Jump to content
Naimisiin.info

rouville: mitä tekisitte toisin?


Guest _Lisa_

Recommended Posts

  • Replies 279
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

^ kuulostaapa ikävälle, et jos noiden kohdalla ois toivomisen varaa.

Häät kaikkinensa oli kyllä aivan mahtavat et ainoa, mikä jäi harmittamaan oli se, etten ehtinyt jutella tarpeeksi vieraiden kanssa, et olisi kaikkien kans ees pari sanaa kerennyt vaihtamaan... meillä pääluku oli kuitenkin vain 50 ja ois voinut kuvitella et ois ehtinyt, mut meni vähän myöhäiseksi kai aloitus.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Häät ei ole vielä ohi, mutta nyt jo voin sanoa, että olisin alusta asti kuunnellut vaistoani ja valinnut paremmin hääpukuni! Olisi säästynyt satoja euroja, harmaita hiuksia ja vaivaa!!

Olisin myös valinnut kaasoni toisin sekä suunnitellut monet yksityiskohdat alunperin eri lailla.

Nyt tuntuu, että aikaa on mennyt hukkaan useita tunteja suunnitellessa ihan erilaisia juhlia kuin mihin päädyimme lopuksi!

Ja vinkkinä muille: jos hääpukusi yhtään mietityttää, niin parempi vaihtaa se ajoissa kuin murehtia sitä viimeiseen saakka!! Stressiä riittää hääpäivän alla muutenkin ihan tarpeeksi!

Link to comment
Share on other sites

Mulla ei harmita juuri mikään. Tietysti vieraiden kanssa olisi aina voinut seurustella enemmän, mutta

sille nyt vaan ei voi mitään. Oli kyllä oikeesti ihanat häät. Stressin määrää yrittäisin kyllä vähentää

koska se oli ihan turhaa ;)

Link to comment
Share on other sites

Ollut tiuskimatta kaasoille juuri ennen alttarille menoa. :) Ymmärsivät toki, mutta harmitti silti. Koko häihin liittyvä hermostukseni näemmä keskittyi siihen varttiin, ennen sitä ei ollut mitään eikä juuri sen jälkeenkään. :) Muuten en muuttaisi mitään, tosin valokuvaajan onnistumisen näkee vasta kohta. Häistä vajaa viikko.

Link to comment
Share on other sites

Olisin laittanut hunnun ja teettänyt vihkisormukset.

Ajattelin aina, etten minä ainakaan huntua laita mutta mutta... Olin viimeisessä sovituksessa ja ompelija kysyi, haluaisinko sovittaa huntua, vaikka sitä en ostakkaan. Kokeilin ja tuli todella outo olo. Siinä vasta oikeastaan tajusin sen, että naimisiin tässä ollaan menossa. Siinä vaiheessa oli vain jo liian myöhäistä hommata huntua. Pukuni teetettiin, eikä se ollut valkoinen. Huntu olisi tarvinnut tehdä samasta kankaasta, jota pukuuni oli käytetty mutta sitä ei olisi ollut tarpeeksi ja kangas oli tilaustavaraa, jonka toimitus kesti yli kahdeksan viikkoa. Tiesin, että toimittajalta ei ollut kangasta varastossa ja että muilla ei suomessa sitä ollut.

Sormuksia etsittiin kauan ja hartaasti. Jossain välissä ajateltiin sitä teettämistäkin. Sitten löysin mielestäni ihanan sormuksen valmisvalikoimista ja se sitten ostettiin. Nyt jälkeen päin, kun olen katsellut netistä sormuksia ja kävimme eräällä sepällä ohimennen, olen tajunnut, että itseasiassa pidän sormukseni istutuksesta (tynnyri). Jostain syystä, niissä liikkeissä, joissa kävimme, ei ollut montaa eri vaihtoehtoa tällä istutuksella. Jos nyt valitsisin sormustani, menisin suoraan sepän luo ja teettäisin samantyylisen sormuksen, joka nyt minulla on, vain pienin muutoksin. Lapsellista ja hölmöä, tiedän. Nyt en enää vaihda sormusta koska se on minun vihkisormukseni mutta välillä kun sitä katselen, niin mielessä käy jos olisin tiennyt niin...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Häämme olivat aivan täydelliset, niissä en muuttaisi yhtikäs mitään! <3 miehen valitsema sormus oli aivan ihana ja sopi täydellisesti, pukuni oli täydellinen,ruoka oli loistavaa, kuvia oli paljon ja ne olivat todella hyviä, tunnelma oli hyvä, vieraat viihtyivät ja kaikki sujui yli odotusten! ja meillä oli hauskaa :)

Sen sijaan häitä edeltävä päivä oli miltei katastrofaalinen, mutta niinhän sitä sanotaan että huono kenraali, hyvä ensi-ilta..

Ensinnäkin kävisin hyvissä ajoin tarkistamssa hommat hääpaikalla (pöytien lukumäärä ja sijoittelu..) enkä luottaisi vaan muiden sanaan. koska tiesin pöytien määrän ja paikat väärin, jouduimme tekemään istumajärjestyksen kaason kanssa kokonaan uusiksi perjantai-iltana. no siitä tuli kuitenkin todella hyvä, kannatti käyttää aikaa!

hääkarkkien askartelun olisin hoitanut paljon aiemmin. niitä ei ole kiva tehdä enää häitä edeltävänä iltana..kuinkas sattuikin puuttumaan osa..

Kun lopulta pääsee lähtemään hääpaikalta kotiin nukkumaan, olisin tarkistanut ettei esim. sulhasen puku ole autossa, minkä takia edestakaista ajamista kaupungista toiseen kertyi vielä toista tuntia! tässäkään sinänsä mitään, mutta kello oli kaksi yöllä, ja mun ja kaason nukkuma-aika väheni tunti tunnilta..

Edellisenä päivänä hääpaikan järjestelyyn kannattaa siis varata tarpeeksi aikaa ja henkilöitä, jotta hommat sujuvat. Meillä päivä tuotti vähän turhan paljon stressiä ja muutamat itkunpurskahdukset, mutta loppujenlopuksi kaikki meni hyvin ja seuraavana päivänä hääpaikka oli kuin olikin kaunis ja järjestyksessä!

Muokattu: , käyttäjä: hömppä
Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Mulla on tosi pitkä lista, mitä tekisin toisin, vaikka häät olivat kivat :)

1. Olisin kutsunut vähemmän vieraita. Meillä oli hääpaikalla yhteensä 75 vierasta. Tämä oli mielestäni aika maksimi. Karsisin sukulaisia pois.

2. Olisin alkanut tehdä hääkoristeita aikaisemmin. Niihin menee paljon enemmän aikaa kuin arvioi.

3. Jättäisin taikurin pois ja satsaisin kunnon bändiin. Taikuri oli hyvä alussa, kun hän teki temppuja koko yleisölle, mutta sitten hän siirtyi tekemään temppuja pienille ryhmille.

4. Pyytäisin vieraita tuomaan omat juomat paikalle. Tämä ei meidän tapauksessa olisi ollut edes mitenkään outo pyyntö. :D

5. Varaisin juhlapaikan jo torstaista alkaen. Meinasi tulla vähän kiire saada tavarat paikalleen.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Tässä olisi:

- TÄMÄ harmittaa eniten: kun ei ole kunnon kuvia minusta ja vanhemmista, ei ollenkaan sisaruksien kanssa jne. Tämä ihan itketti seuraavana päivänä! OTTAKAA ne kuvat heti alussa koska lopussa ne unohtuu :(

- Olisin vaatinut tiukemmin papilta,että olisi kääntänyt sen mikrofonin meihin päin kun luettiin omat kirjoittamat sormuslupaukset toisillemme. Nyt niitä ei kukaan muu kuullut kuin me.

- Olisin ottanut eri kampaajan koska hiukset ei tullut niin miten piti, kiharat latistui parissa tunnissa! Kampaaja-meikkaaja oli 15 min eli myöhästyi vihkimisestä koska hänellä menikin kauemmin mitä oli suunnittelut

- Olisin jättänyt kutsumatta erään ihmisen joka pahoitti mieleni sitten kuitenkin

- Olisin varannut sittenkin pienemmän hääkakun niin kuin meinasinkin mutta äiti vastusti tätä hirveästi, joten kakkua jäi sitten yli

- Olisin juonut skumppaa hieman ennen kirkolle menoa koska aloin hyperventiloimaan nähdessäni kirkon ja en melkein päässyt alttarille koska jännitin niin pahasti

- olisi pitänyt pitää päänsä ja eli vaihtaa kukkakimput pöydissä isoihin näyttäviin sulkiin

- olisin valinnut eri vihkisormuksen, valitsin tämän koska sain sen edullisesti ja oli lähellä mitä halusin mutta nyt harmittaa koska ei ole SE sormus

Paljon tuli mutta hääpäivä oli aivan ihana ja hyviä asioita löytyi kuitenkin enemmän! Sain unelmieni mieheni aviomiehekseni :)

Muokattu: , käyttäjä: wyleyia
Link to comment
Share on other sites

Ainoa asia minkä ehkä muuttaisin niin meidän paikkakortit (niistä tuli melko kiireellä väännettyjä viimesenä yönä), mutta muutoin en vaihtaisi mitään :girl_in_love:

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Meille kävi sama moka kuin näömmä niin monelle muullekkin eli yhteisvalokuvia ei ole ainuttakaan :(

Olisi ollut aivan ihanaa, kun olisi ollut esim minusta ja kaasoista yhteiskuva, sulhasesta ja bestmanista, kaikista yhdessä, äidistä ja minusta.. Nyt on tilanne se ettei kuvia ole yhden ainoaa :girl_cray:

Kokeilisin hametta etukäteen kunnolla!! Olin kyllä kokeillut pukua muutamaan otteeseen morsiusliikkeessä, mutta joko kaasot eivät saaneet pukuani tarpeeksi piukalle tai se oli alkujaankin hieman liian pitkä, mutta oli aika ikävää ruveta alttarin alkupäässä jo tallomaan kymmenen sentin koroilla oman alushameen päälle :blink:

Lisäksi tämä tallominen aiheutti sen, että minun oli pakko pitää helmasta kiinni alttarille mennessä ja tullessa-tästä aiheutuen taas en ottanut kimppua kun lähdimme alttarilta pois ja alushame näkyy joka ainoassa kuvassa koska nostan helmaa.. huoh.

Kampaukseen ja meikkiin en ollut täysin tyytyväinen, mutta menetteli..

Sukkanauhan ja kimpun heiton olisin ottanut johonkin väliin, nyt ne unohtuivat.

Häät olivat kuitenkin hyvin onnistuneet ja superhyvät muistot jäi :D

Link to comment
Share on other sites

En tekisi mitään toisin. :girl_in_love:

Tulihan tuota alushameeseen kompasteltua ja naama kiiltää loppuillan kuvissa, kun en puuteroinut enää, mutta pikkujuttuja.. :)

Kaikki meni enemmän kuin hyvin.

Link to comment
Share on other sites

Muakin harmittaa, että jäi muutamat yhteispotretit ottamatta :( Samaten se, ettei meillä ollut videokuvaajaa, eikä kukaan vieraskaan ilmeisesti videoinut kirkossa. Olisi ihanaa katsoa nyt jälkeenpäin mitä siellä oikein tapahtui, kun jotenkin se hetki meni niin nopeasti ohi, eikä siltä tunneryöpyltä muista kaikkia yksityiskohtia niin hyvin kuin haluaisi.

Link to comment
Share on other sites

Muutamat yhteispotretit jäi meiltäkin ottamatta ja kaikkien vieraiden kanssa ei ehditty juttelemaan ollenkaan (vaikka meilläkin oli alle 70 vierasta). Nuo on oikeastaan ainoat asiat mitkä muuttaisin meidän päivästä. Muuten kaikki meni paremmin kuin hyvin <3

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Silloin kun anoppi mietiskeli ääneen puheensa sisältöä (ja pituutta) ja kysyi minunkin mielipidettäni, olisi voinut sanoa, että puheet kannattaa pitää lyhyenä. Ei ehkä tarvii olla kuin pari minuuttia... Lapsellisesti kuvittelin, että kyllähän anoppi tietää, että vartin juhlapuheita pitää vain juhlapuhuja ja vähän erityyppisissä tilaisuuksissa enkä sitten sanonut mitään. Hölmö minä. :girl_to_take_umbrage2:

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Mitään en muuttaisi, mutta yhtä asiaa harkitsisin vakavasti uudelleen... Nimittäin kaasoistani toinen stressasi häitäni enemmän kuin minä, onnistui stressaamaan itsensä kunnon masennukseen polttareiden kanssa ja ja... Ja ei, en pyytänyt kaasoiltani muuta kuin seisomista kirkossa alttarin vieressä ja apua vaatteiden vaihtamiseen. Ja no, toivoin polttareita. Tottakai puhuin kaasoilleni hääjutuista, mutta en tosiaan apua pyytänyt mihinkään, eikä apua olisi oikein voinut pitkien välimatkojen vuoksi antaakaan... En nyt sitten tiedä miten olisin tämän rakkaan ihmisen stressaamisen voinut ennaltaehkäistä, paitsi olemalla pyytämättä kaasoksi, mutta olisiko siitä sitten seurannut loukkaantuminen? Tiedä häntä...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Kutsuisin enemmän vieraita.

Meillä suurin syy oli samalle päivälle sattuneet häät lähipiirissä, joka "vei" vieraistamme jonkin verran. Asia oli tietysti kyllä tiedossa, mutta päälle kun lasketaan sairastumiset ja muut, niin vieraita oli juhlatilaan nähden melko vähän. Nautin kuitenkin siitä, että nyt jokainen vieras oli kutsuttu, koska halusimme juuri heidät kutsua, joten lisävieraat olisivat saattaneet tuntua "täytteeltä", enkä halunnut sitä kenenkään vieraan kohtaloksi. Eli tavallaan tekisin toisin sen, etten pelkäisi vierasmäärän kokoa :)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Mun on kyllä pakko sanoa, että mä en keksi mitään mitä tekisin toisin, paitsi se harmitti, että yksi itselleni tärkeä vieras ehti lähteä ennen kuin muistin että olisi pitänyt ottaa kuva meistä yhdessä.. Muuten kaikki sujui suunnitellusti, ruoka ja juoma riitti hyvin, kaikki vieraat viihtyivät, sää oli erittäin hyvä, ei ollut kiirettä joten itsekkin sai oikeasti nautiskella päivästä ihan kunnolla ym.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Enpäs muista onko tätä jo mainittu, kuulin eräältä tuoreelta rouvalta: "olisin tarkistanut kuukautiskierron ja muuttanut sitä häitä varten"

Link to comment
Share on other sites

Päivä oli muilta osin ihana, paitsi että olisin valinnut toisen kampaajan itselleni ja sukulaisille. Omat hiukset poikkesivat täysin sovitusta, painopisteet oli ihan hukassa, eikä kampaus edes pysynyt laitetussa muodossa. Kaason hiuksia ei edes saatu valmiiksi ja silti laskutettiin täys hinta. Sulhasen hiustenlaiton piti alunperin sisältyä morsiaman kampauksen hintaan. Noh, sulhanen kävi kolme minsaa istumassa parturituolissa ja siitä perittiin yli parikymppiä. Loppuhuipennukseksi huomasimme, että kahden ammattitaitoisen kampaajan sijaan saimme vain yhden kohtalaisen ja toisen harjoittelijan. Kiitos siitä heille.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Vaikkakin hääpäivämme oli ihana, enkä kadu mitään, niin muutaman asian tekisin kenties toisin.

 

- Säästäisin rahaa pidempään (ei tarvitsisi miettiä budjettia koko-ajan ja tehdä kompromisseja rahan takia)

- Palkkaisin ammattilaisia hoitamaan ruoka ja juoma puolen (teimme ruoat itse, koska pitopalveluun ei ollut varaa)

- Vaihtaisin juhlapaikan (vietimme juhlat äitini ja hänen miehensä kodissa, jonka jälkeen he erosivat ja talo jäi miehelle)

- Jättäisin osan vieraista kutsumatta (osa vieraista ei todellakaan kunnioittanut päiväämme, eikä kaikille ehtinyt kunnolla jutella vaikka vieraita oli vain 50)

- En puhuisi anopille juhlajärjestelyistä mitään (yritti väkisin järjestää meille kirkkovihkimisen tai siunaamisen)

- En pyytäisi mieheni kavereita DJ:ksi (olivat niin humalassa ennen kahdeksaa illalla, etteivät pystyneet soittamaan)

- Kävisin eri kampaajalla tai tekisin kampauksen itse (en ollut oikein tyytyväinen kampukseen ja meikkiin)

- Vaihtaisin hääpukuni (vaikkei puvussani mitään vikaa ollutkaan, mieleni vain muuttui jälkeenpäin)

- Ottaisin enemmän kuvia hääjuhlasta (muutama vieras jäi jopa kokonaan pois kuvista)

Muokattu: , käyttäjä: aishiteru
Link to comment
Share on other sites

Jättäisin tuurijuopon sukulaisen kutsumatta. Oli kylläkin selvinpäin paikalla kun oli autolla, mutta tätä kompensoidakseen kantoi tarjolla ollutta alkoholia tasaista tahtia autoonsa. Tätä selviteltiin kovaan ääneen kesken iltaa ja lopulta hänet potkaistiin pihalle.

Vaihtaisin myös pitopalvelua. Käyttämällämme "palvelulla" ei ollut minkäänlaista ammattimaista otetta hommaan.

 

Muuten ei mitään valittamista.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Vastaa aiheeseen...

×   Olet liittänyt muotoiltua sisältöä.   Poista muitoilu

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Ladataan...



×
×
  • Create New...