Cathi

Rahanmeno ja miltä tuntui jälkeenpäin

202 viestiä aiheessa

Meillä rahaa meni ihan liikaa, ollaan käytännössä katsoen vararikossa. Mutta sanoisin että oli kaiken sen rahan arvoistakin. Olisimme varmasti saaneet ihanat häät ilman kaikkea sitä rahan kulutusta mutta toisaalta, kerran sitä vain vihille mennään. Pystyimme kutsumaan kaikki jotka halusimme paikalle ja tarjosimme koko porukalle ihanan päivän.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En tiedä vielä, paljonko meni kaikkineen. Tarkoitus oli maksaa kaikki itse mutta vanhempani halusivat ehdottomasti osallistua. Heidän osuutensa paisui ja paisui, se harmittaa/ nolottaa kovasti. Laittoivat ihan liikaa rahaa meidän häihin.. vähempikin olisi riittänyt. Eikä kyseessä olleet mitkään "ökyhäät".

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei kaduta pätkääkään. Rahaa meni 7000 e sisältäen kaiken (ruoat + juomat, juhlapaikka, sormus, bändi, kirkon käyttömaksu, kukat, häämatka...). Vieraita oli 80. Säästettiin mm. siinä, että ostin hääpuvun käytettynä kuten lähes kaikki muutkin asusteet, auto lainattiin vanhemmilta, bändi ei ollut ammattilaisbändi mutta hoiti asiansa todella hyvin jne. Kaikki oleellinen oli juhlissa mukana. En yrittänyt saada täydellistä päivää mutta se tuntui siltä kuitenkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Melkein 6000 e meni. Etukäteen hirvitti, että eihän tässä ole mitään järkeä, mutta enää ei. Mistään en saisi meille samanlaisia muistoja, jos juhlia ei olisi järjestetty, tai jos ne olisivat olleet kovasti "riisutummat". Oli kyllä joka sentin arvoinen päivä  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä meni noin 2500e, kun huomioi vanhempieni maksavan juhlapaikkalaskun 650e. Ei harmita. Haluttiin panostaa hääkuviin ja juhlapaikkaan ja ne onnistuivatkin loistavasti. Vielä menee noin 70e digikuvien kehitykseen, mutta muuta ei enää oikeastaan ole

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä meni noin 13 000 euroa.

Summa sisältää kaiken häämatkaa myöden. Vieraita 85 hlö. Suurimmat kustannukset oli pitopalvelu reilu 3000e ja häämatka käyttörahoineen 3600e.

Mut ei harmita toi kulupuoli pätkääkään

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä meni noin 3000 euroa about 60 henkilön häihin eikä kaduta ollenkaan. Saimme tuolla summalla aikaiseksi oikein mukavat juhlat, eikä mistään tarvinut tinkiä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä meni n. 7000 euroa mutta ei harmita tippaakaan rahanmeno vaikka etukäteen sitä vähän mietinkin. Päivä oli täydellinen ja sitä on nyt ihana muistella  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En muista, olenko vastannut tähän, enkä jaksa nyt selata koko ketjua lävitse, joten vastaan joka tapauksessa.

Ei kaduta pätkääkään! Päivä oli joka sentin arvoinen. Sen sijaan varmaan kaduttaisi, jos olisimme luopuneet joistakin asioista niiden hinnan vuoksi. Päivästä saatujen muistojen arvoa ei voida mitata rahassa, joten sen suhteen ei todellakaan olisi kannattanut säästellä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillähän on juhlat vasta edessä - kolmen viikon kuluttua, mutta jo nyt ihan kurkkua kuristaa kun miettii, että pitäisi kesällä maksaa muutakin kuin nämä häät, esim. vuokra, ruoka, ja sen sellaiset. Tähän mennessä palanut:

