Guest _Lisa_

rouville: mitä tekisitte toisin?

280 viestiä aiheessa

Voi kuulostaa ehkä tyhmältä, mutta olisin laihduttanut ennen häitä.. Olen jotenkin hyvin herkkä "muodoistani" ja nyt ahdistaa katsoa hääkuvia... Typerää?!? KYLLÄ!! Mutta minkäs sitä tunteelleen voi...

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kukat ottaisin toisesta paikasta, mutta siihen ei etukäteen voinut vaikuttaa, kun ei voinut tietää. Palvelu oli alusta loppuun ystävällistä ja vaikutti asiantuntevalta, mutta sidonta ei sitten ollut laadukasta ollenkaan, joten vieheet, kaason rannekukka ja kukat minun hiuksissani kuolivat puolessa välissä. Kimppu sentään kesti hyvin ja oli kaunis. Oikeastaan mitään mutta en vaihtaisi, juhlat olivat sen verran loistavasti onnistuneet.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisin poseerannut kärsivällisemmin valokuvissa. Nyt musta on vaan hirmu tukku sellaisia "morsian-viilettää-tapaamaan-tuttuja"-kuvia.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä voin aika rehellisesti vastata, että en tekisi mitään toisin. Ehkä olisin kutsunut vielä pari sellaista ihmistä, joiden kutsumista mietin, mutta jäivät sitten kutsumatta - olisi pitänyt ehkä uskaltaa ennakoida, että aika moni ihminen ei kuitenkaan pääse paikalle. Toisaalta ja toisaalta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nauttisin enemmän päivästä rauhassa enkä hössöttäisi kaikesta. Tuli vähän siivoiltua itse liikaa juhlan aikana. Ja ottaisin isomman palan kakkua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

* kakun olisin ottanut muualta

* muutaman kuohuviini-lasillisen olisin voinut jättää ottamatta loppu illasta

* ruokaa olisin halunnut maistella enemmän ja rauhallisemmin

* olisin ohjeistanut jonkun hoitamaan anopin pois ennen sammumista

Näin meillä... :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

- Ottaisin hääkimpun mukaan kuviin.. :girl_impossible:

Nyt ei hääkimppu ole mukana kuin kirkkokuvissa ja häävalssia tanssiessa..

*typerä*

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
- Ottaisin hääkimpun mukaan kuviin.. :girl_impossible:

Nyt ei hääkimppu ole mukana kuin kirkkokuvissa ja häävalssia tanssiessa..

*typerä*

siis häävalssissa kimppu messissä? onks tää joku traditio vai olenko vaan tietämätön kun en oo koskaan kuullutkaan..

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

^On se traditio :)

No, meidän häissämme olin päättänyt, etten ottaisi kimppua häävalssiin, ihan tarkoituksella, kun mulla oli jo yhdessä kädessä kannateltavana laahus ja kimppu painoikin aika tavalla - mutta eiköhän vain anoppi ihan hädissään juossut sanomaan, että olin unohtanut kimpun :D

Muokattu: , käyttäjä: tammikuu09

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli täydelliset häät, enkä oikeastaan mitään muuttaisi. Vieraita oli just sopivasti (25) ja mun mielestä oli ihanaa, kun ehti jutella kaikkien kanssa rauhassa ja tila oli juuri sopiva tuon kokoiselle porukalle. Ruoka oli hyvää ja päivänkin valinta meni nappiin sään suhteen :girl_blum: .

Kuitenkin:

- Olisin pitänyt kaksi viikkoa lomaa ennen häitä (nyt olin vain viikon), olisi ehtinyt vähän väljemmällä aikataululla tehdä viimeiset valmistelut

- Olisi voinut ottaa enemmän ryhmäkuvia kavereiden kanssa, mutta pääasia kuitenkin on, että hääparista löytyy paljon kivoja kuvia ;).

- Pitopalvelua olisi voinut muutaman asian suhteen ohjeistaa paremmin, mutta loppujen lopuksi ei niillä jutuilla ollut väliä juhlien onnistumisen kannalta

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisin painottanut vielä painavammin sulhaselle, että hääkuvissa saa hymyillä. Herra ilmoitti kirkossa kuvien oton jälkeen että hän piti muutamissa kuvissa tarkoituksella oikein vakavaa ilmettä - nyt meillä on siis kuvia joissa on loistava tausta, mä virnuilen onnellisena ja mies on kuin hautajaissaattueessa... Kyllähän tästä puhuttiin mutta ei sitten. :girl_haha: Onneksi sulho oli sitten osassa kuvia "uskaltautunut" hymyilemään ja illalla otettiin lisää kuvia, joten ei haitannut. :)

Olisin myös saapunut kirkolle puolen tunnin sijasta tuntia liian aikaisin, nyt jäi potretit kirkon rapuilla ottamatta kun puoli sukua parveili jo paikalla. Otettiin sitten alttarilla ja kirkon takana. :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos jotain tekisin toisin niin tekisin valokuvaajalle kartan että mitä pöytiä erityisesti kuvata. Nyt kävi niin, että esim. siskostani joka istui hieman syrjemmässä ja jolla on eri sukunimi ei tullut juuri ollenkaan kuvia. Lisäksi olisi kiva jos olisi tullut otettua ryhmäkuvia perheen kanssa, nyt se jäi.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Omista häistä ei tule mieleen mitään, mitä tekisin toisin, mutta tässä asioita, mitä meidän häissä pidettiin hyvänä juttuna. Jotain asioita minulle tuli myös mieleen kun lähiaikoina suvussa oli häät, joissa kaikki ei mennyt ihan nappiin.

- Buffetpöydässä kannattaa alkupaloina kalojen lisäksi olla ainakin yhtä lihavaihtoehtoa. Usein on pelkkää kalaa ja meillä kalojen inhoajat kiittelivät, että oli myös paahtopaistia.

- Valokuvaukseen kannattaa mennä ennen vihkimistä, ettei ihmiset joudu odotteleen. Muutenkin kannattaa pitää huoli siitä, ettei tule ylimäääräisiä "mitä nyt tapahtuu"-hetkiä.

- Ei liikaa eikä liian vähää ohjelmaa. Meillä esim. riitti vallan mainiosti tutustumisohjelmanumero, yksi leikki, kaasojen järjestämä yllätysohjelmanumero ja hääkimpun ja sukkanauhan heitto. Pitää olla aikaa myös seurusteluun ja tanssimiseen. Asia on tietysti eri, jos ei ole tanssihäät.

- Musiikki ei saa olla niin isolla, ettei kunnolla pysty juttelemaan.

- Minä kannatan taustamusiikkia. Se tuntui saavan ihmiset vapaantuneemmin juttelemaan ja kun musiikki loppui, ihmiset tiesivät, että tulee jotain ohjelmaa.

- Jos vieraina on myös vanhempaa väkeä, kannattaa heidät huomioida bändin valinnassa. Tai jos haluaa soittaa vaikka pelkkää rock-musiikkia, ei kannata vanhempaa väkeä kutsua.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisin ottanut ryhmäkuvia sukulaisista, kaasoista ym...nyt oli ajatuksena mutta jotenkin unohtui.

Unohdin myös että oli minun häät ja unohdin kiittää kaasoja avusta. Nolottaa vieläkin... onneksi ostin heille häämatkalta lahjat kiitokseksi jälkikäteen :D

Jättäisin myös muutaman ihmisen kututtujen listalta pois sekä järjestäisin enemmän yhteisiä leikkejä missä osallisina vieraat ei hääpari. Itse en saanut päättää leikeistä (en edes tiennyt niitä etukäteen) ja me olimme jatkuvasti valospottien alla kun taas vieraat ryhmittyivät omiin lokeroihin. Yhteiset leikit olisivat vapauttaneet ryhmät ja tuoneet enemmän rentouutta kaikille :D

Muuten päivä meni nappiin ja kaikki oli kuten piti :D

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Harmittaa kun ei panostettu valokuvaamiseen. Vieraat räpsivät kuvia sieltä sun täältä, mutta kuvat olivat pääosin melko huonoja, tummia ja keltaisia. Kumpa olisimme silloin aikanaan tajunneet varata ammattilaiskuvaajan kuvaamaan koko hääpäivän niin olisi paljon kivempi muistella hääpäivää näin jälkeenpäin...

Eli, koittakaahan muistaa panostaa myös tuohon puoleen, tulevat hääparit!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisin muistanut mainita kuvaajalle muutamasta kuvatoiveesta, mm. lähikuvat sormuskäpälistä unohtuivat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Panostaisin parempaan kuvaajaan ja ottaisin taustoista selvää, pitäisin palaverin ennen kuvausta ja näyttäisin esimerkkikuvia toivotunlaisista otoksista ja painottaisin, mitä haluamme.

Jättäisin alkoholin vähemmälle, en ollut humalassa, mutta hirveä migreeni iski.

Harjoittelisin kävelyä hääpuvussa niin etten kompastelisi siihen.

Jättäisin stressaamisen vähemmälle, häästressi kiristi välejämme, paine oli kova molemmilla kun suunnitteluaikaa oli vain 4kk ja rahasta pulaa. Yksityiskohtia tärkeämpää on kuitenkin päivästä ja siihen valmistautumisesta nauttiminen, ei kaiken tarvitse olla "täydellistä".

Laittaisin vaikka itse hiukseni mieluummin kuin menisin sille kampaajalle from hell, joka ei osannut asiaansa ja kunnioittanut tahtoani ja laittoi minulle tätimäisen kampauksen. Meikinkin olisin osannut itse laittaa, kosmetologi osasi kyllä asiansa, mutta meikki oli liian paksu ja jäykkä minulle.

Varrmistaisin, että kaaso katsoo kelloa kun valmistaudumme seremoniaan, ettei tulisi kiirettä viime tipassa. Menisin vaikka vaahtokylpyyn shampanjalasin kera niin, että rentoutuisin.

Varaisin toisen hotellin.

Varaisin vaikka siivoojan kotiin, niin että sinne on kiva mennä hääyön jälkeen. Nyt muuton jälkeen oli masentava kaaos.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ainoa harmistuksen aihe (ja sekin vain pieni) mikä tulee mieleen on se, etten ollut etukäteen suunnitellut mitään puhetta vieraillemme. Olisi pitänyt miettiä ja suunnitella edes jonkinlainen runko puheelle.. nyt vain kiitin pikaisesti kaikkia, vaikka oikeasti olisi ollut enemmänkin sanottavaa. Siinä tilanteessa vain tuli rimakauhu & liikutus enkä saanut muuta sanottua, sanat katosivat.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Aivan rehellisesti sanoen... En tekisi mitään toisin.

Valitsimme 2 täyden palvelun pakettia: pitopalvelun tarjoilijoineen ja juhlapaikan siivouksineen ym.

Muut toimijat olivat tuttuja entuudestaan joten ylläreitä kampauksien tai meikkien kanssa ei tullut. Hääkimpun tekijältä on tullut aiemmin tilattua muita kukkia jne :)

Ohjeena morsiamille sanoisin:

-Tehkää ehdottomasti OMAN näköisenne häät. Unohtakaa perinteet jos ne tuntuvat vierailta, vaikka mummonserkunkumminkaima saisi sydärin

- Valitkaa tuttu kampaaja ja kosmetologi. mahdollisuuksien mukaan myös muut toimijat on hyvä olla ennestään tuttuja

- Muistakaa että häistä muistetaan 4 asiaa vuoden päästä: 1) oliko morsian kaunis? (ainahan se on ;) ) 2) oliko ruoka hyvää? 3) riittikö juomat? 4) oliko bändi hyvä?

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites
Ainoa harmistuksen aihe (ja sekin vain pieni) mikä tulee mieleen on se, etten ollut etukäteen suunnitellut mitään puhetta vieraillemme. Olisi pitänyt miettiä ja suunnitella edes jonkinlainen runko puheelle.. nyt vain kiitin pikaisesti kaikkia, vaikka oikeasti olisi ollut enemmänkin sanottavaa. Siinä tilanteessa vain tuli rimakauhu & liikutus enkä saanut muuta sanottua, sanat katosivat.

Mulla on sama juttu. :) Mutta kiitin kuitenkin, ja sehän on tosi tärkeää. =) Myöhemmin kiitin vielä yleisestä kiitoksesta unohtuneita henkilökohtaisesti. Harmittaa, kun unohdin sanoa puheessa lopuksi, että meille on aina avoimet ovet tulla kylään!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Montakaan asiaa ei olisi tarvinnut tehdä toisin, mutta:

- Olisin käynyt lyhennyttämässä pukua. Se tuntui sovittaessa sopivan pituiselta, mutta kävellessä ja tanssiessa piti sittenkin kannatella. Paljon ei haitannut, mutta vähän.

- Olisin antanut muutaman tarkemman kuvaustoiveen meidän kuvaajalle, mm. mun ja mun isän valssista ei ole kuvaa.

- Olisin ottanut omaan pussukkaan jonkun pienen digikameran, että olis saanut räpsittyä valokuvia myös sieltä juhlakalun näkökulmasta. En tiedä, olisiko niitä tullut otettua, mutta ainakin olisi ollut mahdollisuus siihen.

- Kirjoittaisin kutsujen lähetysrumbassa orjallisesti kaikkien osoitteet siihen samaan excel-taulukkoon, niin kiitoskorttien kanssa ei tarvitsisi miettiä. Sanoisin anopille, että vaikka se voikin toimittaa kutsut eteenpäin sukulaisillensa, niin laittaisi ainakin meille tiedoksi heidän osoitteensa siitä huolimatta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kertoisin valokuvaajalle, että haluan kuvan meistä alttarilla myös takaapäin kuvattuna.

Varaisin hääaamuna kampaajalle ylimääräisen puoli tuntia 15 minuutin sijaan, jotta meikkauksen ja pukemisen kanssa ei tulisi niin kiire.

En antaisi korjata kynsilakkojani enää sen jälkeen, kun häämekko on puettu!!

Muistakaa tää hyvät morsiamet ja ottakaa todesta. Mä onnistuin pilaamaan pukuni viime minuuteilla ennen kirkkoon lähtöä. :girl_sad:

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Voi jälkiviisautta.. Nyt osaisi tehdä asioita aivan toisella tavalla.

Valitsisin toisen puvun.

Palkkaisin juhliin valokuvaajan.

Vaihtaisin kaason.

Teettäisin erilaiset kiitos-kortit.

Muistaisin ostaa kakun päälle koristeen (kuka voi unohtaa..).

Ostaisin enemmän mietoja alkoholijuomia tarjolle.

Kaikesta huolimatta häät olivat onnistuneet. Näin jälkeenpäin sitä on alkanut ruotimaan päivää tosi kriittisesti. Katselen hääohjelmia ja mietin että "miks mä en tajunnu tehdä noin?!". :D

Muokattu: , käyttäjä: MadSonya

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään