Rahanmeno ja miltä tuntui jälkeenpäin


Cathi

Recommended Posts

  • Replies 201
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

rahaa meni budjetoitua vähemmän ja luonnollisesti olemme siihen tyytyväisiä. varsinkin minä, kun olen todellinen roope ankka ;D! alle 70 hengen häihin oli budjetoitu 3000 euroa, mutta selvisimme n. 2.700 eurolla, kun ruokiin ja alkoholittomiin juomiin ei mennytkään budjetoitua summaa ja saimme myös joitakin tuttavanalennuksia tai täysin ilmaisia palveluja.

jälkeenpäin ajateltuna ei kaduta yhtään. emme tuhlanneet rahaa mihinkään, mitä emme olisi oikeasti halunneet ja toisaalta uskalsimme jättää pois kaikenlaisia meidän mielestämme turhia rahareikiä. hyödynsimme kaikki mahdolliset suhteet, jotta pääsisimme halvalla ja yllättäen löysimme uusiakin. olemme saaneet häistämme vain ylistäviä kommentteja, vaikka meillä ei ollutkaan koristeita, bändiä, juontajaa eikä viiniä ruoan kanssa.

Link to comment
Share on other sites

Guest Pajusirkku

Vähän enemmän meni, mitä kaavailtiin. Aloitettiin 4000 eurosta. Jossain vaiheessa nostin arvion 4500 euroon, ja kyllähän sitä loppujen lopuksi paloi viitisen tonnia. Onneksi euro vielä sokaisee, muuten tuntuisi varmaan hurjalta summalta. Vieraita oli vajaat 180, joten vieraiden määrään nähden taidettiin päästä halvalla... Suurin syy siihen on ruokien järjestyminen edullisesti. En mä nyt tiedä, hirvittääkö rahanmeno. Kaikki meni nappiin, ja jäljelle jäi paljon kauniita muistoja. Eiköhän se ollut sen arvoista

Link to comment
Share on other sites

Huh kyllähän tuota upposi mutta mistään emme olisi tinkineet. Itse nautimme suunnattomasti päivästämme sekä vieraamme. Kerran se kirpaisee ja jälkeenpäin kyllä harmittaisi jos olisi jostakin asiasta tinkinyt. Meillä kuitenkin tuli joissakin asioissa selvää säästöä kun ei tarvinnut maksaa esim. bändi, osa koristeista jotka saimme lainaksi, hääkampauksen sain lahjaksi ja hääkarkit saimme ilmaiseksi.

Link to comment
Share on other sites

Guest Vinkuiitu

Ynnäsin erinäisiä kuluja yhteen ja laskin, että häihimme meni rahaa yhteensä melko tarkkaan 1100 euroa. Tämä summa sisältää molempien puvut, kenkulit, sormuksen, kukat, ruokatarpeet, hääyöhotellin ja muun tilpehöörin. Häämme olivat 30 hengen kahvitus kekkerit. Säästöä syntyi paljolti siinä, että juhlapaikka oli sukulaiseni (siskoni perheen) kotipaikka, kaikki tarjottavat ruoat tehtiin itse. Muuta pientä säästöä tuli esim. siitä etten käynyt kampauksessa tai meikissä ja emme käyneet ns. virallisessa häävalokuvassa vaan ystävämme otti kuvat.

Jälkeenpäin tuntuu hyvälle, koska häistä tuli kaikinpuolin odotusten mukaiset, pienimuotoiset, leppoisat ja rennot.  Kaikki meni oikeastaan omalla painollaan, toki juhlien järjestely tuotti töitä varsinkin kekkereitä edeltävällä viikolla. Henkilökohtaisesti en koe mielekkäänä suurien rahasummien laittamista yhtä hääjuhlaa varten. Tai ylipäätään suurta rahallista ja henkistä panostusta häihin, koska siinä helposti käy sellainen  latistus efekti jälkeenpäin notta oliko tämä kaiken tämän hössäämisen arvoista. No ei tietenkään aina näin mutta se tunne itselleni helposti saattaisi tulla - mutta kukin tyylillään ja hyvä niih.

Link to comment
Share on other sites

Meillä meni rahaa aika paljon, muttei kuitenkaan ihan mielettömästi. Nyt olen miettinyt niitä juttuja joissa säästimme, koska se tuntui silloin niin tärkeältä, nyt ehkä voisin ajatella toisin. Esim. ottaisin kunnon valokuvaajan häihin ja olisin laittanut ehkä vähän enemmän rahaa itsemme hemmotteluun. Ehkä häämatkakin olisi ollut kiva tehdä. Toisaalta sitten olisi ehkä toisista asioista voinut säästää. Monet yksityiskohdat joita viilattiin ja joihin pistettiin rahaa, ei sitten loppujen lopuksi paljoa näkyneetkään. Mutta ihan tyytyväinen olen.

Link to comment
Share on other sites

Rahaa kului aika tarkalleen 5000 euroa, ja sillä syötettiin ja juotettiin 130 vierasta. Suunniteltu budjetti piti hyvin, olimme varautuneet sen ylittymiseen. Rahat menivät kyllä ihan oikeisiin paikkoihin (jousitrio kirkossa oli kallis mutta aivan mahtava, viina ei loppunut missään vaiheessa jne..) eikä hukkaostoksia juuri tullut (paitsi Unique Brat, joita en edes käyttänyt). Meillä on tosin onneksemme poikkeuksellisen laaja ja lahjakas ystäväpiiri, josta saimme paljon hyvin halvalla tai ilmaiseksi (paras mahdollinen bändi, ammattilaiskuvaaja ym.).

Saimme juuri sellaiset juhlat joita toivoimme, eikä rahanmeno siihen nähden tunnu yhtään hurjalta. Olen tosi onnellinen, että päätimme mennä näin naimisiin - kahdenkeskeisiä maistraattihäitäkin kun tuli jossain vaiheessa suunniteltua.

Link to comment
Share on other sites

Rahaa meni ja paljon enemmän kuin alunperin ajateltiin. Alkubudjetti oli n. 3000 - 3500 euroa ja rahaa paloi n. 4500 euroa (lopullista summaa ei olla vielä laskettu) kaikkineen, mutta yhtään ei kaduta! Päivä oli upea ja kaikilla oli hauskaa, saatiin juhlasta pelkkää positiivista palautetta. Oli kuulemma ihanimmat häät aikoihin!  

Link to comment
Share on other sites

Guest emma-liina

Rahaa meni pikkasen enemmän kuin suunniteltu noin 5500-6000. Nyt tuntuu hyvältä kun kaikki on maksettu ja eikä tarvinnut ottaa lainaa. Häät oli juuri niin kuin halusimme ja ei kaduta yhtään että niinkin paljon rahaa meni.

Olen samaa mieltä Olivi@n kanssa "Päivä oli kerrassaan upea ja kerranhan se vain kirpaisee!"

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest Vaahterasiirappi

Rahaa meni suunnilleen 5000€ (vaikeaa arvioida koska saimme aika paljon apua vanhemmilta ja kaikkien yksittäisten asioiden kuluja emme edes tiedä). Oisihan tuolla summalla voinut asuntolainaakin lyhennellä mutta kyllä tuon ihanan ainutlaatuisen päivän muistot painavat vaa`assa enemmän. Eli niinkuin moni muukin vastasi- ei kaduta rahanmeno eikä mihinkään toisarvoiseen tullut tuhlattua.

Link to comment
Share on other sites

Kaiken kaikkiaan lähemmäs 15 000 €. Kuulostaa kamalalta (ja sitähän se onkin) mutta juhlat olivat todella onnistuneet. Meillä meni ruokaan ja juomiin + hotellikuluihin noin 9000 ja bändeihin reilu pari tonnia, siinä ne suurimmat investoinnit. Näitä myös kiiteltiin todella paljon, enkä kyllä vaihtaisi poiskaan. Kuten sanottua, pirskeet olivat hienot ja oli upeaa saada kaikki läheiset kerralla samaan tilaan, mutta naimisiin olisi voinut mennä kahdestaankin.

Link to comment
Share on other sites

Meillä meni häihin n.6700euroa. Laskeskeltiin vast ikään koko summa, mutta eipä sitä enää muista. Koska maksoimme häät itse, teemme häämatkan joskus paremmalla ajalla(ja kun olemme saaneet rahaa sukanvarteen), lisäksi valokuvia ei laskettu mukaan, eli siitä tulee noin 400euroa lisää...Ollenkaan ei ole harmittanut häihin kulutetut rahat koska hääpäivä oli paljon parempi mitä edes osasin kuvitella!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meillä oli 130 vieraalle laitettu häät ja rahaa meni ruokiin, kuvaajiin ja paikkaan yms. koristeisiin n. 1600e. Itse tehtiin PALJON ja ainoastaan emäntä palkattiin, muut olivat tuttuja, jotka saivat mariskoolit, jos olivat olleet talkoissa. Koristeita oli PALJON ja monet ihmettelivätkin miten ollaan jaksattu värkätä. Hankin asioita pikkuhiljaa ja en todellakaan mistään sinooperista vaan kiertelin lähialueiden pikkukaupat ja ostelin askartelutarvikkeet halpahalleista. Ja tein itse. Hullulta tuntu jossain vaiheessa ja monet sano keväällä että hullu olit mutta kun kattelen minkä verran muilla on menny rahaa niin oli se vaivan väärti. Sitten mun ja sulhasen pukuihin ja muihin kampauksiin ja meikkeihin ym. yht. n. 1000e ja sit sormus 250e. Kiitoskortit on vielä lähettämättä ja niihin menee 50e postimerkkeineen. Tosin taas saa värkätä. Häämatkaa ei laskettu näihin ku se makso varmaa yhtä paljon ku kaikki muu yhteensä.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Loppusumma on aika tarkkaan 11800e. Eipä harmita, vaikka koko summa itse maksettiinkin. Oltiin säästetty ja sillain, ei siis maksella lainoja häiden takia

Ainoa mikä etukäteen mietitytti, että kannattaakohan noin kallista sormusta sittenkään ostaa (1600e), mutta sulho sanoi, että se on yksi niistä harvoista asioista, jotka konkreettisesti jää käteen, että siitä ei kannata tinkiä. Ja niihän se on! Vieläkin ihailen monesti päivässä ihanaa, erikoista sormustani.

Laskettiin tosiaan (ihan mielenkiinnosta), että tuosta loppusummasta noin 2500 euron arvosta asioita (ei häälahjoja tms. saatuja juttuja mukana) "jäi käteen". Niinkuin sormus, puvut, muutamat koristeet. Yllättävän iso summa siis meni ruokaan, juomaan, tilavuokriin yms. yms, jotka ei enää näy missään.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...