400€ juhlapaikan vuokra

500€ morsiamen asukokonaisuus, siis pukukankaat, kengät, alusvaatteet

620€ sulhasen asukokonaisuus

250€ askartelutarvikkeisiin

45€ postimerkkeihin

45€ kosmetologille ihonpuhdistukseen

Tässä vaiheessa palanut siis 1860€ ja vielä olisi maksettavaa

250€ kampaajalle ja kosmetologille

425€ valokuvaajalle

560€ sormuksista

250€ kukista

200€ hotellista

5000€ juhlapaikalle ruokailuista ja kahdesta lisätunnista

Siis koko p*ska tekisi 8545€, ja tästä puuttuu siis kaikki koristelut paitsi kukat (vaikea arvioida kun ripotellen osteltu), häämusiikki (ei vielä tiedetä mitä bändin pojat veloittaa, ja omia levyjä kerätty pitkin vuotta), auto (ei tiedetä meneekö muuta maksua kuin löpö), huomenlahjat.... Ei tarvinnut syödä loppukesänä...  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaikki mahdollinen kilpailutettiin ja paljon tehtiin itse. Mikään ei kaduta näin jälkikäteen, ihan itseäkin se ihmetyttää  ;D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Rahaa nyt meni aika paljon yli suunnitellun, joka oli 5000e. Joka ikinen euro oli sen väärti, juhlamme oli aivan ihana.  Vieläkin itkettää ilosta ja tunnekuohuista, kun häitä ajattelee. Rahanmeno on siinä sivuseikka, kun juhlat onnistuivat hienosti!! Jopa raha-asioissa minua tarkempi aviomieheni ei ole häärahanmenosta ollut moksiskaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suunnitelmana oli, että vanhemmat maksavat 4000e ja me maksamme sulhon kanssa noin 1000e (opiskelijoita kun olemme). Ja sovittiin myös, että jos hinta nousee, niin vanhemmat maksavat sitten häiden jälkeen lisää. Ja hintahan nousi vähän reiluun 7000 euroon. Äitini ja miehen vanhemmat olivat valmiita maksamaan enemmän, mutta isäni alkoi häiden jälkeen kiukuttelemaan maksusta (olisi tahtonut meille vain lähipiirin häät). Sulhon kanssa päätettiin, että jos ei isäni aio maksaa, niin sitten ei tartte muidenkaan vanhempien maksaa. Eli siinä meni sitten meidän häälahjarahat, vaikka niille olisi muutakin käyttöä ollut. Häät olivat upeat ja ihanat ja koko rahan arvoiset, mutta silti isäni toiminta jäi vihastuttamaan minua... Loppukesä yritetään miehen kanssa painaa töitä niin paljon kuin mahdollista, jotta jäisi edes jotain säästöön.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei kauheasti budjetoitu etukäteen, enkä ole kyllä vielä uskaltanut laskea kaikkeen yhteenkään. Luulisin että kokonaisuudessaan rahaa menee 4000-5000 € (valokuvaaja vielä maksamatta ainakin), tosin molempien vanhemmat osallistuivat jonkin verran kuluihin. Eikä kaduta pätkääkään! Niin ihanat juhlat olivat  

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä ei säästelty oikein missään paitsi hääautossa ja hääyönviettopaikassa. (Toisaalta ei sitä rahaa törsäämällä törsättykään.) Rahaa meni, mutta tuntuu siltä, että se kannatti. Juhlat onnistuivat kaikin puolin yli odotusten. vieraita oli noin 140.

lisäänpä vielä.. Laskeskelin tuossa, että häihin meni sellainen 10 000 euroa ilman sormusta, tilattuja kuvia ja häämatkaa. (Sormusta ja häämatkaa ei alunperinkään laskettu hääbudjettiin kuuluviksi - sormus on loppuelämän sijotus ja häämatka hemmottelua meille) Häämatka maksetaan kokonaisuudessaan häälahjarahoista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Rahaa meni paljon enemmän kuin alunperin budjetoitiin, mutta ei kaduta pätkääkään. Joka euron ja sentin arvoista. Päivä oli todella ikimuistoinen!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Menihan sita... Missaan ei yritetty tehda hirveita saastoja eli budjetti oli reilunlainen, mutta pidimme kuitenkin jarjen matkassa ja pysyimme myos budjetissa. Eika kaduta patkaakaan - haat olivat ihanat, kaikilla oli hauskaa ja kaikki pienimmatkin yksityiskohdat olivat ihan joka sentin arvoisia! Jopa sulhanen kiitteli jalkeenpain, etta pidin pintani ja tein haakarkit ynna muuta pienta - worth every penny.

Muutamat ostokset jaivat kayttamatta, se korkeintaan harmittaa vahasen, mutta onneksi niiden joukossa ei ollut mitaan kovin kallista.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä meni siinä 9000 e (50h), ihan tarkalleen en osaa sanoa kun maksettiin omilta tileltä joitakin häämenoja pitkin vuotta ja otettiin lopuksi käyttöön häätili josta meni isommat menot. Kyllähän sitä rahaa upposi mutta oli sen arvoistakin, hääväki kiitteli vielä häiden jälkeen että oli lämminhenkiset ja rennot häät. Täytyy sanoa että oli ikimuistoinen ja ihana päivä ja kerrankos sitä elämässä satsaa oikein kunnolla.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aivan hirvittävät määrät rahaa meni, en edes tiedä tarkkaa summaa, mutta ilman esim. sormus- ja häämatkakulujakin puhutaan vähintään 15 000 eurosta. Jossain vaiheessa ennen häitä ajattelin, että onko tämä nyt ihan järkevää, mutta häiden jälkeen ei ole kaduttanut yhtään. Tekisin saman uudelleen. Hääpäivämme oli aivan täydellinen, ehdottomasti jokaisen sentin arvoinen, ja olen sellainen ihminen että jossain itselle tärkeässä jutussa pihistely olisi varmasti harmittanut jo päivän aikana ja vielä jälkeenpäinkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Rahaa paloi aika lailla mutta taidettiin kuitenkin pysya budjetissa , en ole lopullista summaa viela laskenut. Kylla se viimeisen laskun maksaminen haiden jalkeisena paivana vahan kirpaisi mutta ei kaduta tippaakaan. Haat olivat ihanat.

Valokuvaajaan mennyt raha harmittaa vahan silla meidan kuvat ovat paaosin kamalia, ei ollenkaan sellaisia kuin oltiin pyydetty.

Muokattu: , käyttäjä: Fifi

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Noin 7000 euroa meni, mutta ei kaduta lainkaan koska se oli sen arvoista. Kaikki oli juuri sellaista, kuin toivoimme ja halusimme. Saimme myös kehuja, että oli parhaat häät ikinä :)

Eniten rahaa meni ruokaan ja tarjoilijoihin (3000 euroa). juhlapaikkaan (900 euroa), kuvaajaan (500 euroa) ja pukuun (900 euroa) ja niistä en todellakaan olisi voinut tinkiä. Joitain toisia juttuja olisi voinut tinkiä kyllä, esim. kaitaliinat olis voinu olla vähän edullisemmat :D

Mutta kokonaisuudessaan ei kuitenkaan kaduta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä meni reilut 16000 (sisältäen häämatkan lennot ja hotellin). Ei kaduta yhtään tuo rahan hieman holitonkin käyttö, vaikka kyllä välillä tulee mieleen, että mitä kaikkea sillä rahalla olisi saanut! Mutta hääpäivämme oli todellakin täydellinen, joten en muuttaisi yhtään mitään enkä säästäisi missään :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En tiedä kokonaissummaa häistä, koska en laittanut kaikkia kuluja ylös ja vanhempamme osallistuivat kuluihin (esim. maksoivat suurimman kuluerän eli ruokailun).

Mutta rahanmeno ei harmita ja olimme tosiaan valmistautuneet maksamaan enemmänkin, sillä tarkoituksenamme oli kustantaa itse myös tuo ruokapuoli, mutta vanhempamme halusivat itse osallistua siihen. Saimme mahtavat häät isolle porukalle, mukava oli kerrankin saada omat ystävät ja sukulaiset saman katon alle juhlimaan iloisissa merkeissä. Meillä säästettiin kovasti toisissa asioissa ja toisiin asioihin panostettiin kunnolla, joten ei ole tullut näin jälkikäteen sellaista "pitikö tuohonkin nyt niin törsätä"-tunnetta. Ja hankintoja tehtiin pitkällä aikavälillä, joten mitään yksittäistä suurta hintaa ei joutunut maksamaan, niin se ei tuntunut pussissa kertarysäyksenä.

Onhan se paljon rahaa, jos sitä näin jälkikäteen ajattelee, mutta minusta on turha ajatella jälkikäteen, että "tuokin oltaisiin voitu ostaa, jos ei olisi ollut häitä".

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään