viereen kertakäyttömukeja. Juomalaseja oli kyllä reilusti, mutta koska ne olivat ruokajuomien pöydässä eri huoneessa kuin booli (eivät tosin kaukana) ja boolikulhon vieressä ei ollut mitään juoma-astioita, boolin kulutus jäi tosi vähäiseksi. Tosin ei booli mitenkään hyvääkään ollut :D

Muuten meni hyvin :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
Riisiä heittäessä joku paiskasi melkein täyden kourallisen suoraan minua kohti ja rintaliiveissä oli ainakin kilo riisiä...

Mutta mitään isompaa mokaa ei siis tullut. Pahinta oli varmaan mokien pelkääminen joka sinänsä voi aiheuttaa niitä mokkia lisää. Ottakaahan rennosti!

Haha oivoi tuota riisien heittämistä :D oonkin miettiny et kannattaako ottaa sitä riisiä vai jotain vaihtoehtosta, esim saippuakuplia :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Omat hääni ovat vast ensi vuoden heinäkuussa, mutta nyt jo ehti tapahtua seuraavaa!: sain sähköpostin meille varatusta hääjuhlapaikasta, että varausmaksu ei ole tullut perille. Ihan paniikissa sitten komensin mieheni tarkistamaan suoritukset ja monen kymmenen tarkistuksen jälkeen kyllä meidän puolesta kaikki maksutiedot on ihan oikein! Sain kyllä pienen paniikkikohtauksen ku ajattelin sitä tuskan määrää, että nyt pitää lähteä etsimään uutta hääjuhlapaikkaa!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
  • 2 months later...

Meillä ainut oli ehkä se, että hääpaikalla huomattiin, että yksi pöytä on melkein tyhjä - 9 hengen pöydässä oli paikalla vain 3 henkilöä. Lopulta selvisi, että heistä 3 oli vaan myöhässä (pienen lapsen kanssa aikaa vaan aikaa kuluu), yksi työmatkalla ja kahden poissaolo jäi mysteeriksi. Se oli oikeastaan ainut suurempi vastoinkäyminen.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä häistä kohta vuosi ja päivä oli kaikin puolin loistava, mutta...

 

- Pitopalvelu töpeksi esim. tiputtamalla lautaset lattialle ja laittamalla kakunkoristeen niin, että se tippui ennen kakun leikkuuta ja meni rikki.

- Pitopalvelu vei myös KAIKKI erikseen hakemamme haarukat, jotka oli tarkoitettu iltapalalle (meillä siis pääruokana keitto, joten haarukoita ei muuten tarvittu), joten oli todella veemäistä tiskailla anopin kanssa ihmisille haarukoita, joita oli hääpaikan omastapuolesta vain 20kpl (vieraita 70kpl)

- Jätkänkynttilät eivät palaneet kunnolla, koska olivat vielä liian kosteita

- Hääkakku ei ollut sellainen kuin piti ja erittäin huonosti kostutettu

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tässä jotain meidän kömmähdyksiä, jotka eivät kuitenkaan onnistuneet tunnelmaa pilaamaan. :)

 

- Vihkisormus unohtui sormesta otettaessa hääpotretteja ennen vihkimistä

- Kirkko-ohjelmat olivat kateissa vielä 5 minuuttia ennen vihkimisen alkua, löytyivät kuitenkin lopulta ja jaettiin vieraille viime tingassa

- Kanttori ei esilaulanut ruotsinkielistä virttämme lainkaan, joten laulu jäi kovin vaimeaksi kirkossa

- Pappi unohti sanan "päivinä" minulta kysyessään, sanoi vain "hyvinä ja pahoina aina kuolemaan asti" :D

- Isäni ja toisen bestmanin vieheet, jotka oli tehty magneettikiinnityksellä rintaneulan sijaan, hajosivat jo hyvin aikaisessa vaiheessa

- Hääkimppuni liljat eivät kestäneet kylmää ja alkoivat muuttua ruskeaksi jo ennen vihkimistä. Kaaso sitten repi pahimpia kohtia irti morsiushuoneessa.

- Ulkotulet eivät syttyneet/jaksaneet palaa kovasta tuulesta johtuen lainkaan

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Meillä meni omalta osaltamme häät mainiosti, mutta samaa ei voi sanoa pitopalvelun toiminnasta. Pitopalvelun pitäjä ei ollut yhtään asiakaspalvelutaitoinen ja yritti itse hoitaa kaikki asiat (majoituspalvelun, pitopalvelun, tarjoilua jne). Liian vähän henkilökuntaa reilun 80 hengen häävieraiden kestitsemiseen. Ruokien esillelaitto oli epäammattimaista, samoin kakkupöydän ja kahviastiaston. Päivällä check in -aikaan tulleet vieraamme eivät olleet saaneet huoneita, koska kukaan ei ollut niitä antamassa ja osa oli ollut vielä petaamatta. Tämä yrittäjä kävi aina antamassa yhden huoneen, mutta sitten "katosi" jonnekin, ettei tarvitsisi antaa seuraavaa huonetta. Vieraillamme oli kiire valmistautua kirkkoon ja illan juhlaan, ja hädissään he soittelivat minulle (istuin kampaamotuolissa), että kuka voisi tulla antamaan huoneita. Harmitti.

 

Kaasojen mennessä koristelemaan pöytiä sovittuun aikaan ei pöydät olleetkaan vielään valmiina. Heitä kiellettiin koristelematta hääparin pöytää ja se olikin sitten aika karun näköinen. Yrittäjä lupasi minulla paljon asioita, muun muassa kitkeä ruusupenkit ja laittaa illalla lyhdyt terassille, mutta eipä pitänyt lupauksiaan. Lisäksi kielenkäyttö oli välillä epäkohteliasta niin minua kuin vieraita kohtaan. Jos olisin ollut fiksu, olisin vaatinut alennusta loppulaskusta huonon asiakaspalvelun takia, mutta en silloin tajunnut asiaa. Palautetta olen kyllä hänelle antanut, mutta lähes kakkia asioita hän on vain selitellyt ja sanonut väärinkäsityksiksi. Jälkikäteen mainitessani saamastamme palvelusta yhdelle tutulle pitopalveluyrittäjälle hän mainitsikin kuulleensa ko yrittäjästä samanlaisia kokemuksia. Olisinpa tiennyt etukäteen niin olisin valinnut toisen juhlapaikan, jonne olisi saanut tilata haluamansa pitopalvelun.

 

Harmi, ettei tiedetty etukäteen, millaisesta yrittäjästä on kyse; palvelu oli myös pakko ottaa häneltä, kun halusimme vuokrata tietyn kartanon juhlapaikaksi. Onneksi juhlien ohjelma oli mahtavaa niin kaikki vieraat eivät edes huomanneet pitopalvelun mokia. Omalta osaltamme ainoastaan jäi harmittamaan se seikka, että unohdimme ottaa ryhmäpotretit kun aika kului niin nopeasti.

Link to comment
Share on other sites

-Neljä vierasta perui hääpäivänä tulonsa. Olin jo ihan hajoilemassa kampaajan tuolissa kun tekstareita tuli yksi kerrallaan... Kun heille oli majoituksetkin varattuna niin perumiset aiheutti vähän harmaita hiuksia ja lisäkuluja muille kimppamajoituksessa olleille.

-Hääautomme hajosi hääaamuna, onneksi se saatiin korjattua ja pääsimme sitä käyttämään. Meillä olisi ollut kyllä tosi hieno vaihtoehtoautokin ettei se olisi tuottanut ongelmaa

-Pitopalvelun asenne ja ajoitus olivat varmaankin suurimmat haasteet hääpäivänä... Jouduimme aikaistamaan alkumaljoja koska aurinko porotti niin kuumasti siihen, missä vieraat odottivat että palaamme ajelulta. Kun menimme yli puoli tuntia etuajassa niin alkumaljat oli kaikki jo kaadettu. Olispa ollut aika väljähtynyttä juomaa jos olisimme olleet täysin aikataulussa. Ruokaa odoteltiin sitten yli tunti, onneksi vieraat seurustelivat aktiivisesti ja samalla kiersimme sulhon kanssa pöydät läpi. Nälkä kaikilla kyllä oli jo.

-Bändi piti ekan taukonsa tosi pitkänä, ne oli pois varmaan 40min. Taustamusaakaan meille ei laitettu siksi ajaksi päälle, koska bestmanin mielestä se loisi epämieluisan kontrastin live- ja nauhamusiikin välille. Lopulta kävin kyllä laittamassa musat päälle kun odotus oli niin pitkä. Olivat kuulemma odotelleet että heitä tullaan pyytämään takaisin :blink: Tauko kirittiin kiinni sitten seuraavalla tauolla, meillä kun oli tauoille ohjelmoitu ekalle yhteiskuva ja toiselle kimpun ja sukkanauhan heitto.

-Osa vieraista joi ihan liikaa alkoholia. Toimme sitä Tallinnasta tosi ison määrän ja kaikki meni. Ärsytti esim. oman äitini kännisössötykset loppuillasta ja yksi perhetuttu joka tuli lapsiensa kanssa, veti niin kauheat naamat että lapset jäivät muiden huolehdittavaksi.

-Mies hukkasi koti+työpaikan avainnipun hääpäivänä. Pelkäsin että menee koko hääloma pilalle kun toinen murehtii niiden perään, onneksi se on pystynyt olemaan ajattelematta asiaa. Asia huomattiin vasta pari päivää häiden jälkeen. Eipä ole siis avaimia vieläkään löytynyt, lauantaina oli häät.

-Lambin ruokaserveteistämme lähti väriä, tahri muutaman ihmisen kasvot mustalla...

 

Pieniä asioita onneksi, päivä oli kaikenkaikkiaan ihana ja onnistunut :)

Link to comment
Share on other sites

Meilla oli aivan ihana paiva, ja vain pikku kommahdyksia sattui. Vastoinkaymisista siis ei voi puhua.

 

- Vihkimistilaisuuden alkaessa toinen bestmaneista kehotti vieraita nousemaan morsiamen ja taman isan sisaantuloa varten, mutta unohti myohemmin antaa merkin, etta saa istua. Joten vieraat seisoivat n. 3 minuuttia  :girl_haha: Meilla siis oli siviilivihkiminen, eika vihkija suostunut huolehtimaan merkeista, ja bm parka nakojaan ei tajunnut asiaa ennen kun vasta vahan ajan paasta. Me itse olimme niin omassa kuplassamme, etta tajusimme asian vasta jalkikateen, kun aitini mainitsi asiasta. Ja videolta tietty naimme miten kaikki meni.

 

- Kaksi vierasta puuttuu yhteiskuvasta, koska he kyllastyivat odottelemaan, ja menivat ostamaan olutta (tama siis vihkipaikassamme Turun linnassa, jossa odotusta tuli hieman siksi, etta yksi vieraistamme kayttaa pyoratuolia ja han joutui kiertamaan linnan toiselta puolelta paastakseen kuvauspaikalle. ja hissi oli kuulemma ollut kiireinen, useampia pyoratuolia kayttavia oli jonottanut hissiin). 

 

-Miesten vieheiden varsi-osissa ollut materiaali alkoi 'sulaa' jo ennen vihkimista ja tahri heidan pukujaan, ja lopulta he joutuivat pitamaan vieheita taskussa niin, etta kukka kuitenkin nakyi

 

-Kaason hiuskukka kuihtui melko nopeaan (tahan valiin taytyy sanoa, etta vieheet ja hiuskukat teki aitini kaveri, joka on kylla tehnyt pitkaan ennen toita kukkakaupoissa, mutta ei nyt ehka mennyt ihan putkeen, vaikka natteja ne alkuun olivatkin. Sen sijaan hanen tekemansa poytakukat olivat tosi kauniita ja kestivat mainiosti. Oma kimppuni oli kaukkakaupasta.)

 

- Kaaso ja bestmanit eivat muistaneet koko ajan milloin heidan piti tehda/sanoa mitakin, vaan jouduimme heita vahan hatyyttelemaan, joka oli kieltamatta hieman arsyttavaa, etenkin kun olimme kirjoittaneet kaiken paprille etukateen. Onneksi usherimme oli erittain organisoitunut.

 

-Vieraille ei tehty tarpeeksi selvaksi, etta Instax-kameralla otetut kuvat oli tarkoitus jattaa muistoksi haaparille, ei vieda mukanaan. Joten monet vievat kuvat kotiin lahtiessaan, joka oli vahan harmi. Toisaalta, paa-asia, etta kaikilla oli kivaa, ja jaihan heille nyt niista kivoja muisoja.

 

-Mina ja sulho emme ottaneet yhtaan instax-kuvaa yhdessa

 

-kaksi vierasta perui tulonsa alle viikkoa ennen haita, jolloin olimme jo ilmoittaneet lopullisen vierasmaaran pitopalvelulle ( :skilletgirl:

 

-Yksi hupaisa juttu oli se, etta monet kavereistamme ei olleet tajunneet, etta alkupalapoyta oli todellakin vain alkupala, ja olivat sitten vetaneet kuvut tayteen jo ennen paaruokaa  :girl_haha: Sinansa hassua, koska poytiin oli katettu kahdet ruokailuvalineet, etta en tieda miksi eivat asiaa tajunneet. 

 

-Pitopalvelu luuli, etta paikalle itse hommaamamme jaa oli kelvollista ihmisten nautittavaksi, ja olivat alussa laittaneet sita joihinkin juomiin. Onneksi sulhanen tajusi asian noepasti, ja informoi pitopalvelua, etta jaa ei ole suurissa maarin hyvaksi ihmiselle (jaat oli siis de-ionisoitua vetta, eraan kaverin tyopaikalta tuotua ja sita oli tarkoitus kayttaa vain ja ainoastaan kalja- siideri- lonkerotolkkien kylmentamiseen). 

 

Enpa nyt keksi oikein muuta  :)

Muokattu: , käyttäjä: Roslin
Link to comment
Share on other sites

En viitsi muistella häiden valmisteluajan vastoinkäymisiä ja nehän varmaan kaikki löytyisivätkin hääpäikystäni.

Häistä keksin pari hassua

- 5 ilmoittautunutta vierasta jäi saapumatta ilmoittamatta mitään

- morsiusparin ryöstöön varattu biisi oli unohtunut laittaa juhlapaikalla olevalle kannettavalle ja ryöstö suoritettiin siis ilman musiikkia (ja

- valokuvaaja panttasi ensin kaksinkertaisen ajan kuvagallerian osoitetta ja panttaa nyt kolmatta viikkoa siihen päälle DVD-levyä, jolla kuvat olisivat korkearesoluutioisina. Joten kiitoskortit ja hääkuva-albumi seisovat myös...)

Muokattu: , käyttäjä: Kevis
Link to comment
Share on other sites

Hyvin vähän meni onneksi mitään pieleen. Kaikki pikkuasioita, joita vieraat ei huomannu (eikä tainnu hääparikaan aina). Paitsi se, että yks vessa päätti lopettaa toimimisen ja tiskikone hajosi. Onneksi pitopalvelu ei antanut mun huolehtia siitä ja kaasot ja bestman piti kaiken piilossa. Jotain kahvinkeittojuttua vissiin kans oli, mut sitäkään vieraat ei tienny :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Vihkipäivänä eksyimme matkalla maistraattiin, joten olimme myöhästyä koko tapahtumasta. Navigaattorissa oli oikea osoite, mutta kartalla se näytti kilometrin harhaan oikeasta paikasta. Minä kipitin häätamineissa kyselemässä maistraatin sijaintia ohikulkijoilta ja mies yritti setviä karttaongelmaa yhden paikallisen kanssa. Löytyihän se oikea paikka sitten lopulta saatujen ohjeiden perusteella. Minuuttia vaille varatun ajan olimme vihdoin ihan hikisinä ja hengästyneinä perillä, sillä loppumatka meni jo juoksuksi. Paikan sijainti olisi ehdottomasti pitänyt varmistaa etukäteen ja käydä vaikka pihassa kääntymässä, niin tältä oltaisiin vältytty.

 

Juhlapäivänä vieraat tulivat ihan liian aikaisin paikalle. Kutsuihin oli merkitty juhlan aloitus klo 16.00, ensimmäiset saapuivat 14.30 ja loput heti perään 15.00... Tämä hieman kiristeli hampaita, sillä teimme kaikki järjestelyt ruokia myöten itse, joten valmistelut menivät ihan kamalaksi hösellykseksi ja vieraita olisi pitänyt vielä viihdyttää siinä samalla. Ärsyttää, että mm. keittiö jäi ihan levälleen ja se näkyy nyt myös suuressa osassa kuvia.

 

No, näihin oltiin osalta varauduttu, kun olihan itse järjestämisessä omat riskinsä. Yritin olla päivien ajan ihan zen ja suurimmaksi osaksi siinä onnistuinkin.

Muokattu: , käyttäjä: fru
Link to comment
Share on other sites

^ No sanos muuta. <_< Arvattavissa oli, että "eläkeläisväki" tulee ajoissa (ettei vaan myöhästy), mutta ei nyt ihan puoltatoista tuntia osattu ennakoida... Loppuporukka oli kuvitellut, että matkaan juhlapaikalle menee 2 tuntia vs todellisuuden 20 minuuttia. :rolleyes:

Muokattu: , käyttäjä: fru
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...