tanjuliini

Hääpuvun pesetys Pääkaupunkiseudulla

118 viestiä aiheessa

Pesetin juuri Helsingissä Arabian Wash-in pesulassa iltapuvun, jota käytin kaasona tänä kesänä. Hinta-arvioksi ilmoitettiin 36 euroa kun mekon jätin, olihan puku yksinkertainen. Hakiessa hinta oli kuitenkin 50 euroa, yläosan kirjailujen takia... Erotus ei tässä ollut ihan älytön (mutta opiskelijana petyin ja valitin asiasta  >:(), mutta entä hääpuvun kanssa? Myyjä kertoi, että joku nuori mies oli juuri tullut hakemaan mattoaan, jonka pesun hinnaksi oli arvioitu liikkeessä 30-40 euroa, mutta hakiessa hintaa olikin 80-90 euroa. Tuotteet kun lähetetään muualle pestäväksi, niin myyjä ei voinut ottaa vastuuta siitä mikä on lopullinen lasku.... Ja valitteli hintataulukon epäselvyyttä.... Sinne en siis ainakaan vie hääpukuani pesetettäväksi. Haluan tietää pesulalaskun hinnan etukäteen. Onko se yleensä mahdollista?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Haluan tietää pesulalaskun hinnan etukäteen. Onko se yleensä mahdollista?

On mahdollista ja kyllähän hinta pitäisi saada tietää ennen pesetystä. Ainakin Lahtisen pesulassa, jossa omani pesetin, pesetyksen hinta kirjattiin ylös siihen lappuseen, jolla noudin pukuni pesetyksen jälkeen pesulasta. Tuon hinnan myös maksoin pukua noutaessani. Käsittääkseni on enempikin poikkeus, että pesetyshinta ei ole tiedossa vielä pukua pesulaan jätettäessä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Kampissa on avattu uusi pesula Tex Fit, joka mainostaa hääpuvun pesua 19,99€. Olen pesettänyt muita vaatteita siellä ja jälki on ollut hyvää mutta tuosta hääpuvusta ei vielä ole kokemuksia...

Missäs tuo tarkalleen sijaitsee?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^Antakaas kun mie kerron ;D

TexFit on siis uuden Kampin keskuksen rakennuksen Fredan päässä, Fredan ja Urho Kekkosen kadun kulmassa. Sisään mennään kadulta, ei keskuksesta. Ikään kuin vinosti vanhaa Kampin metroasemaa vastapäätä (jos seisoo selin vanhaan metroasemaan niin, että vasemmalla etuviistossa on Tennari, niin tää on oikealla etuviistossa).

Niillä on suht hupaisa nettisaitti: http://www.texfit.fi jossa esim. puhelinnumero on sikäli väärin, että suuntanumero 9 on siinä ekana numerona ihan niin kuin se pitäisi aina valita.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä suosittelen Pyykkipoikaa Helsingin keskustassa. Siellä pesetetään kaikki pesua kaipaavat Stockan puvut, jälki on ollut erinomaista. Hinnastosta en osaa sanoa, mutta siellä aion ensi kesänä oman pukuni pesettää.

Osoite on www.pyykkipoika.fi

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä pesetin kanssa TexFitissä morsiuspukuni (ja sulhasen frakin liivin ja paidan). Morsiuspuvun pesetys oli sen 19,99 euroa eli hinta on aika kohdallaan. Voin omasta kokemuksestani suositella paikkaa, mun puvusta tuli tosi puhdas eikä tosiaankaan tullut mitään vaurioita, vaikka helmassa olikin organzalle kiinnitettyjä koristekukkasia, joiden pelkäsin repeilevän. Eli mulla on vain hyvää sanottavaa paikasta, tosin tietysti pukujen materiaaleissa ja likaisuudessa on eroja, joten ei kai noista pesuloista voi mitään takuita antaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pesetin oman hääpukuni oy pesu ab:ssa vartiokylässä. Puvun pesetys maksoi 46 euroa. Puku on melko puhdas. Muutama harmaa  tahra jäi laahukseen ja itse puvun alaosaan. Niissä näkyy muutama sellainen harmaa kohta kurasta ja hiekasta meren rannalta, mutta onneksi nämä tahrat ovat puvun sisäpuolella, eivätkä siten näy puvussa päälle päin.  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pesetin pukuni SOL-pesulassa, helma mielestäni lähes yhtä likainen kuin viedessä. Eikä siis ollut viedessäkään mitenkään paha, häät olivat kuivana kesäpäivänä. Aion laittaa reklamaation.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olen pesettänyt pukuni kahdesti SOLlissa. Ostin pukuni "likaisena" ja pesetin sen reilun 80 euron hintaan. Häiden jälkeen vein puvun samaan pesulaan ja hinta oli kympin halvempi :-? Kummallakaan kerralla puvussa ei ollut erityisen pahoja tahroja, helma ja laahus olivat järkyttävän likaiset. Työn jälkeen olin tyytyväinen , hinnan vaihtelu hieman ihmetyttää.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Puku roikkuu kotona ja odottaa pesua.. Mitä näitä keskusteluja olen lukenut, niin en uskalla viedä ketjupesulaan, kun niistä on tullut niin paljon negatiivista palautetta..

