Guest _Lisa_

rouville: mitä tekisitte toisin?

280 viestiä aiheessa

Vaihtaisin servetit 8). Kyllä, mitätön juttu, eikä kukaan varmaan muista, mutta minuapa häiritsee vähän näin vuoden päästäkin.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En laittaisi liikaa paineita päivän romanttisuudesta..kyllä siinä niin paljon jännittää että suukotelu ja haliminen jäi vähään...mutta ei se haitannut menoa ;D. niin ja tosiaan luu kurkkuun mammoille ja mummoille, mä taistelin ankarasti äidin kanssa vielä päivää ennen, mutta tyytyväinen olin kun en antanut periksi ja parasta ettei jäännyt paha mieli.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Häämme olisi olleet ennen pojun tuloa ja juhlat vain aikuisille.

Huomattavasti vähemmän ihmisiä.

Iltavihkiminen.

Erilainen, iltaan sopiva hääpuku.

Juhlatila, jossa pyöreät pöydät.

Itse tehty koristelu.

Kuvaaja aamusta iltaan. Paljon kuvia.

Toinen pappi.

Vähemmän ohjelmaa, ulkopuolinen seremoniamestari, jotta kaasokin olisi ehtinyt syömään ja seurustelemaan.

Hääyöhön satsaisin enemmän.

Pääruokana hirveä.

Onhan noita, mutta viettämämme häät olivat silti meidän oloiset ja onnistuneet.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

vaihtaisin juhlapaikkaa.

olisin enemmän käyny sovittelemassa hääpukuja (sen kerran kun saa!)ja ehkä olisin vaihtanu pukuakin ehkä.

kortin tekstissä oli yksi pieni moka.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Meillä oli kyllä kaikenkaikkiaan ihanan onnistunut hääpäivä

Ainoa, joka jäi hieman harmittamaan, oli, ettei kuvaaja tarpeeksi ottanut tilannekuvia vieraista juhlissa... Olin kyllä siitä sanonut, että sitä nimenomaan toivomme, mutten ehkä tarpeeksi pontevasti. Kuvaaja oli kyllä herttaisen innostunut, kuljeskeli ympäriinsä ja joka välissä kävi minua hakemassa milloin minnekin kuvattavaksi ;D mutta olis meille vähempikin määrä niitä omakuvai riittänyt...

Potretit otettiin vanhempien ja kummien ja sisarusten kanssa, se oltiin ihan etukäteen sovittu ja suunniteltu "kokoonpanot".

Eli suosittelen vinkkinä, että kuvaamista kannattaa etukäteen miettiä, ja esim yhteiskuvat vanhempien kanssa on kyllä kiva muisto. monelta olen kuullut, että on jäänyt harmittamaan, jos jäi ottamatta!

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ottaisin kaikkien vieraiden kanssa kuvan. Siis että morsiuspari + vieras/vieraspari/vierasperhe. Ja laittaisin tämän kuvan kiitoskortin mukana kyseiselle ihmiselle/porukalle.

En oikein muuttaisi mitään muuta.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Jos hääni olisivat vasta edessäpäin niin ainakin...

* ottaisin valokuvaajan studiokuvien lisäksi juhlapaikalle

* varaisin suunnitteluun enemmän aikaa (nyt suunnitelmat aloitettiin huhtikuun lopulla ja häät oli heinäkuussa, enkä koskaan ole aikaisemmin miettinyt mitä häiltäni haluan, joten hitonmoinen kiire tuli)

* en ottaisi vannehametta

* valitsisin kunnon meikkaajan tai meikkaisin itse

* nukkuisin edellisen yön jossain muualla, kuin matkalle (yöllä) pakkaavan kaason luona  :)

* pitäisin pitopalvelun/juhlapaikan väen kanssa paremmin puoliani

* muistuttelisin sulhoa kaikennäköisistä pikkuasioista

tai sitten...

* vihkiminen maistraatissa parin todistajan paikalla ollessa ilman mitään stressiä (tai riitoja sukulaisten tai miehen sukulaisten kanssa joita ei kutsuttu juhliin!)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mitä tekisin toisin:

-valokuvaaja ottamaan potrettikuvat (ei tullut otettua kuin yksi kaveripotrettikuva eikä edes poseerauksia sukulaisten kanssa)

-haluaisin eri sävyisen kimpun, heittokimpun ja sulhon vieheen (väri sinnepäin, mutta koska noudin kukat kahta tuntia ennen vihkimistä, niin en sitten viitsinyt pilata päivääni alkamalla keuhkota vääränvärisistä kukista kimpussa, kun kerran kimppu oli sentään suurimmaksi osaksi  tilatun kaltainen ja mallinen)

-olisin kirjoittanut kunnon selostuksen häissämme olleeseen kuvaesitykseen, koska jouduinkin kertomaan kaikista kuvista (myös sulhon omista) ex tempore enkä todellakaan ole mikään puheidenpitäjä (vaikka aina olenkin äänessä)

-kunnon kukka-asetelmat juhlapaikalle (kukat kuuluivat juhlapaikan oman pitopalvelun settiin -> olivat todella kamalat)

-en olisi vaahdonnut ja stressannut niin paljoa yhden päivän takia

-joku leikki juhlassa olisi ollut kuitenkin kiva

Muuten kyllä oli todella onnistunutta  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

samoja juttuja on muutamat jo täällä maininneet, mutta listaan silti vielä ;)

- tekisin todellakin kaikista yksityiskohdista kirjallisen sopimuksen (kakun koristelu ei ollut mitä haluttiin ja iltapala laskutettiin kaikista vieraista, vaikka vain osa oli enää syömässä -> kirjallinen sopimus olisi pelastanut tältä...tai edes sähköposti)

- menisin valokuvaukseen kaikesta huolimatta vasta vihkimisen jälkeen (olin totaalisen paniikissa ja pelkäsin ettemme ehdi ajoissa kirkkoon....kuvissa en osannut siten olla iloinen ja hymyilevä)

- joisin vähän vähemmän viiniä ruualla (olin humalassa ja kiitospuhe jäi sen takia alkuperäistä kirjoittamaani lyhyemmäksi)

- kutsuisin kuitenkin enemmän kavereita

- jättäisin viimeiselle viikolle runsaasti aikaa nukkumiseen (eniten harmittaa se, ettemme jaksaneet bilettää kavereiden kanssa loppuun asti)

Pääasiallisesti olen erittäin tyytyväinen päivään ja järjestelyihin. Muutamat pienet yksityiskohdat vähän harmittaa jälkikäteen, ne kaikki kuitenkin olivat sellaisia joille itse olisin voinut jotain tehdä.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Morsiuskimppuni sekä kaikkien vieheet... Floristilla (harjoittelija, joka antoi kyllä kuvan, että osaa jo kaiken) ei ollut silmää eikä taitoa kimppuni kokoamiseen ja tiedän, että olisin saanut itse tehdyksi kauniimman. Kiitospuhe olisi ollut kai paikallaan, mutta lähettämme kaikille vieraille kortin häämatkalta. Meillä viralliset osuudet oltiin karsittu minimiin ja biletettiin aamuun saakka.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

-Tehnyt kirjallisen sopimuksen bändin kanssa (viikkoa ennen häitä kysyivät että koskas ne nyt olivatkaan, peruivat ja sitten lopulta tulivat)

-Kirjoittanut kiitos puheen paperille, nyt pääsi unohtumaan muutama tärkeä henkilö kuten omat vanhemmat, sulhasen vanhemmat, kaaso ja BM.  

-Korkeiden näyttävien kukka-asetelmien sijaan olisin ottanut matalat ja tukevat. Kaksi maljakkoa kuudesta meni rikki.

Kaikki meni hyvin ja nuo asiat eivät hääpäivänä häirinneet, joten toisaalta mitäpä noita jälkeenpäin murehtimaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mä en ottaisi rakennekynsiä. Eivät kestäneet mun menossa.

En maksaisi niin paljon bändistä, koska vieraat eivät arvostaneet kovinkaan paljon. Ennemmin dj ja rauhallista jutteluaikaa.

Eipä tässä ainakaan vielä ole muut asiat harmittaneet.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ei tule ainakaan vielä mitään mieleen. Me ei kyllä muistettu ottaa yhtään ulkokuvia (paitsi kirkosta poistumiskuvia kyllä on) eikä yhteiskuvia sukulaisten kanssa. Mutta ei nuo kyllä harmita, koska mieluummin juhlin rennosti ilman kuvauspakkoa. Enkä edes ole kauhea sukulaispönötyskuvien fani. Mieluummin katselen luonnollisia kuvia, esim. onnittelukuvat on tosi hauskoja.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Mitä tekisin toisin...

- Kun kerran alunperin päätin, että meidän häitä varten ei askarrella kauheesti, niin sitten kuitenkin halusin kirkko-ohjelman, häälehden, häävisan, ommeltiin pöytätabletit (125 kpl), tehtiin itse kynttilät hääkarkkien sijaan ja nekin piti pakata hienosti, tehtiin pöytäkyltit, nimikyltit yms. Ja tietenkin näistä suurin osa tehtiin viimeisen kuukauden aikana ja viimeisen viikon aikana, joten kovin paljoa ei tullut öisin nukuttua. Eli nyt viisastuneena, en olisi jättänyt niin paljon tekemistä viimeiseen kuukauteen ja viikkoon. Häiden jälkeen oltiin kumpainenkin ihan puhki seuraavan viikon.

- En muuttaisi istumajärjestystä torstai-iltana, kuten nyt tehtiin...

- Olisin käynyt katsomassa enemmän hääpukuja, kuin nyt tein. Pukuani kyllä kehuttiin kovasti, mutta en tiedä oliko se kuitenkaan unelmieni puku

- Kun pitopalvelu lähti pois, emme olleet kenellekään antaneet ohjeita pöytien siivouksesta. Eli kalja- ja siideritölkkejä oli pöydillä, kun vieraat eivät itse vieneet niitä roskikseen. Ei todennäköisesti häirinnyt muita vieraita, mutta itsellä se jäi tuonne hampaankoloon.

Kaiken kaikkiaan häät onnistuivat oikein hyvin ja kyllä tuli hyvä mieli, kun katsoimme juhlapaikkaamme koristeltuna perjantai-iltana. Tuli siitä niin kaunis. Ja hyvä mieli tuli myös ihmisten kehuista, miten olimme nähneet vaivaa  :)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Minä palkkaisin hääsuunnittelijan, jottei olisi tarvinnut itse huolehtia kaikesta. Kyllähän nuo avustushenkilöt toki auttoivat, mutta stressasin aivan turhaan monesta pikkuasiasta itse.

Lisäksi vihkiminen olisi saanut olla tuntia myöhemmin. Meillä oli kolmelta, ja sitä ennen piti käydä kampaajalla, meikissä ja valokuvassa ja meinasi tulla vähän kiire, ja olin aika poikki, siinä vaiheessa kun päästiin kirkkoon. Kaiken kaikkiaan hääjuhla oli kuitenkin onnistunut.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ehka kuvaus olisi ollut sittenkin parempi vihkimisen jalkeen eika ennen kunhan vieraille olisi jarjestetty ohjelmaa sille valille. Tuli hiukan liian kiire.... Haalehti oli myos vaarassa joissain asioissa kun itse paivana improvisoidaan kuitenkin osa, kuten ohjelman maara, mutta ehka sen silti tekisin kun se lahti aika mukavasti veiraille mukaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Suomihäät meni vallan loistavasti, mutta Jenkkihäissä tein yhden kivuliaan mokan Erinäisistä syistä (korsetti) johtuen en pystynyt syömään paljoa ja olin ehtinyt jo tekemään leivän itselleni ruokailun yhteydessä. Se leipä jäi odottamaan parempaa hetkeä, ja sitten illalla kun pääsin pinteestäni söin sen pahaisen leivän onnellisena.. Ja vajaan tunnin päästä alkoi ellotus ja tukala olo.

Se oli niin kurjaa, oli myös viimeinen ilta tuoreen aviomiehen kanssa koska seuraavana päivänä mun oli määrä palata Suomeen. Se yö menikin kieriskellen tuskaisena, tuntui että joka soppi oli täynnä ilmaa - eikä se ilma poistunut mitään kautta

Kesti vajaan viikon että olin toipunut koko hässäkästä; letjag, ellotus ja se ylimääräinen ilma. Puistattaa kun edes ajattelen koko touhua.

Eli jos jotain voisin tehdä toisin niin olisin suosiolla jättänyt sen spicy honey mustard&chili lunch meat voileivän tekemättä.

Mulle tuli suorastaan kammo tuollaiseen nyt.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Olisin ottanut jonkun ulkopuolisen kuvaamaan. Ja olisin hankkinut videokuvaajan.

Olisin raahannut mummoni paikalle vaikka väkisin. En olisi antanut anopin yrittää vaikuttaa niin moneen asiaan (vaikka apua hänestä olikin).

Kaiken kaikkiaan häät meni nappiin siihen nähden kuinka nopeasti häät päätettiin pitää  :P

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Ainoa asia mikä harmittaa jälkikäteen on se, ettei tullut otettua kuvia

1. Kampauksesta

2. Kimpusta

3. Pöydistä ennen vieraiden saapumista

Pikkujuttuja siis, hääpäivä järjestelyineen oli täydellinen.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

En sitten yhtään mitään  :D

Vaikka häissä sattuikin pieniä kommelluksia olen

ehdottomasti sitä mieltä että se oli meille täydellinen

päivä josta en vaihtaisi sekunttiakaan pois

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

-Kuvia enemmän mm. kimpusta, sormuksista yms. Oon nähny naikkareissa ihania kenkä/kimppukuvia, haluisin sellasen!

-Tää ei varsinaisesti liity hääpäivään, mutta olisin lähteny reissuun esim. viikkoa myöhemmin. Me lähdettiin maanantaiaamuna kuudelta, sunnuntaina olis ollu niin kiva jutella kaikkien kanssa miten häät meni ja tutkia lahjoja, matkalle olis ehtiny viikon myöhemminkin. Muutaman viikon jälkeen oli sitten ihan eri fiilikset puhua illan kulusta.  :-/

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Vain yksi asia ei mennyt suunnitelmien mukaan: Maistraatissa ei saanut juoda shampanjaa (oli erikseen kieltokyltti seinällä), joten vanhempieni mukanaan tuomat juomat ja lasit jäivät käyttämättä. Nostimme sitten maljat ravintolassa ruokailun aluksi. Jos saisin valita uudelleen, olisimme tyynesti avanneet pullon maistraatissa ja sitten hymyilleet närkästyneille virkamiehille ja ehkä tarjonneet heillekin (nyt kysyimme erikseen lupaa, ja totta kai vastaus oli "ei").

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Nämä ei ainakaan meidän häitä kaataneet, tai kivoja muistoja himmennä, mutta anyway:

-Olisin kierrellyt ihmisten pöydissä enemmän

-Rajoittanut vähän ruuan järetöntä määrää

-Harjoitellut enemmän häävalssia tai vaihtanut sen johonkin muuhun tanssiin

-Tarjonnut boolia himppusen aiemmin (joka ei kylläkään ollut meistä kiinni)

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Kovasti oli kommelluksia meidän hääpäivänä, mutta vain yhden asian vaihtaisin, nimittäin häiden pitopaikan. Paikka ei todellakaan hoitanut hommiaan niinkuin olisi kuulunut, vaan aiheutti vielä edellisenä iltana ylimääräistä painetta, joka ei todellakaan ollut tarpeen. Loppujen lopuksi häät menivät hyvin, mutta juhlapaikan "palveluasenne" jäi harmittamaan.

Jaa viesti


Link to post
Share on other sites

Luo uusi käyttäjätili tai kirjaudu sisään

Sinun täytyy olla jäsen osallistuaksesi keskusteluun

Luo käyttäjätili

Rekisteröi uusi käyttäjätili helposti ja nopeasti!


Luo uusi käyttäjätili

Kirjaudu sisään

Sinulla on jo käyttäjätili?


Kirjaudu sisään