Jump to content
Naimisiin.info

Listataanpas tähän vastoinkäymisiä


maijaK

Recommended Posts

Päivähän oli mitä upein ja ihanin :girl_in_love: paniikki, stressi ja hajoilu oli aamulla tipotiessään vaikka vielä edellisenä yönä olin hajoillut juhlapaikalla, että aika ei riitä!!

 

Meidät vihittiin keskellä katua kaupungintalon ja tuomarin toimiston välissä :jere: sekös originaalia. Mies puhui vihkitilaisuudessa kauniisti itkettäen kaikkia.

 

Eihän me silti luonnollisesti kommelluksitta selvitty eli aikataulut mätti pahemman kerran ja oltiin edellisen illan sijaan kotona vasta vihkiaamuna klo 8. Nukuttiin pari hassua tuntia yön aikana talolla, jossa pidimme juhlat. Kampaaja saapui 1 tunti ja 45 minuuttia MYÖHÄSSÄ. Mies hukkasi sormuksen ennen vihkipaikalle lähtöä ja etsinnän vuoksi myöhästyttiin tyylikkäästi omista häistämme 20 minuuttia :girl_haha: sen lisäksi mä unohdin morsiuskimppuni kotiin siinä vaiheessa kun vihmisen jälkeen haettiin koirat ja tavarat autoon ja lähdettiin 100km päähän juhlapaikalle...käytin siis tyttären pientä kimppua kuvissa :girl_haha: unohdin heittää kimpun ja unohdettiin myös sukkanauhan heitto + kallis kakku oli pettymys ulkonäkönsä puolesta, mutta päivä oli aivan ihana :wub:  meidän näköinen, luonnollinen ja hyvin erilainen!! Mun päikyssä on kuvia jos kiinnostaa :-X nyt uskaltaa jo nauraa :rolleyes:

Muokattu: , käyttäjä: Sooda
Link to comment
Share on other sites

  • Replies 238
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 2 months later...

-Mun kampauksesta valahteli pinnejä koko tilaisuuden ajan. Kampaus oli kyllä kaunis, mutta sitä piti korjailla jo pukeutumisen yhteydessä, ja vielä moneen kertaan hääjuhlassakin.

-Mummi pökräsi saavuttuaan kirkonpenkkiin ja joutui käymään ambulanssissa sydänfilmattavana. Toipui kyllä ja jaksoi juhlia koko illan, mutta aiheutti ylimääräisiä sydämentykytyksiä kaikille, ja vihkimisen alkukin viivästyi ambulanssia odotellessa. Toisaalta oma jännitys siinä kyllä haihtui.

-Vihkimisen jälkeen, kun piti ottaa kuvia meistä, sopivan kuvauspaikan etsiminen kesti ikuisuuden. Aurinko nimittäin tuli koko ajan väärästä suunnasta, ja aina piti siirtyä. Jos ei auriko häirinnyt kameraa, niin se paistoi meidän silmiin. Tämä kaikki siitä huolimatta, että hääpäiväksi oli luvattu sadetta!

-Yksi musiikkiohjelmanumero peruuntui kokonaan kun laulajalle oli noussut aamulla kuume, eikä hän siis päässyt paikalle edes vieraana. Toinen taas pääsi äänensä menettäneenä, ja hänen tilalleen saatiin musisoimaan toinen henkilö, jota pyydettiin muutaman tunnin varoitusajalla "kehittämään jotain".

-Meidän hääyöhotellihuoneessa oli KYLMÄ. Tai siis ainakin siihen asti kunnes hoksattiin miten lämpötilaa säädetään, mutta alkulämpötila ei ollut riisuutumisystävällinen. Hääyö ei ala hyvin, jos ensimmäisenä toiveena on saada yöpaita päälle ja päästä peiton alle lämmittelemään!

-Huoneeseen tuodulla erikoisaamiaisella oli vähemmän teevalikoimaa kuin aamiaisbuffetissa ja nekin pahoja. Itse asiassa teetä piti erikseen tilata, kun huoneeseen tuotiin kuumista juomista vain kahvia. Tilauksesta sitten tuli termarillinen ruskehtavaa vettä ja pieni teepussivalikoima, mm. keltaisia perus-Lipton-pusseja. Buffetissa oli kuulemma ollut hyvä valikoima esim. pyramidipusseja. Kai nyt teenjuojiakin voisi vähän huomioida!

Link to comment
Share on other sites

Vastoinkäymiset olivat kovin pieniä ja vähälukuisia:

* DJ ei hoksannut, että 80-luvun rock ei vetänyt tanssijoita. Minä ja veljeni kävimme kahteen kertaan sanomassa, että soittolistalla pitää olla 70-luvun discoa, jotta porukka tanssii. Toisen huomautuksen jälkeen asia upposi tajuntaan ja loppuiltana ei tyhjästä tanssilattiasta tarvinnut murehtia. 

* Cateringin muuten mukavat tarjoilijatytöt eivät hoksanneet kysyä, mitkä juomista olimme ajatelleet kahvin kanssa aveceiksi. Tarjolle oli laitettu siis kaikki viiniä vahvempi: konjakki, jallu, marjakossu ja xante. Tarkoituksena oli tarjota vain xante ja konu kahvin kanssa ja muut jättää sitten myöehmpää iltaa varten, mutta... menihän se noinkin. Ei ollut iso moka.  :)

* Olimme unohtaneet ostaa kahviservietit. äitini lähti kesken ruokailun viereiseen Valintataloon ostamaan niitä. Onneksi kauppa oli about 300 metrin päässä juhlatilasta!  :D

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

-Ainut asia mikä hieman harmittaa on se, että catering oli tarjonut kuohuvaa vieraille vain lasilillisen vaikka tarkoitus oli pitää coctail hour. Bestmanit olivat onneksi kuitenkin laittaneet kylmiä muita juotavia tarjolle, tämä siis sillä aikaa kun olimme potreteissa.

-Dj soitti hieman liian kovaa musiikkia, vaikka asiasta hänelle moneen kertaan mainittiin, tilassa ei meinannut pystyä keskustelemaan kun taustamusa soi niin lujalla.

-Osa potreteista isovanhempien ja kummien kanssa jäi ottamatta

 

Nämä nyt oli aika pieniä juttuja loppujenlopuksi :)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Meillä ei varmaan ollut loppujen lopuksi vastoinkäymisiä, ehkä enemmänkin hauska kommellus... Meillä oli siis hääjuhlan jälkeen nuorien aikuisten hääjatkot, jonne piti myös varata sapuskaa aamuyölle. Sopivaksi mätöksi valikoitui pitsa. Koitin itse häitä edeltävänä päivänä epätoivon vimmalla leipoa pitsaa, josta ei sitten tahtonut tulla mitään. Päätin ihan fiksusti, että antaapa olla, toimittakoon pitsataksi pitsat juhlapaikalle joskus puolenyön jälkeen. Selvitin netistä, mikä firma toimittaa kotiinkuljetuksella aamuyöllä ja täyttelin netissä pitsatilauksen valmiiksi. Tämä oli siis häiden aattopäivä 14. pvä perjantai, häät 15. lauantaina ja pitsat tilasin siis 16. pvä klo 1 yöksi.

 

Häiden aattoyönä 15. pvä mun puhelin soi klo just yhden-kahden-maissa, ja suomea murtaen puhuva henkilö kysyy:

 

- Te olette tilanneet pitsaa?

- Joo, mutta vasta huomiselle, 16. pvä, kello yksi.

- Kello 13?

- Ei kun se kellonaika on ihan oikein, mutta vasta vuorokauden päähän!

 

Oikeesti nauratti, vähän harmittikin, kun yöunet keskeyty enkä ollut varma, saanko enää uudestaan unta, kun muutenkin aattoyönä jännittää... No sain unta ja saatiin ne pitsatkin sit loppujen lopuks vielä oikeeseen aikaan, tarkisin kyllä varauksesta, että olin laittanu päivämäärän ihan oikein, mutta eivät olleet sitä selvästikään katsoneet niin tarkkaan...

Link to comment
Share on other sites

Suurimmat vastoinkäymiset meidän hääpäivänä taisivat olla se, ettei huntu pysynyt enää millään päässä kuvauksissa vaan lensi tuulen mukana aina vähän väliä. Lopulta nakkasinkin sen menemään ja suurin osa kuvista on ilman huntua. Ennen häitä yhdessä kaason kanssa tehdyt geelipidennykset kynsiin epäonnistuivat kun tarpeisto ei tahtonut riittää molemmille ja epätasaista tulosta paikkailtiin sitten kynsilakalla jota ei ollut tarkoitus edes laittaa. Kampaukseeni oli tarkoitus laittaa kanervan kukkia mutta kanervat unohtuivat ottaa edellisenä päivänä toiseen osoitteeseen joten kampaaja ei saanut niitä laitettua. Seremoniamestari unohti kertoa osan asioista juhlavieraille kun oltiin kuvauksissa ja tämän takia esim photo booth jäi osalle vieraista epäselväksi ja käyttämättä. Ja punaviinitahra mekossani… Mutta se taitaakin kertoa vain hyvistä juhlista! :)

Eli pienillä kömmähdyksillä selvittiin lopulta, eikä yksikään aiheuttanut stressiä.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Parisen kuukautta häiden jälkeen seuraavat vastoinkäymiset/tötöilyt ovat vielä mielessä:

 

- sukunimisotku

- pitopalvelu sössi kasvisannoksen (mm. piti olla lohi, tuli kesäkurpitsa) ja iltapalat meni vähän niin ja näin (nämähän eivät tosin vieraille varsinaisesti näkyneet eikä kukaan ole valittanut)

- kaasojen kanssa ei otettu kunnollista yhteiskuvaa (siis sellaista, jossa oltaisiin oltu vain me kolme)

- ei otettu kuvaa yhdessä perheeni koiran kanssa, joka jouduttiin vanhuuttaan lopettamaan vastikään

- hääaamun touhuista ei ole kuvia kuin pari, vaikka olisi ollut kiva olla niistäkin jutuista, mitä kaasojen kanssa yhdessä aamulla tehtiin, kun sulhosta ja bestmaneistakin on kuvia

- bändi soitti hyvin, mutta ei ihan meidän/vieraiden tyylistä musiikkia, mielestäni siinä meni rahat hukkaan, mutta sulhanen halusi vaan jonkun bändin

- yksi sulhasen puolen vieraista aiheutti meillä yöllisillä kännitoilailuillaan lisäkuluja eikä ole vieläkään maksanut edes omaa majoitustaan

- sulhasen isä piti loppuillasta ihan sivuraiteille menneen puheen, joka loppui vasta siihen, että sulhanen raahasi isänsä pois tanssilattialta (vieraita nauratti, ehkä minuakin myöhemmin)

- osa vieraista unohti kirjoittaa vieraskirjaan, vaikka avustajat siitä muistuttivatkin

- jouduimme lähtemään hotelliin ilman hääyön laukkuani, jossa oli kaikkea mahdollista ja mahdotonta, kuten vaihtovaatteet, meikinpoistotarpeet, buranat... (ihan hyvin pärjättiin silti :) )

- olisi ollut kiva, jos olisi videokuvaa esim. häävalssista, ryöstöstä ja puheista (onneksi on kuitenkin valokuvat ja vihkimisestä on video)

- oltiiin arvioitu vieraiden jano aika yläkanttiin, mietoja tölkkijuomia jäi monta keissiä yli ja nyt ollaan yritetty keksiä, miten niistä pääsee eroon :D

 

Harmitukset tuli ehkäpä tärkeysjärjestyksessä, eli vinkkinä morsiamille erityisesti tuo valokuvien tärkeys! Olin tehnyt valokuvauslistat, mutta kaasot unohtivat vissiin itsensä itse kuvaustilanteessa :D Lisäksi hääaamuna oltiin ehkä kaikki niin jännittyneitä, että "dokumentaariset" kuvat unohtui... Kaasojen kanssa voidaan kuitenkin ottaa vielä yhteiskuvia tulevaisuudessa, mutta näin häissä viimeisen kerran pitkäaikaisen karvakaverini :(

 

Kuitenkin pitää huomauttaa, että hääpäivästä on erittäin ihanat ja positiiviset muistot!!! :girl_in_love:  Nuo oli tosi pikkujuttuja :)

Muokattu: , käyttäjä: Tipzilla
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Mitään suuria vastoinkäymisiä ei ollut, pari pientä vain :)

- Unohdettiin kuvaukseen lähtiessä oma kamera pöydälle. Kuvaus kuitenkin sujui nopeammin kuin oli arvioitu, ja kuvaamo on kotiamme lähellä, joten ehdittiin hakea kamera ennen maistraattiin menoa ihan hyvin. 

- Maistraatissa en meinannut saada miehen vihkisormusta sormeen, mutta onnistuin lopulta

- Lahjapöydällämme oli (lahjaksi saatu) kukka, joka jossain vaiheessa alkoi yllättäen valuttaa vettä pitkin pöytää. Lahjat ja kortit siirrettiin toiseen paikkaan, mitään ei onneksi tuhoutunut. 

- Ei nyt varsinainen vastoinkäyminen, mutta pieni harmillinen asia. Kimppuni on vain studiokuvissa, maistraatissa otetuissa kuvissa ja ihan ensimmäisissä kuvissa juhlapaikalta. Laitoin sen pöydälle maljakkoon ja en enää muistanut ottaa sitä myöhempiin kuviin mukaan. Paitsi tietysti kimpunheitosta otettuihin :D

- Yöllä joku oksensi juhlapaikan (miesten) vessaan. Syyllisehdokkaita on nimetty kolme tai neljä, kukaan ei tiedä totuutta. Lopulta mieheni joutui siivoamaan sen! Siitä olisi kyllä tullut 100 € lisää juhlapaikan laskuun jos ei olisi siivonnut. Onneksi mies siivoaa työssään (yöpitseriassa töissä) oksennuksia silloin tällöin, on sentään tottunut siihen.

Ei oikeastaan sitten muuta, muuten kaikki sujui kuten piti :)

Edit. Muistin vielä yhden, eli viikoksi kadonneen kihlasormuksen. Miehellä on vihki ja kihla erikseen. Ennen vihkimistä hän otti kihlan pois vihkin tieltä ja laittoi sormusrasiaan ja rasian puvun housujen taskuun. Siellä se oli koko päivän. Lähdettiin vielä juhlien jälkeen muutaman vieraan kanssa yökerhoon jatkoille. Hääpäivä oli perjantai ja seuraavan viikon (tätä kirjoittaessa tämän viikon) torstaina aloimme miettiä että ei sitä sormusrasiaa ole muuten näkynyt. Eikä löytynyt puvun housun taskuista eikä takin. Ei myöskään vaatehuoneen lattialta puvun alapuolelta. Ei mistään. Tajuttiin että se on kai yökerhossa. Yökerho ei ole torstaisin auki, mutta heti seuraavana päivänä kun se taas oli auki, mentiin kysymään. Ja siellähän se onneksi oli! Nyt sormus on tarkasti tallessa, ettei se lähde taas seikkailulle :D

Muokattu: , käyttäjä: Minitikru
Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

- Liian moni vieras myöhästyi, koska ei ollut viitsinyt tarkistaa ohjeellista saapumisaikaa kutsusta, eikä juhlia viitsitty käynnistää niin vajaalla porukalla.:skilletgirl: Aikataulumuutoksen takia iso osa illasta meni improvisoidessa.

- Catering-henkilökunta ei valitettavasti myöskään ollut kovin oma-aloitteinen, joten näkisin, että tällaisen tarjoilijakokoonpanon valikoituminen oli myös vastoinkäyminen.

- Kana oli kuivaa.

- Bestmanin neuvoista huolimatta suuri osa vieraista esitti kysymyksensä juhlan kulusta ja muista ongelmatilanteista hääparille, joten jouduimme juoksemaan viemässä viestejä eteenpäin lähes koko ajan. Ongelmatilanteet kyllä ratkesivat heti, kun löydettiin oikea henkilö hoitamaan asiaa. 

- Jännityksen takia en saanut syötyä, joten verensokeri oli alhainen, minkä takia väsyin ja muutuin itkuiseksi hyvin nopeasti. Samoin jalat väsyivät niin pahasti, että loppuillasta kävin monta kertaa ihan vaan makoilemassa sivuhuoneessa sen sijaan, että olisin viettänyt aikaa vieraiden kanssa.

