Cathi

Rahanmeno ja miltä tuntui jälkeenpäin

202 viestiä aiheessa

Meillä kului noin 7500 euroa, mutta jälkeenpäin ei harmita yhtään. Availin tuossa juuri laskuja ja hymyilin kuin pieni päivänsäde, koska ne toivat mieleeni vain ihanat ja onnistuneet juhlat ^_^  :rolleyes: Emme tuhlailleet mihinkään sellaiseen, mitä emme kokeneet tarpeelliseksi, joten ei harmita maksella turhia kuluja jälkeenpäin (esim. meidän tapauksessamme kukat, esiintyjät, yms..).

Muokattu: , käyttäjä: Daliya

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me olimme molemmat juuri valmistuneet koulusta ennen häitä, joten budjetti oli tiukka. Häihin kului yhteensä 2500€ (ilman häämatkaa). Vieraita oli alle 50 henkilöä ja järjestimme häät kotona. Jouduimme budjetin takia tinkimään monista asioista, kuten pitopalvelusta tekemällä ruoat itse. Häihin käytetty rahasumma ei sinänsä kaduta, itseasiassa olisin ollut tyytyväinen alunperin suunniteltuun 5000€ budjettiin, joka olisi helpottanut järjestelyjä huomattavasti. Häät olivat kuitenkin kaiken kaikkiaan erittäin onnistuneet ja saimme paljon kehuja jälkikäteen eritysesti rennosta tunnelmasta.

 

Olen kuitenkin tyytyväinen, että säästimme rahaa kunnon häämatkaan, vaikka jouduimmekin sitten matkaa odottelemaan melkein puolivuotta. Häämatkalle lähdimme Japaniin 2 viikoksi ja käytimme matkaan yhteensä n. 2000€.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ehdottomasti jokaisen sentin arvoinen :) Näitä muistoja en vaihtaisi mihinkään.  :-X

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meni enemmän kuin oli budjetoitu, mutta rahaa ei mennyt turhaan. Päivästä tuli ikimuistoinen! :tender:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Paljon meni suunniteltua enemmän, mutta ei kaduta. Ainakin näin lähellä häiden jälkeen on vain onnea ja iloisia muistoja, ei katumusta. Tilanne tuskin muuttuu.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Alkuperäinen budjetti oli 10 000e, ja lopullista summaa en halua edes tietää, mutta luulisin, että n. 13 000 euroa meni. En silti kadu yhtään, mulla oli elämäni onnellisin päivä, ja kaikki sujui niin hyvin, ja kaikki kiittelivät kauniita ja koskettavia häitä, joten se oli sen arvoista! Toivon kyllä, että saisin häätavarat myytyä suurimmaksi osaksi eteenpäin :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Alkuperäinen budjetti tais olla 7000, joka jossain vaiheessa nousi kyl yli 8000, mut toisaalta kyl pitopalvelun lasku oli pienempi mitä odotettiin, joten voi olla että se tasoittaa. Rahan meno tuntuu jotenkin vähemmältä, kun säätötilillä on yhä rahaa ja sain hankintoja tehtyä hiljalleen palkasta, joten säästötili jäi pääosin rukkaamatta. Kaikki oli kyl sen arvoista! Mekon kun saisi myytyä jossain vaiheessa ja lasten juhlavaatteet. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllähän sitä rahaa meni, mutta ei häitä ja sitä tunnelmaa voi mitenkään katua jälkeenpäin. Vielä näin häiden jälkeenkin tupsahtelee postiluukusta laskuja (kuvaaja, kukkakauppias...) mutta mielelläni ne maksan kun muistuttaa tärkeästä päivästä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Rahaa meni enemmän kuin kuvittelin,en tarkkaa loppusaldoa jaksanut laskea mutta karkea arvio voisi olla jotain 7000e max,äitini ja appeni osallistuivat kustannuksiin parilla tonnilla yhteensä,mistä ollaan todella kiitollisia.Kulut saatiin hyvin jaettua häitä edeltäneelle vuodelle ja häiden jälkeen ei jäänyt paljoa maksettavaa ja nekin on nyt hoidettu.Rahanmenon suuruutta tasapainottaa se että suhteita hyödyntäen säästettiin useita tonneja,eli melkoisesti enemmänkin olisi voineet nuo juhlat maksaa.Paljon meni rahaa mutta oli se sen arvoista!Täydellinen päivä oli eikä yksikään euro mennyt hukkaan <3

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Rahaa meni haihin ja haamatkaan meilta yhteensa n. 2500 euroa, mun aidilta saatiin avustusta lisaksi vajaan parin tonnin verran. Haat oli pienet mutta erittain onnistuneet ja joka pennin arvoiset. Eniten iloitsen siita etta ostin pukuni todella halvalla ja olin etukateen vahan huolissani mita siita oltaisiin mielta mutta se olikin ihan hitti vieraiden ja muiden kommentoijien mielesta - eli onneksi en mennyt ja ostanut yhtaan kalliimpaa :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luultiin realistisesti budjetoineen 7000e.. Loppupeleissä rahaa kului kaikkinen (myös ne mitä ei itse maksettu) vähä päälle 9000e.. Ihan täysin tarkkaa lukua en ole vielä jaksanut selvittää, mutta kaikki kuitit on kuitenkin tallessa... Toki paljon häihin hankittua on tarkoitus myydä eteenpäin, ja toisaalta taas monia asioita voi käyttää jatkossakin, kuten miehen puku ja molempien kengät, mun korut jne..

