Jump to content
Naimisiin.info

Suuteloittako kirkossa?


Ninnu78

Recommended Posts

  • Replies 308
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • 3 weeks later...
  • 4 weeks later...
  • 2 months later...

Me suudeltiin juu, mutta hiukan "väärässä" kohdassa vihkikaavaa.. :girl_wink: Pappi oli kyllä kertonut missä kohtaa suudelma tulee, mutta koska sitä ei mainittu, se unohtui, ja pussailimme tosiaan hiukan ex tempore! ONneksi kuitenkin melko lähellä "oikeaa" kohtaa.

Korjasimme tilanteen sitten kirkon portailla suudellen siellä, ja valokuvaaja ikuisti tämän suudelman. Joten ei jäänyt harmittaa, naurattaa lähinnä! :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

Pussattiin kyllä ^^ Mies unohti, muisti kun vähän vinkkasin sille. Suudeltiin siis heti aviopuolisoiksi julistamisen jälkeen, eikä sormusten laittamisen. Muakin jännitti sen verran etten ollut varma oikeasti kohdasta, mutta ei kukaan ainakaan näyttänyt pahastuneen :D

Link to comment
Share on other sites

Mä olin aina kuvitellut että pappi sanoo amerikkalaiseen tyyliin että saatte suudella morsianta mutta kirkkoharjoituksissa selvisi ettei se ihan niin mennekkään. :girl_haha: Täällä ainakin on tapana pussailla sormuksen laiton jälkeen. Me oltiin ihan varmoja että unohdetaan se kumminkin, mutta harjoiteltiin sitten etukäteen sormuksen laittoa ja päätettiin että otetaan sitten toisiamme molemmista käsistä kiinni ja pussataan. Näin myös tehtiin. :D muistisääntö. sormuksen jälkeen piti tehdä jotain ja jotain. ja hyvinhän se sitten tuli oikiaan kohtaan.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ei pussattu alttarilla, kun sopivaa rakoa sille ei tullut. Meidän pappi oli hiukan heikossa kunnossa kuumassa kirkossa ja veti koko ohjelman niin reipasta tahtia, ettei siinä ehtinyt kun tahtoa oikeassa kohtaa kaavaa :D

Pussattiin sitten kirkon portailla :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Meiltä pappi kysyi itse, että haluammeko suudella alttarilla. Ja tietysti haluttiin. :-X Suutelemisen aika koitti aviopuolisoiksi julistamisen jälkeen, joka minustakin on "oikea" aika suudelmalle. Eikä pappi tosiaan sanonut mitään, että saatte suudella morsianta, vaan nyökkäsi vaan pienesti niinkuin kirkkoharjoituksissa sovittiin.

Link to comment
Share on other sites

Se "voit suudella morsianta" tulee mielestäni (korjatkaa jos olen väärässä) jenkkilästä; vihkikaavassa ei ole sellaista kohtaa, toki monet suutelevat sovitussa paikassa, useimmiten kai aviopuolisoiksi julistamisen jälkeen. Papin tehtävä ei ole myöskään esitellä aviopuolisoita kirkkokansalle tyyliin "Herra ja Rouva Virtanen"..myös ymmärtääkseni rantautunut amerikasta meille tuo käytäntö.

Itse haluan jakaa ensimmäisen suudelman aviomieheni kanssa kirkon ulkopuolella vieraiden katseiden ulottumattomissa. Se ei mielestäni kirkkoon kuulu, mutta kukin tavallaan.

Link to comment
Share on other sites

Kerran olen nähnyt että pappi sanoo lopuksi "Saanko esitellä herra ja rouva XXXXX." En tiedä vaikuttiko se että kyseessä olivat helluntailaiset (tms.) häät mutta vihkimisessä (ja kuulemma häissä ylipäänsäkin) oli paljon viitteitä ja vaikutteita jenkkityylistä.

Link to comment
Share on other sites

Kyllä pussattiin ihan kahteen otteeseen :) Oli sovittu papin kanssa, että ihan vasta lopuksi, mutta sulhanen ei enää muistanut ja sormuksen sormeen pujottamisen jälkeen kuiskasi "pusu" ja mie olin että "häh, ei vieläää". Pussas se kumminkin.

Lopuksi pappi sitten sanoi sulhaselle "NYT voit suudella vaimoasi" :)

Link to comment
Share on other sites

Pussattiin aviopariksi julistamisen jälkeen. :girl_smile:

Pappi ei itse sanonut pussaamisesta mitään, joten jouduin häneltä harjoituksissa reippaana tyttönä asiasta kysäisemään. Hänen mielestään sopiva kohta oli tuo aviopuolisoiksi julistamisen jälkeen, eikä sormusten laiton jälkeen, koska siinä vaiheessa ei vielä oltu aviopari. :gpari:

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...