- Valokuvaaja joutui lähtemään aiemmin kuin mitä olin kuvitellut, eikä kovinkaan moni tajunnut ottaa aamun jatkoista enää kuvia

- Jälkisiivouksessa tapahtui myös muutama kommellus. 

Link to comment
Share on other sites

- pitopalvelun isäntä oli hieman kiukkuinen, kun ei ollut varautunut konjakkilasein, vaikka häissämme olikin pari pulloa konjakkia tarjolla, mutta emme olleet siitä ilmoittaneet. Ketään muuta se tosin ei haitannut.

- yksi lapsi satutti itsensä pihaleikeissä ja joutui poistumaan kesken juhlan. Vaarallisessa tilanteessa oli enkeleitä matkassa, koska lapsi selvisi lähestulkoon säikähdyksellä.

- yksi penkki hajosi ja samalla yksi juomalasi. Onneksi ei tullut henkilövahinkoja.

- yhdeltä vieraalta levähtivät tanssikengät roskiskuntoon. Sekin lähinnä nauratti sekä itseään että muita, eikä hidastanut menoa.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Kampaus meni vituiksi heti alkuunsa, kun juuri kampauksen teon jälkeen ja kuvauksiin matkalla alkoi sataa kaatamalla ja sade jatkui vaan... Omaa sateenvajoahan mulla ei tietysti ollut, kun unohdin kiireessä. Vaikutti omaan mielialaan kyllä miinusmerkkisesti ja kitisin aika lahjakkaasti kuvauksissa. :D Oltiin niin myöhässä kuvauksista ja vi****sta ei helpottanut, että mieheni oli odottanut first look -kuvia sateessa puoli tuntia. Ei muistettu ottaa kuvia musta yksin eikä sormuskuvaa enkä ottanut edes yhtään selfietä koko päivänä, mulla ei oo hääprofiilikuvaa! :girl_cray2:
Rahat ei ihan loppumetreille riittäneet, joten palkoista menee.
Pääruoan kastikeosuus oli pielessä, kun liha ei ollut tarpeeksi kauan muhitellut ja oli hiukan sitkeää, piti olla suuhun hajoavaa ja reilusti ylikypsää, mitä oli maistelussa.
Sain meltdownin koristeluiltana, kun sulhanen alkoi ehdottaa, että alkoholittomat juomat haetaan kaapista eikä tule esille niinkuin alkoholit. Mulle tämä ei käynyt, koska vieraamme ovat samanarvoisia eikä vain viinapäillä ole oikeus saada juomiaan nätisti esille.
Juhlapaikka ei maininnut, että meidän aikanamme on helvetin rumat rakennustelineet tukkimassa tien takapihalle, jonne meidän piti saapua joten hitn äkkiä uusi suunnitelma...
Unohdin myös tärkeän laukkuni automme juhlapaikalle... Siellä oli mm. harja, naamanpesuaine, E-PILLERIT HERRANJESTAS yms yms ja olisi todella kaivatu sitä. :D 
Vieraita oli myöhässä kirkosta, koska samaan aikaan oli isot festarit, josta tiesivät. Autot oli tilattu ajoissa, mutta taksifirmalla oli tullut jotain sekaannusta, joten isä ei koskaan saattanut minua vaan kävelimme yhdessä. Lisäksi isälle oli merkattu hotelliyö vain yhdeksi yöksi vaikka samaan aikaan varatulle pariskunnalle oli laitettu kahdeksi yöksi ja eivät meinanneet millään päästä huoneeseensa (isä siis varasi hotellit samalla aikaa itselleen ja mun veljelle samaan huoneeseen ja mun veljelle kihlattuineen toiseen huoneeseen, veli ja kihlattu pääsi kyllä huoneeseen mut isä ja toinen veli ei).

Juhlat oli kuitenkin kaikesta huolimatta ihanat ja rakkaudentäyteiset, enkä muuttaisi itse juhlissa mitään.

Muokattu: , käyttäjä: jennna
Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Suurin vastoinkäyminen lienee se että kumpikaan mun kaasoista ei ole mun ystävä enää. Ei tosin liity häihin mutta harmittaa että luulin kyseisiä ihmissuhteita elämänmittaisiksi. 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...