Mutta hyvältä vaihtoehdoilta kuulosti puhelimessa: Lahtisen pesula. Ovat nyt heinäkuussa auki 10-14 ja hintahaitari on 57, 67 ja 77. Suurin osa puvuista menee kuulemma tuohon 67€. (Mannerheimintie 83, 00270 HELSINKI, Puhelin: 09 2418770). Stilissima näyttää myös suosittelevan sitä.

Yritin soittaa myös Washingmaniin http://www.washingman.fi/, mutta lienevätkö lomalla.. Luin jostakin keskustelusta, että joku oli pesettänyt pukunsa siellä ja jälki oli ollut hyvää. Ja edullista oli ollut 25€, hintatieto tosin vuoden takaa.

Soitin myös Pyykkipoikaan: http://www.pyykkipoika.fi, mutta palvelu oli puhelimessa ainakin melko tökeröä. Hintahaitari oli sitten jo 100-200 euroa. Ihan liian paljon!

Soitin myös TexFitiin: http://www.texfit.fi/ Sieltä alettiin heti varoitella helmien irtoamisesta ja sulamisesta, niin jäi vähän epävarma olo. Tuolla on ainakin halpaa n. 20€. Eivät pese huntuja ollenkaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vielä lisäys edelliseen.. Soitin Washingmaniin ja sain todella asiantuntevaa sekä ystävällistä palvelua. Kertoivat, että pesevät paljon hääpukuja ja osasivat heti kysyä kaikkia tarvittavia yksityiskohtia yms. Sanoivat, että hääpukujen pesetyksen kanssa kannattaa heiltä aina pyytää puhelimeen/ottamaan puku vastaan sellainen henkilö, joka vastaa hääpukujen pesetyksestä, niin saa varmasti oikeat tiedot+arviot.

Heillä on myös loistavat aukioloajat: arkisin 6-21 ja la 9-16. Hääpuvun pesetys on todellakin 25,77 ja huntu 5,26.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Onko muilla lisää kokemuksia?

Soitin itse tuonne Oy Pesu Ab:lle ja Washingmaniin. Molemmista asiallinen tieto. Oy Pesu Ab:ssa hinta 46-56 eur ja Washingmanissa 25,72 eur (paljetti- ja helmikoristeet eivät ole esteenä/haittana, kunhan eivät ole silkissä kiinni).

Taidanpa viedä jompaan kumpaan....

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me vietiin mun puku ja mieheni takki Myyrmannin Sol:iin. Puhdasta tuli, maksoi jotakuinkin 80 €.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hain pukuni eilen Washingmanista ja puhdashan se oli!  :) Sanoivat, että laittavat laskun postitse, mutta eiköhän tuo hinta ole sama kuin mistä sovimme pukuani jättäessä (n.25 eur).  Helmi- ja paljettikoristeet kestivät pesun hyvin. Pukuuni kuului myös tyllialushame, jota ei oltu silitetty, mutta se ei itseäni haittaa, koska puku meneekin nyt säilytykseen.

Voin suositella!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sain itse pukuni tänään Washingmanista ja puhdasta oli tullut, vaikka helma ja lyhyt laahus olivat olleet tosi likaisia. Hääpukuni on silkkiä ja yläosa täynnä koristeita (helmiä yms.). Toimitin Washingmaniin koepesuun pienen palan yläosan helmikirjailukangasta ja koska se kesti kemiallisen pesun, laitettiin koko puku kemialliseen pesuun. Yhtään ei ollut helmiä tai muita koristeita tippunut/hajonnut. Pesetin myös hunnun ja se tuli täysin ehjänä ja puhtaana myös takaisin. Voin suositella lämpimästi! Minua palvelivat Päivi ja Tiina, heiltä sai ainakin tosi hyvää ja asiantuntevaa palvelua!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hain juuri eilen pukuni Washingmanista ja puhdasta tuli! Olin todella tyytyväinen ystävälliseen ja asiantuntevaan palveluun puhelimessa (asioin Tiinan kanssa) ja palveluun myös paikan päällä. Sellainen varoituksen sana, että ns. virka-ajan ulkopuolella pesulassa ei ollut paikalla suomentaitoista väkeä, eli hoidin asian englanniksi. Minua se ei häirinnyt, mutta jos ei mielellään puhu englantia, kannattaa sopia puhelimessa aika, jolloin suomentaitoinen henkilökunta on paikalla. Jätin pukuni n. kuuden aikaan illalla ja seuraavana päivänä Tiina vielä soitti ja sovimme pesutavan (emulsiopesu). Pukuni on todella koristeellinen, mutta helmille ja paljeteille ei ollut käynyt kuinkaan. Ja hintakin oli todella sopiva (se 25 euroa).

Kiitos tämän palstan kirjoittajille, ilman kommenttejanne olisin vienyt pukuni SOL pesulaan ja maksanut itseni kipeäksi! Ja mahdollisesti poistunut pilalle menneen/likaisen puvun kanssa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hain pukuni Pyykkipojasta. Puhdasta tuli ja maksoi 109,50€. Odotin isompaa laskua kun ei mitään käsitystä hinnoista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Anoppi vei silkkipukuni Pekan Pesulaan (tai jotain sinne päin), se sijaitsee Kirkkonummella luulisin. Helma oli melkoisen ryvettynyt ja olin iloisesti yllättynyt, että siitä oltiin saatu aivan puhdas. Koska pukuni oli malliltaan yksinkertainen, pesu maksoi n.40e. Normaalisti morsiuspukujen pesytys on siellä kai 50e --> ylöspäin, tai näin anopille oli ensin sanottu, mutta sitten pukua haettaessa hinta olikin pienempi kuin mitä oltiin arvioitu.

[edit]Lisään vielä, että puvussa oli kuitenkin edessä laskoksia ja muutamia pieniä helmiä.[/edit]

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

SOLista kannattaa kysellä kokemuksia, esim Kannelmäen SOLlista on ollut hyviä Munkkivuoren taas ei niin hyviä kokemuksia ihan jakkujen ja miestenpukujen osalta. Yksi suht uusi teetetty miesten puku meni kokonaan pilalle tässä jälkimmäisessä, oli ihan  tahmainen ja kiiltävä, samoin omat kaikki jakkuni kauluksista oli kirjavia.

Sillä hetkellä (pari viikkoa ennen häitä) ei jaksettu lähteä riitelemään, siellä vastuullinen päällikkö kiven kovaan väitti, että vaatteemme ovat niin vanhoja, että ei voi olla mitenkään heidän vikansa. Vaikka oikeasti vaatteen käsittely näytti epätasaiselta, mustan jakkuni toisen kauluksen saumakäänteet oli vaalenneet mutta toinen puoli oli edelleen ihan ok ja musta. Oikeasti harmittaa vielä mutta siinä tilanteessa ei jaksettu lähteä miettimään jatkoa sille...

Katsoin tältä palstalta jonkun ihan muun vaihtoehdon hääpuvulle, kiitos vinkeistä!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pesetin omani Lapin pesussa Kampissa. Tuli tosi puhdasta ja maksoi vain 45e. Ja mulla sentään oli valtavasti kirjailuja, hameessa kerroksia ja irtolaahus. Sanoivat, että tuo 45e on normaali hääpuvun pesetyshinta. :) Pukuni ei ollut valtavan likainen, mutta tietysti se oli maassa laahannut, ja kaikki musta on helmasta poissa. Puku on kuin uusi!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minäkin suosittelen Lapin Pesua Kampissa! Minun lyhythelmaisen mekkoni pesetys maksoi 27 euroa!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Pesetin pukuni täällä lukemien suositusten perusteella Washingmanissa. Puhdasta tuli, palvelu oli hyvää ja hintaakin vain reilut 30 euroa.

Ihan uskomaton hintahaitari kyllä näissä pesulapalveluissa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jumbon SOL pesi sekä morsiuspuvun että frakin häämatkamme aikana, ja molemmat tulivat täysin puhtaaksi, emmekä kyllä tutkimallakaan löytäneet mitään vikaa tms.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Itse pesetin pukuni Washingmanissa ja puku tuli puhtaaksi. Palvelu oli ystävällistä sekä pesetys nopeata. Hinnasta ei ole vielä tietoa, kun lasku ei ole tullut postitse.

EDIT* Eilen tuli lasku kotiin ja puvun pesetys maksoi 31,29 euroa eli oli halpa!

Muokattu: , käyttäjä: safira86

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään