Miten sujui hääpäivä laahuksellisen puvun kanssa ?


Guest Sharon

Recommended Posts

  • Replies 172
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Laahusta oli 2 metriä, ja huntua saman verran. Hyvin päivä sujui, vaikka kyllähän se laahus vähän likaantui kun kävelimme kirkosta ulos. Juhlapaikalla sitten nostettiin laahus napeilla ylös. Nappi kesti muutaman tunnin kunnes joku talloi helman päälle. Eipä se menoa haitannut, laahus vaan kädellä kiinni ja taas valssin pyörteisiin.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

Meni aivan loistavasti. Mulla oli n. metrinen laahus, ja pidin sitä ylhäällä vaan ennen kirkkoa, ja tanssin aikana ekat pari biisiä kunnes kiinnikkeet irtosivat. Laahuksen päälle ei astuttukaan melkein ollenkaan, kaasot pari kertaa kun yrittivät auttaa jossain, ja äitini tanssilattialla - tämä aiheuttikin kiinnikkeiden irtoamisen. Helma toki likaantui mutta pesussa lähti päällyskankaasta kaikki pois, alempiin kerroksiin jäi jotain pientä.

Tarvitsin toki juhlapaikalla liikkuessani vähän enemmän tilaa kuin muut ja istumaankäyminen vaati vähän vaivannäköä kun hameeni oli niin runsas, mutta ei ollut kertakaikkisesti mitään ongelmia ja oli niin prinsessaolo. Illan päätteeksi en olisi millään raaskinut kuoriutua puvustani. :-X

Link to comment
Share on other sites

Yllättävän helposti ja mukavasti :girl_smile: ! Ulkona asiaa helpotti pakkassää ja se, että maassa oli lunta. Juhlapaikalla pidin laahusta auki häävalssiin asti, eikä kukaan onnistunut tallaamaan helmalle ennen eikä jälkeen laahuksen nostamista joten puku säilyi aivan priimakunnossa (pelkäsin hiukan etukäteen pitsireunan puolesta) :) ! Pari kertaa reunan pitsi tarttui jonkun kengänsolkeen, mutta sen sai irrotettua helposti ja onneksi tilanne huomattiin ennen sen kummempia horjahteluita ;) .

Aika ronskisti kyllä nostin helmoja ylöspäin aina kun kävin esim. terassilla (jonne piti mennä pieni porras & kynnys oli puuta ja vähän epätasainen) - kenties tingin tyylikkyydestä mutta hyvin sujui. 1-vanteisen alushameen kanssa ei istuminenkaan tuottanut ongelmia. Laahuksen kiinnityslenkkikin kesti (suhtkoht vauhdikkaassa) menossa mainiosti!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Pidin laahuksen auki kirkossa ja vähän aikaa juhlapaikalla. Sen jälkeen pidin sitä vähän aikaa napissa, mutta joku astui laahuksen päälle ja nappi katkesi (ei muita vaurioita pukuun), joten vaihdoin sitten käsilenkkiin. Laahuksesta ei ollut ollenkaan harmia.

Mielestäni laahus ei kovin paljon likaantunut ja kaikki lähti viimeistään pesussa pois. Suojasin puvun teflon-sumutteella ennen juhlia.

Link to comment
Share on other sites

Laahus likaantui, vaikka ei ollut edes erityisen pitkä(ihan vain vähän osui maahan, mutta sekin riitti). Suurin syy likaantumiselle oli se, että hääpaikan vessat meni tukkoon ja joutui käymään loppuillan ulkohuussissa rannassa(joka sekin puvun kanssa oli aikamoinen suoritus :D) ja kostea ruohikko jätti oman merkkinsä pukuun vaikka mulla oli aina joku saattamassa ja auttamassa hameen kanssa.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Hyvin. Laahuksellista pukua ostaessa kannattaa muuten miettiä miltä puku näyttää kun laahus on nostettu ylös, omani ainakin näytti jopa paremmalta. :) Vähänkin pitemmän laahuksen kanssa kannattaa myös varata hakaneula tai rintaneula ihan vaan siltä varalta jos joku (sulhanen..) tallaa ylösnostetulle helmalle ja laahusnappi menee rikki... Häävalssi tanssattiin sitten laahusta pidellen, myöhemmin illalla nostettiin se ylös juhlalaukun rintaneulalla.

Link to comment
Share on other sites

Kuvauksissa ja kirkossa laahus oli auki. Nostimme laahuksen napeilla ylös kun saavuimme juhlapaikalle.

Sen jälkeen ei ollut enää yhtään hankalaa kävellä puvun kanssa. Mutta kun laahus oli alhaalla, niin kyllä

sen tunsi, että jotain rahaa takanaan ja nimenomaan "raahaa"! :girl_haha:

Ja olihan helma hieman tummunut, kun aamulla sitä katsoi. Mutta ei mikään ihme, koska se oli koko aamupäivän

alhaalla maassa ja illalla menimme vielä yökerhoon jatkoille ja sieltä kävelimme kotiin, koska en mahtunut

tavalliseen henkilöautoon pukuni kanssa.. :girl_haha:

Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Sujui oikein hyvin tanssin alkamiseen asti. Häävalssissa kannattelin laahusta lenkistä, mutta myöhemmin laitoin sen napilla kiinni. Laahus oli kuitenkin niin pitkä, että sitä jonkin verran tallottiin tanssin aikana, mutta puku säilyi ehjänä eikä tanssilattialla ollut kuitenkaan ihan hirveän ahdasta, joten tuosta selviittiin kohtuullisesti. Ennen tätä laahuksesta ei ollut mitään vaivaa eikä haittaa. Olen tyytyväinen, että otin laahuksellisen puvun, kun se minun unelmapukuni olikin. :-X

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Laahusta oli puvussa aika runsaasti. Olikohan n. 1,5-2 metriä?

Pärjäsin sen kanssa ihan hyvin, mitä nyt häävalssin ja erikoiskoreografiamme aikana päädyin kerämään helmat syliin (tyllialushame vilkkui)..

muutaman kerran joku astui helman päälle, mutta kun pakkasta oli -34c niin puku vaan puhdistui ulkona.

Laahus oli kaunis, en vaihtaisi pois.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Minua mietittyttää tämä laahusasia, periaatteessa haluaisin laahuksen, mutta toisaalta juhlpaikka on aika pieni eikä kirkkokaan ole suuri ja vielä veneessä pitäisi väli pärjätä. Mitenköhän tämmöisen kanssa pärjäisi?

post-28628-127407545444_thumb.jpg

Tai mitenköhän tämmöisen kaksivärisen helman saisi siististi nostettua ylös? Lähinnä häävalssin aikana olisi tarpeen. Entäpä ovatko laahusalushameet toimivia?

Link to comment
Share on other sites

Mulla oli ihan pieni laahus, jota ei saanut nostettua ylös. Muuten sujui hyvin, mutta häävalssit olivat vähän hankalat, kun laahus jäi jalkoihin vannehameesta huolimatta. Valssien jälkeen vaihdoin paremmin tanssimista kestävään pukuun, mikä olikin erittäin hyvä idea.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Yllättävän hyvin, laahuksen sai nostettua ylös rannelenkillä ja lisäksi sen sai kiinni pukuun napilla. Loppuillan laahus oli koko ajan kiinni puvun takaosassa ja hyvin pysyi, vaikka laahus painoi aika paljon. Laahus ei myöskään ole yhtään niin likainen mitä pelkäsin sen olevan häiden jälkeen.

Link to comment
Share on other sites

Mulla oli hyvin pieni laahus osittain ortodoksivihkimisen vuoksi (kierretään alttaripöytää kruununkantajat perässä ->tallomisvaara) eikä sen kanssa ollut juurikaan ongelmia. Mulla ei ollut mahdollisuutta nostaa sitä ylös, koska ei laitettu mitään "nappia" hääpukuun kiinni, mut ei sitä kyllä ois tarvinnutkaan. Yhen kerran joku astui tanssilattialla laahuksen päälle, mut puku ei kuitenkaan mennyt rikki.

Link to comment
Share on other sites

Heppatyttö,

Mulla oli samantapainen (pituinen, levyinen) laahus kuin sun puvussa, tai puvussa, jonka kuvan liitit tuohon ylemmäs. Mun pukuun ompelija ompeli pienen valkoisen helminapin, ja pikkuruisen valkoisen "rusetin" laahuksen kirjailujen väliin. Rusetin pystyi laittamaan nappiin kiertämällä molemmat rusetin päät napin ympärille. Näin laahus nousi kauniisti kerroksittain puvun taakse, ja runsaat kirjailut näkyivät. Puvun laahuksessa olisi ollut myös rannelenkki, mutta mun mielestä nostettu laahus on huolettomampi ja kauniimpi. :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Minulla oli laahus ja ensin oli tarkoitus tehdä sille puvun taakse joku kiinnitys millä saisi ylös, mutta vasta siinä vaiheessa kun olin pukua jo hakemassa sanoi ompelija ettei uskaltanut tehdä kiinnikettä kun puvussa oli aika hauras kangas ja laahus painoi tonnin kaikkine helmineen. Silloin meinasi kyllä kiehahtaa koska jos olisi kertonut tämän vähän aikasemmin, olisin pyytänyt laittamaan vähän paremman rannelenkin, kun se mikä alunperin sovittiin oli vain sellainen ohut. Mutta juhla meni kuitenkin oiken hyvin tästä huolimatta. Keräsin laahuksen käden päälle aina kun piti saada pois jaloista ja muuten sitten tuliki omia aikoja perässäni. Minulla tuo laahus likaantui paljon vähämmän kun hameen etuosa, ehkä siksi että etuosa putsasi jo valmiiksi lattian laahuksen tieltä :D

ja tässä siis linkki pukuni:

hääpukuni

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Mulla oli myös laahus, jonka sai nostettua napilla ylös ja minäkin pidin sitä koko ajan ylhäällä kirkon jälkeen. Laahus oli kuitenkin niin pitkä, että osa kankaasta jäi myös laahaamaan maata, eli pari kertaa joku astui laahuksen tai helman päälle, mutta ei se menoa haitannut. :girl_smile: Häävalssissa talloin itse koko ajan helmaa kaikilla taaksepäin suuntautuvilla askelilla, mutta senkin kanssa tulin toimeen. Muu tanssiminen sujuikin sitten ihan hyvin. Vessassa käyminen oli vähän isompi haaste, mutta ei pelkästään laahuksen takia. Kangasta ja tylliä oli puvussa niin paljon, että normaali vessakoppi tuotti lievästi sanottuna hankaluuksia. :girl_haha: Onneksi juhlapaikalta löytyi myös inva-wc/lastenhoitohuone, minne mahtui hyvin isonkin puvun kanssa pyörimään. :girl_smile:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...