Ei tunnu näin jälkeenpäin pahalta rahankäyttö, vaikka ehkä kuukautta ennen häitä oltiin tämän suhteen vähän paniikissa. Tätä oloa toki helpotti paljon se että vieraat oikeasti olivat antaneet rahaa lahjaksi häämatkaa varten, joten saimme koko häämatkan kulut lahjoilla hoidettua :-X 

 

Mutta suosittelen että omien mahdollisuuksien mukaan tulee suunnitella häät, ei saa käyttää yli varojen. Meillä oli säästössä jonkinverran häitä varten ja molempien vanhemmat osallistuivat myös jonkin verran kuluihin. Häihin liittyvissä kuluissa säästettiin kuitenkin mielestäni joka osaalueelta, mutta lopputulos oli silti täydellinen. Ei juurikaan "turhia juttuja".. kukkia olisin ehkä hankkinut vielä vähän enemmän  :girl_haha: vaikka niiden määrää häissä paljon kehuttiinkin!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Etukäteen kauhistutti rahanmeno. Nyt häiden jälkeen kun laskuja tipahtelee sähköpostiin, maksellaan melkein "mielellään". Siis esim. bändi oli meillä niin loistava, että ei yhtään harmita maksaa heille siitä, samoin valokuvaajat olivat tosi mukavia ja kuvaaminen hauskaa (vaikken kuvia ole vielä nähnytkään) jne.

Ei olla laskettu tarkoituksella tarkkaa summaa, en halua tietää mikä häiden tarkka arvo rahassa on. Päivämme oli niin ihana, ettei sillä ole väliä, sen arvo mitataan ihan muissa asioissa. :)

Muokattu: , käyttäjä: Lotto

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kyllä meilläkin meni paljon enemmän rahaa häihin, kuin mitä alunperin oltiin ajateltu. Mutta onneksi mun vanhemmat auttoi kuluissa paljon. :-X Ja tosiaan samaa mieltä kuin muut edellä, että se päivä oli niin ihana, ja meilläkin bändi, pitopalvelu, kukkakauppa, valokuvaaja jne. olivat niin hyviä, että heille kyllä maksoi mielellään. :girl_smile: Häiden ihania ja onnellisia muistoja ei tosiaan voi oikein mitata rahassa..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli tarkka budjetti 4070 euroa, lopullinen kulutettu summa oli 2980 euroa, eli alle jäätiin. Teettämättä on vielä valokuvat, mutta luulisi parin suurennoksen vanhempia varten mahtuvan tuohon "ylimääräiseen" rahaan. :P Ruokaa ja juomaa oli varattu ihan liikaa ja sitä jaettiinkin sitten vieraille "kotiinviemisiksi", joten summasta olisi voinut vielä nipistääkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei ollut varsinaista budjettia, muuta kuin "no ei nyt mitään kauhean kallista järkätä". Kaveri hoiti kuvauksen, itse vihkiminen oli käräjäoikeudessa, jonka jälkeen menimme 8 vieraamme kera syömään hotellin ravintolaan jossa meillä oli myös sviitti hääyöksi. Tuo sviitti oli toki melko kallis mutta toimitti sitten "häämatkan" virkaa kun ei muuten päästä nyt mihinkään lomailemaan. Yhteensä koko roska sormuksineen, pukuineen, ruokineen kaikkineen jäi alle 2000 euron.

 

