Cathi

Rahanmeno ja miltä tuntui jälkeenpäin

202 viestiä aiheessa

Meillä meni 80 hengen juhliin ja häihin yhteensä n. 2000 e. Ihan sopivasti ottaen huomioon meidän taloudellisen tilanteen. Ei harmita. :) Päästiin oikeasti tosi halvalla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meidän budjetti oli aluksi 4000, mutta nyt näyttää siltä, että mahtaakohan tuo 7000 e riittää. Hääpuku ja matkat olivat kalliimpia kuin mihin olisi ollut varaa. Häät on kyllä vasta ens syksynä. Voi olla että 8000 on lähimpänä lopullista rahanmenoa. Tässä vaiheessa mua hirvittää ja suuresti!! Paras sit pysyä naimisissa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Rahaa meni noin 8000 euroa. Jossain vaiheessa hirvitti, mutta nyt kun kaikki paitsi valokuvat on maksettu ja ihanat juhlat vietetty, ei harmitakaan yhtään! Säästettiin kyllä joissakin asioissa rahaa (esim. morsiuspuku ja sormus) olemalla oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja siitä tuli hyvä mieli! :)

Muokattu: , käyttäjä: Belgemine

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Rahaa meni vähän alle 7000 euroa ja vieraita oli 80. Vanhemmat maksoi meillä pitopalvelusta puolet, mun mekon ja DJ:n. Eli huomattavan osuuden.

Tavallaan vähän harmittaa jos miettii mitä kaikkea muuta tolla rahalla olis kaks opiskelijaa voinu tehä, mutta päivässä ei kyllä ollu mun mielestä mitään turhaa, joten tekisin kyllä saman uudestaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Rahaa meni noin 10 000 euroa ilman häämatkaa. Vieraita oli 55 + me =). Ei harmita yhtään. Oli parhaat bileet koskaan ja vieraat viihtyivät todellä hyvin. Tunnelmia kuvasi hyvin, kun isäni soitti minulle häiden jälkeisenä sunnuntaina ja huokasi erittäin onnellisen kuuloisena: Olipa juhlat!

Suurimmat menoerät olivat: pitopalvelu (aluksi coctailtilaisuus, kun meitä kuvattiin, neljän ruokalajin illallinen ja iltapala), valokuvaus (dokumentaarinen kuvaus ja häiden jälkeisenää maanantaina TTD-kuvat) sekä juomat (vapaasti tarjolla alusta asti). Myös bändiin ja stand up -koomikkoon meni reilu summa, mutta molemmat valinnat olivat kyllä aivan loistavia.

- Aallotar

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vaatteet (sulhanen, morsian, 3 lasta, kaaso): 1200 e. Morsiamen kampaus, kosmetologi, meikkaus ja korut: 350 e. Sormukset 2800 e. Juhlapaikan vuokra ja tarjoilut 45 hlölle: 3200 e. Kaason kiitoslahja 50 e. Kutsu- ja kiitoskortit: 150 e. Valokuvaus ilmaiseksi tutulta ammattikuvaajalta. Ei hääyötä tai häämatkaa.

Eli yhteensä 7750 e.

Jälkikäteen tuntuu, että olisi pitänyt pysyä alkuperäisessä suunnitelmassa, eli vihkiminen kirkossa lähisukulaisten (vanhemmat ja lapset) kanssa, sitten juhlavasti syömään johonkin parempaan ravintolaan. Tunnelma olisi ollut vähintään yhtä mukava, tai ehkä jopa parempi.

Näin säästyneet rahat olisi voinut käyttää unelmamatkaan vaikka sitten marraskuun räntäsateessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Rahaa paloi n. 10 000€ häämatka mukaan lukien, mutta mitään en ole kyllä katunut. Saimme juuri sellaiset juhlat kun halusimme :girl_smile: Ja vieraat ovat kehuneet juhlia kovasti, joten ilmeisesti oli hyvät bileet myös vieraille!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ihan uskomattomia summia ihmisillä mennyt.

Meillä on molempien kanssa ihan minimitulot ja vieraita oli noin 30. Yritimme tehdä kaiken mahdollisen itse, mm. anoppi teki hääkakun, askartelimme itse karkit ja kortit, ei ollut mitään ihmeen häälehteä (mikä se on?), puku oli käytetty, samoin kengät... Häämatkalle emme ole vielä vuoden päästä häistä päässeet. Kaikki oli mielestäni ihanaa, enkä enempää olisi edes osannut toivoa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ennen hääpäivään olin todella hermona ja kireänä rahanmenon suhteen vaikka budjetti pysyi kohtalaisissa kuoseissa. Stressasin aivan tolkuttomasti sitä miten ihmiset, äitini ja anoppini antoivat rahaa (molemmat n.2000e) juhliin ja me itse noin 1000e+1500e häämatka. Nyt jälkikäteen ei onneksi harmita yhtään enää ja tuntuu että se oli jokaisen euron arvoista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ehdottomasti jokaisen euron arvoista. Suunnitteluvaiheessa budjetti hirvitti hetkittäin, mutta juhlat olivat niin onnistuneet, että olisin tarvittaessa enemmänkin voinut maksaa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei kaduta, reilu 12t€ meni, ilman häämatkaa/yötä.

Päivä oli mitä parhain ihanin jne. Milloinkaan en unohda, enkä pois vaihtais. Vieraita oli n.100

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä en ole vielä laskenut tarkkaan paljonko meni, mutta paljon vähemmän mitä olin budjetoinut. Laskin melkein kaiken varmuuden vuoksi yläkanttiin. Ja tästä mies on kiitellyt minua paljon näin jälkeen päin. :girl_haha: Jokaisen pennosen arvoista kyllä oli ja ei kaduta tippaakaan. Ukko-kulta on varmasti samaa mieltä! :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Laskin menot aika tarkkaan ja loppusumma, ihan kaiken mukaan lukien (paitsi häämatkan käyttörahat) oli vähän reilut 13 000€.

Vanhemmat osallistuivat menoihin kyllä jonkin verran ja kaikki saatiin maksettua säästöistä, ei siis tarvittu lainaa.

Häissä oli vieraita n. 90, matka maksoi reilu 3000€ ja sormukset 1450€ (teetimme oman kihlani ja vihkini sekä miehelleni uuden sormuksen, koska pikaostoksena aikoinaan tehdyt kihlat olivat hopeiset).

Häät pidettiin Helsingissä ja tarjosimme vieraille buffet-ruoat ja kaikki juomat. Juhlapaikkaan sai siis tuoda omat juomat.

Mitään luxusta meillä ei ollut. Koristelut olivat yksinkertaisia ja edullisia, bändi sukulaisen kautta hommattu ja ruoat saattiin huomattavan edullisesti, koska niistä vastasivat tuttu ammattilainen työporukkansa kanssa. Juomat haettiin Tallinnasta. Meillä oli ostettu valokuvaus kirkko+potretit ja loppuillan hoiti kuvauksen hyvin hallitseva kaveri, joka oli myös vieraana. Kaikessa yritettiin valita järkevä ja edullinen vaihtoehto, ostin esim. koristeita paljon käytettynä.

Rahan meno ei jälkikäteen kaduta, vaikka hurjalta se vähän tuntuukin. Kerrankos sitä naimisiin mennään.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä meni noin 11 000 ilman häämatkaa ja oli joka sentin arvoista! Missään vaiheessa en rahoja murehtinut, eikä jälkikäteenkään kaduta. Kaikki oli täydellistä ja ihanaa, eikä tarvitse jälkikäteen murehtia, että jotain "jäi saamatta" :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

KAIKKINEEN, matkoineen, sormuksineen, jälkikuluineen (kiitoskortit + muut muistamiset) budjetti asettuu tuohon 5000-6000 €:n väliin. Eikä kaduta!! Häät ovat sen verran ainutlaatuinen juttu, että silloin ei pidä nuukailla. On niin monta asiaa, jotka on toteutettava nyt tai ei koskaan, niin siksi pihistely ei mun mielestä kannata. Olimme itse säästäneet suurimmat osan, mutta hieman sponsoriakin saimme. Vielä viikkoa ennen sponsori kysyi, että mikä on rahatilanne, että rahan takia älkää jättäkö haaveita toteuttamatta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä häihin kului kaikkineen (juhlat, sormukset, matkat...) hieman vajaat 13 000 €, josta suurin osa maksettiin itse. Tällä rahalla saimme upeat ja meidännäköiset häät, ei siis kyllä kaduta yhtään. Ihmettelen jopa hieman miten noin suuri summa ei tunnu juurikaan vaikuttaneen elintasoon ennen tai jälkeen häiden. Me teimme aika realistisen budjetin, jota myös muutettiin tarpeen mukaan. Kulut myös jakaantuivat pidemmälle ajalle. Todennäköisesti ne rahat, jotka nyt käytimme häihin, olisivat kuluneet johonkin muuhun ei niin tärkeään joka tapauksessa.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä kului häihin kaikkineen noin 4000e, ja summa tuntuu ihan passelilta näin jälkeenpäinkin. No matkaa tuossa ei ole kun siellä ei olla vielä oltu, mutta kaikki muu.

Meillä oli vierasmäärään nähden aika edulliset häät ja näimme paljon vaivaa sen eteen, että vertailimme hintoja ja teimme paljon kaikkea itse. Näin olisimme todennäköisesti tehneet vaikka rahaa olisikin ollut enemmän käytössä, sillä mielellään sen vaivan näki ja emme olisi edes halunneet laittaa kauheita summia. Kuitenkaan enempää ei olisi kannattanut nuukaillakaan, esim. ruokien tekeminen itse olisi ollut liian stressaavaa meille. Kaikkiaan summa tuntuu siis aika sopivalta, sillä mistään sellaisesta ei tarvinnut tinkiä mitä todella halusimme eikä tullut myöskään laitettua rahaa turhiin juttuihin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä meni itse juhlaan 7000 + häämatka. Etukäteen säästettiin + saatiin vanhemmilta avustusta.

Nyt tuntuu, että panostettiin oikeisiin asioihin: hyvä ruoka, sopivasti juomaa, molempien puvut ja mun sormus, hieno paikka, joten koristeluja ei juuri tarvittu. Kaikki askartelut yksinkertaisia, mutta loppuun asti mietittyjä. Häämatkan jälkeen jäi vielä hieman lahjarahaa kodin hankintoihin :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Rahaa kului paljon ja jonkun verran yli budjetin. Kertasummanahan se tuntuu älyttömältä, mutta ollaan molemmat 100% tyytyväisiä juhliin, juhlapaikkaan ja järjestelyihin yleensä, ei siis kaduta tippaakaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häämatka mukaanluettuna rahaa meni lähemmäs 15 000, mutta KAIKKI KANNATTI! En muuttaisi mitään. :girl_smile:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Sama juttu eli en muuttaisi mitään hääpäivästä tai -juhlasta!!

Hääjuhlaan (28 vierasta) meni noin 6000e, häämatkaan 2000e ja sormukseen 7500e. Kaikki oli sen arvoista!!!

Tosin vähän vähemmän olisin itse Rouvana voinut juoda, ettei ois ollut niin kova krapula hääamuna että sulho joutui hakemaan apteekista särkylääkettä klo kasilta :D Hupaisaahan se oli :) Mutta takana oli upea, upea päivä!

Muokattu: , käyttäjä: tinka123

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Halusimme vihkipäivästämme ikimuistoisen, ja olimme siihen valmiita panostamaan myös rahallisesti. Jokainen killinki jonka päiväämme ja matkaamme käytimme oli sen arvoista. Kaikkineen rahaa meni hiukan alle 25 k€, vieraita meillä ei ollut lainkaan.

Muokattu: , käyttäjä: Shiraz

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä meni kaikki häihin liittyvät jutut mukaanlukien varmaan jotain 10000-12000€, eikä kaduta tippaakaan!! Nämä olivat meidän satuhäät ja molemmat ovat todella tyytyväisiä. Ainut mitä meidän häistä olisin vaihtanut, on pappi ja sekin oli ilmainen. Eikä papin tyyliä etukäteen voi tietää, jos ei ole tuttupappia. Sattu huono tuuri :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Riippuu varmasti hieman laskutavasta että mitkä kustannukset lasketaan mukaan...

Ei olla nyt ihan pennin päälle laskettu esim. pesulakuluja tms. ei olla lisätty, eikä

häämatkaa, koska sinne ei vielä päästä. Mutta noin suunnilleen 5000-6000 62 henkilön

häistä pulitettiin, eikä kaduta. Tähän nyt siis laskettu itse juhlaan käytetty raha, sormukset

meillä ostettiin muista säästörahoista ja veronpalautuksista.

Suht edullisesti mielestäni selvittiin, käytettiin kyllä kaikki mahdolliset kontaktit ja

sukulaisten lahjakkuudet hyväksi ;)

Panostimme paikkaan ja ruokaan ja se kyllä kannatti. Esim.

koristeluissa säästimme pitkän pennin koska juhlapaikka oli edustava jo itsessään. Penniäkään ei

muuten tarvinnut käyttää luotolta, mikä sinänsä huojentavaa. Kaikki häihin liittyvä on siis maksettu jo jee!! :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään