rouville: mitä tekisitte toisin?


Guest _Lisa_

Recommended Posts

  • 3 months later...
  • Replies 279
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Mun häistä on nyt yli vuosi ja silloin tällöin kun vielä muistelen tai katselen kuvia, niin yksi asia on joka jossain määrin kaduttaa tai harmittaa. Se on pukuni. Eli eräs kaverini teki sen, en ollut tyytyväinen lopputulokseen enkä siihen miten hän asian hoiti (jätti viimeiselle viikolle yms), tosin itsekin olisi tietysti pitänyt vaatia tiukemmin, mutta kaverilta se oli vaikeaa... Eli pari päivää häitä sitten olin ihan kriisissä, puku ei istunut eikä ollut sellainen kuin olisin halunnut, kiertelin tippa silmässä morsiuspukuliikkeitä... menin sitten naimisiin tässä kaverini tekemässä hääpuvussa, joka varmaan oli monen mielestä ihan ok, mutta itseä se jäi vaivaamaan. Välit kaveriinkin kuihtui melko pian häiden jälkeen, pukuasia vaivasi minua enkä saanut sanottua sitä koskaan hänelle, koska en halunnut pahoittaa hänen mieltään.  :(

Eli, ostakaa tai vuokratkaa pukunne jostain liikkeestä tai teettäkää ammattilaisella, älkää sotkeko kavereita tai sukulaisia näin "tärkeään" tehtävään.  ;)

Link to comment
Share on other sites

Minua jäi oikeastaan harmittamaan vain se, ettei meillä ollut ammattikuvaajaa kirkossa. Alttarilta on tosi vähän kuvia, ja nekin kaikki on otettu takaapäin, eli kasvojamme ei näy yhdessäkään kuvassa. Ajattelimme, ettei tarvita kuvaajaa (ajattelimme säästää siinä asiassa) mutta jälkikäteen kaduttaa. Muutenkin kaikki juhlapäivän kuvat on otettu huonoilla digikameroilla. Jälikäteen jos jotain voisi korjata, niin satsaisin valokuvaukseen enemmän.

Link to comment
Share on other sites

Kaasovalinnan tekisin toisin. Jos sulho olisi suostunut, olisin kaasoni vaihtanut ihan viimetipassa. Olisi alunperinkin pitänyt valita toisin ja viimeistään antaa potkut ennen häitä. Sellaiset kaasot, jotka ajattelevat vain itseään, käyttävät hyväkseen ja ottavat vain kaiken ilmaisen kivan antamatta mitään takaisin varjostavat päivää ja rankasti.  Jäi todella paha olo, enkä tahdo ainakaan mahd pitkään aikaan nähdä tai kuulla heistä mitään. Oli niin raskas taakka nuo suorastaan ilkeät kaasot. Kateus tai joku tuntui painavan niin että tuli jo tunne että toivoivatkin päivään pilviä...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Muistin et olin jo kirjottanut tähän ketjuun mutta empä näköjään ollutkaa...eli Sukulaispotretit jäi ottamatta, tosin ei se nyt enää jälkikäteen niin paljon harmita kun kuvia on muutenkin niin paljon.

Sitten olisin varmaan ottanut toisenlaisen bändin kun tämä ei ehkä ollut ihan sitä mitä halusin.

Sitten olisi pitänyt varmaan ilmottaa vieraille selkeämmin että meillä on runsas boolitarjoilu niin vieraat ei olisi tulleet autoilla ja tietysti olisi voinut vaikka sitten varailla jotain yöpymispaikkoja...osa kuitenkin halusi lähteä kotiin nukkumaan vaikka yöpaikkojakin oli tarjolla että en tiiä olisiko siitä ollut mitään hyötyä loppujenlopuksi.

Ja sitten olisi pitänyt muistaa itekkin juoda sitä boolia vähän enemmän niin olisi osannut rentoutua vielä paremmin  ;D.

Muuten meni kyllä kaikki ihan suunnitelmien mukaan!

Link to comment
Share on other sites

Enemmän kuvia olisi pitänyt ottaa! Kirkkokuvista aika moni epäonnistui vähäisen valon vuoksi. Yhtään kuvaa ei ole siitä kun astelemme alttarille ja vain yksi alttarilta pois kävellessämme (sekin vähän ylivalottunut).

Muutamien henkilöiden kutsumatta jättäminen harmittaa, vaikkakin kaikki tärkeimmät ihmiset olivat paikalla. Mulla on niin paljon ystäviä, ja valinta oli vaikeaa...

Kaiken kaikkiaan ei päivä olisi ihanampi voinut olla.

Link to comment
Share on other sites

Olisin ainoastaan siirtänyt muutaman vieraan paikkaa pöydissä, mm. "ottavanhempani" olisin siirtänyt meidän pöytäämme... en siis vain tullut ajatelleeksi tätä, vaikka vietin melkein puolet lapsuudestani heidän luonaan. Ovat siis parhaan ystäväni vanhemmat ja asuimme käytännössä toistemme luona vuoronperää.

Ah, ja tietysti olisin ostanut muutaman kertakäyttökameran lisää. Nuo kuvat ovat ihan parhaita ja niitä katsellessa on saatu monet hyvät naurut. Jotenkin kerttikset poistaa estot ja ihmiset näppäilevät mitä ihmeellisimpiä kuvia. Hih!

Muuten kaikki meni ihan nappiin.

Link to comment
Share on other sites

Nyt kun valokuvat alkaa olla valmiina ja albumissa, niin huomaa, että tuon ammattikuvaajan olisi ihan hyvin voinut jättää poiskin, kun esim veljeni ja muiden sukulaisten ottamat tilannekuvat ovat niin onnistuneita, että oikeastaan nuo "poseerauskuvat" jää kakkoseksi, emme osanneet olla luontevasti, vaikka miljöökuvaus olikin, ja kuvista paistaa läpi että kuvaaja "asetteli" meita epänormaaleihin asentoihin, siis näki meidät sellaisina mitä emme oikeasti ole.  Hitusen harmittaa. No onhan ne tietysti teknisesti huomattavan hyviä  

Ja olisi kuitenkin aikamoinen riski jättää kaikki kuvaaminen ihan "amatöörien" hoidettavaksi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Olisin hankkinut kunnollisen korsetin, sellaisen muotoonsa kiristettävän enkä jotain hömpötys korsteletti viritystä joka paistatti makarani läpi  :'(.

OLISIN VARANNUT ENEMMÄN AIKAA!!. En ehtinyt edes laittaa kynsiäni kunnolla tai silittää pukuani ennen kun piti hirveellä kiireellä laittaa puku päälle (en ehtinyt peilailemaan, että onko se "mitenpäin" päälläni, tämä oikeasti ärsyttää kaikkein eniten, en ehtinyt yhtään fiilistellä kun piti vaan juoksujalkaa lähteä). Ja puvun rypyt tietty näkyvät valokuvissakin  :-/.

Meilläpäin morsian ei odottele sakastissa vaan sulhanen. Huhhuh. Toisin sanoen minut ajettiin viime hetkillä paikalle ja ihmiset vain pällistelivät eivätkä älynneet mennä sisälle...Tämän lisäksi vihkimisille oli varattu liian vähän aikaa koska edellinen porukka vasta änki ulos kun me olimme menossa sisään.

Olisin varmistanut että kimpuntekijä todella ymmärtää että mitä ajan takaa. Kimpun näkeminen oli järkytys...

Mutta ennenkaikkea tuo ajan vähyys ärsyttää. Se etten ehtinyt fiilistelemään ennen vihkimistä. Sitä minä todella kaipaan/olisin kaivannut.  :'(.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Samoin kuin dumb, varmistaisin ettei kirkkoon tule kiire. Minullakin jäi fiilistely vähiin, kun tukka putkella kiidettiin. Sulho oli kyllä ajoissa paikalla. Onneksi meillä oli morsiusmessu, joten hengitys ehti sen aikana tasaantua ja tunteetkin löytyä.

Kävisin sittenkin valokuvattavana vaikka ennen vihkimistä. Nyt meitä kuvattiin juhlan ohjelmatauoilla ja olimme ihan puhki, kun ei jäänyt tippaakaan hengähdysaikaa.

Varmistaisin, ettei kukaan tunge ohjelmaan mitään sellaista, mitä ei ole etukäteen pyydetty. Mitään katastrofaalista ei tapahtunut, mutta mielestäni ohjelma olisi toiminut paremmin ilman ylläreitä, etenkin kun sitä riitti muutenkin useammaksi tunniksi.

Kaiken kaikkiaan häämme olivat ihanat. Ei yhtään oikeasti merkityksellistä kämmiä.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
  • 2 weeks later...
Olisin pyytänyt jotain ottamaan kuvia kaikista paikalla olleista. Kuvia perheittäin, pareittain, avioparin eli meitin kanssa ja ylipäänsä eri tilanteissa. Meistä eli avioparista oli kyllä tarpeeksi kuvia yhdessä, myös kirkosta.

Joo, ihan sama meillä.

Pukukin vähän harmittaa, alushameen rinkula pömpöttää joissain kuvissa rumasti ja helmet oli kippuralla kaulassa. Huonosta kuvasta vanhemmat tekivät vielä seinälle taulun ja sitä saan sitten katsella aina siellä käydessäni. Olisi ollut parempiakin kuvia..

Harmittaa, että oli niin kiire päivän aikana, myös juhlassa, ettei ehtinyt jutella ihmisten kanssa.

Harmittaa, että juhla loppui liian aikaisin kun bm ilmoitti tylysti ohjelman olleen tässä. Ihmiset olisi voineet istuskella ja viettää vähän aikaa vielä ja mekin olisimme ehtineet jutella heidän kanssa.

Harmittaa myös, että heti seuraavana päivänä palasimme arkeen. Olisi pitänyt mennä johonkin vielä yöksi ja juhlia kahdestaan.  

Link to comment
Share on other sites

Meidän häät olivat kauniit ja onnistuneet, mutta jos nyt harmituksen aiheita etsitään, niin sellaisen voin mainita, että meidän avioliiton siunaus jäi videokuvaamatta, vaikka mies oli vielä edellisenä päivänä pyytänyt vanhempiaan ottamaan videokameran mukaan. En tiedä, ottivatko he, mutta kukaan ei ainakaan kuvannut kirkossa, eikä juhlassakaan. Nyt jälkeenpäin olisi ollut ihanaa katsoa ja muistella tilaisuutta.

Nyt toivon, että olisin tajunnut antaa enemmän vastuuta kaasoille. Juhlassa pohdin, että muistavatko kaasot sen ja sen ohjelmanumeron oikeaan aikaan, vaikka kyseessä oli kaksi luotettua ystävääni, jotka ovat aina hoitaneet kaiken kunnolla. Minkäs sille mahtaa, että on tällainen stressaaja ja kontrollifriikki. Onneksi huomasin silloin oman toimintatapani ja päätin tietoisesti antaa mennä ja lopputulos oli hyvä

Link to comment
Share on other sites

Valokuvaukseen kannattaa satsata... Ja tarkkaan miettiä etukäteen mistä haluatte kuvia. Meillä jäi ottamatta joitain virallisia kuvia eikä esim. tarjoilupöydistä ei ole kunnon kuvia. Morsiuskimppu oli järkytys, se oli aivan jotain muuta kuin olin tilannut... Ennen alttarille lähtöä muistutus sulhaselle, että se käsi pitää olla koukussa eikä roikottaa suorana! Kuvista vaan jälkeenpäin huomattiin. Videokuvaajalle selvitys myös mitä haluatte - me saatiin video, jossa kirkko-osuus oli ihan pätkittynä, vaikka oltais haluttu se puolituntinen täysin tauotta. Muuten kaikin puolin ihana ja onnistunut päivä!

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

No, eipa meilla mikaan vikaan mennyt, mutta neuvoisin muita seurustelurundillaan kaymaan ensin sukulaiset ja ystavat lapi, vasta sitten vanhempien riemuksi kutsutut puolitutut. Muutaman kaverin kanssa jai sanomatta mitaan heippoja syvallisempaa, kun yritin kayda lapi myos vanhempien kaverit (...joista yksi muuten kutsui minua vaaralla nimella poislahtiessaan...).

Link to comment
Share on other sites

Olisin varmistanut useammin floristilta, että ymmärsi kimpun oikein. Nyt kimppu oli ihan väärä ja edelleen harmittaa

Sama juttu! Tai oikeestaan olis pitänyt tilata kimppu "oikeelta" tekijältä, eikä antaa periksi mutsille joka halusi hoitaa kimppu asian ammattikoululta opiskelijatyönä.

Hyvä ettei itku päässyt kun kimpun näin, se oli niiiiiiiin hirvee  

Toisessa ketjussa haukkuja saaneet ruusupuskat joita viedään ylioppilaalle, ovat hienompia kuin puska mitä mitä jouduin kantamaan omana hääpäivänäni  

Link to comment
Share on other sites

Guest Sini(Guest)

Tuohon kimppuasiaan niin itse vein floristille kuvan millaisen kimpun haluan. Samalla kerroin tarkkaan toivomukset ja hän kirjoitti ne ylös tilauslappuuni.

Itse olisin tehnyt jälkikäteen ajateltuna hieman vahvempaa boolia ja ottanut rennommin.

Link to comment
Share on other sites

Minä kävin kukkakaupassa, niin siellä oli häämessujen jäljiltä kimppu, jollainen minulla sitten häissä oli. Mutta tuolloin sanoin, että heinät pois ja varret lyhyemmäksi (hän kirjoitti tarkkaan ylös nämä). Eli minä pidin samanlaista kimppua kädessäni tilausta tehdessä, ja pyysin ne muutokset, mitä floristi ei sitten tehnyt.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...