Oikeastaan kaikki muu mitä hankittiin on käytettävissä myös myöhemmin (mm. minun pukuni, polvimittainen & punainen), joten jos laskisin pelkästään ne asiat joista ei jäänyt mitään konkreettista jäljelle (eli hotelliyö, minun kampaukseni sekä vieraiden kestitys ravintolassa) tulisi hinnaksi noin 900e, plus sitten valokuvien teettäminen & lähetys. Että melko vähällä kaiketi selvittiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei harmittanut rahanmeno koska säästettiin monessa asiassa mutta maksettiin meille tärkeissä asioissa...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kaksi kuukautta häiden jälkeen rahanmeno ei oikein tunnu missään, mutta ei kait se ennen häitäkään tuntunut kovin. Budjetti oli 8000e ja tarkoitus oli järjestää vähällä vaivalla ja järkevällä rahankäytöllä hauskat juhlat - tämä toteutui ja ylikin, loppusumma oli n. +10%, ylitys syntyi lähinnä koska päätimme hankkia jotain ekstroja :) Jossain vaiheessa hieman tietysti mietittiin, että onko järkeä laittaa tuollainen summa yhteen päivään, mutta nyt ei kyllä kaduta yhtään eikä mikään! Asiaan varmasti vaikutti sekin, että meillä oli säästöjä ja loput säästettiin suunnittelun aikaan, joten missään vaiheessa ei tarvinnut miettiä, että mistä saa rahat tai riittääkö ne yms. sekä se, että tiesin, mihin rahat menivät ja tiesin hankkineeni ne parhaalla mahdollisella hinta-laatu-suhteella. Hääpäivä oli myöskin kaikkea, mitä toivoimme ja enemmän :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Emme tiedä paljonko meni, ei olla laskettu summaa, ja läheskään kaikista kuluista ei ole olemassakaan kirjanpitoa. Joku hämärä aavistus on, mutta varmaksi osaan vain sanoa että nelinumeroinen summa. Ja ei kaduta mysteerisumman menettäminen yhtään, meillä oli juuri semmoiset häät kun haluttiinkin :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Me pidettiin tarkkaa kirjaa kaikista hääkuluista ja jokainen parin euron investointikin kirjattiin ylös! Yhteensä rahaa kului 12 600 €. Summa on suuri, mutta kaikki oli sen arvoista. Saatiin aivan upeat juhlat, enkä ikimaailmassa vaihtaisi niitä pois, vaikka joku tarjoutuisi tästä hyvästä antamaan rahat takaisin.

Rahaa ehtii kyllä tienata lisää, mutta hääpäivä on tarkoitus elää vain kerran! :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hääbudjetti oli joku 12 000 ja häämatkoineen kaikkineen kulut olivat noin 19 000. Säästettiin joka penni ja yhtään ei kaduta. :D Oli niin upea päivä että tuohan oli sijoitus, saatiin muistot! <3

Muokattu: , käyttäjä: Eleonore

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Tätä ketjua on kyllä todella valaisevaa lukea. Osaa suunnitella oman rahankulutuksensa tarkemmin. Kiitos siis monille omasta juhlastaan kertoneille.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Omia häitä miettiessäni ja näitä keskusteluja lukiessani olen ymmärtänyt, että ei ainakaan liian alas kannata budjettia arvioida. Ehkä suosiolla laittaa hinta-arviota vähän yläkanttiin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä meni (/menee vielä, esim. kiitoskortteihin) yhteensä n. 4600e. Mukaan sisältyy kaikki paitsi äitini maksama bändi ja neljän päivän pyöräily-telttailuhäämatka, jonka hinnaksi tuli yhdellä hotelliyöllä ja parilla kivemmalla ravintolaillallisella varmaan n. 200-300e, miten sen nyt laskee. Alkuperäinen budjetti oli 4000-5000, joten hyvin me siinä pysyttiin!

Mikään ei rahanmenossa kaduta, paitsi ehkä vähän se, ettei otettu valokuvaajaa koko illaksi. Meillä oli siis 6h dokumentaarinen kuvaus vihkimisestä (pari)tanssien loppuun, mutta jos voisin palata takaisin ajassa, olisin maksanut sen parisataa lisää koko loppuillastakin. Vieraita oli 80 ja me ei todellakaan mun mielestä säästelty tärkeissä asioissa (vihkimisen miljöö, juhlapaikka, kukat, kuvaaja, ruuat, vegaaninen jätskibaari), mutta loppusumma jäi niin pieneksi koska laitettiin ruuat itse - erittäin hyvä päätös sekin. Saatiin hirveesti kehuja ruuasta, mikä lämmittää sydäntä etenkin kun koko tarjoilut oli vegaaniset! Hyvä mieli jäi, eikä yhtään harmita rahanmeno, vaikka sitä etukäteen vähän tuskailinkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Rahaa kului ilman häämatkaa n. 5500 e. Tosi vaikea oli arvioida rahanmenoa etukäteen. Pitopalvelu ja bändi nielivät suurimman osan, mutta yllättävän paljon tuli muutakin maksettavaa. Mutta ei kaduta eikä tunnu pahalta, saatiin niin huiput juhlat, että mielellään niistä maksettiin :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Hääbudjetti oli alunperin 15 000 euroa ja vähän alle jäätiin (tod näk, koska pari laskua vielä tulematta). Toki rahat olisi voinut käyttää johonkin muuhunkin kivaan juttuun tai vaikka lainanlyhennykseen, mutta ei harmita kyllä yhtään. :) Oli kaikin puolin onnistuneet juhlat ja hyvät muistot jäi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään